Ιστορικά διαγράμματα τιμών Brent Oil – Ιστορία τιμών Brent Oil

Το Brent Crude είναι μια από τις βασικές κατηγορίες εμπορικών συναλλαγών του γλυκού ελαφρού αργού πετρελαίου που λειτουργεί ως τιμή αναφοράς για τις αγορές πετρελαίου παγκοσμίως. Είναι ένα ελαφρύ, γλυκό μείγμα που μπορεί εύκολα να τελειοποιηθεί σε βενζίνη (βενζίνη) και σε συναφή προϊόντα. Ωστόσο, ο λόγος πίσω από την ελαφρότητα και τη γλυκύτητά του μπορεί να σχετίζεται με τη χαμηλή πυκνότητα και τη χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έλαιο Brent έχει περιεκτικότητα σε θείο περίπου 0,37%, χαρακτηρίζοντάς το ως γλυκό αργό, αλλά δεν είναι γλυκότερο από το WTI. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Brent oil είναι ότι είναι κατάλληλο για παραγωγή βενζίνης και μεσαίου αποστάγματος. Είναι συνήθως εκλεπτυσμένο στη βορειοδυτική Ευρώπη.

Το Brent Crude ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Βόρεια Θάλασσα στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Είναι επίσης γνωστό ως Λονδίνο Brent, Brent Blend και Brent Petroleum. Το Brent oil είναι ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια σημεία αναφοράς για τα αργά πετρέλαια της λεκάνης του Ατλαντικού, που χρησιμοποιείται για την τιμή των δύο τρίτων του παγκόσμιου εμπορίου εφοδιασμού αργού πετρελαίου.

Η διαφορά μεταξύ Brent Crude και West Texas Intermediate:

Μία από τις κυριότερες διαφορές μεταξύ του Brent Crude Oil και του West Texas Intermediate Oil είναι ότι το Brent Crude προέρχεται από πετρελαιοπηγές στη Βόρεια Θάλασσα, μεταξύ των νησιών Shetland και της Νορβηγίας, ενώ το West Texas Intermediate αντλείται από πετρελαιοπηγές στις ΗΠΑ. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, τόσο το Brent Crude όσο και το West Texas Intermediate είναι γλυκά και ελαφριά, καθιστώντας τα ιδανικά για διύλιση βενζίνης.

Brent Crude:

Το Brent Crude είναι πιο συνηθισμένο και το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου τιμολογείται χρησιμοποιώντας το Brent Crude ως σημείο αναφοράς, όπως συμβαίνει με τα δύο τρίτα όλων των τιμών πετρελαίου. Το Brent Crude παράγεται στη θάλασσα, επομένως το κόστος μεταφοράς είναι γενικά χαμηλότερο. Αντίθετα, το West Texas Intermediate προέρχεται από περιοχές με κλειδαριά, καθιστώντας το κόστος μεταφοράς πιο επαχθές.

Ενδιάμεσο Δυτικό Τέξας:

Το West Texas Intermediate είναι ένα από τα προτιμώμενα μοντέλα μέτρησης και τιμολόγησης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι επίσης ελαφρώς «πιο γλυκό» και «ελαφρύτερο» από το Brent oil. Η τιμή του West Texas Intermediate (WTI) είναι ελαφρώς χαμηλότερη από την τιμή του Brent. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η WTI διαπραγματεύτηκε στα 44,84 $ ανά βαρέλι, ενώ η Brent διαπραγματεύτηκε στα 47,59 $ στις 26 Νοεμβρίου 2020.

Ρεύμα UKOIL Τιμή: $

Κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το Brent Oil:

Υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές του πετρελαίου:

1: Προμήθεια

2: Ζήτηση

3: Γεωπολιτική.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές του πετρελαίου, αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς ένας από τους πιο βασικούς οικονομικούς παράγοντες, δηλαδή η προσφορά και η ζήτηση, επηρεάζει τις τιμές του αργού πετρελαίου Brent. Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης αναφέρει ότι εάν ανεβεί η προσφορά, οι τιμές θα μειωθούν. Αντίθετα, αν αυξηθεί η ζήτηση, οι τιμές θα αυξηθούν.


Προμήθεια:

Για πολλές δεκαετίες, ο Οργανισμός Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου (ΟΠΕΚ) θεωρείται ως η καρδιά των πλατφορμών εμπορίας πετρελαίου παγκοσμίως, με τα κράτη μέλη παραγωγής πετρελαίου να συνεργάζονται για να καθορίσουν τις τιμές αυξάνοντας ή μειώνοντας την παραγωγή αργού πετρελαίου. Ενώ ο έλεγχος της αγοράς του ΟΠΕΚ μειώθηκε σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, οι αποφάσεις του εξακολουθούν να διαδραματίζουν ισχυρό ρόλο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κάθε κίνηση του ΟΠΕΚ παρακολουθείται στενά από κυβερνήσεις, εταιρείες πετρελαίου, επενδυτές, αντισταθμιστές, εμπόρους κερδοσκοπίας, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και καταναλωτές.

Ωστόσο, οι πολιτικές του ΟΠΕΚ επηρεάζονται κυρίως από γεωπολιτικούς παράγοντες. Μερικοί από τους κορυφαίους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο είναι πολιτικά αδύναμοι ή διαφωνούν με τη Δύση (ζητήματα σχετικά με την τρομοκρατία ή τη συμμόρφωση με τους διεθνείς νόμους, ειδικότερα, ήταν προβληματικά). Μερικοί από αυτούς αντιμετώπισαν ακόμη και κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, στο παρελθόν, οι διακοπές της προσφοράς, που προκλήθηκαν από πολιτικά γεγονότα, έχουν προκαλέσει τη δραστική μεταβολή των τιμών του πετρελαίου. Η Ιρανική επανάσταση, ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ, οι πόλεμοι του Περσικού Κόλπου και τα εμπάργκο αραβικού πετρελαίου ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτα. Η ασιατική χρηματοπιστωτική κρίση και η παγκόσμια οικονομική κρίση 2007-2008 προκάλεσαν επίσης διακυμάνσεις. Εκτός από αυτό, η προσφορά πετρελαίου επηρεάζεται επίσης από εξωτερικούς παράγοντες, όπως τα καιρικά φαινόμενα, η παραγωγή (E&Ρ) κόστος και εξερεύνηση, επενδύσεις και καινοτομίες.

 

Ζήτηση:

Η βιομηχανική παραγωγή και η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη τείνουν να ενισχύσουν τη ζήτηση πετρελαίου, όπως φαίνεται από τα μεταβαλλόμενα πρότυπα ζήτησης από χώρες εκτός του ΟΟΣΑ, τα οποία έχουν αυξηθεί απότομα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Σε όλη τη λίμνη, οι παράγοντες που επηρεάζουν τη ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσαν επίσης να σχετίζονται με τη μεταφορά (εμπορική και προσωπική), την αύξηση του πληθυσμού και τις εποχιακές αλλαγές. Για παράδειγμα, η ζήτηση πετρελαίου τείνει να υποστηρίζεται κατά τις πολυάσχολες καλοκαιρινές περιόδους ταξιδιού και το χειμώνα, όταν καταναλώνεται περισσότερο καύσιμο θέρμανσης

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map