Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Διαγράμματα ιστορικών τιμών Bitcoin – Ιστορικό τιμών BTC

Το Bitcoin είναι ένα αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα peer-to-peer που τροφοδοτείται από τους χρήστες του, χωρίς κεντρική αρχή ή μεσάζοντες. Η μέση τιμή ενός bitcoin καταγράφηκε περίπου 11.198,92 δολάρια ΗΠΑ στο τέλος Ιουλίου 2020. Οι τιμές του Bitcoin μπορεί να διαφέρουν, καθώς διαπραγματεύεται σε πολλά ανεξάρτητα χρηματιστήρια. Ωστόσο, ο δείκτης τιμών Bitcoin προσφέρει τη μέση τιμή στα κορυφαία παγκόσμια χρηματιστήρια. Το Bitcoin εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008, όταν οι μεγάλες τράπεζες πιάστηκαν να κάνουν κατάχρηση χρημάτων των δανειστών, χειραγώγηση του συστήματος και επιβολή υπερβολικών τελών. Προκειμένου να διασφαλίσουν τα χρήματα των κατόχων, οι δημιουργοί του bitcoin ήθελαν να θέσουν τους ιδιοκτήτες των bitcoin υπεύθυνων για τις συναλλαγές, να εξαλείψουν τον μεσάζοντα, να μειώσουν τα υψηλά επιτόκια και τα τέλη συναλλαγών και να κάνουν τις συναλλαγές διαφανείς. Δημιούργησαν ένα σύστημα κατανεμημένου δικτύου, όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να ελέγχουν τα χρήματά τους με διαφανή τρόπο. Το Bitcoin έχει συγκεντρώσει δημοτικότητα και αναπτύσσεται ραγδαία σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Πολλές εταιρείες, νοσοκομεία και μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με bitcoin. Ορισμένες εταιρείες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως η Dell, η PayPal, η Microsoft, η Expedia, κ.λπ. ασχολούνται επίσης με bitcoin. Σήμερα, οι ιστότοποι προωθούν επίσης bitcoin, περιοδικά δημοσιεύουν ειδήσεις bitcoin και φόρουμ συζητούν επίσης κρυπτονομίσματα και συναλλαγές σε bitcoin. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με το bitcoin, όπως οι εισβολείς σε λογαριασμούς, η υψηλή αστάθεια του bitcoin και οι μεγάλες καθυστερήσεις συναλλαγών. Ωστόσο, το bitcoin θεωρείται αξιόπιστο, ιδιαίτερα σε χώρες του τρίτου κόσμου, ως κανάλι για νομισματικές συναλλαγές.

Ρεύμα BITCOIN Τιμή: $

BITCOIN

 

Παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές του Bitcoin:

Πανδημία κορωνοϊού:

Όταν η κρίση του ιού coronavirus διαταράσσει τις παγκόσμιες οικονομικές δραστηριότητες μετά την επιβολή κλειδώματος, οι έμποροι μετακινήθηκαν από τα πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία σε ασφαλέστερα όπως το bitcoin. Κατά τα μέσα Μαρτίου, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τα επιτόκια της σε σχεδόν μηδέν και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα QE ύψους 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση του χάους στην αγορά που προκλήθηκε από την κρίση του κοροναϊού. Αυτό ζύγισε την αγορά μετοχών, με τα συμβόλαια Dow να πέφτουν κατά 1.000 πόντους και έκανε τα κρυπτονομίσματα πιο ελκυστικά, ωθώντας τις τιμές των bitcoin προς τα πάνω.

Τιμές Δολάριο ΗΠΑ:

Η σχέση μεταξύ του bitcoin και του δολαρίου ΗΠΑ είναι αρνητική, πράγμα που σημαίνει ότι όποτε το δολάριο ΗΠΑ είναι ισχυρό, οι τιμές των bitcoin υπόκεινται σε πίεση και το αντίστροφο. Η πρόσφατη πτώση των τιμών σε δολάρια ΗΠΑ, λόγω της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, των μειώσεων των επιτοκίων και της οικονομικής κρίσης των ΗΠΑ, υποστήριξε τις τιμές BTC / USD. Οι τιμές του δολαρίου ΗΠΑ επηρεάστηκαν επίσης από την καθυστέρηση στην απελευθέρωση του πακέτου τόνωσης των ΗΠΑ από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, και αυτό έχει κρατήσει τις τιμές των bitcoin υπό πίεση τον τελευταίο καιρό.

Υιοθέτηση χρηστών:

Η αξία του bitcoin εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υιοθέτηση των στοιχείων από τους χρήστες. Τα κρυπτονομίσματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μέρα με τη μέρα και αυτό αυξάνει την τιμή του bitcoin, καθώς είναι το πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση. Ωστόσο, όταν η ζήτηση για ένα νόμισμα μειώνεται, οδηγεί σε χαμηλότερες τιμές. Προς το παρόν, οι περισσότεροι χρήστες αλλάζουν σε bitcoin ως νόμισμα. Παρεμπιπτόντως, χρησιμοποιείται επίσης ως ένα εξαιρετικό νόμισμα συναλλαγών στο διαδίκτυο. Η χρήση του bitcoin ως μέσου για διαδικτυακές συναλλαγές έχει αυξηθεί πρόσφατα και οι ευκαιρίες που προσφέρει η εύκολη χρήση του θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές τα επόμενα χρόνια.

Επίδραση μέσων:

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι η πιο σημαντική πηγή πληροφοριών σήμερα, και οι τιμές του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων επηρεάζονται επίσης από την επιρροή του. Μεγαλύτερη κάλυψη μέσων σημαίνει καλύτερη κατανόηση της αγοράς κρυπτογράφησης και του bitcoin από το ευρύ κοινό. Εάν τα μέσα παρουσιάζουν μια θετική εικόνα του bitcoin, γενικά θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές του ζεύγους BTC / USD, ενώ η αρνητική κάλυψη μέσων θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στις τιμές του bitcoin..

Πολιτικές εκδηλώσεις:

Σε αντίθεση με τα νομίσματα της κεντρικής τράπεζας, τα κρυπτονομίσματα έχουν αντίθετες σχέσεις με πολιτικά γεγονότα. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας τείνει να υπονομεύσει το τοπικό νόμισμα, ενώ οι άνθρωποι κερδίζουν περισσότερη εμπιστοσύνη στα κρυπτονομίσματα σε μια τέτοια κατάσταση, ως υποκατάστατο των παραδοσιακών νομισμάτων. Το Bitcoin είναι ο εμβληματικός ηγέτης στην αγορά κρυπτογράφησης, επομένως οι τιμές του bitcoin τείνουν να αυξάνονται πρώτα κάθε φορά που υπάρχει πολιτική αναστάτωση, πριν επηρεαστούν τα άλλα νομίσματα στην αγορά. Ένα πρόσφατο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ο επικρατούμενος εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, ο οποίος αύξησε τις τιμές των bitcoin.

Κυβερνητικές κανονιστικές αλλαγές:

Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από κυβερνητικές αποφάσεις. Δεδομένου ότι αυτά τα νομίσματα εξακολουθούν να θεωρούνται νέα ιδέα στην αγορά, οι κυβερνήσεις αλλάζουν συνεχώς τους κανονισμούς όσον αφορά τη φορολογία των επενδυτών σε κρυπτονομίσματα. Σε μια περίπτωση, η μεγαλύτερη αγορά κρυπτογράφησης στον κόσμο, η Κίνα, αποφάσισε στα τέλη του 2017 να κλείσει διάφορες πλατφόρμες συναλλαγών και αυτό προκάλεσε δραματική πτώση των τιμών bitcoin, με αποτέλεσμα πτώση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά κρυπτογράφησης σε μία μόνο ημέρα. Έτσι, οι κυβερνητικοί κανονισμοί επηρεάζουν δραματικά τις τιμές του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me