Τι είναι το Social Trading;

Τι είναι το κοινωνικό εμπόριο?

Όπως τόσες πολλές λέξεις-κλειδιά στο Διαδίκτυο, ο όρος «κοινωνικές συναλλαγές«Πετιέται αρκετά συχνά (και μάλλον χαλαρά). Ενώ ορισμένοι από εκεί έξω είναι γρήγοροι να αποκαλούν «κοινωνικές συναλλαγές» το «παντός» και το τέλος όλων των διαδικτυακών συναλλαγών, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί έμποροι που αναρωτιούνται «τι είναι το κοινωνικό εμπόριο;»

Βασικά στοιχεία κοινωνικών συναλλαγών

Ας φτάσουμε στα βασικά: στον πυρήνα του, κοινωνικές συναλλαγές αφορά την κοινή χρήση πληροφοριών. Ενώ κάθε έμπορος σε ένα δίκτυο κοινωνικών συναλλαγών διατηρεί τον ιδιωτικό λογαριασμό συναλλαγών του, προκειμένου να συμμετάσχει στο περιβάλλον κοινωνικών συναλλαγών, συμφωνούν να μοιραστούν ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη συναλλακτική τους δραστηριότητα.

Τι είναι το κοινωνικό εμπόριο;

Αυτές οι λεπτομέρειες μπορεί να περιλαμβάνουν τα μέσα που διαπραγματεύονται (νόμισμα, εμπορεύματα, δείκτης, μετοχές κ.λπ.), τα ποσοστά εισόδου και εξόδου με τα οποία αγόρασαν / πούλησαν το μέσο, ​​το ποσοστό κέρδους / ζημίας κ.λπ. Μην ανησυχείτε, όσον αφορά Γνωρίζουμε ότι κανένας από τους ιστότοπους κοινωνικών συναλλαγών δεν αποκαλύπτει τα πραγματικά χρηματικά ποσά των επενδύσεων σε κάθε συναλλαγή. Εάν συναντήσετε κάτι που συμβαίνει, συνιστάται να μείνετε μακριά καθώς δεν θέλετε να διατρέχετε τον κίνδυνο να γίνετε στόχος.

Τι είναι καλό για τις κοινωνικές συναλλαγές?

Η απάντηση είναι απλή: βλέποντας τι διαπραγματεύονται οι άλλοι και το είδος των αποτελεσμάτων που λαμβάνουν από τις στρατηγικές διαπραγμάτευσης, είστε σε προνομιακή θέση να μάθετε νέες τεχνικές, να μετρήσετε το συναίσθημα της αγοράς και να εκτεθείτε σε ιδέες συναλλαγών από όλο τον κόσμο. Δεν περιορίζεστε πλέον σε θεωρητικά διαγράμματα και αριθμούς ή ειδήσεις για την αγορά. Αντ ‘αυτού, έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτό που κάνουν χιλιάδες έμποροι σε πραγματικό χρόνο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες κατά τη λήψη εμπορικών αποφάσεων.

Σε τι χρησιμεύει το κοινωνικό εμπόριο;

Το μειονέκτημα, φυσικά, είναι ότι ανεξάρτητα από το πόσες φορές κερδίζει η σοφία του πλήθους, θα υπάρχουν και στιγμές που θα αποτύχει. Είναι πάντα καλύτερο να μην παρακολουθείτε τυφλά το κοπάδι, αλλά να λαμβάνετε υπόψη τα δεδομένα από την κοινωνική σας ροή μαζί με τις παραδοσιακές πηγές πληροφοριών της αγοράς.

Οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών συναλλαγών μεταδίδουν ζωντανές πληροφορίες που δημιουργούνται από το δίκτυό τους μέσω “ζωντανών ροών” – μοιάζουν με τις ροές που έχετε συνηθίσει να βλέπετε στο Facebook. Ωστόσο, ορισμένοι δανείζονται επιπλέον στοιχεία για να σας προσφέρουν πιο συγκεντρωμένες πληροφορίες και ακόμη και ανάλυση δεδομένων. Για παράδειγμα, eToro, μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών συναλλαγών, συγκεντρώνει τα ζωντανά δεδομένα συναλλαγών για να δημιουργήσει μια «σελίδα προφίλ» για κάθε έμπορο, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στατιστικές συναλλαγών που δίνουν μια σαφέστερη εικόνα του πόσο επιτυχημένες είναι πραγματικά οι στρατηγικές κάθε εμπόρου.

Αντιγραφή συναλλαγών: μετάβαση στο κοινωνικό εμπόριο στο επόμενο επίπεδο

Ο συνδυασμός διαδικτυακών συναλλαγών με πτυχές των κοινωνικών δικτύων είναι καλός, αλλά όταν ρωτήθηκε τι αφορά το κοινωνικό εμπόριο, οι περισσότεροι θα απαντήσουν: ανταλλαγή αντιγράφων. Βλέπετε, ενώ η ζωντανή ροή πληροφοριών είναι μια ωραία προσθήκη στη ρουτίνα κάθε εμπόρου, η ανταλλαγή αντιγράφων είναι πραγματικά ένας τρόπος που αλλάζει το παιχνίδι για να επενδύσετε στις αγορές. Είναι ένας τρόπος να εκμεταλλευτείτε την τεχνογνωσία άλλων εμπόρων και να το χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε το δικό σας παιχνίδι συναλλαγών.

Όπως μπορεί να μαντέψατε μόνο από το όνομα, η αντιγραφή αντιγράφει αυτόματα τις συναλλαγές άλλων εμπόρων – ή ημι-αυτόματα, ανάλογα με το άτομο κοινωνική πλατφόρμα συναλλαγών.

Αντιγραφή συναλλαγών - μετάβαση στο κοινωνικό εμπόριο στο επόμενο επίπεδο


Στο πιο βασικό επίπεδο, αυτό περιλαμβάνει την επιλογή εμπόρων για αντιγραφή και την απόφαση πόσων χρημάτων θέλετε να επενδύσετε για την αντιγραφή τους. Στη συνέχεια, οι συναλλαγές αντιγράφονται αυτόματα με τα αναλογικά επενδυτικά ποσά, με βάση το ποσοστό των κεφαλαίων που επενδύθηκαν στο αρχικό εμπόριο. Κατά μία έννοια, η διαπραγμάτευση αντιγράφων μοιάζει πολύ με έναν διαχειριζόμενο λογαριασμό (στην πραγματικότητα αρκετοί ρυθμιστικοί φορείς το έχουν ταξινομήσει επίσημα ως τέτοιο) – παρόλο που οι έμποροι το αντίγραφό σας δεν λειτουργούν άμεσα για εσάς, ουσιαστικά αφήνετε σε κάποιον άλλο να λάβει τις αποφάσεις διαπραγμάτευσης για σενα.

Πώς διαφέρει το κοινωνικό εμπόριο από άλλες αυτοματοποιημένες στρατηγικές συναλλαγών?

Για αρχάριους, το κοινωνικό εμπόριο παίρνει τις αποφάσεις διαπραγμάτευσης από τα χέρια σας και τις τοποθετεί στα χέρια ενός άλλου ατόμου και όχι ενός αλγορίθμου – για το καλύτερο ή για το χειρότερο. Για καλύτερα, επειδή το πραγματικό άτομο στοιχηματίζει τα ίδια του χρήματα στις ίδιες επενδύσεις, οπότε έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνουν καλά, και επειδή έχουν την ευελιξία να προσαρμοστούν στις καταστάσεις της ζωντανής αγοράς. Το χειρότερο γιατί, επειδή είναι άνθρωποι, είναι ευαίσθητοι σε ανθρώπινα λάθη και συναισθηματικές εκρήξεις..

Κοινωνικές συναλλαγές και άλλες αυτοματοποιημένες εμπορικές στρατηγικές

Η πραγματική διαφορά, ωστόσο, και το πραγματικό πλεονέκτημα των κοινωνικών συναλλαγών, είναι το ποσό ελέγχου που διατηρείτε στον λογαριασμό σας. Με τον αλγόριθμο ή την εμπορία ρομπότ, μόλις παραδώσετε τα χρήματά σας στον αλγόριθμο, δεν μπορείτε πλέον να κάνετε καμία συμβολή στην ανάπτυξη των θέσεών σας.

Το ίδιο δεν ισχύει για την ανταλλαγή αντιγράφων. Πολλές πλατφόρμες θα σας επιτρέψουν να ακολουθήσετε ορισμένα βήματα για τον έλεγχο της «σχέσης αντιγραφής», από το να σας επιτρέψει να κάνετε στάσεις και να λάβετε εντολές κέρδους για να διαχειριστείτε τον κίνδυνο, έως να δώσετε την επιλογή να αναλάβετε μια αντιγραμμένη συναλλαγή – διακόπτοντας έτσι τον σύνδεσμο ανάμεσα σε αυτό και το αρχικό εμπόριο και το βάζετε στα χέρια σας εντελώς.

Αυτός είναι ένας τομέας όπου διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής διαπραγμάτευσης διαφέρουν πολύ μεταξύ τους και αυτές οι διαφορές μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα διακοπής στην επιλογή του μεσίτη κοινωνικών συναλλαγών.

συμπέρασμα

Λοιπόν, τι είναι το κοινωνικό εμπόριο; Έχει να κάνει με τη σύνδεση με άτομα και να σας δώσει τα εργαλεία για να χρησιμοποιήσετε τη γνώση και την τεχνογνωσία των άλλων προς όφελός σας. Πόσο θέλετε να βασιστείτε σε άλλους για να λάβετε τις εμπορικές σας αποφάσεις εξαρτάται από εσάς. Ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε απλώς το δίκτυο κοινωνικών συναλλαγών της προτίμησής σας ως δείκτη του επενδυτικού συναισθήματος ή μπορείτε να επενδύσετε το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού σας στην αντιγραφή μιας ποικιλίας εμπόρων, δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να το κάνετε!

Το σημαντικό είναι να κατανοήσετε τα οφέλη του κοινωνικού εμπορίου, καθώς και τους κινδύνους που συνεπάγεται, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας στο κοινωνικό εμπόριο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map