Αντιγραφή στρατηγικών συναλλαγών

Αντιγραφή στρατηγικών συναλλαγών

Αν και ανταλλαγή αντιγράφων φαινομενικά φαίνεται να συνίσταται στην παράδοση αποφάσεων διαπραγμάτευσης σε άλλους εμπόρους, εξακολουθεί να αφήνει άφθονο χώρο για τη λήψη στρατηγικών επιλογών όταν πρόκειται για την επιλογή των εμπόρων που θέλετε να αντιγράψετε, τον καθορισμό του ποσού του κεφαλαίου που θα διατεθεί σε κάθε αντιγραμμένο έμπορο, τοποθετώντας στάσεις, γνωρίζοντας πότε να σταματήσετε να αντιγράφετε έναν έμπορο, και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής. Επομένως, είναι συνετό να εισέλθετε στην αρένα συναλλαγών αντιγράφων εξοπλισμένη με μερικές στρατηγικές συναλλαγών αντιγράφων στο οπλοστάσιό σας, για να χρησιμοποιήσετε εάν και όταν προκύψουν ορισμένες καταστάσεις.

Χτυπήστε όταν το σίδερο είναι ζεστό

Ομοίως με οποιονδήποτε άλλο τύπο συναλλαγών, το κλειδί για μια επιτυχημένη στρατηγική ανταλλαγής αντιγράφων είναι να γνωρίζουμε πότε πρέπει να εισάγετε μια σχέση αντιγραφής και πότε να την βγείτε. Όπως και σε διάφορες χρηματοπιστωτικές αγορές, οι έμποροι βιώνουν ανοδικές και κατηφόρες και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα ξεκινήσετε να τις αντιγράφετε στην αρχή του πρώτου και όχι στο δεύτερο.

Χτυπήστε όταν το σίδερο είναι ζεστό

Πώς μπορείτε να πείτε σε ποια φάση βρίσκεται ένας έμπορος; Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε με πλήρη εμπιστοσύνη, καθώς οι έμποροι είναι τόσο απρόβλεπτοι όσο οι αγορές στις οποίες πραγματοποιούν συναλλαγές, αλλά υπάρχουν μερικά σημάδια ενδεικτικών. Ένα καλό μέρος για να αρχίσετε να ψάχνετε αυτά τα σημάδια βρίσκεται στη λίστα ανοιχτών συναλλαγών του εμπόρου. Πολλές φορές τα στατιστικά στοιχεία στο προφίλ ενός εμπόρου θα αντικατοπτρίζουν μόνο την απόδοσή τους με βάση τις συναλλαγές που ολοκλήρωσαν, αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη τις θέσεις που κατέχουν αυτήν τη στιγμή.

Εάν ένας έμπορος έχει πολλές από αυτές τις θέσεις, ειδικά εάν πολλές από αυτές είναι στο κόκκινο και έχουν παραμείνει για λίγο, εμποδίζοντας μια ξαφνική στροφή στην αγορά, αυτός ο έμπορος κινείται για πτώση. Δεν υπάρχει λόγος να τα αντιγράψετε τώρα. Όμως, ίσως να θέλετε να τους παρακολουθείτε στο μέλλον, επειδή, αφού αυτές οι απώλειες συναλλαγών κλείσουν τελικά, ο έμπορος μπορεί να είναι έτοιμος για μια νέα ανοδική φάση.

Αντίθετα, ένας έμπορος που υπέστη πρόσφατα μερικά μειονεκτήματα αλλά έχει ένα καλό συνολικό ρεκόρ απόδοσης και λίγες ανοιχτές συναλλαγές είναι ώριμος με δυνατότητα να κάνει καλά τώρα που το σχιστόλιθο του έχει καθαριστεί. Θυμηθείτε, μια καλή στρατηγική συναλλαγών αντιγράφων περιλαμβάνει την εξέταση όχι μόνο της προηγούμενης απόδοσης αλλά και της τρέχουσας κατάστασης ενός εμπόρου, με έμφαση στο μέλλον.

Μάθετε πότε να αφήσετε

Εξίσου σημαντικό με το να ξέρεις πότε να αρχίσεις να αντιγράφεις έναν έμπορο, είναι να ξέρεις πότε να σταματήσεις. Αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ό, τι νομίζετε, λόγω των διαφόρων ψυχολογικών παραγόντων που εμπλέκονται. Εκτός από την πλάνη του βυθισμένου κόστους που πλήττει κάθε χρηματοοικονομικό έμπορο (όσο περισσότερα χρήματα βυθίζετε σε μια επένδυση, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να το εγκαταλείψετε), με την ανταλλαγή αντιγράφων, οι άνθρωποι τείνουν να συνδέονται συναισθηματικά με τους εμπόρους που αντιγράφουν. Και για καλό λόγο: οι περισσότεροι θα είχαν τουλάχιστον κάποιο είδος αλληλεπίδρασης με αυτούς τους εμπόρους, ίσως ακόμη και να τους γνωρίσουν σε προσωπικό επίπεδο.

ξέρετε πότε να αφήσετε

Ωστόσο, για να συνεχίσετε να αντιγράφετε έναν έμπορο που σας κάνει να χάνετε χρήματα απλά δεν έχει νόημα ως στρατηγική συναλλαγών αντιγράφων. Επομένως, η μόνη λογική κίνηση, όταν ο έμπορος φτάσει σε κατηφόρα, είναι να τους αφήσει να φύγει. Ένας καλός τρόπος να ελέγχετε τον εαυτό σας και να βεβαιωθείτε ότι η πίστη σας σε έναν έμπορο δεν βυθίζει την επένδυσή σας είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Copy Stop Loss που ορισμένα κοινωνικές συναλλαγές παρέχουν πλατφόρμες. Με αυτόν τον τρόπο, προκαθορίζετε πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να χάσετε σε μια δεδομένη σχέση αντιγραφής και οι συναισθηματικές σας διακοπές δεν θα εμποδίσουν τη σταθερή διαχείριση των επενδύσεων.

Η ποικιλομορφία είναι το κλειδί

Η διαπραγμάτευση αντιγράφων μπορεί να είναι θεμελιωδώς διαφορετική από την παραδοσιακή διαπραγμάτευση της αγοράς, αλλά ορισμένα πράγματα παραμένουν αληθινά για οποιαδήποτε στρατηγική χρηματοοικονομικών συναλλαγών, δηλαδή το γεγονός ότι η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου σας είναι ο ασφαλέστερος τρόπος μείωσης του κινδύνου και εξασφάλισης μακροπρόθεσμης κερδοφορίας. Με την ανταλλαγή αντιγράφων, ωστόσο, η επίτευξη ποικιλομορφίας μπορεί να απαιτεί λίγο περισσότερη έρευνα και προσεκτική στρατηγική από την παραδοσιακή αγορά, όπου η ποικιλομορφία είναι σχεδόν αυτονόητη.

Για να το δείξουμε, ας δούμε ένα παράδειγμα του πόσο εύκολα μπορεί να καταλήξει σε ένα χαρτοφυλάκιο συναλλαγών αντιγράφων χωρίς διαφοροποίηση. Ας υποθέσουμε ότι έχετε ξεκινήσει να διαπραγματεύεστε με μια νέα πλατφόρμα κοινωνικών συναλλαγών και, όσον αφορά τις στρατηγικές αντιγραφής συναλλαγών, δεν θα μπορούσατε να σκεφτείτε τίποτα πιο πρωτότυπο από την αντιγραφή των πέντε εμπόρων στο δίκτυο που έχουν δείξει το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους το τελευταίο έτος. Ωστόσο, μετά τη δημιουργία των σχέσεων αντιγραφής, αποδεικνύεται ότι και οι πέντε αυτοί έμποροι πραγματοποιούν συναλλαγές αποκλειστικά στην αγορά EUR / USD. Έτσι, παρόλο που φαινομενικά έχετε επενδύσει σε πέντε διαφορετικούς εμπόρους, καταλήξατε σε ένα εξαιρετικά ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο ή χρησιμοποιήσατε μια συνομιλία, με όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι.


Η ποικιλομορφία είναι το κλειδί

Για να μην καταλήξετε σε ένα τέτοιο εφιαλτικό σενάριο, η στρατηγική συναλλαγών αντιγράφων πρέπει να αποτελείται από προσεκτικό έλεγχο των χαρτοφυλακίων των εμπόρων που σκέφτεστε να αντιγράψετε. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να επιλέξετε εμπόρους των οποίων οι επενδύσεις καλύπτουν μια ποικιλία κατηγοριών οργάνων – δηλαδή μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα κ.λπ..

Λάβετε υπόψη, φυσικά, ότι οι έμποροι ενδέχεται να αλλάξουν τις στρατηγικές συναλλαγών τους ενώ τις αντιγράφετε. Σε τελική ανάλυση, δεν έχουν καμία υποχρέωση να παραμείνουν συνεπείς στις επιλογές των επενδύσεών τους και μπορεί να επιλέξουν να διαχωρίσουν σε αγορές που προηγουμένως δεν θεωρούσαν. Συνιστάται λοιπόν να παρακολουθείτε στενά το χαρτοφυλάκιο αντιγράφων σας στο σύνολό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπήρχαν προηγουμένως «συμβατοί» έμποροι – δηλαδή έμποροι των οποίων οι επενδύσεις δημιουργούν ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο – αρχίζουν να συγκρούονται ή ότι δεν γίνετε πολύ βαριά επένδυσε σε οποιοδήποτε μέσο. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σκόπιμο να σταματήσετε να αντιγράφετε έναν από τους εμπόρους που ρίχνουν το υπόλοιπο του χαρτοφυλακίου σας και να βρείτε έναν έμπορο που ταιριάζει καλύτερα με τη στρατηγική συναλλαγών αντιγράφων σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map