Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Τι είναι το CopyFund;

Τι είναι το CopyFund?

Η λέξη του κοινωνικές συναλλαγές εξελίσσεται με ταχύτητα αστραπής και έχει δει πρόσφατα μια άλλη προσθήκη στη σειρά δυνατοτήτων που προσφέρει στους διαδικτυακούς εμπόρους, με τη μορφή eToro CopyFunds. eToro έχει κάνει το όνομά του ως ηγέτης της καινοτομίας στο κοινωνικό εμπόριο. Η παρουσίαση των CopyFunds το Νοέμβριο του 2016 ήταν ένα ακόμη βήμα για να εξασφαλίσει τη θέση της στην αιχμή της τεχνολογίας κοινωνικών συναλλαγών.

Η κύρια ιδέα πίσω από το CopyFunds είναι να φέρει τους διαδικτυακούς εμπόρους πιο κοντά στις επενδυτικές ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες για να αντισταθμίσουν τους επενδυτές σε ένα κλάσμα της επενδυτικής απαίτησης. Κάθε CopyFund αποτελείται από ένα σύνολο επενδυτικών μέσων που συγκεντρώνονται γύρω από μια ιδέα, ένα θέμα, μια αγορά ή έναν προκαθορισμένο αλγόριθμο. Το eToro προσφέρει επί του παρόντος διάφορους τύπους CopyFunds:

Κορυφαία Trader CopyFunds

Το Top Trader CopyFund βασίζεται στην αντιγραφή ενός αριθμού εμπόρων (έως 50) που επιλέγονται είτε από τον αλγόριθμο συστήματος eToro είτε από την επιτροπή επενδύσεων του eToro με βάση ένα συγκεκριμένο σύνολο κριτηρίων. Αντί να κάνετε τη σκληρή δουλειά για αναζήτηση εμπόρων και κατανομή χρημάτων για να τα αντιγράψετε ξεχωριστά, με ένα Top Trader CopyFund, μπορείτε απλά να αφήσετε τον αλγόριθμο να κάνει τη δουλειά για εσάς.

Ρομπότ

Στο eToro, τόσο ο άνθρωπος όσο και η μηχανή κάνουν τη σκληρή δουλειά για εσάς!

eToro Προς το παρόν προσφέρει τέσσερα CopyFunds: Τριμηνιαία κέρδη, Κορυφαία ενεργά έμπορα, Τάσεις εμπόρων Μέτριο κίνδυνο και τάση θετικών φωτοαντιγραφικών. Όταν επιλέγετε σε ποιο κεφάλαιο θα επενδύσετε, το eToro εμφανίζει βολικά τα προβλεπόμενα κέρδη καθώς και τη βαθμολογία κινδύνου για κάθε κεφάλαιο.

Το Quarterly Gainers μοιάζει με την ασφαλέστερη επένδυση. Βασίζεται στην αντιγραφή έως και 50 εμπόρων που έχουν επιλεγεί για τα σταθερά κέρδη τους κατά το τελευταίο τρίμηνο με χαμηλό κίνδυνο. Με κέρδη κάτω του 12% τους τελευταίους 12 μήνες και βαθμολογία κινδύνου μόλις 2, μοιάζει με μια πολύ σταθερή επένδυση. Το αμοιβαίο κεφάλαιο επαναβαθμολογείται κάθε τρίμηνο για να συμπεριλάβει νέους εμπόρους που πληρούν τα κριτήρια του αλγορίθμου και αποκλείει εκείνους των οποίων τα κέρδη ή η βαθμολογία κινδύνου δεν πληρούν πλέον το πρότυπο. Η κατανομή των χρημάτων γίνεται με βάση τα κέρδη, έτσι οι κορυφαίοι κερδιστές θα βαρύνουν περισσότερο τη συνολική απόδοση του CopyFund, ενώ εκείνοι με λιγότερα αποτελέσματα θα έχουν μικρότερο αντίκτυπο.

Οι Top Active Traders φαίνεται να εφαρμόζουν πολλά από τα ίδια κριτήρια με το Quarterly Gainers CopyFund, με την εξαίρεση ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο περιλαμβάνει μερικούς ελαφρώς επικίνδυνους εμπόρους και εφαρμόζει μια πολύ στενή στάση απώλειας που αποκλείει αμέσως οποιονδήποτε έμπορο που το ενεργοποιεί. Και πάλι με κέρδη 19% τους τελευταίους 12 μήνες και χαμηλό σκορ 2, αυτή είναι μια άλλη πολύ βιώσιμη επενδυτική επιλογή.

Οι δύο τελευταίες προσφορές CopyFunds eToro βασίζονται και οι δύο στην τάση της δημοτικότητας και όχι στα κέρδη και διαχειρίζονται από επιτροπή αντί για αλγόριθμο ή αυτοματοποιημένο Stop Loss Το Trending Traders Moderate Risk είναι το πιο ριψοκίνδυνο και από τα τέσσερα, συμπεριλαμβανομένων των εμπόρων με σκορ κινδύνου που φτάνουν μέχρι και το 7. Μπορεί να είναι ασφαλέστερο να το χάσετε εκτός εάν έχετε όρεξη για κίνδυνο. Σε τελική ανάλυση, τα στατιστικά του αμοιβαίου κεφαλαίου εμφανίζουν κέρδος 60% τους τελευταίους 12 μήνες.

Κορίτσι στο hangmat

Το eToro είναι ένας μεγάλος ηγέτης στον κλάδο των κοινωνικών συναλλαγών που εξυπηρετεί ποικίλες επενδυτικές προτιμήσεις.

Τέλος, το Positive Copiers Trend CopyFund επιλέγει εμπόρους βάσει παρόμοιων κριτηρίων, με εξαίρεση τη βαθμολογία κινδύνου, η οποία περιορίζεται σε 4. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι αυτά τα δύο CopyFund βασίζονται στη δημοτικότητα μεταξύ του δικτύου eToro και πολλών από τους εμπόρους περιλαμβάνονται σε αυτά δεν έχουν ακόμη δείξει μακροχρόνια αποτελέσματα.

Market CopyFunds

Στην περίπτωση αυτής της κατηγορίας επενδυτικών μέσων, είναι λίγο μυστήριο σε τι αναφέρεται το “Copy” στο CopyFund, καθώς είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τα κλασσικά επενδυτικά κεφάλαια, καθώς συνδυάζουν μια ποικιλία μέσων αγοράς βασισμένα σε ένα κοινό θέμα – δεν απαιτείται αντιγραφή. Η επιλογή αυτών των CopyFunds Market είναι πολύ μεγαλύτερη από την ποικιλία Top Trader και τα περισσότερα από αυτά επικεντρώνονται σε διαφορετικά τμήματα του χρηματιστηρίου, με ορισμένα ETFs, δείκτες και μέταλλα να μπαίνουν για διαφορετικότητα.

Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να επενδύσει σε ένα Big Banks CopyFund, το οποίο συγκεντρώνει όλα τα αποθέματα της τραπεζικής εταιρείας μεταξύ της προσφοράς μετοχών του eToro, ή σε ένα FoodFonts και το CopyFund, το οποίο… καλά έχετε την ιδέα.

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές περιλαμβάνουν ένα ταμείο «Panic Mode», το οποίο πηγαίνει σύντομα στους κύριους παγκόσμιους δείκτες και πολύ στα μέταλλα, βασικά προορίζεται να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση συντριβής της αγοράς στην οποία οι μετοχές καταρρέουν και οι επενδυτές προσπαθούν για ασφαλή καταφύγια σε σταθερό εμπορεύματα όπως πολύτιμα μέταλλα. Αυτή είναι μια καλή ιδέα στη θεωρία, αν και επί του παρόντος, αυτό το ταμείο προβάλλει κέρδος -32% με βάση τα δεδομένα των τελευταίων 3 ετών, πιθανώς επειδή οι χρηματιστηριακές αγορές ήταν σχετικά ευημερούσες. Ωστόσο, αυτό το ταμείο σίγουρα θα είναι χρήσιμο σε λίγο.

Όλα τα Market CopyFunds διαχειρίζονται από την επιτροπή επενδύσεων του eToro, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέσα επιλέγονται και βαθμονομούνται χειροκίνητα από εμπειρογνώμονες της αγοράς και όχι από αλγόριθμο σε περιοδική βάση. Αυτό είναι πιθανώς τόσο κοντά στην κλασική διαχειριζόμενη επένδυση όσο το κοινωνικό εμπόριο, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι το eToro έχει ανοίξει την πόρτα για τους συνεργάτες να δημιουργήσουν τα δικά τους CopyFunds, πράγμα που σημαίνει ότι οι παραδοσιακές εταιρείες επενδύσεων έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν επίσης.

Yoni Assia - Καινοτόμος

Ο κ. Yoni Assia είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του δυναμικού κοινωνικού μεσίτη, eToro.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του CopyFunds

Όταν όλα λέγονται και γίνονται, τα CopyFunds είναι μια διαχειριζόμενη επενδυτική λύση για το πλήθος των κοινωνικών συναλλαγών, με όλα όσα συνεπάγεται αυτό. Η επένδυση σε ένα σημαίνει ότι θα έχετε πολύ μικρή συμμετοχή στην επένδυσή σας και ότι τα κέρδη σας θα είναι ως επί το πλείστον μακροπρόθεσμα.

Για όσους προτιμούν αυτόν τον κάπως πιο παλιό σχολικό τρόπο επένδυσης και που δεν μπόρεσαν να αντέξουν οικονομικά το υπερβολικό επενδυτικό κεφάλαιο που απαιτείται από τα περισσότερα παραδοσιακά hedge funds, τα CopyFunds είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνα από μια άμεση αγορά ή ανταλλαγή αντιγράφων και υπάρχει πολύ λίγη ενεργή λήψη αποφάσεων.

Ωστόσο, πολλοί έμποροι θα διαπιστώσουν ότι αυτός ο τρόπος επένδυσης είναι λιγότερο συναρπαστικός από ό, τι η διαπραγμάτευση αντιγράφων, καθώς μεταβάλλει την ισορροπία της χρήσης των δικών σας πνευμάτων στηριζόμενη στην εξειδίκευση κάποιου άλλου. Κάποιοι θα έλεγαν ότι η ομορφιά της ανταλλαγής αντιγράφων είναι ότι αφήνει αρκετές αποφάσεις διαχείρισης στα χέρια του αντιγράφου εμπόρου, ενώ αφήνει τις αποφάσεις διαπραγμάτευσης στους αντιγράφοντες εμπόρους, και στην περίπτωση των CopyFunds αυτό απλά δεν ισχύει πλέον..

Επιπλέον, η τρέχουσα απαίτηση εγγραφής για επένδυση σε ένα eToro CopyFund είναι 5000 $. Αν και αυτό είναι ένα κλάσμα αυτού που απαιτείται από τα θεσμικά hedge funds, εξακολουθεί να είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό που δεν μπορούν να αντέξουν όλοι οι διαδικτυακοί έμποροι. Λάβετε αυτό υπόψη όταν αποφασίζετε εάν τα CopyFunds είναι φλιτζάνι τσάι ή όχι.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me