WTI Πρόβλεψη τιμής αργού πετρελαίου για το 2020: Τι να περιμένετε από το αργό πετρέλαιο το τέταρτο τρίμηνο

[[WTI]] Οι τιμές του πετρελαίου μεταβάλλονται ελαφρώς, καθώς συνεχίζουν να διαπραγματεύονται σε ένα ευρύ φάσμα συναλλαγών, στα επίπεδα 40,50 έως 4,50. Η αυξανόμενη ζήτηση ενθάρρυνε τον ΟΠΕΚ + να αρχίσει να αντιστρέφει τις περικοπές παραγωγής που ανακοινώθηκαν νωρίτερα φέτος. Το καρτέλ 23 χωρών παραγωγής πετρελαίου, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, επιβεβαίωσε ότι θα μειώσουν το μέγεθος των περικοπών παραγωγής τους σε 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, από τις αρχές Αυγούστου, κάτι που θα προσθέσει σχεδόν 2 εκατομμύρια βαρέλια στην καθημερινή παραγωγή επίπεδα. Εκτός από τα στοιχεία του ΑΕΠ για την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ. Το WTI Crude ήταν σταθερό στα 41,25, ενώ ο Brent στα 43,26.

Διαβάστε την τελευταία ενημέρωση στο WTI Crude Oil Τιμή 2021 Πρόβλεψη

 

WTI Τιμή αργού πετρελαίου τώρα: $

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή του αργού πετρελαίου WTI

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
30 μέρες +2.51 +6,48%
6 μήνες -10 -20,10%
1 χρόνος -20 -32,35%

Η μαύρη ρωγμή βρίσκεται στο πίσω μέρος της ανοδικής διόρθωσης / retracement καθώς έχει κλείσει δύο θετικούς μήνες διαδοχικά, προσθέτοντας κέρδος πάνω από 170% στις τιμές. Ας ρίξουμε μια ματιά στην πρόβλεψη τιμών του αργού πετρελαίου WTI.

Πρόβλεψη USOIL: Q4 2020 Πρόβλεψη USOIL: 1 έτος Πρόβλεψη USOIL: 3 χρόνια
Τιμή: 44,76 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Η Κίνα τερματίζει το κλείδωμα και συνεχίζει τη ζήτηση, το 61,8% Fibonacci retracement ολοκληρώνεται στα 44,76 δολάρια, η dovish νομισματική πολιτική της Fed μπορεί να ενισχύσει τον τομέα παραγωγής.

Τιμή: 60-62 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Ανάκτηση COVID19, αναμενόμενο κλείσιμο σε όλο τον κόσμο, περικοπές παραγωγής OPEC +, φθίνουσα αντίσταση γραμμής τάσης στα 62 $ στο χρονικό πλαίσιο M1.

Τιμή: 29-30 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Μετά την ύφεση COVID19, η bearish διόρθωση κάτω των 60 $, ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας μπορεί να βλάψει τη ζήτηση πετρελαίου

 

Ζωντανό διάγραμμα WTI Crude Oil

WTI

 

Κοινοί παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές του αργού πετρελαίου

Οι τιμές του αργού πετρελαίου WTI μειώθηκαν σημαντικά το 2020, λόγω της πανδημίας COVID-19 και του πολέμου τιμών πετρελαίου Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας 2020. Στις 20 Απριλίου, το WTI Crude Futures Contracts έπεσε κάτω από τα 0 $ για πρώτη φορά στην ιστορία.

1: COVID-19 – Πανδημία Coronavirus:


Οι τιμές του αργού πετρελαίου WTI μειώθηκαν σημαντικά το 2020, λόγω της πανδημίας Covid-19, προκαλώντας τεράστια πτώση στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με την έκθεση IHS Market, το «σοκ της ζήτησης Covid-19» αντιπροσώπευε μια μεγαλύτερη συστολή από εκείνη που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση πετρελαίου μειώθηκε στα 4,5 εκατομμύρια εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κάτω από τις προβλέψεις, καθώς οι εντάσεις κλιμακώθηκαν μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ. Κατά τη συνάντηση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη (6 Μαρτίου), οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, ως απάντηση στην παγκόσμια πανδημία COVID-19. Κατά συνέπεια, η τιμή spot του WTI Benchmark Crude Oil στο NYM στις 6 Μαρτίου 2020, μειώθηκε σε 42,10 USD ανά βαρέλι.

Στη συνέχεια, ο πόλεμος για τις τιμές του πετρελαίου ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου και οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες μειώθηκαν κατά 30%, αντιπροσώπευαν τη σημαντικότερη εφάπαξ πτώση από τον πόλεμο του Κόλπου του 1991. Ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι πολύ λίγες εταιρείες ενέργειας μπόρεσαν να παράγουν πετρέλαιο όταν η τιμή του πετρελαίου ήταν περίπου 30 $ το βαρέλι. Η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Ιράκ είχαν το χαμηλότερο κόστος παραγωγής το 2016, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, η Βραζιλία, η Νιγηρία, η Βενεζουέλα και ο Καναδάς είχαν το υψηλότερο.

Μετά από αυτό, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συμφώνησαν για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου στις 9 Απριλίου. Σύμφωνα με το Reuters αναφέρει ότι «Εάν η Σαουδική Αραβία αποτύχει να ελέγξει την παραγωγή, οι γερουσιαστές των ΗΠΑ θα ζητούσαν από τον Λευκό Οίκο να επιβάλει κυρώσεις στο Ριάντ, να τραβήξει τα αμερικανικά στρατεύματα από το έρημο βασίλειο και θεσπίζει δασμούς εισαγωγής για το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας. ” Στις 20 Απριλίου, η τιμή για τη μελλοντική παράδοση αργού πετρελαίου των ΗΠΑ τον Μάιο είχε γίνει αρνητική, κυρίως λόγω της υπερβολικής ζήτησης για αποθήκευση των μεγάλων όγκων πλεονασματικής παραγωγής. Είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό από τότε που το New York Mercantile Exchange άρχισε να διαπραγματεύεται το 1983.

2: Πόλεμος τιμών πετρελαίου Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας:

Οι καταρρέουσες τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν επίσης να συνδεθούν με τον πόλεμο τιμών πετρελαίου Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας του 2020. Ήταν ένας οικονομικός πόλεμος που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020, καθώς η Σαουδική Αραβία απάντησε στην άρνηση της Ρωσίας να συμφωνήσει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της, προκειμένου να διατηρήσει οι τιμές του πετρελαίου σε μέτριο επίπεδο. Ως αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης, οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν την άνοιξη του 2020.

Τον ίδιο μήνα, η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε έναν πόλεμο τιμών με τη Ρωσία, διευκολύνοντας μια τριμηνιαία πτώση της τιμής του πετρελαίου κατά 65%. Κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, το αργό πετρέλαιο μειώθηκε κατά 26% και το έλαιο Brent μειώθηκε κατά 24%. Ο κύριος λόγος πίσω από τον πόλεμο των τιμών θα μπορούσε να αποδοθεί στη διάλυση του διαλόγου μεταξύ του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και της Ρωσίας, σχετικά με τις προτεινόμενες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά τη διάρκεια της πτώσης του COVID-19. Η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία, προκαλώντας την κατάρρευση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ +. Ωστόσο, ο πόλεμος των τιμών είναι μία από τις κύριες αιτίες και συνέπειες της συνεχιζόμενης παγκόσμιας χρηματιστηριακής κατάρρευσης που προκαλεί σήμερα πονοκεφάλους για ορισμένους επενδυτές.

3: Σειρά εκδηλώσεων 

Εκτός από όλους τους ποσοτικούς καταλύτες, στις 8 Μαρτίου, η Σαουδική Αραβία δήλωσε απρόσμενες μειώσεις τιμών από 6 έως 8 $ ανά βαρέλι, σε πελάτες στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτό άσκησε σημαντική καθοδική πίεση στις τιμές του πετρελαίου. Το West Texas Intermediate, μια μορφή αργού πετρελαίου που εφαρμόζεται ως σημείο αναφοράς στις τιμές του πετρελαίου, μειώθηκε κατά 20%. Μετά από μια μέρα, οι χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως ανέφεραν σημαντικές απώλειες, σε αναγνώριση ενός συνδυασμού του πολέμου τιμών και των φόβων για την πανδημία του ιού κορωνών. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της ανακοίνωσης ήταν αισθητά και εκτός των τιμών του πετρελαίου και των χρηματιστηρίων. Ως αποτέλεσμα, το ρωσικό ρούβλι υποχώρησε 7%, σε χαμηλό 4 ετών έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, οι μειώσεις των τιμών του πετρελαίου ενισχύθηκαν επίσης από τις προειδοποιήσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι θα αποσύρει την αμερικανική στρατιωτική υποστήριξη, εάν ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του δεν μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου, μετά από σημαντική εσωτερική πίεση, που ονομάζεται πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας και de facto κυβερνήτης Mohammed bin Salman.

4: Αύξηση του δολαρίου ΗΠΑ – Παιχνίδια συσχέτισης 

Από την αρχή της πανδημίας COVID-19, το δολάριο ΗΠΑ αντιμετωπίστηκε ως ένα ασφαλές καταφύγιο. Οι επενδυτές αισθάνθηκαν ασφαλείς επενδύσεις στο δολάριο ΗΠΑ, καθώς η Κίνα ανέφερε τεράστιο αριθμό περιπτώσεων COVID-19, μαζί με πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, το δολάριο ΗΠΑ παρέμεινε σταθερό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και αυτό κράτησε επίσης τις τιμές του πετρελαίου χαμηλότερες, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Η αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου έκανε το αργό πετρέλαιο σε δολάρια ακριβό για τις ξένες χώρες και αναγκάστηκαν να μειώσουν τις περιττές απαιτήσεις τους.

Πρόβλεψη τιμής λαδιού για τα επόμενα χρόνια

Το αργό πετρέλαιο WTI μπορεί να είναι πολύ πτητικό και να κυμαίνεται δραστικά, ιδιαίτερα για μια περίοδο πέντε ετών. Για παράδειγμα, το Brent Crude μετατοπίστηκε από 125 USD το βαρέλι το 2012 σε 30 USD ανά βαρέλι τον Ιανουάριο του 2016. Επομένως, παρά τις ταραχώδεις αγορές έως το 2019 και έως το 2020, θα μπορούσε να υπάρξει ένα πολύ ασυνήθιστο αποτέλεσμα στην τιμή έως το 2025.

Παρ ‘όλα αυτά, οι ίδιοι οριστικοί παράγοντες εξακολουθούν να είναι πιθανό να διαδραματίζουν το ρόλο τους όταν πρόκειται να αποφασίσουν οι τιμές του αργού πετρελαίου. Οι θεμελιώδεις παράγοντες που καθορίζουν τη ζήτηση και την προσφορά αργού πετρελαίου είναι πιθανό να παραμείνουν αμετάβλητοι για τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά οι επιπτώσεις τους θα ποικίλλουν σημαντικά. Οι ακόλουθοι παράγοντες πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη κατά την πρόβλεψη των τιμών του αργού πετρελαίου:

  1. ΟΠΕΚ (Πολιτικές, Συμφωνίες & Αποφάσεις παραγωγής)
  2. Χώρες μη πετρελαιοπαραγωγής εκτός του ΟΠΕΚ
  3. Παγκόσμια οικονομική απόδοση
  4. Εναλλακτικές πηγές ενέργειας
  5. Δύναμη του δολαρίου ΗΠΑ
  6. Κερδοσκοπία στην αγορά

Σύμφωνα με την πρόβλεψη ΕΠΕ, έως το 2025, η μέση τιμή ενός βαρελιού Brent Crude Oil θα αυξηθεί στα 79 $ / b. Μέχρι το 2030, η παγκόσμια ζήτηση θα ανεβάσει τις τιμές του αργού πετρελαίου στα 98 $ / b. Μέχρι το 2040, οι τιμές θα είναι στα 146 $ / b. Οι λόγοι για αυτό θα μπορούσαν να σχετίζονται με τις προσδοκίες της ΕΠΕ ότι η ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας βασίζονται περισσότερο στο φυσικό αέριο και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό υποτίθεται επίσης ότι η οικονομία αυξάνεται κατά μέσο όρο περίπου 2% ετησίως, ενώ η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται κατά 0,4% ετησίως. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, τα επόμενα χρόνια, ο κόσμος θα υποφέρει από την ύφεση μετά τον κορανοϊό. Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην κατανάλωση αργού πετρελαίου της Κίνας, εν μέσω πτώσης των εξαγωγών στον τομέα των ΗΠΑ. Η πτώση των εξαγωγών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής, και τελικά σε λιγότερη κατανάλωση και σε χαμηλότερη ζήτηση αργού πετρελαίου, από τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο. Ας δούμε την τεχνική πλευρά της αγοράς, ειδικά για τις τιμές του αργού πετρελαίου WTI.

Τεχνική ανάλυση – Μπορούμε να αναμένουμε μια ανοδική διόρθωση στο αργό πετρέλαιο WTI?

Το WTI Crude Oil διαπραγματεύεται με bullish bias, στα 41,15 $. Λαμβάνοντας υπόψη την τεχνική πλευρά, η πρόβλεψη της τιμής του αργού πετρελαίου υποδηλώνει ότι η τιμή του αργού πετρελαίου WTI κατευθύνεται προς τα βόρεια, για να ολοκληρώσει μια επαναφορά 61,8% Fibonacci, μέχρι το επίπεδο των 44,89 δολαρίων. Τα προηγούμενα δύο μηνιαία κεριά ήταν σταθερά bullish και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι το επόμενο κερί για το μήνα Ιούλιο θα είναι επίσης bullish. Εάν συμβεί αυτό, θα γίνει «Three White Soldiers», το οποίο επιβεβαιώνει τις μεγάλες πιθανότητες μιας ανοδικής τάσης στο πετρέλαιο, η οποία θα βοηθήσει στη στήριξη των τιμών του πετρελαίου στο επίπεδο των 44,89 δολαρίων. Μια bullish breakout σε αυτό το επίπεδο θα μπορούσε επίσης να επεκτείνει τις τιμές του πετρελαίου σε ψυχολογικό επίπεδο 50 $, με την αντίσταση να επεκτείνεται κατά 50 περιόδους EMA.

WTI Crude Oil - Πιθανοί τρεις λευκοί στρατιώτες προτείνουν αγορά

WTI Crude Oil – Πιθανοί τρεις λευκοί στρατιώτες προτείνουν αγορά

Όσον αφορά την ετήσια πρόβλεψη, το πρότυπο Three White Soldiers υποδηλώνει μια ισχυρή ανοδική τάση μεταξύ των εμπόρων, και ταυτόχρονα, η πτώση του επιτοκίου της Fed θα μπορούσε επίσης να στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου, οδηγώντας τους στα 53,20 $ και στα 60 $.

WTI Crude Oil - Μηνιαίο διάγραμμα

WTI Crude Oil – Μηνιαίο διάγραμμα

WTI πρόβλεψη για το αργό πετρέλαιο για το 2023 – Μπορούμε να περιμένουμε ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου θα πέσουν κάτω από το επίπεδο αντίστασης των 60 $, προκειμένου να ολοκληρωθεί μια επαναφορά Fibonacci 38,2% στα 40,72 $. Κάτω από αυτό, η αγορά είναι πιθανό να ακολουθήσει ένα 61,8% Fibonacci retracement επίπεδο 29,40. Σε κάθε περίπτωση, εάν τα θεμελιώδη στοιχεία συνεχίσουν να υποστηρίζουν μια ανοδική τάση, η bullish breakout στο επίπεδο των 60 $ θα μπορούσε να ανοίξει περισσότερο χώρο για αγορά, έως 74,5 $ και 107 $. Ας στηρίξουμε για το δεύτερο εξάμηνο του έτους και να κρατήσουμε πιο κοντά μάτι στη θεμελιώδη πλευρά της αγοράς.

Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map