Πρόβλεψη τιμών USD / SGD Q4 2020: Διατήρηση του εύρους από το 2015

Το δολάριο ΗΠΑ αντάλλαξε για σχεδόν 2 δολάρια Σιγκαπούρης SGD στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά από τότε, το SGD κερδίζει έδαφος έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, στέλνοντας αυτό το ζευγάρι χαμηλότερα. Ένας από τους λόγους για αυτό είναι η αύξηση της κινεζικής οικονομίας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και το SGD έχει επωφεληθεί από αυτό, καθώς η οικονομία της Σιγκαπούρης είναι στενά συνδεδεμένη με την κινεζική οικονομία, η οποία ωθεί το SGD προς τα πάνω και στέλνει το USD / SGD χαμηλότερα.

Ρεύμα USD / SGD Τιμή: $

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή USD / SGD

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
30 μέρες +0,007  +0,05%
6 μήνες -0,07 -5,1%
1 χρόνος -0,015 -1,1%
5 χρόνια -0,05 -3,6%
Από το 2000 -0.33 -24,1%

Υπήρξε μια υποχώρηση στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ανεβάζοντας αυτό το ζευγάρι από 1,40 σε 1,85, εν μέρει λόγω της οικονομικής κρίσης της Ιαπωνίας τότε. Αλλά η πτωτική τάση ξαναρχίζει και αυτό το ζεύγος παρέμεινε bearish μέχρι το 2010, το οποίο ακολούθησε μια υποχώρηση υψηλότερα έως το 2015. Από τότε, ωστόσο, το USD / SGD διαπραγματεύεται πλαγίως και μετά την αύξηση του SGD τους τελευταίους μήνες, αυτό το ζεύγος κατευθύνεται προς το κάτω μέρος του εύρους. Όμως, το 100 SMA φαίνεται να κρατάει, οπότε το εύρος πιθανότατα θα συνεχιστεί, προσφέροντας μερικές καλές ευκαιρίες συναλλαγών μακροπρόθεσμα.   

Πρόβλεψη USD / SGD: Q4 2020 Πρόβλεψη USD / SGD: 1 έτος Πρόβλεψη USD / SGD: 3 έτη
Τιμή: 1,40 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: COVID-19, Εκλογές στις ΗΠΑ, Τεχνικά,

                                                                                       

Τιμή: 1,45-46 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Μετά τις εκλογές των ΗΠΑ, εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας, τεχνικά, FED

                                                                      

Τιμή: 64 $ – 

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Βασικές αρχές ΗΠΑ και Σιγκαπούρης, στρατιωτική πρόοδος της Κίνας στη Σιγκαπούρη, παγκόσμια πολιτική

   

Ζωντανό διάγραμμα USD / SGD

USD / SGD

Πρόβλεψη τιμής USD / SGD για τα επόμενα 5 χρόνια

SGD επωφελείται από την κινεζική οικονομική άνθηση  

Εκτός από την επέκταση της κινεζικής οικονομίας, η οποία βοήθησε την οικονομία της Σιγκαπούρης, το SGD συσχετίζεται κάπως με το κινεζικό γιουάν CNY, ωφελώντας και αυτό, όπως είναι εμφανές τους τελευταίους μήνες, καθώς η Κίνα άφησε πίσω τον κοροναϊό , ενώ η πανδημία συνεχίζει να μαίνεται στις ΗΠΑ. Όμως, το όφελος πηγαίνει πολύ πίσω, και πιθανώς περισσότερο στο μέλλον.


Η κινεζική οικονομία έχει περάσει από ένα εξωτερικό της G20 στη δεκαετία του 1990 σε δεύτερη θέση σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για την πτωτική τάση των 30 ετών σε αυτό το ζεύγος. Η κινεζική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και η οικονομία της Σιγκαπούρης θα συνεχίσει να επωφελείται από αυτήν, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι το δολάριο της Σιγκαπούρης θα συνεχίσει να αυξάνεται, στέλνοντας το USD / SGD χαμηλότερα. Ωστόσο, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας περιπλέκει λίγο την κατάσταση, καθώς θα εμποδίσει την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, αλλά συνολικά, αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο μείον για αυτό το ζευγάρι.   

Κεντρική Τράπεζα της Σιγκαπούρης και COVID-19

Ο κοροναϊός έχει επηρεάσει όλες τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο φέτος και η οικονομία της Σιγκαπούρης αναμένεται να συρρικνωθεί περίπου 1-4% το 2020, λόγω των μέτρων COVID-19. Ο πληθωρισμός CPI αναμένεται επίσης, κατά μέσο όρο μεταξύ -1% και 0% φέτος. Ωστόσο, η Κίνα και η Ανατολική Ασία φαίνεται να άφησαν πίσω την πανδημία του ιού κοροναϊού και η οικονομική κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, τόσο στην Κίνα όσο και στη Σιγκαπούρη.

Το SGD έχασε περίπου 12 σεντς κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, καθώς η Σιγκαπούρη και η Κίνα θέτουν περιορισμούς για τον περιορισμό του ιού και το USD / SGD αυξήθηκε από 1,3450 σε 1,4650. Αλλά τότε ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και το USD / SGD αντιστράφηκε προς τα κάτω και από τότε παρέμεινε bearish. Τα ακραία μέτρα που έλαβε η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS), η οποία λειτουργεί ως κεντρική τράπεζα, βοήθησαν επίσης. Έκοψαν την κλίση (επιτόκια) στο 0%, από περίπου 1,75% νωρίτερα φέτος, και εισήγαγαν 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια κοροναϊού. Έτσι, αυτό το ζεύγος παραμένει πτωτικό τώρα, αν και πλησιάζει στο κάτω μέρος του εύρους.  

Τεχνική Ανάλυση USD / SGD – Θα κρατήσει το κάτω μέρος του εύρους 

 

Το 200 SMA προστέθηκε στην αντίσταση πάνω από το 1,45

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το USD / SGD διαπραγματεύτηκε περίπου στις 2 στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αλλά στη συνέχεια κατέβηκε ξανά, καθώς η Κίνα άρχισε να αυξάνει την ταχύτητα, και μέχρι το 1997, το 20 SMA (γκρι) παρείχε αντίσταση στο μηνιαίο γράφημα . Αυτό έδειξε ότι ο ρυθμός της μείωσης ήταν αρκετά δυνατός. Για τα επόμενα 5 χρόνια, είδαμε μια αναδρομή υψηλότερη, πάνω από 1,85, καθώς η ιαπωνική οικονομική κρίση φοβόταν τις αγορές της Ανατολικής Ασίας και οι 20 SMA μετατράπηκαν σε υποστήριξη. Η πτωτική τάση ξαναρχίζει το 2002, και αυτή τη φορά το 50 SMA (κίτρινο) τέθηκε σε λειτουργία ως αντίσταση κατά τη διάρκεια των οπισθοδρόμησης. Το USD / SGD υποχώρησε και πάλι από το 2012 έως το 2015, αλλά από τότε, διαπραγματεύεται στο πλάι, με το 100 SMA (πράσινο) να μετατρέπεται σε υποστήριξη τώρα, ενώ η ζώνη αντίστασης, γύρω στο 1,45, σχηματίζει την κορυφή.   

 

Τα MA μετατράπηκαν σε αντίσταση τον Σεπτέμβριο

Μιλώντας για υποστήριξη και αντίσταση, στο εβδομαδιαίο γράφημα μπορεί να δει καθαρά, όπως και το εύρος. Το εύρος δεν είναι αυστηρό, καθώς υπήρξαν διαλείμματα πάνω και κάτω, αλλά η τιμή συνεχίζει να αναπηδά πάνω-κάτω στην περιοχή μεταξύ των γραμμών. Μπορούμε να δούμε ότι κατά τη διάρκεια της αύξησης του πρώτου τριμήνου, καθώς ξέσπασε ο κοροναϊός στην Κίνα, η τιμή έγινε ανοδική από τον Μάρτιο. Τα MA μετατράπηκαν σε αντίσταση στο εβδομαδιαίο γράφημα και η τιμή πλησιάζει στο κάτω μέρος του εύρους, όπου μπορεί να πάμε πολύ σε αυτό το ζευγάρι σε αρκετές εβδομάδες, μόλις τελειώσουν οι εκλογές των ΗΠΑ και το USD επιστρέψει στο δρόμο.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map