Πρόβλεψη τιμών USD / NGN Q4 2020: Το CBN αναμένεται να αυξήσει ξανά το Peg

Ο Νιγηριανός Νάιρα που ξεκίνησε τη ζωή του στη δεκαετία του 1970, με συναλλαγματική ισοτιμία 2-1 έναντι της GBP, είναι ένα νόμισμα, αλλά ο δείκτης έχει μετατραπεί από τότε σε δολάρια ΗΠΑ, καθώς οι ΗΠΑ είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος της Νιγηρίας. Μετά την πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου, το USD / NGN διαπραγματεύτηκε λίγο κάτω από το 200, το οποίο ήταν το μανταλάκι για αυτό το ζεύγος μετά την πτώση του NGN. Η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας (CBN) ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει το μανταλάκι και το USD / NGN στη συνέχεια ανέβηκε στα 354 $, πριν φτάσει στα 307 $, το οποίο φαινόταν σαν ένα νέο.

Αυτό το μανταλάκι κράτησε μέχρι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όταν το ξέσπασμα του coronavirus ανάγκασε το CBN να το ανεβάσει υψηλότερα στα 360 $ και έπειτα στα 380 $ τον Ιούλιο του 2020, από τότε που παρέμεινε. Παρά την αδυναμία του δολαρίου, αυτό το ζεύγος κινείται υψηλότερα φέτος, πράγμα που σημαίνει ότι η ανοδική πορεία είναι ο μόνος τρόπος για τους επενδυτές USD / NGN, αν και θα πρέπει να λάβουν υπόψη τον πληθωρισμό, που ανέρχεται περίπου στο 13%,.    

Ρεύμα USD / NGN Τιμή: $

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή USD / NGN

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
30 μέρες 0,00 $ 0,0%
3 μήνες +20 +5,6%
6 μήνες +73 +23,8%
1 χρόνος +180 -90%
3 χρόνια +280 -280%

 

Παράγοντες που επηρεάζουν το USD / NGN

Η Νιγηρία Naira είναι ευάλωτη σε διάφορους παράγοντες. Δεδομένου ότι το πετρέλαιο είναι η κύρια εξαγωγή της Νιγηρίας, οι εξαγωγές πετρελαίου τους και τα έσοδα που παράγει ωθούν το NGN. Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή συναλλάγματος, και ειδικότερα το δολάριο ΗΠΑ, για το αφρικανικό κράτος. Ο πληθωρισμός στη Νιγηρία είναι επίσης ένας παράγοντας, καθώς επηρεάζει τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από το CBN. Το COVID-19 είχε αντίκτυπο παντού, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το USD έχει επίσης αποδώσει αρνητικά κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων COVID, ενώ αυτή τη στιγμή, το δράμα των ΗΠΑ για τις εκλογές και το επόμενο πρόγραμμα τόνωσης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες για το USD.   

 

Πρόβλεψη USD / NGN Q4 2020 Πρόβλεψη USD / NGN 1 έτος Πρόβλεψη USD / NGN 3 χρόνια
Τιμή: 3 $80

Οδηγοί τιμών: Τιμές πετρελαίου, αποθέματα συναλλάγματος στη Νιγηρία, εκλογές στις ΗΠΑ, Covid-19

Τιμή: 430-450 $ 

Οδηγοί τιμών: Μετά τις εκλογές των ΗΠΑ, Covid-19, ζήτηση πετρελαίου

Τιμή: 500-600 $

Οδηγοί τιμών: Παγκόσμια πολιτική, παγκόσμια οικονομία, τιμές πετρελαίου, CBN


Ζωντανό γράφημα USD / NGN

USD / NGN

Η πρόβλεψη τιμής NGN / USD για τα επόμενα 5 χρόνια

Νιγηριανά Νάιρα – Μια θεμελιώδης ανάλυση

Όπως προαναφέρθηκε, τα συναλλαγματικά αποθέματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αξία του Naira, ιδίως του USD σε σχέση με το USD / NGN. Τα συναλλαγματικά αποθέματα μειώθηκαν μαζί με τις τιμές του πετρελαίου στις αρχές του 2020, και παρά την άνοδο στα 40 δολάρια, η τιμή παραμένει χαμηλή. Οι προοπτικές του πετρελαίου να κινείται πολύ υψηλότερα είναι χαμηλές, με την κορυφαία τιμή να εκτιμάται το πολύ στα 50-55 $, καθώς τα νέα μέτρα κοραναϊού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αυξάνονται και ο χειμώνας αναμένεται να είναι ζοφερός.

Η τρέχουσα κατάσταση οδήγησε σε ύφεση 4% στη Νιγηρία, ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 13,2%. Αυτό οδήγησε το CBN να ανεβάσει το μαντάκι υψηλότερα, προκειμένου να υποτιμήσει το νόμισμα, πρώτα από 307 $ σε 360 $ και μετά από 360 $ σε 380 $. Ωστόσο, η συναλλαγματική ισοτιμία στη μαύρη αγορά είναι περίπου 470 για το USD / NGN, το οποίο υποδηλώνει ότι το CBN πιθανότατα θα αυξήσει ξανά το μανταλάκι για να ταιριάξει με αυτό το ποσοστό.

USD – Θεμελιώδεις παράγοντες

Το USD έχει επίσης επηρεαστεί αρνητικά από τον coronavirus και τους περιορισμούς από τον Μάρτιο. Ήταν το πιο αδύναμο μεταξύ των μεγάλων νομισμάτων, αλλά έχει ακόμα καλύτερη απόδοση από το Νιγηριανό Νάιρα, το οποίο είναι ένα νόμισμα κινδύνου, το αντίθετο των ασφαλών παραδείσων όπως ο Χρυσός. Αυτό μας λέει ότι όταν το USD αρχίσει να αυξάνεται έναντι των μεγάλων νομισμάτων, θα διατηρήσει την πίεση προς τα πάνω για αυτό το ζεύγος. Αυτήν τη στιγμή, το USD εξακολουθεί να περιμένει να τελειώσει η εκλογική διαδικασία των ΗΠΑ, γι ‘αυτό και έχει σταματήσει για το μεγαλύτερο μέρος του Νοεμβρίου, ενώ το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι επίσης καθοριστικό για το επόμενο δημοσιονομικό πρόγραμμα που εκδίδουν οι ΗΠΑ. κυβέρνηση. Το USD πιθανότατα θα γίνει ανοδικό για κάποιο χρονικό διάστημα εάν το πακέτο ερεθίσματος είναι αξιοπρεπές – παρόμοιο σε μέγεθος με το προηγούμενο. Μέχρι τότε όμως, το USD αναμένεται να είναι εύρος συναλλαγών και το USD / NGN.  

USD / NGN – Μια τεχνική ανάλυση – Η 20 SMA έχει καλύψει ξανά την τιμή

Το USD / NGN διαπραγματεύτηκε κάτω από 100 στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με προκατάληψη προς τα πάνω. Οι κινούμενοι μέσοι όροι παρείχαν υποστήριξη, αλλά από το 2004 έως το 2008, είδαμε μια μικρή πτώση και το 20 SMA (γκρι) μετατράπηκε από την υποστήριξη σε αντίσταση στο μηνιαίο γράφημα. Στη συνέχεια, στα τέλη του 2008, είδαμε ένα άλμα κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και οι αγοραστές είναι υπεύθυνοι από τότε, με τον ρυθμό της ανοδικής τάσης να αυξάνεται σημαντικά. Το 20 SMA μετατράπηκε σε υποστήριξη ξανά από το 2009 έως το 2014, όταν οι τιμές του πετρελαίου ξεκίνησαν τη μεγάλη τους αντιστροφή.

 

Το USD / NGN ανεβαίνει σε βήματα

Το USD / NGN πήδηξε από 160 σε 200 και εγκαταστάθηκε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, έως ότου το 20 SMA επανέλαβε την τιμή ξανά. Το CBN αφαίρεσε το μανταλάκι για πρώτη φορά τότε, και αυτό το ζεύγος ανέβηκε και πάλι υψηλότερα, αυτή τη φορά στα 355, πριν εγκατασταθεί στα 307, μέχρι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, όταν το μανταλάκι τοποθετήθηκε ξανά, στα $ 360, με τα 20 Η SMA παρέχει και πάλι υποστήριξη για περισσότερα από δύο χρόνια.

 Οι υψηλότεροι Mas προσθέτουν την κορυφή των 20 SMA ως υποστήριξη στο εβδομαδιαίο γράφημα

Στο εβδομαδιαίο γράφημα, βλέπουμε ότι το 20 SMA έχει βοηθηθεί μερικές φορές από το 50 SMA (κίτρινο) και το 100 SMA (πράσινο). Οι κινήσεις εδώ είναι πιο ξεκάθαρες, με την πρώτη, η οποία ήταν σταδιακή, να πραγματοποιείται το 2014-15, πριν από το κύμα το 2016 και πάλι τον Μάρτιο του 2020, όταν το 200 SMA (μωβ) μόλις έφτασε και για άλλη μια φορά στο πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Τώρα το 20 SMA μόλις έφτασε. Εάν οι κλειδαριές που επαναλήφθηκαν το Νοέμβριο πρέπει να συνεχιστούν, η παγκόσμια οικονομία θα πέσει ξανά σε ύφεση, μειώνοντας τις τιμές του πετρελαίου και το USD / NGN υψηλότερο. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map