Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πρόβλεψη τιμής USD / MXN Q4 2020: Θα συνεχίσει σύντομα το Uptrend;

Το αμερικανικό δολάριο κερδίζει έναντι του πέσο του Μεξικού για δεκαετίες, ένας από τους λόγους για αυτό είναι οι αυξανόμενες εισαγωγές των ΗΠΑ από το Μεξικό, οι οποίες διατηρούν το MXN υπό πίεση. Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει ότι το USD / MXN διαπραγματεύτηκε στα 2,50 $ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ενώ σε κάποιο σημείο κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, διαπραγματεύτηκε πάνω από 25 $, πράγμα που σημαίνει μια 10πλάσια αύξηση σε τρεις δεκαετίες. Το αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι οι αγοραστές δεν είχαν μεγάλη αντίθεση. η ανοδική τάση έχει προχωρήσει αρκετά, χωρίς σημαντικές αποτυχίες. Η πίεση ήταν συνεχώς ανοδική, με τη συνήθη αύξηση κάθε λίγα χρόνια, με τελευταία φορά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Έκτοτε, έχουμε δει ένα retrace χαμηλότερο, αλλά φαίνεται ότι το retrace μπορεί να έχει τελειώσει τώρα, αν και δεν είναι βέβαιο εάν η ανοδική τάση πρόκειται να συνεχιστεί σύντομα.     

Διαβάστε την τελευταία ενημέρωση στο USD / MXN Τιμή 2021 Πρόβλεψη

 

Ρεύμα USD / MXN Τιμή: $

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή MXN

 

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
30 μέρες -0,27 -1,2%
6 μήνες +2.23 +10,3%
1 χρόνος +2.86 +13,2%
5 χρόνια +4.69 +21,7%
Από το 2000 +12.30 +56,9%

Το Μεξικό είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα και το πέσο του Μεξικού είναι ένα νόμισμα κινδύνου. Όμως, το Μεξικό βρίσκεται απευθείας στα σύνορα των ΗΠΑ, και δεδομένου του τεράστιου μεγέθους της οικονομίας των ΗΠΑ, ο αντίκτυπος στην μεξικανική οικονομία είναι επίσης τεράστιος. Ως αποτέλεσμα, το πέσο του Μεξικού είναι ευαίσθητο στην οικονομία των ΗΠΑ, όπως και το δολάριο ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι όταν το USD είναι ισχυρό, όπως τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, όταν οι έμποροι στράφηκαν στο δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, είχε αντίκτυπο στο πέσο Mexcan. Όταν το USD είναι αδύναμο, το MXN δεν είναι το νόμισμα που ωφελεί περισσότερο. 

 

USD / MXN Πρόβλεψη: Q4 2020      USD / MXN Πρόβλεψη: 1 Έτος USD / MXN Πρόβλεψη: 3 χρόνια        
Τιμή: 21 

Οδηγοί τιμών: Συσχέτιση USD, πολιτική ΗΠΑ, COVID-19                                                               

Τιμή: 25-26 

Οδηγοί τιμών: Παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, συναίσθημα κινδύνου, εκλογές μετά τις ΗΠΑ.

Τιμή: 30

Οδηγοί τιμών: Παγκόσμια οικονομία, συναίσθημα αγοράς, συσχέτιση USD, Βασικές αρχές στο Μεξικό

Ζωντανό γράφημα USD / MXN

USD / MXN

 

Πρόβλεψη τιμής USD / MXN για τα επόμενα 5 χρόνια

COVID-19 και Βασικές αρχές  

Οι βασικές αρχές ήταν αρκετά σταθερές για το Μεξικό, καθώς αυτή η αναδυόμενη οικονομία συνεχίζει να αυξάνεται και οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αυξάνονται επίσης συνεχώς. Το Μεξικό υπήρξε ο μεγαλύτερος ή ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ στο συνολικό εμπόριο από το 2019, συνολικά 614,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ ανήλθαν σε 256,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι εξαγωγές ανήλθαν σε 358,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι το Μεξικό έχει πλεόνασμα 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ, επομένως χρειάζεται ένα ισχυρό δολάριο, διαφορετικά τα έσοδα θα μειωθούν σε αξία. Ωστόσο, τα θεμελιώδη στοιχεία έχουν παραμορφωθεί κάπως από την έναρξη της πανδημίας του κοροναϊού. Το USD / MXN σημείωσε άνοδο άνω των 7 σεντ κατά τη διάρκεια του αρχικού πανικού, αλλά υποχώρησε χαμηλότερα από τον Απρίλιο. Αν και, όπως αναφέραμε, η αναδρομή κάτω ήταν πολύ πιο αδύναμη από ό, τι σε άλλα ζεύγη USD. Ένας από τους λόγους για την έξαρση ήταν ο φόβος για το τι θα μπορούσε να συμβεί στις αναδυόμενες αγορές, καθώς δεν έχουν τόσα πολλά να υποχωρήσουν όσο οι αναπτυγμένες οικονομίες και οι κυβερνήσεις. Η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή, εξ ου και η αργή υποχώρηση κατά τις περιόδους αδυναμίας του USD από τον Απρίλιο. Έτσι, συνολικά η οικονομία του Μεξικού βρίσκεται στο έλεος της οικονομίας των ΗΠΑ, η οποία θα διατηρήσει την τάση ανοδική για μεγάλο χρονικό διάστημα για αυτό το ζεύγος, παρά την πρόσφατη υποχώρηση.     

Πολιτική πληθωρισμού και τράπεζας του Μεξικού

Τα επιτόκια ήταν πάνω από 8% στο Μεξικό πέρυσι, αλλά η Τράπεζα του Μεξικού άρχισε να τα κόβει στα τέλη του 2019 και φέτος, τα έκοψε δραστικά, καθώς η παγκόσμια οικονομία βυθίστηκε. Από τον Σεπτέμβριο του 2019, το κύριο επιτόκιο ανέρχεται στο 4,25%, ενώ η FED έχει επιτόκια στο 0,10%, όπως έχουμε καλύψει στο Οικονομικό Ημερολόγιο Αυτή η διαφορά στα επιτόκια φαίνεται να είναι υπέρ του Μεξικού Πέσο, αλλά τα υψηλότερα επιτόκια στο Μεξικό αφήνουν περισσότερο χώρο στην κεντρική τράπεζα να τα μειώσει περαιτέρω. Οι αγορές ανταλλάσσονται με προσδοκίες περισσότερο από ό, τι στα πραγματικά γεγονότα, οπότε αυτό αφήνει το MXN ευάλωτο σε περισσότερες μειώσεις επιτοκίων από την Τράπεζα του Μεξικού. Ορισμένοι οικονομολόγοι αναμένουν περισσότερες περικοπές από αυτές στις επόμενες συναντήσεις, οπότε το χαμηλότερο απόσπασμα του USD / MXN θα λήξει σύντομα. 

Τεχνική Ανάλυση EUR / MXN – Αναμένεται ανάκαμψη πριν από την επίθεση στα υψηλά όλων των εποχών 

Το κηροπήγιο του Σεπτεμβρίου δείχνει μια ανοδική αντιστροφή στο μηνιαίο γράφημα

Όπως αναφέραμε, το USD / MXN διαπραγματευόταν μεταξύ 2 $ και 3 $ στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αλλά από τότε ήταν σε ανοδική τάση, έχοντας κερδίσει περίπου 1.000%. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι κινούμενοι μέσοι όροι έκαναν καλή δουλειά παρέχοντας υποστήριξη κατά τη διάρκεια χαμηλότερων ορίων ή κατά τη διάρκεια των ενοποιήσεων, τόσο στα μηνιαία όσο και στα εβδομαδιαία γραφήματα. Οι μικρότεροι κινητοί μέσοι όροι έχουν αναλάβει αυτή τη δουλειά όταν η τάση έχει επιταχυνθεί, ενώ τα μεγαλύτερα MA παρέχουν υποστήριξη όταν τα pullbacks ήταν βαθύτερα. Στο παραπάνω μηνιαίο διάγραμμα, βλέπουμε ότι η τιμή σε USD / MXN έχει αυξηθεί στα πόδια, με την τελευταία αύξηση να είναι τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Αυτό το ζευγάρι διαπραγματεύτηκε σε ένα τρίγωνο από το 2017, αλλά ξέσπασε στις αρχές του έτους, αφού η τιμή αναπήδησε από το 50 SMA (κίτρινο) όταν ξέσπασε ο κοροναϊός. Έχει υποχωρήσει χαμηλότερα από τον Απρίλιο, αλλά η αναδρομή ενδέχεται να έχει τελειώσει τώρα. Το 20 SMA (γκρι) παρέχει υποστήριξη στο μηνιαίο γράφημα, ενώ το κηροπήγιο του Σεπτεμβρίου έκλεισε ως doji, και τα δύο δείχνουν μια ανοδική αντιστροφή, καθώς η αναδρομή φαίνεται πλήρης και η κύρια τάση παραμένει ανοδική.

Το χαμηλότερο ίχνος δεν έχει τελειώσει ακόμη στο εβδομαδιαίο γράφημα

Στο εβδομαδιαίο γράφημα, είδαμε μια άνοδο του SMA 50 την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, από κάτω από 21 σε 22,60. Όμως, το 20 SMA (γκρι) σταμάτησε την ανάβαση για άλλη μια φορά, παρέχοντας αντίσταση για δεύτερη φορά φέτος. Το USD / MXN έχει αντιστραφεί και πάλι χαμηλότερα, αλλά η bearish κίνηση θα πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή και η ανοδική τάση θα συνεχιστεί, όπως υποδηλώνει το μηνιαίο διάγραμμα. Η αντιστροφή μπορεί να συμβεί στην περιοχή περίπου 21, ή σε έναν από τους κινητούς μέσους όρους κάτω από αυτό, όπως το 200 SMA (μωβ) που ήταν η απόλυτη υποστήριξη στο εβδομαδιαίο γράφημα. Έτσι, θα ακολουθήσουμε την τελευταία bearish κίνηση χαμηλότερα, για να δούμε πού θα τελειώσει, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε μια μακροπρόθεσμη αγορά συναλλάγματος. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me