Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πρόβλεψη τιμής USD / MXN για το 2021: Τίτλος τιμής Επιστροφή στα επίπεδα πριν από τα κέρδη

Το USD / MXN σημείωσε μακροχρόνια ανοδική τάση ήδη από τα γραφήματα και η ανοδική τάση έχει επιταχυνθεί την τελευταία δεκαετία. Όμως, προς το παρόν, τα νομίσματα κινδύνου προχωρούν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, και το πέσο του Μεξικού. Αυτό σημαίνει ότι το USD / MXN υποχωρεί από τον Απρίλιο του περασμένου έτους και η εικόνα είναι πολύ παρόμοια με αυτή του USD / CAD, καθώς και τα δύο είναι νομίσματα εμπορευμάτων και κινδύνου.

Το αμερικανικό δολάριο κερδίζει έναντι του πέσο εδώ και δεκαετίες. Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει ότι το USD / MXN διαπραγματεύτηκε περίπου 2,50 $ – 3,50 $ στη δεκαετία του ’90, ενώ τον Απρίλιο του περασμένου έτους, αυτό το ζεύγος forex σημείωσε άνοδο πάνω από τα 25 $, μετά την ισχυρότερη άνοδο ποτέ, που σημαίνει αύξηση 10 φορές. σε τρεις δεκαετίες. Η ανοδική τάση σε USD / MXN ήταν αρκετά συνεπής, χωρίς σημαντικές αποτυχίες και κινούμενους μέσους όρους, διατηρώντας την πίεση ανάποδα όλη την ώρα. Ωστόσο, από τον Απρίλιο του 2020, η τιμή υποχωρεί χαμηλότερα και οι αγοραστές δεν έχουν επιδείξει μεγάλη αντίσταση, καθώς το USD συνέχισε να μειώνεται. Όμως, η τιμή κρέμεται γύρω από την περιοχή των 20 $ για μερικούς μήνες τώρα, κάτι που μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος της απόσυρσης.  

Ρεύμα USD / MXN Τιμή: $

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή MXN

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
3 ημέρες -1.04 -5,2%
6 μήνες -1.72 -8,7%
1 χρόνος +1.42 +7,1%
5 χρόνια +4.34 +21,2%
Από το 2000 +12.08 +56,8%

 

Το Μεξικό είναι μια αναδυόμενη αγορά που καθιστά το πέσο του Μεξικού ένα νόμισμα κινδύνου, παρόμοιο με τα νομίσματα των χωρών BRICK. Τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών βρίσκονταν σε μακροπρόθεσμη πτωτική τάση, όπως και το MXN. Ένας από τους λόγους για αυτό ήταν οι αυξανόμενες εισαγωγές των ΗΠΑ από το Μεξικό, οι οποίες κράτησαν το πέσο υπό πίεση. Αλλά τα βασικά φαίνεται να έχουν αλλάξει. Η οικονομία του Μεξικού επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κατάσταση κατά μήκος των συνόρων στις ΗΠΑ, η οποία έχει αρκετά εντυπωσιακή απόδοση από το κλείσιμο των κλειδαριών τον Μάιο. Ωστόσο, η πολιτική διατηρεί το USD χαμηλότερο, πράγμα που ωφελεί το πέσο του Μεξικού και άλλα νομίσματα κινδύνου. Θα καλύψουμε αυτά τα ζητήματα παρακάτω. Η πτώση από τον Απρίλιο του περασμένου έτους μπορεί να είναι υπερβολική τώρα και θα μπορούσαμε να δούμε μια αντιστροφή ή αναπήδηση σύντομα, αν και τα θεμελιώδη στοιχεία φαίνονται αρκετά αναμεμιγμένα και για τα δύο νομίσματα αυτή τη στιγμή.

Σύνοψη προβλέψεων USD / MXN

Πρόβλεψη USD / MXN: H1 2020

Τιμή: 21 $

Προσαρμοστές τιμών: συσχέτιση USD, πολιτική ΗΠΑ, COVID-19

Πρόβλεψη USD / MXN: 1 Έτος

Τιμή: 25 $ – 26 $

Παράγοντες τιμών: Παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, συναίσθημα κινδύνου, εκλογές μετά τις ΗΠΑ.

Πρόβλεψη USD / MXN: 3 έτη

Τιμή: 30 $ / ισχυρή>

Παράγοντες τιμών: Παγκόσμια οικονομία, συναίσθημα αγοράς, συσχέτιση USD, Βασικές αρχές στο Μεξικό

Ζωντανό γράφημα USD / MXN

Πρόβλεψη τιμής USD / MXN για τα επόμενα 5 χρόνια

Τα νομίσματα κινδύνου θα έπρεπε να είχαν μειωθεί από τον Μάρτιο του 2020, με τον κοραναϊό να διατηρεί το συναίσθημα επικινδυνότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν τους περιορισμούς και η παγκόσμια οικονομία πηγαίνει από μια ύφεση σε μια ισχυρή ανάκαμψη και στη συνέχεια επιστρέφει σε άλλη ύφεση. Όμως, το υπερβολικό χρηματικό ποσό που ρέει στις αγορές από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο, τα έχει κρατήσει. Από την άλλη πλευρά, το δολάριο ΗΠΑ πέφτει για πολιτικούς λόγους, επειδή οι οικονομικές αρχές φαίνονται σταθερές αυτήν τη στιγμή. Το μεγάλο ποσό δολαρίων ΗΠΑ που εγχύθηκε στις αγορές έχει επίσης προσθέσει στην αδυναμία του δολαρίου ΗΠΑ, και περισσότερα χρήματα βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, κάτι που θα ωφελήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες όπως το Μεξικό και το Πέσο. Ωστόσο, οι αυξανόμενες αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και η τεχνική εικόνα δείχνουν ότι αυτό το ζεύγος έχει υπερβεί, οπότε οι αρκούδες USD / MXN θα πρέπει να βλέπουν κόκκινες σημαίες, διότι αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το τέλος της bearish retrace προτού ξαναρχίσει η ανοδική τάση.  

Καλύτερες βασικές αρχές στις ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια της αρχικής συντριβής της πανδημίας COVID-19, οι οικονομίες τόσο των ΗΠΑ όσο και του Μεξικού πέρασαν από μια μεγάλη ύφεση, τελειώνοντας το 2020 σε συρρίκνωση. Ωστόσο, η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται να έχει αποκλίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2020, μετά την ανάκαμψη το καλοκαίρι του περασμένου έτους, καθώς συνεχίζει να διατηρεί έναν καλό ρυθμό επέκτασης. Τα θεμελιώδη στοιχεία ήταν αρκετά σταθερά για το Μεξικό πριν τον κοραναϊό, καθώς αυτή η αναδυόμενη οικονομία αναπτύσσεται συνεχώς, ενώ οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αυξάνονταν και συνεχίζουν επίσης να αυξάνονται συνεχώς. Όμως, η μεξικανική οικονομία αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τους νέους περιορισμούς του κοροναϊού, οι οποίοι περιορίζουν τη ζήτηση για μεξικανικές εξαγωγές από μέρη όπως η Ευρώπη.

Το Μεξικό είναι εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ από το 2019, συνολικά 614,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ ανήλθαν σε 256,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι εξαγωγές ανήλθαν σε 358,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι το Μεξικό έχει πλεόνασμα 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ, επομένως χρειάζεται ένα ισχυρό δολάριο, διαφορετικά τα έσοδα θα μειωθούν σε αξία. Ωστόσο, τα θεμελιώδη στοιχεία έχουν παραμορφωθεί κάπως από την έναρξη της πανδημίας του κοροναϊού. Η αμερικανική μεταποίηση και η βιομηχανική παραγωγή έχουν αυξηθεί και τώρα πλησιάζουν τα υψηλά επίπεδα, ενώ η οικονομία του Μεξικού επιβραδύνεται και πάλι αυτό το χειμώνα, μετά την ανάκαμψη το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Επενδυτών της Moody, η οποία κυκλοφόρησε μια έκθεση τον Ιανουάριο, το Μεξικό δεν θα φτάσει τα επίπεδα οικονομικής παραγωγής πριν από την κοροναϊκή του 2019 έως τουλάχιστον το 2023.

Αγορά συναισθήματος κατά τη διάρκεια COVID-19 Times

Το συναίσθημα απέναντι σε διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία και διαφορετικά νομίσματα ήταν ασυνήθιστο κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων του κοροναϊού. Τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου αυξάνονται, μερικά από τα οποία εξηγούνται από τα μετρητά που ρέουν, μέσω όλων των νομισματικών προγραμμάτων από κεντρικές τράπεζες και πακέτων τόνωσης από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Το USD / MXN αυξήθηκε περισσότερο από 7 σεντ κατά τη διάρκεια του αρχικού πανικού, αλλά υποχώρησε χαμηλότερα από τον Απρίλιο, αν και, όπως αναφέραμε, η αναδρομή κάτω ήταν πολύ πιο αδύναμη από ό, τι σε άλλα ζεύγη USD. Ένας από τους λόγους για την έξαρση ήταν ο φόβος για το τι θα μπορούσε να συμβεί στις αναδυόμενες αγορές, καθώς δεν έχουν τόσα πολλά να υποχωρήσουν όσο οι αναπτυγμένες οικονομίες και οι κυβερνήσεις. Η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή, εξ ου και η αργή υποχώρηση κατά τις περιόδους αδυναμίας του USD από τον Απρίλιο. Έτσι, συνολικά η οικονομία του Μεξικού βρίσκεται στο έλεος της οικονομίας των ΗΠΑ, η οποία θα διατηρήσει την τάση ανοδική για αυτό το ζευγάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά την πρόσφατη υποχώρηση. 

Τα επιτόκια ήταν πάνω από 8% στο Μεξικό πέρυσι, αλλά η Τράπεζα του Μεξικού άρχισε να τα κόβει στα τέλη του 2019 και φέτος, τα έκοψε δραστικά, καθώς η παγκόσμια οικονομία βυθίστηκε. Αν και θα παραμείνουν σε αναμονή για τώρα, όπως είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Alejandro Díaz de León. Από τον Σεπτέμβριο του 2019, το κύριο επιτόκιο ανέρχεται στο 4,25%, ενώ η FED έχει επιτόκια στο 0,10%, όπως καλύψαμε στο Οικονομικό Ημερολόγιο. Αυτή η διαφορά στα επιτόκια φαίνεται να είναι υπέρ του Μεξικού Πέσο, αλλά τα υψηλότερα επιτόκια στο Μεξικό αφήνουν περισσότερο χώρο στην κεντρική τράπεζα να τα μειώσει περαιτέρω. Οι αγορές ανταλλάσσονται βάσει προσδοκιών και όχι επί των πραγματικών γεγονότων, επομένως αυτό αφήνει το MXN ευάλωτο σε περισσότερες μειώσεις επιτοκίων από την Τράπεζα του Μεξικού. Ορισμένοι οικονομολόγοι αναμένουν περισσότερες περικοπές στις επόμενες συναντήσεις, οπότε η χαμηλότερη πτώση του USD / MXN θα λήξει σύντομα. 

Το 2021 μόλις ξεκίνησε και έχει ήδη αποδειχθεί ότι είναι δύσκολο για τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών. Ενώ σε γενικές γραμμές, το μεγαλύτερο δημοσιονομικό κίνητρο των ΗΠΑ είναι καλή είδηση ​​για όρεξη κινδύνου, το EM FX έχει διπλά αξιοποιηθεί με την αύξηση των κλειδαριών και την αύξηση των αποδόσεων των ΗΠΑ στο Υπουργείο Οικονομικών. Ένα βραχυπρόθεσμο περιβάλλον ασθενέστερης ζήτησης των καταναλωτών από τις ανεπτυγμένες δυτικές οικονομίες διαμορφώνεται και τσακίζει τον χώρο νομίσματος ανάπτυξης – που είναι ακριβώς αυτός που κατέχει η EM FX.

Ωστόσο, το μεξικάνικο πέσο, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε πιο αδύναμη βάση στις αρχές του έτους, εξακολουθεί να αποδίδει αρκετά καλά. Ωστόσο, η 10ετής απόδοση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2019, αλλά τα ποσοστά USD / MXN εξακολουθούν να διατηρούνται κάτω από τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος του Δεκεμβρίου 2020. Στο πλαίσιο αυτό, η δράση για τις τιμές υποδηλώνει ότι η πρόσφατη αντιστροφή υψηλότερη μπορεί να γίνεστε ανάσα πριν δούμε μια άλλη ώθηση κάτω. Παρόλο που, τα στοιχήματα έναντι του USD έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο τους σε μια δεκαετία περίπου, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα σορτς του USD ενδέχεται να μειωθούν από τώρα και στο εξής. Εκτός αυτού, οι αναλυτές λένε ότι οι αποδόσεις του Δημοσίου, οι οποίες μειώθηκαν για το μεγαλύτερο μέρος του 2020, ήταν ο βασικός μοχλός. Τώρα που έχουν αυξηθεί ξανά πάνω από 1% και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερο πόνο στους πωλητές USD / MXN.

Τεχνική Ανάλυση USD / MXN – Οι Κινητοί Μέσοι θα ισχύουν ως Υποστήριξη? 

Το USD / MXN διαπραγματεύτηκε μεταξύ 2 $ και 3 $ στο πρώτο εξάμηνο της δεκαετίας του ’90, αλλά σημείωσε άνοδο υψηλότερα στα μέσα της δεκαετίας του ’90, γεγονός που σηματοδότησε την αρχή της μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης και από τότε είναι ανοδική τότε, έχοντας κερδίσει περίπου 1.000%. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι κινούμενοι μέσοι όροι έκαναν καλή δουλειά παρέχοντας υποστήριξη κατά τη διάρκεια χαμηλότερων ορίων ή κατά τη διάρκεια των ενοποιήσεων, τόσο στα μηνιαία όσο και στα εβδομαδιαία γραφήματα. Οι μικρότεροι κινούμενοι μέσοι όροι παρέχουν υποστήριξη όταν η ανοδική τάση ήταν ισχυρότερη, ενώ οι μεγαλύτεροι κινούμενοι μέσοι όροι παρείχαν υποστήριξη όταν η τάση έχει επιβραδυνθεί και οι υποχωρήσεις ήταν βαθύτερες. Στο παρακάτω μηνιαίο διάγραμμα, βλέπουμε ότι η τιμή στο USD / MXN έχει αυξηθεί στα πόδια, με την τελευταία αύξηση να είναι τους πρώτους μήνες του 2020. Το USD / MXN διαπραγματεύτηκε σε ένα τρίγωνο από το 2017, αλλά έσπασε στις αρχές του περασμένου έτους, μετά την αναπήδηση των 50 SMA (κίτρινο), όταν ξέσπασε ο κοροναϊός. Αλλά η άνοδος έληξε τον Απρίλιο όταν το δολάριο μετατράπηκε σε πτώση. Έχει υποχωρήσει χαμηλότερα από τότε, αλλά η αναδρομή ενδέχεται να έχει τελειώσει τώρα. Το 50 SMA (κίτρινο) και το 100 SMA (πράσινο) παρέχουν υποστήριξη στο μηνιαίο γράφημα, ενώ οι στοχαστικοί δείκτες έχουν πλέον υπερβεί και το SMA 50 ενεργεί ξανά ως υποστήριξη, και οι δύο δείχνουν μια ανοδική αντιστροφή, καθώς η αναδρομή φαίνεται πλήρης και η κύρια τάση παραμένει ανοδική.

Η αναδρομή φαίνεται πλήρης στο μηνιαίο γράφημα

Στο εβδομαδιαίο γράφημα, είδαμε μια άνοδο στο SMA 50 την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, από κάτω από 21 σε 22,60, μετά την υποχώρηση της τιμής για αρκετούς μήνες. Όμως, το 20 SMA (γκρι) σταμάτησε την άνοδο του για άλλη μια φορά, παρέχοντας αντίσταση για δεύτερη φορά φέτος. Το USD / MXN έχει αντιστραφεί και πάλι χαμηλότερα, αλλά η bearish κίνηση θα πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή και η ανοδική τάση θα συνεχιστεί, όπως υποδηλώνει το παραπάνω μηνιαίο διάγραμμα. Η τιμή μειώθηκε πριν από 2 εβδομάδες καθώς το USD συνεχίζει να υποχωρεί χαμηλότερα, αλλά το USD / MXN έχει αναπηδήσει από το 200 SMA (μωβ) που ήταν η απόλυτη υποστήριξη στο εβδομαδιαίο γράφημα. Αυτός ο κινητός μέσος όρος έσπασε για λίγο και στις αρχές του περασμένου έτους, και η τιμή μετατράπηκε σε ανοδική πορεία μετά από αυτό, αυξήθηκε σχεδόν 8 σεντς υψηλότερα. Έτσι, αν το 100 SMA (πράσινο) που λειτουργεί ως αντίσταση σπάσει σύντομα, ενδέχεται να δούμε το USD / MXN να συνεχίσει τη μεγαλύτερη ανοδική τάση. Όμως, δεν πρόκειται πολύ για αυτό το ζεύγος αυτήν τη στιγμή, έως ότου λάβουμε ένα bullish σήμα αναστροφής, όπως ένα κηροπήγιο pin ή doji, σε ένα από αυτά τα διαγράμματα χρονικού πλαισίου. 

Το χαμηλότερο ίχνος δεν έχει τελειώσει ακόμη στο εβδομαδιαίο γράφημα

Στο καθημερινό γράφημα, ωστόσο, βλέπουμε ότι το 100 SMA (πράσινο) παρέχει αντίσταση, αλλά το 50 SMA (κίτρινο) ήταν η απόλυτη αντίσταση για αυτό το ζεύγος από την ανοδική αντιστροφή τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Έχει σταματήσει τα ίχνη υψηλότερα και συνεχίζει να πιέζει την τιμή χαμηλότερα. Τις τελευταίες δύο ημέρες, το USD / MXN έχει αυξηθεί και τώρα η τιμή κατευθύνεται ξανά για το 50 SMA. Όμως, θα δούμε αν πρόκειται να είναι απλώς μια άλλη αναδρομή προτού συνεχιστεί η πτωτική τάση ή αν οι αγοραστές θα ωθήσουν πάνω από το SMA 50, το οποίο μπορεί να είναι η αρχή της μεγαλύτερης ανοδικής αντιστροφής.  

Το 50 SMA θα απορρίψει ξανά το USD / MXN?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me