Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πρόβλεψη τιμής USD / ILS για το 2021: Θα παραμείνει η υποστήριξη στο 3,20;

Το USD / ILS διαπραγματεύτηκε στις 2,60 στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ήταν σε μια μακροπρόθεσμη ανοδική τάση, η οποία επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο προς τα πάνω, καθώς το ζεύγος σχεδόν διπλασιάστηκε σε αξία από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν έσπασε για λίγο πάνω από το 5,00. Η τιμή δεν έμεινε εκεί για πολύ καιρό, πριν αντιστραφεί προς τα κάτω και από τότε παρέμεινε bearish.

Από το 2006 έως την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, αυτό το ζεύγος σημείωσε ταχεία πτώση, μειώνοντας την τιμή στα 3,20, πριν υποχωρήσει υψηλότερα για περίπου ένα έτος, μετά την κρίση. Όμως, η πτώση ξαναρχίζει το 2009 και συνεχίζει από τότε. Ένας τομέας στήριξης, ο οποίος διήρκεσε όλη την προηγούμενη δεκαετία, σχηματίστηκε γύρω στο 3,40, αλλά τελικά έσπασε στα τέλη του 2020. Το ΑΕΠ του Ισραήλ σημείωσε σταθερή επέκταση τις τελευταίες δύο δεκαετίες, όπως έχουν δείξει τα παγκόσμια βασικά στοιχεία στις συνόδους συναλλάγματος μας, που ήταν ένας από τους λόγους για την πτωτική τάση στο USD / ILS. Ο coronavirus έχει βλάψει τα βασικά παντού τώρα, αλλά αυτό το ζεύγος διατηρεί την πτωτική δυναμική και τώρα αντιμετωπίζει το προηγούμενο χαμηλό στα 3,20.

Ρεύμα USD / ILS Τιμή: $

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή USD / ILS

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
6 μήνες -0,22 -6,4%
1 χρόνος -0,27 -7,8%
3 χρόνια -0,29 -8,3%
5 χρόνια -0,64 -16,4%
Από το 200 -0,94 -22,7%

Παράγοντες που επηρεάζουν το USD / ILS 

Αυτήν τη στιγμή, ο κοροναϊός και οι περιορισμοί αποτελούν τεράστιο παράγοντα μεταξύ της ύφεσης και της οικονομικής επέκτασης στις περισσότερες χώρες, και θα συνεχίσουν να είναι τουλάχιστον τους επόμενους μήνες. Οι οικονομικοί παράγοντες που συνήθως οδηγούν ένα νόμισμα, εξαρτώνται από αυτό, το οποίο διατηρεί επίσης τις κεντρικές τράπεζες εξαρτημένες από το πώς θα προχωρήσει η κατάσταση. Οι τεχνικές ευνοούν το Ισραηλινό Σέκελ, αλλά αν αλλάξει η κατάσταση, όλα θα μπορούσαν να ανατραπούν, αν και η κεντρική τράπεζα του Ισραήλ έχει αυξήσει τα συναλλαγματικά αποθέματα, κάτι που βοηθά στη διατήρηση του εγχώριου νομίσματος.   

USD / ILS – Σύνοψη προβλέψεων

Πρόβλεψη USD / ILS: H1 2021

Τιμή: 3,35 $

Οδηγοί τιμών: συναίσθημα USD, ρητορική FED, πολιτική των ΗΠΑ, Covid-19

Πρόβλεψη USD / ILS: 1 έτος

Τιμή: 3,40 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Δημοσίευση COVID-19, Τεχνικοί δείκτες, FED

Πρόβλεψη USD / ILS: 3 έτη

Τιμή: 3,60 $ – 3,70 $

Παράγοντες τιμών: Νομισματική πολιτική της FED, Παγκόσμια πολιτική, Παγκόσμια οικονομία

 

USD / ILS Ζωντανό γράφημα

Πρόβλεψη τιμής USD / ILS για τα επόμενα 5 χρόνια

Το αμερικανικό δολάριο βρισκόταν σε ανοδική τάση για αρκετά χρόνια, ειδικά αυξάνοντας το ρυθμό από το 2018 έως τον Μάρτιο του 2020. Ωστόσο, η κατάσταση έχει αντιστραφεί από τότε και το δολάριο ΗΠΑ βρίσκεται σε μια πτωτική τάση από το κύμα του αρχικού πανικού. Η οικονομία των ΗΠΑ έχει αποδώσει αρκετά καλά από το άνοιγμα του Μαΐου, και συνέχισε επίσης το φθινόπωρο, σε αντίθεση με άλλα μέρη, όπου η οικονομία προχωρά πιθανώς σε άλλη ύφεση. Ωστόσο, το δολάριο των ΗΠΑ σημείωσε συνεχή πτώση, η οποία επιταχύνθηκε το Νοέμβριο μετά τις εκλογές των ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι το συνδέουν με την επικείμενη οικονομική ώθηση, η οποία θα πρέπει να είναι περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, η οποία είναι πιθανό να αποδυναμώσει το δολάριο ΗΠΑ, παρόλο που ένα παρόμοιο πακέτο στην Ευρωζώνη είχε θετικό αντίκτυπο στο ευρώ.

Η οικονομία του Ισραήλ, από την άλλη πλευρά, επέστρεψε σε συρρίκνωση το φθινόπωρο, όταν επιβλήθηκαν οι νέες κλειδαριές, παρόλο που οι περιορισμοί μειώθηκαν κάπως από τον Νοέμβριο. Η οικονομία ανέκαμψε πολύ καλά το τρίτο τρίμηνο, καθώς το ΑΕΠ επεκτάθηκε κατά 37,9, σε αντίθεση με την πτώση 29,8% στο 2ο τρίμηνο, κατά το πρώτο κλείδωμα. Παρόλα αυτά, το ΑΕΠ YoY παρέμεινε αρνητικό το τρίτο τρίμηνο, μειώνοντας κατά 1,9%, μετά την πτώση του 7,1% στο δεύτερο τρίμηνο. Το τρίτο τρίμηνο θα πρέπει να είναι χειρότερο, λόγω εντατικών περιορισμών, αν και το ισραηλινό Σέκελ κερδίζει έδαφος έναντι του δολαρίου, όπως δείχνει η πτώση στα διαγράμματα. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στην πτώση του δολαρίου ΗΠΑ κατά το 2020. Η αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων είναι ένας άλλος παράγοντας, αν και ο πληθωρισμός YoY CPI ήταν αρνητικός από τον Οκτώβριο του 2020. Ωστόσο, η Τράπεζα του Ισραήλ (BOI) είναι πιθανώς η κεντρική τράπεζα που μείωσε τα επιτόκια το λιγότερο το 2020, μειώνοντας τα στο 1,60% από 1,75%, που είναι μόνο μια ελάχιστη μείωση. Αυτό έχει κρατήσει το Shekel σταθερό, ενώ το USD μειώνεται, ωθώντας το USD / ILS προς τα κάτω.    

Τεχνική Ανάλυση USD / ILS – Η Πρώτη Υποστήριξη στις 3,40 έχει σπάσει

Σε αυτήν την ενότητα θα ρίξουμε μια ματιά στην τεχνική ανάλυση για το USD / ILS, η οποία φαίνεται bearish, εκτός από τα προηγούμενα χαμηλά. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αυτό το ζεύγος διαπραγματεύτηκε περίπου στα 2,60, όπως αναφέραμε στο άνοιγμα, αλλά με ισχυρή προκατάληψη προς τα πάνω, η οποία κράτησε όλη αυτή τη δεκαετία. Ο ρυθμός της ανοδικής τάσης ήταν αρκετά δυνατός και επιταχύνθηκε περαιτέρω, ωθώντας την τιμή πάνω από 5 στα μέσα του 2002. Όμως, αυτό ήταν για τους αγοραστές και η αντιστροφή άρχισε να λαμβάνει χώρα. Είδαμε μια άλλη προσπάθεια ανοδικής στο τέλος του ίδιου έτους, αλλά οι αγοραστές απέτυχαν να φτάσουν στο επίπεδο 5 και η τιμή διαμόρφωσε ένα αναποδογυρισμένο κηροπήγιο τον Φεβρουάριο του 2003, το οποίο είναι ένα πτωτικό σήμα αντιστροφής μετά την ανοδική τάση.   

 

 Το μηνιαίο γράφημα φαίνεται bearish για USD / ILS, εκτός εάν ισχύει η υποστήριξη

Από τότε, η πίεση ήταν προς τα κάτω, παρά την ανάκαμψη από τα χαμηλά στα 3,20, μετά την κρίση του 2008. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα χαμηλότερα υψηλά στο ζεύγος USD / ILS, τα οποία έχουν μειωθεί κατά τη διάρκεια κάθε υψηλότερης αναδρομής. Οι κινούμενοι μέσοι όροι έχουν εξαιρετική δουλειά ως αντίσταση, ιδιαίτερα το 200 SMA (μωβ) στο μηνιαίο γράφημα, το οποίο σταμάτησε τις αναβάσεις κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ ο πυθμένας παρέχεται στην περιοχή γύρω από το επίπεδο 3,40. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η τιμή αναπήδησε από αυτήν τη ζώνη υποστήριξης για τελευταία φορά και η τιμή αυξήθηκε στα 3,89 κατά τη διάρκεια του πανικού τον Μάρτιο, αλλά το 200 SMA σταμάτησε το κύμα και η τιμή έσπασε τελικά τη ζώνη στήριξης στη δεύτερη εξάμηνο του 2020. Τώρα το USD / ILS κινείται χαμηλότερα, και εάν το χαμηλό του 2008 στο 3,20 σπάσει, αυτό το ζεύγος θα κατευθυνθεί προς 3,00.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me