Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πρόβλεψη τιμής Tezos για το 2021: Συνέχιση του μοτίβου Up-Down

Tezos – Περίληψη προβλέψεων

Πρόγνωση Tezos: H1 2021

Τιμή: 5 $ – 6 $

Προγραμματιστές τιμών: Συναίσθημα αγοράς Crypto, σχόλια του Elon Musk για cryptos, EDO Upgrade

Πρόγνωση Tezos: 1 έτος   

Τιμή: 10 $ – 15 $

Προγραμματιστές τιμών: Αναβαθμίσεις Tezos, Ανάκτηση παγκόσμιας οικονομίας, Αναβαθμίσεις Tezos

Πρόγνωση Tezos: 3 χρόνια   

Τιμή: 50 $ – 100 $

Οδηγοί τιμών: Κλίμακα της αγοράς, DeFi Adoption από την Tezos, Αναβαθμίσεις, Παγκόσμια πολιτική

 

Η Tezos (XTZ) φαίνεται να είναι ένα από τα πιο αδύναμα κρυπτονομίσματα αυτή τη στιγμή, έχοντας κερδίσει μόνο περίπου 300% αξία από το κανονικό εύρος των 1,80 $ κατά τους τελευταίους 6-7 μήνες, ενώ άλλα ψηφιακά νομίσματα έχουν σημειώσει τεράστια κέρδη. Αν και αυτό εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακό για την Tezos, επειδή στην τελευταία μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για αυτό το altcoin τον Νοέμβριο, οι αγοραστές δεν βρίσκονταν πουθενά, αν και η αγορά κρυπτογράφησης ανέβηκε υψηλότερα. Όμως, τελικά άρχισε να συμβαδίζει με την υπόλοιπη συμμορία, ανεβάζοντας πάνω από 5,50 $ μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, τώρα διαπραγματεύεται περίπου 2 $ χαμηλότερα, πράγμα που δείχνει αδυναμία σε αυτό το κρυπτογράφηση. Άλλα κρυπτονομίσματα διατηρούν επίμονα τα περισσότερα από τα πρόσφατα κέρδη, και ένα σωρό από αυτά συνεχίζουν να κάνουν νέα, συμπεριλαμβανομένου του [Bitcoin], που έσπασε πάνω από 50.000 $ στις 15 Φεβρουαρίου, με τον Elon Musk και τον Tesla να του δίνουν μεγάλο χέρι, ενώ η Τεζός έχει ήδη επιστρέψει σχεδόν το 40% της αξίας. Η Tezos έχει ιστορικό ανατροπής μετά από έντονες ανοδικές κινήσεις και επιστροφή των περισσότερων από τα προηγούμενα κέρδη, και η τρέχουσα απόσυρση δεν προάγει καμία εμπιστοσύνη μεταξύ των αγοραστών, και θα μπορούσε ακόμη και να τους τρομάξει. Αλλά αυτές είναι διαφορετικές στιγμές για την αγορά κρυπτογράφησης, οι οποίες μπορεί να αλλάξουν τη συνήθεια για την Tezos, οπότε θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες αν η Tezos θα διατηρήσει τα κέρδη της ή θα αντιστραφεί προς τα πίσω, όπως έχει και σε προηγούμενες περιπτώσεις.       

 

Ρεύμα XTZ / USD Τιμή: $

 

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή του Tezos

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
1 μήνα +0.37 +9,3%
3 μήνες +1.05 +46,7%
6 μήνες -0.15 -4,4%
1 χρόνος +0,40 +13,7%
2 χρόνια +2.70 +450%

Παράγοντες που επηρεάζουν την Τέζο 

Η Tezos είναι ένα άλλο σχετικά νέο κρυπτογράφηση και κατατάσσεται στην 23η θέση με κεφαλαιοποίηση της αγοράς, περίπου 4,408 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που απέχει πολύ από τα 1,550 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο του 2020, τη στιγμή των προηγούμενων μακροπρόθεσμων προβλέψεών μας. Αν και, όπως αναφέραμε, αυτή η αξιολόγηση στο ανώτατο όριο της αγοράς είναι μικρότερη από την αύξηση του ορίου αγοράς άλλων κρυπτογράφησης. Η Tezos ξεκίνησε τη ζωή της το 2018, η οποία δεν ήταν η καλύτερη στιγμή για κρυπτονομίσματα, με την αγορά ψηφιακού νομίσματος στη μέση μιας συντριβής, μετά την άνοδο στα τέλη του 2017. Ως αποτέλεσμα, ακολούθησε τα κύρια κρυπτονομίσματα στα πρώτα λίγα μήνες της ζωής του, χάνοντας περισσότερο από το 90% της αξίας του έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Στη συνέχεια, το Tezos αναζωογονήθηκε το 2019, καθώς η χρήση του αυξήθηκε και η αγορά κρυπτονομισμάτων άρχισε να αναβιώνει και τον Αύγουστο του 2020 έφτασε τα 4,38 $. Δεν επωφελήθηκε από την άνοδο της αγοράς ψηφιακού νομίσματος κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020, ενώ το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα αυξήθηκαν υψηλότερα, γεγονός που εγείρει ερωτήματα. Όμως, έγινε μέλος της αύξησης της κρυπτογράφησης, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο και ιδιαίτερα τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, παρά τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες. Η νέα αναβάθμιση του Tezos, EDO, βελτίωσε τη χρησιμότητα και την ανάπτυξη εφαρμογών, ιδίως των σχετικών με το DeFi, οι οποίες βοήθησαν στην αύξηση της τιμής στα μέσα Φεβρουαρίου. Αλλά όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχει αποδώσει τα περισσότερα από αυτά τα κέρδη, καθώς η υπόλοιπη αγορά κρυπτογράφησης υποχωρεί επίσης.

Ζωντανό γράφημα Tezos

Πρόβλεψη Τιμής Τεζός για τα επόμενα 5 χρόνια

Όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα τώρα που έχουν αποκτήσει την κατάσταση ασφαλούς καταφυγίου, η Tezos επηρεάζεται επίσης από το συναίσθημα στην αγορά κρυπτογράφησης. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, έχει μείνει πίσω από άλλα μεγάλα altcoins, τα οποία έχουν αυξηθεί υψηλότερα, ενώ το XTZ / USD υποχώρησε χαμηλότερα την τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2021, διαπραγματεύοντας περίπου 3,40 $ από τα υψηλά στα 5,40 $. Εκτός από αυτό, οι βασικές αρχές του δικτύου είναι λίγο πιο φωτεινές, καθώς η Tezos συνεργάζεται με ορισμένες τράπεζες στην Ευρώπη και στοχεύει να γίνει το blockchain της επιλογής για μια μεγάλη ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς συμβαίνει, επειδή η αντίδραση των αγορών στις ειδήσεις δεν ήταν πολύ αισιόδοξη, και δεν ήταν πολύ αισιόδοξη για το Tezos γενικά.  

Tezos Evolution

Το έργο Tezos ξεκίνησε το 2014, όταν Αρθούρος Breitman και Κάθλεν Μπρέιτμαν κυκλοφόρησε το Λευκό Βιβλίο του Tezos, το οποίο ονομάστηκε «Position Paper». Μαζί, ίδρυσαν μια εταιρεία εκκίνησης που ονομάζεται Dynamic Ledger Solutions, η οποία δημιουργήθηκε για να γράψει τον κώδικα που θα στηρίζει το πρωτόκολλο Tezos. Χρειάστηκαν τρία χρόνια, μέχρι το 2017, όταν το Ίδρυμα Texos συγκέντρωσε 232 εκατομμύρια δολάρια σε έρανο. Ένας από τους κύριους επενδυτές στο Tezos ICO ήταν ο δισεκατομμυριούχος Tim Draper.

Το δίκτυο Tezos χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό Proof-of-Stake (POS), τον οποίο υιοθέτησε πρόσφατα η Ethereum, καθώς είναι απλούστερο στη χρήση από το Proof-of-Work (PoW) και απαιτεί λιγότερη ενέργεια. Το δίκτυο Tezos είναι ένα αποκεντρωμένο έξυπνο δίκτυο συμβάσεων και εφαρμογών. Διαθέτει ένα στρώμα διακυβέρνησης on-chain, προκειμένου να επιτρέψει αποτελεσματικές αναβαθμίσεις δικτύου και να παρέχει μια διαφανή κοινότητα ενδιαφερομένων. Κάνει αυτόματες αναβαθμίσεις, οι οποίες περνούν από μια διαδικασία ψηφοφορίας για να γίνουν αποδεκτές από την κοινότητα. Μόλις πρόσφατα, έκανε την τελευταία αναβάθμιση, η οποία εξηγείται παρακάτω.    

Πρόσφατες ενημερώσεις για το Tezos

Ακολουθώντας την προηγούμενη ενότητα, το δίκτυο Tezos πραγματοποιεί περιοδικές αυτόματες αναβαθμίσεις, κάτι που επιτρέπει την τροποποίησή του. Περνάει από μια διαδικασία που εκτελείται με τη δέσμευση λειτουργιών στο αποθηκευμένο blockchain, προκειμένου να υποβάλει προτάσεις (προβλεπόμενες αλλαγές κώδικα) και να ψηφίσει για αυτές τις αλλαγές. Εάν οι προτάσεις λάβουν αρκετές ψήφους, γίνονται αποδεκτές. Το πρωτόκολλο στη συνέχεια ενημερώνεται με τις νέες αλλαγές κώδικα, οι οποίες ενσωματώνονται αυτόματα.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το πρωτόκολλο ενημέρωσης Tezos είναι ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να ασχοληθούν με τη διακυβέρνηση του δικτύου μέσω της διαδικασίας «ψησίματος», όπου στοιχηματίζουν ουσιαστικά 8.000 XTZ. Αυτό δημιουργεί ένα οικονομικό κίνητρο να ενεργήσει με ειλικρίνεια. Αυτοί οι συμμετέχοντες ονομάζονται αρτοποιοί και το καθήκον τους είναι να ψηφίσουν για προτεινόμενες αλλαγές στον κώδικα blockchain, σε μια διαδικασία τεσσάρων βημάτων, η οποία διαρκεί περίπου 23 ημέρες.  

Όνομα της αναβάθμισης Έγκριση ψηφοφόρου Περιγραφή
Αθήνα 19 Μαΐου Αυξημένο όριο αερίου ανά μπλοκ. Μειώθηκε το μέγεθος του ρολού από 10.000 ꜩ σε 8.000 ꜩ.
Βαβυλώνα 2.0-2.1 19 Οκτ Μια πιο ισχυρή έκδοση του (Emmy +) του αλγόριθμου συναίνεσης του blockchain. Διευκόλυνε την ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων. Βελτιώθηκε η διαδικασία ανάθεσης.
Καρθαγένη 2.0 20 Μαρ Αυξήθηκε το όριο μπλοκ και αερίου λειτουργίας. Βελτιώθηκε η ακρίβεια και η ανθεκτικότητα του τύπου που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του ψησίματος και την έγκριση ανταμοιβών. Διορθώθηκαν διάφορα μικρά ζητήματα.
Δελφοί 20 Σεπ Βελτιωμένο κόστος φυσικού αερίου. Μειώθηκε το κόστος αποθήκευσης κατά ένα συντελεστή 4 για να αντικατοπτρίζει βελτιώσεις στο υποκείμενο επίπεδο αποθήκευσης.
Έντο 20 Φεβ Αυτή η αναβάθμιση προσθέτει Sapling, Tickets, μια νέα «Περίοδο υιοθέτησης» στη διαδικασία αναβάθμισης, BLS12-381 για να επιτρέψει έξυπνα συμβόλαια και εισιτήρια διατήρησης απορρήτου για εγγενείς άδειες, μικρές διορθώσεις σφαλμάτων και ορισμένες βελτιώσεις στην απόδοση και την κατανάλωση φυσικού αερίου.

Υιοθεσία του Τέζου

Η ζήτηση για το Tezos παρέμεινε χαμηλή έως τον Ιανουάριο του 2021, καθώς τα κέρματα DeFi έγιναν πιο διαδεδομένα, αλλά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπήρξαν κάποιες εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα, με την αναβάθμιση EDO, η οποία θα το καταστήσει πιο ελκυστικό για συναλλαγές. Η Tezos έχει υιοθετηθεί ή έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με διαφορετικά ιδρύματα. Πέρυσι, η Banque de France ανακοίνωσε ότι η γαλλική επενδυτική τράπεζα Societe Generale, καθώς και άλλοι οργανισμοί, θα εργαστούν σε ένα έργο για τη διεξαγωγή διατραπεζικών διακανονισμών στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο θα μπορούσε να κάνει το δίκτυο Tezos δημοφιλές στη Γαλλία. Αυτό θα μπορούσε να είναι μεγάλη είδηση ​​εάν υλοποιηθεί, αν και η αντίδραση ήταν ελάχιστη, όπως είδαμε τότε, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι έμποροι δεν είναι πολύ αισιόδοξοι γι ‘αυτό, αν και είναι ακόμα λίγο νωρίς να κρίνουμε.   

Ένας από τους κορυφαίους προγραμματιστές ακινήτων στη Βρετανία, η Alliance ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να αντισταθμίσει τα ακίνητα του Ηνωμένου Βασιλείου στην αξία των 500 εκατομμυρίων GBP. Αυτό το κάνει για το πρώτο του έργο ψηφιακής ασφάλειας, το River Plaza στο κέντρο του Μάντσεστερ, μαζί με το tZero και τη συμβουλευτική μπουτίκ ψηφιακών τίτλων Megalodon.

Το Reit BZ, ένα έργο με έδρα τη Βραζιλία, το οποίο υποστηρίζεται από τη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Λατινικής Αμερικής, BTG Pactual, προσφέρει στους ξένους επενδυτές πρόσβαση στην αναπτυσσόμενη αγορά ακινήτων της Βραζιλίας μέσω ενός διακριτικού ασφαλείας που ονομάζεται Reit BZ (RBZ). Τα κουπόνια RBZ υποστηρίζονται από αναξιοπαθούντα ακίνητα, κυρίως στις πολιτείες του Σάο Πάολο και του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το Tezos χρησιμεύει ως το προεπιλεγμένο blockchain που προσφέρεται για το διακριτικό ασφαλείας του RBZ.  

Το κορυφαίο Crypto Wallet BRD επιτρέπει την πρώτη προσφορά στοιχήματος με την προσθήκη του Tezos. Ένα από τα ασφαλέστερα πορτοφόλια κρυπτογράφησης για κινητά, εμπιστοσύνη περίπου 7,5 εκατομμυρίων χρηστών και με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό προστασία, ανακοίνωσε υποστήριξη για συμμετοχή με την ενσωμάτωση του blockchain Tezos. Το Travala.com, που είναι μια από τις κύριες πλατφόρμες κρατήσεων ταξιδιών φιλικών προς την κρυπτογράφηση, υποστηριζόμενη από τον Binance, έχει επίσης συνεργαστεί πρόσφατα με την Tezos Commons. Αυτό γίνεται για να ενσωματωθεί το αυτο-τροποποιούμενο κρυπτογραφικό καθολικό Tezos, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν κράτηση για περισσότερα από 3.000.000 ταξιδιωτικά προϊόντα παγκοσμίως, όπως ξενοδοχεία, πτήσεις, εκδρομές και δραστηριότητες στο Travala.com, με το εγγενές διακριτικό Tezos (XTZ).

Τεχνική Ανάλυση – Τα περισσότερα από τα κέρδη έχουν χαθεί ξανά

Η Τέζος ήταν ασταθής κατά τη διάρκεια της μικρής διάρκειας ζωής της και συνεχίζει να συμβαίνει μετά την πρόσφατη αύξηση και την αντιστροφή σε περίπου μία εβδομάδα. Ωστόσο, είναι ανοδική μακροπρόθεσμα, όπως δείχνουν τα διαγράμματα, αν και πουθενά δεν είναι τόσο bullish όσο τα υπόλοιπα altcoins. Έχουμε δει κάποια άγρια ​​ράλι στην Τέζο, ακολουθούμενα από παρόμοια πτώση. Αυτό το ψηφιακό νόμισμα ξεκίνησε τη ζωή σε μια κακή στιγμή για τα κρυπτονομίσματα, στα τέλη Ιουνίου 2018, όταν η αγορά κρυπτογράφησης έκανε τη μεγάλη κάθοδο, μετά την έντονη άνοδο στα τέλη του 2017. Ξεκίνησε στα 4 $ περίπου και ανέβηκε στα 4,38 $, αλλά τότε άρχισε να μειώνεται και είχε φτάσει στα 0,325 $ μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, όπου παρέμεινε για μερικούς μήνες, σχηματίζοντας αρκετά μικρά κηροπήγια doji, τα οποία είναι ανοδικά σήματα αναστροφής μετά την πτώση. Η τιμή αντιστράφηκε υψηλότερα στις αρχές του 2019 και έκτοτε βρίσκεται σε ανοδική τάση.

 Η Tezos επέστρεψε τα περισσότερα κέρδη του Φεβρουαρίου

Το 20 SMA (γκρι) έσπασε τον Ιανουάριο του 2020 και μετατράπηκε σε υποστήριξη αμέσως. Διατήρησε για δεύτερη φορά τον Μάρτιο, όταν ξέσπασε ο κοροναϊός, ο οποίος έστειλε την αγορά κρυπτογράφησης χαμηλότερη, λόγω της αβεβαιότητας, αλλά αργότερα η παγκόσμια αβεβαιότητα αποδείχθηκε θετική για τα ψηφιακά νομίσματα και το XTZ / USD είχε ανέβει στο 4,33 $ μέχρι τον Αύγουστο. Ωστόσο, η Tezos δεν ακολούθησε την υπόλοιπη αγορά τους επόμενους μήνες και η τιμή αντιστράφηκε χαμηλότερα, μειώνοντας ξανά το SMA 20 στο μηνιαίο γράφημα. Το 20 SMA κράτησε και πάλι, υποδηλώνοντας ότι αυτός ο κινητός μέσος όρος είναι η απόλυτη υποστήριξη για την Tezos, γεγονός που το καθιστά ένα καλό μέρος για αγορά, καθώς η τιμή υποχωρεί και πάλι, μετά την ανάκαμψη του κινούμενου μέσου όρου νωρίτερα.  

 Ο Τέζος θα υποχωρήσει πίσω στη γραμμή τάσεων?

Στο εβδομαδιαίο γράφημα, βλέπουμε ότι το 50 SMA (κίτρινο) μετατράπηκε σε υποστήριξη όταν η τιμή κινήθηκε πάνω από αυτό. Αυτός ο κινητός μέσος όρος ήταν ο απόλυτος δείκτης υποστήριξης για την Tezos σε αυτό το χρονικό πλαίσιο έως τον Οκτώβριο του 2020, όταν έσπασε, αλλά το 100 SMA (πράσινο) πήρε τη θέση του. Ο Τέζος ανέκαμψε αυτόν τον κινούμενο μέσο όρο στα τέλη Δεκεμβρίου και αυξήθηκε υψηλότερα τον Φεβρουάριο. Αλλά αντιστρέφεται προς τα κάτω καθώς κατευθυνόμαστε προς το τέλος του μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι το μοτίβο ισχυρών ανοδικών κινήσεων, ακολουθούμενο από μεγάλες bearish αντιστροφές, συνεχίζεται. Το 20 SMA κράτησε αρχικά την πτώση στο εβδομαδιαίο διάγραμμα, το οποίο ήταν περίπου 3 $, οπότε ας δούμε αν η πτώση θα τελειώσει τώρα ή αν θα συνεχιστεί περαιτέρω στην γραμμή ανοδικής τάσης στα 1,80 $, όπου το 100 SMA είναι επίσης στέκεστε αυτή τη στιγμή.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me