Πρόβλεψη τιμών αλουμινίου Q4 2020: Η τιμή αυξάνεται σύμφωνα με την κινεζική ζήτηση

Όπως και τα περισσότερα εμπορεύματα, το αλουμίνιο, το οποίο χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό σχεδόν σε όλους τους τομείς, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η αεροπορία, η ενέργεια, οι σύγχρονες κατασκευές, τα τρόφιμα και τα ποτά και πολλές άλλες βιομηχανίες, σημείωσαν πτώση από τις αρχές της τελευταίας δεκαετίας έως το 2016. Το MALTRC1 υποχώρησε από το υψηλό όλων των εποχών, ακριβώς κάτω από τα 2.800 $ στα 1.430 $, πράγμα που σημαίνει ότι έχασε τη μισή αξία του, καθώς η παγκόσμια οικονομία αντιμετώπιζε προβλήματα και επίσης λόγω της κρίσης χρέους στην Ελλάδα / Ευρωζώνη τότε.

Είδαμε μια αξιοπρεπή επιστροφή από το 2016 έως το 2018, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανέκαμψε, αλλά ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, μετά τον Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, οδήγησε σε μια φθίνουσα ζήτηση από την Κίνα, η οποία είναι σημαντικός χρήστης αλουμινίου. Η μείωση επιταχύνθηκε τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, μετά την πανδημία του κοροναϊού που έπληξε την Κίνα, προτού εξαπλωθεί στη Δύση, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό που έφερε την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση. Όμως, με την Κίνα να λειτουργεί και πάλι, η ζήτηση για αλουμίνιο έχει αυξηθεί, μετατρέποντας την τιμή αρκετά ανοδική από τον Μάιο.  

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή του αλουμινίου

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
6 μήνες +464 +29,6%
1 χρόνος +276 +15,2%
3 χρόνια -213 -9,5%
5 χρόνια +522 +34,8%
Από το 2010 -110 -5,2%

Παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές του αλουμινίου

 

Το αλουμίνιο, όπως και κάθε άλλο εμπόρευμα, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το συναίσθημα κινδύνου στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Εάν το κλίμα είναι θετικό, οι επενδυτές αισθάνονται ότι αναλαμβάνουν μεγαλύτερους κινδύνους, κάτι που ωφελεί τα εμπορεύματα. Οι βασικές αρχές, όπως η παγκόσμια οικονομία και ειδικότερα η κινεζική οικονομία, λόγω των τεράστιων ποσοτήτων αλουμινίου που χρησιμοποιεί στους τομείς της βιομηχανίας και της μεταποίησης, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πλευρά της ζήτησης αυτού του εμπορεύματος, καθώς επίσης επηρεάζουν την επενδυτικό συναίσθημα. Η Κίνα έχει ανακάμψει καλά μετά τα προβλήματα του κοροναϊού στο πρώτο τρίμηνο και οι τεχνικές δείχνουν επίσης υψηλότερες για το αλουμίνιο, αφού ανέκαμψαν από την προηγούμενη ζώνη στήριξης στα 1.430 $.      

 

Πρόβλεψη αλουμινίου: Q4 2020 Πρόβλεψη αλουμινίου: 1 έτος Πρόβλεψη αλουμινίου: 3 χρόνια
Τιμή: 2.050 $ – 2.100 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Covid-19, κινεζική ανάκαμψη, συναίσθημα κινδύνου

                

Τιμή: 2.300 $ – 2.400 $ 

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Παγκόσμια ανάκαμψη μετά από covid, συναίσθημα εμπορευμάτων, νέα προεδρία των ΗΠΑ

   

Τιμή: 221 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Παγκόσμια οικονομία, Παγκόσμια πολιτική, χώρες BRICK

        

Ζωντανό διάγραμμα αλουμινίου

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

 


Πρόβλεψη τιμής αλουμινίου για τα επόμενα 5 χρόνια

Η κινεζική ζήτηση αλουμινίου επιβραδύνθηκε κατά τη διάρκεια του εμπορικού πολέμου, οδηγώντας σε χαμηλότερες τιμές, και το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ο κοροναϊός ξέσπασε στην Κίνα, οδηγώντας σε κλειδώματα σε ορισμένα μέρη της χώρας και αργότερα ακολούθησε ολόκληρος ο κόσμος. Αυτό επηρέασε την προσφορά, η οποία πέρασε από μια περίοδο κοπής, αλλά η μείωση της ζήτησης ήταν πολύ μεγαλύτερη. Οι τιμές του αλουμινίου έχουν ήδη μειωθεί από το 2018, καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έπληξε την κινεζική κατασκευή.

Όμως, οι πρώτοι μήνες του 2020 ήταν φρικτοί για όλες τις αγορές, καθώς είδαμε τα εμπορεύματα να πέφτουν χαμηλότερα. Το αλουμίνιο Futures MALTRC1 επιτάχυνε την πτώση, ιδιαίτερα τον Μάρτιο, αλλά τότε η κινεζική οικονομία ξεκίνησε μια ισχυρή ανάκαμψη, η οποία γίνεται ισχυρότερη. Η παραγωγή έχει αυξηθεί, τόσο στην Κίνα όσο και αλλού. σύμφωνα με το World Bureau of Metal Statistics, η παγκόσμια αγορά αλουμινίου έφτασε σε πλεόνασμα 1,603 kt από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, πάνω από το πλεόνασμα 480 kt το 2019.

Όμως, η αύξηση της ζήτησης ξεπέρασε την αύξηση της παραγωγής, ιδίως στην Κίνα. Παρά το γεγονός ότι ο τομέας των υπηρεσιών προχωρά σε άλλη ύφεση το χειμώνα του 2020-21, η μεταποίηση διατηρείται καλά, οπότε η ζήτηση για αλουμίνιο θα παραμείνει υψηλή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τη μείωση της παραγωγής στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, καθώς και η παραγωγή της Βόρειας Αμερικής που επιτυγχάνει όλη την προμήθεια που είναι πιθανό να επιτύχει. Αυτό θα πρέπει να διατηρήσει την τιμή ανοδική προς το παρόν.

 

Τεχνική ανάλυση – Η τάση έχει μετατραπεί σε ανοδική πορεία για το αλουμίνιο το 2020

 

Ας δούμε αν το αλουμίνιο θα σπάσει πάνω από το εύρος στις αρχές του 2021

Οι κινούμενοι μέσοι όροι ήταν πραγματικά καλοί δείκτες για να δείξουν την τάση των μελλοντικών προθεσμιών αλουμινίου. Πριν από το 2014, τα 20 SMA (γκρι) και 50 SMA (κίτρινα) έκαναν εξαιρετική δουλειά στην παροχή υποστήριξης, καθώς η τιμή αυξανόταν, τότε μετατράπηκαν σε αντίσταση καθώς η τιμή έγινε πτωτική. Η πτώση έληξε στα 1.430 $, όπως αναφέρθηκε παραπάνω και από τις αρχές του 2016 έως τον Απρίλιο του 2018, το αλουμίνιο έγινε αρκετά ανοδικό. Οι ίδιοι κινητοί μέσοι όροι μετατράπηκαν σε υποστήριξη, ωθώντας την τιμή υψηλότερη. Η τιμή έφτασε τα 1.550 $, αλλά στη συνέχεια αντιστράφηκε στην αρχή του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Τα MA μετατράπηκαν σε αντίσταση ξανά, αλλά η πτώση έληξε στο προηγούμενο χαμηλό, πράγμα που σημαίνει ότι η περιοχή περίπου 1.430 $ έχει μετατραπεί σε υποστήριξη. Τώρα η τιμή έχει ανέβει πάνω από όλους τους κινούμενους μέσους όρους, πράγμα που σημαίνει ότι η ανοδική τάση ενεργοποιείται και πάλι, αλλά αντιμετωπίζει το υψηλό από πίσω το 2015, στα 2.100 $. 

Οι MA έχουν μετατρέψει την αντίσταση σε μορφή στήριξης από τον Μάιο

Στο ημερήσιο γράφημα, η εικόνα είναι παρόμοια, με την τιμή του αλουμινίου να είναι πτωτική το 2019, να μειώνεται από τους κινούμενους μέσους όρους, ενώ το 2020 οι MA έχουν μετατραπεί σε υποστήριξη, πράγμα που σημαίνει ότι η τάση ήταν ανοδική. Το 50 SMA κράτησε τη βαθύτερη απόσυρση τον Σεπτέμβριο, ενώ το 20 SMA πίεζε την τιμή όλο και περισσότερο. Η τάση αυξάνεται μόνο, όπως δείχνει το SMA 20, οπότε αναμένεται περαιτέρω ανοδική τάση, ειδικά όταν ο Μπάιντεν αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις ΗΠΑ, καθώς αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει ή τουλάχιστον να σταματήσει.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map