Πρόβλεψη τιμής καλαμποκιού Q4 2020: Οι αγοραστές θα σπάσουν το 100 SMA;

Ιστορικά, το καλαμπόκι διαπραγματεύεται εντός εύρους για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτός από μια περίοδο μεταξύ του 2007 και του 2014, όταν σημείωσε μερικές μεγάλες αυξήσεις, ωθώντας τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καλαμποκιού από περίπου 200 $ και 250 $, πάνω από 700 $, κατά τη διάρκεια του οικονομική κρίση το 2007, και πάνω από 800 $ κάποια στιγμή το 2012. Όμως, το καλαμπόκι δεν μπορούσε να κρατήσει αυτά τα κέρδη. Επέστρεψε στο τέλος της τελευταίας δεκαετίας ως τα περισσότερα εμπορεύματα και έχει σχηματίσει μια άλλη σειρά από το 2014.

Το νέο εύρος κυμαίνεται μεταξύ $ 300 και 430 $, με την τιμή να ανεβαίνει πάνω και κάτω μέσα σε αυτό το εύρος για έξι χρόνια. Έσπασε μόνο πάνω από αυτό το εύρος στα μέσα του 2019, αλλά το 100 SMA (πράσινο) σταμάτησε την άνοδο στο μηνιαίο γράφημα, όπως φαίνεται παραπάνω, και η τιμή αντιστράφηκε πίσω στο εύρος. Για διάφορους λόγους, τους οποίους θα εξηγήσουμε παρακάτω, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καλαμποκιού έχουν αυξηθεί από το κάτω μέρος του εύρους στην κορυφή, όπου η τιμή διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή και το 100 SMA έχει καλύψει την τιμή πάλι. Τώρα το ερώτημα είναι αν το καλαμπόκι θα αντιστραφεί κάτω από την κορυφή του εύρους ή θα αυξηθεί πάνω από αυτό, σπάζοντας επίσης το 100 SMA.    

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή του καλαμποκιού

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
30 μέρες +9 $ +2.2%
3 μήνες +105 $ +33,1%
6 μήνες +43 $ +11,3%
1 χρόνος +62 $ +17,2%
3 χρόνια +62 $ +95,4%

Παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές του καλαμποκιού

Ο κύριος λόγος για την ανατίμηση ή την υποτίμηση οποιουδήποτε εμπορεύματος είναι η προσφορά και η ζήτηση για αυτό το εμπόρευμα, αλλά υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την προσφορά και τη ζήτηση καλαμποκιού. Η οικονομική επιβράδυνση σε όλο τον κόσμο, και ειδικότερα στην Κίνα, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που προκάλεσε τη μείωση της τιμής κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Όμως, από την επανέναρξη μετά το κλείσιμο των ιών του κορανοϊού, η τιμή ανέκαμψε πάλι, καθώς ακολουθεί τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερες από τον Απρίλιο. Η Κίνα ανέκαμψε επίσης καλά μετά τους μήνες κλειδώματος στις αρχές του τρέχοντος έτους, και αυτός ήταν επίσης ένας μεγάλος παράγοντας που επηρεάζει τις τιμές του καλαμποκιού. Η αδυναμία του USD βοήθησε επίσης τις τιμές του καλαμποκιού να κινηθούν υψηλότερα, οπότε υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν το καλαμπόκι αυτή τη στιγμή, καθώς όλα βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς αλλαγής φέτος.    

Πρόβλεψη καλαμποκιού Q4 2020: 440-450 $ Πρόβλεψη καλαμποκιού 1 Έτος: 400 $ Πρόβλεψη καλαμποκιού 3 έτη: 480-500 $
Τιμή: 440-450 $

Οδηγοί τιμών: Τεχνικά, κινεζική ζήτηση, COVID-19, Καιρός

Τιμή: 400 $ 

Οδηγοί τιμών: Παγκόσμια πολιτική, κινεζική οικονομία, τιμές πετρελαίου

 

Τιμή: 480-500 $

Οδηγοί τιμών: Παγκόσμια οικονομία, συναίσθημα κινδύνου, ζήτηση πετρελαίου, παγκόσμια πολιτική

Ζωντανό γράφημα καλαμποκιού

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ


Πρόβλεψη τιμής καλαμποκιού για τα επόμενα 5 χρόνια

Η πλευρά προσφοράς καλαμποκιού αποφασίζεται από την παραγωγή σε μεγάλες χώρες παραγωγής όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Βραζιλία, η Ουκρανία και η Ινδία και ο καιρός, αν και αυτός είναι ένας εποχιακός παράγοντας που δεν έχει μακροχρόνια επίδραση, ειδικά επειδή η παραγωγή το προβλέπει , και προσαρμόζεται ανάλογα με τη ζήτηση. Από την άλλη πλευρά, η ζήτηση αποφασίζεται από διάφορους παράγοντες, ένας από τους κύριους είναι η τιμή του πετρελαίου και της αιθανόλης. Περίπου το 40% του παραγόμενου καλαμποκιού χρησιμοποιείται για παραγωγή αιθανόλης και ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ, έχουν θέσει στόχους για την κατανάλωση βιοκαυσίμων, οι οποίες είναι πιθανό να αυξηθούν περαιτέρω, γεγονός που θα αυξήσει τη ζήτηση καλαμποκιού.

Το ίδιο το αργό πετρέλαιο είναι επίσης πρωτοπόρος για το καλαμπόκι, καθώς η τιμή της αιθανόλης ακολουθεί τις τιμές του αργού πετρελαίου. Όσο υψηλότερες είναι οι τιμές του πετρελαίου, τόσο μεγαλύτερη είναι η ζήτηση για αιθανόλη και καλαμπόκι, τα οποία, φυσικά, αυξάνουν την τιμή. Η ανοδική τάση στο καλαμπόκι των τελευταίων 4 έως 5 μηνών οφείλεται επίσης εν μέρει στην ανοδική τάση του αργού πετρελαίου και με τις ειδήσεις για το εμβόλιο κοραναϊού τις τελευταίες ημέρες, η ανοδική δυναμική αυξάνεται.

Η κινεζική οικονομία είναι τεράστια. Η ανάπτυξη στην Κίνα οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης κρέατος και το καλαμπόκι είναι μια από τις κύριες ζωοτροφές, πράγμα που σημαίνει αύξηση της ζήτησης καλαμποκιού. Η ανάκαμψη στην κινεζική οικονομία από την άνοιξη, μετά το κλείσιμο του COVID-19, ήταν ένας άλλος παράγοντας για την ανοδική κίνηση του καλαμποκιού τους τελευταίους μήνες. Το δολάριο ΗΠΑ ήταν επίσης αρκετά bearish από τον Μάρτιο του 2020, προσθέτοντας περισσότερα καύσιμα στην ανοδική δυναμική του καλαμποκιού.  

Τεχνική ανάλυση – Το καλαμπόκι θα συνεχίσει να αναπηδά στο εύρος?

Το καλαμπόκι πρόκειται να αντιστραφεί κάτω από το 100 SMA?

Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης US Corn: ZC διαπραγματεύονταν σε εύρος τιμών, περίπου μεταξύ $ 200 και $ 300, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, εκτός από μια άνοδο στα 550 $ το 96 Το καλαμπόκι είναι ένα εποχιακό προϊόν και η δράση της τιμής του πριονιού, που κινείται στην κορυφή της γκάμας και μετά επιστρέφει στο κάτω μέρος μέσα σε ένα χρόνο, αποτελεί απόδειξη αυτού. Ωστόσο, το 2008, η τιμή αυξήθηκε στα 760 δολάρια και στη συνέχεια αντιστράφηκε πίσω ακριβώς πριν από την οικονομική κρίση, η οποία θα μπορούσε να ήταν μια προειδοποίηση για το τι θα έπρεπε να έρθει. 

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης US Corn συνεχίζουν να διαπραγματεύονται από το 2015

Η τιμή έπεσε λίγο μετά από αυτό το κύμα, αλλά οι αυξήσεις συνεχίστηκαν μέχρι το 2012, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καλαμποκιού να φτάνουν τα 840 $. Οι κινητοί μέσοι όροι λειτούργησαν ως ενδιάμεσο στήριγμα, αλλά το 2013, οι ανοδικοί χρόνοι τελικά έληξαν και η τιμή μειώθηκε, σχηματίζοντας ένα άλλο εύρος, αυτή τη φορά πάνω από τα $ 300. Το 100 SMA (πράσινο) έχει μετατραπεί σε αντίσταση από τότε 2019 και οι αγοραστές το δοκιμάζουν αυτή τη στιγμή. Εάν το 100 SMA διατηρεί, ενδέχεται να δούμε μια αντιστροφή πίσω στο κάτω μέρος του εύρους στα 300 $. Εάν η κορυφή του εύρους στα 440 $ και το 100 SMA σπάσει, πιθανότατα θα βλέπουμε τιμές 480 $ και 500 $ έως το 2ο τρίμηνο του επόμενου έτους.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map