Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Είναι τζόγος χρηματιστηριακών συναλλαγών;

Οι χρηματιστηριακές αγορές ήταν πραγματικά ασταθείς φέτος. Έχουμε δει κάποιες εξαιρετικές κινήσεις, οι οποίες τις έχουν οδηγήσει σε ένα roller-coaster, στέλνοντας τιμές μετοχών χιλιάδες πόντους κάτω και πάνω, όπως έχουμε καλύψει στην ενότητα προβλέψεων. Αυτό έθεσε το ερώτημα, εάν οι χρηματιστηριακές αγορές είναι τυχερά παιχνίδια ή εάν μπορεί να είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση, όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις, που περιλαμβάνουν ένα ορισμένο ποσό κινδύνου.

 

Εξαιρετικοί χρόνοι που οδηγούν σε εξαιρετικές κινήσεις σε όλες τις αγορές

 

Είναι αλήθεια ότι η αστάθεια ήταν εξαιρετική στις αγορές κάλτσας φέτος. Ο γερμανικός δείκτης Dax κατέρρευσε περίπου 5.500 μονάδες χαμηλότερα στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου, αφού ξέσπασε η πανδημία κοραναϊού στην Ευρώπη, η οποία έπληξε το κλίμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, στέλνοντας περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως τα χρηματιστήρια. Εάν ήσασταν πολύ πριν από την κίνηση χωρίς διακοπή, είναι πιθανό να έχετε χάσει τον λογαριασμό σας, εκτός εάν έχετε μεγάλο χρηματικό ποσό ή ανταλλάξετε πολύ μικρά μεγέθη. Εάν προσπαθήσατε να ανταλλάξετε αυτό το σφάλμα και προχωρήσατε κοντά στο κάτω μέρος, τότε θα έπρεπε να έχετε χάσει και το λογαριασμό σας. Αυτό μοιάζει με τζόγο στα χρηματιστήρια.

Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν άλλη πτώση των αποθεμάτων τους επόμενους μήνες

Αλλά η κατάσταση ήταν παρόμοια παντού. Πολλά πράγματα έχουν συμβεί φέτος σε όλο τον κόσμο. Όλος ο κόσμος αλλάζει γρήγορα, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής και των οικονομικών, που προκαλεί χάος σε όλες τις αγορές. Τα εμπορεύματα συνετρίβησαν επίσης την άνοιξη, με το αργό πετρέλαιο WTI των ΗΠΑ να φτάνει στα -40 $, κάτι που είναι πολύ χειρότερο. Έτσι, εάν ήσασταν σε αγορά μετοχών, τότε φανταστείτε αν ήσασταν πολύ καιρό στο αργό πετρέλαιο. Τα νομίσματα και τα κρυπτονομίσματα πέρασαν επίσης από ένα roller-coaster. Έτσι, δεν είναι τίποτα κακό με τα χρηματιστήρια, ειδικά τώρα που έχουν ηρεμήσει κάπως.

 

Τα σφάλματα δεν συμβαίνουν πολύ συχνά

 

Η συντριβή του coronavirus ήταν πραγματικά τεράστια την άνοιξη φέτος και συνέβη σε όλες τις αγορές, καθώς η πραγματική οικονομία επηρεάστηκε επίσης πολύ. Όμως, αυτό το είδος συντριβής δεν συμβαίνει συνεχώς, στην πραγματικότητα, συμβαίνει πολύ σπάνια, μία ή δύο φορές κάθε δεκαετία. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο Dax έχασε περίπου 6.000 πόντους, αλλά χρειάστηκαν αρκετά χρόνια. Το 2008 η τιμή έπεσε αρκετές χιλιάδες πόντους, κάτι που χρειάστηκε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.

Η κρίση του ελληνικού χρέους το 2011 αποτέλεσε επίσης σημαντική τροχοπέδη για τα συναισθήματα κινδύνου παντού, στέλνοντας τα χρηματιστήρια σε γρήγορη κίνηση. Οι άλλες περιπτώσεις κατά τις οποίες τα αποθέματα πέρασαν από μια σημαντική υποχώρηση ήταν όταν οι κεντρικές τράπεζες άρχισαν να αποσύρουν ρευστότητα το 2016 αφού ξόδεψαν τόνους μετρητών για μια δεκαετία, μετά την οικονομική κρίση του 2008 που έστειλε διαγράμματα στο ανώτατο όριο και το 2018, μετά την επιβολή δασμών από τον Donald Trump στην Κίνα, ξεκινώντας έναν εμπορικό πόλεμο. Όμως, κανένα από αυτά δεν ήταν τόσο μαζικό και γρήγορο ταυτόχρονα με το δυστύχημα που συνέβη στις αρχές του τρέχοντος έτους. Έτσι, τέτοιου είδους σφάλματα δεν συμβαίνουν πολύ συχνά. Εάν πιάσετε ένα από αυτά σε λάθος πλευρά και χάσετε τον λογαριασμό σας, είναι πιθανώς έλλειψη δεξιοτήτων συναλλαγών.

 

Πώς να αποφύγετε τον τζόγο στα χρηματιστήρια

 

Είναι αποδεδειγμένο ότι η συμμετοχή στις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές συνεπάγεται ένα ορισμένο ποσό κινδύνου. Δεν μπορείτε να προβλέψετε όλα τα γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν οπουδήποτε στον κόσμο, με επίδραση στα χρηματιστήρια. Όμως, μπορούμε να προετοιμαστούμε για να αποφύγουμε την απώλεια ολόκληρου του λογαριασμού σε μια συντριβή όπως αυτή που είδαμε φέτος. Υπάρχουν πολλές τεχνικές και εμπορικές στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν τους εμπόρους να αποφύγουν τέτοια σενάρια, ακόμα κι αν μπορεί να χτυπήσουν, κάτι που είναι φυσιολογικό κατά τη διαπραγμάτευση συναλλάγματος. Μερικές από αυτές τις ιδέες μπορείτε να βρείτε στις προβλέψεις μας forex για τους επόμενους μήνες.

 

Διαπραγμάτευση μακροπρόθεσμων γραφημάτων

 

Η διαπραγμάτευση φαίνεται πολύ περίπλοκη αν κοιτάξετε μικρότερα διαγράμματα χρονικού πλαισίου. Υπάρχει πολύς θόρυβος, με την τιμή να κινείται πάνω-κάτω χωρίς καμία σαφή κατεύθυνση ή δείκτες για να πει πότε έρχεται η αντιστροφή. Όμως, αν σμικρύνετε και κοιτάξετε τη μεγαλύτερη εικόνα, όλα φαίνονται πολύ πιο καθαρά και η διαπραγμάτευση γίνεται πολύ πιο εύκολη ξαφνικά. Εάν κοιτάξετε τα γραφήματα μικρότερης περιόδου, όπως τα ωριαία ή τα διαγράμματα H4, φαίνονται συγκεχυμένα και ακόμη και τα κηροπήγια δεν είναι σαφή, τα οποία δεν σηματοδοτούν τίποτα, καθώς είναι εξαιρετικοί δείκτες για την εμφάνιση αντιστροφών σε άλλες αγορές. Υπάρχουν επίσης πολλά κενά από μέρα σε μέρα ή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τα οποία είναι παραπλανητικά, ειδικά για εμπόρους που θέλουν να ανταλλάσσουν κενά.

Παρά την αστάθεια, η πίεση ήταν ανοδική στο μηνιαίο διάγραμμα

Έτσι, για ορισμένους εμπόρους, η διαπραγμάτευση μικρότερων διαγραμμάτων χρονικού πλαισίου στα χρηματιστήρια μπορεί να μοιάζει με τζόγο, καθώς δεν ισχύουν πολλοί κανόνες διαπραγμάτευσης. Αλλά, αν κοιτάξετε τα ημερήσια διαγράμματα ή υψηλότερα, τότε η εικόνα φαίνεται πολύ λιγότερο συγκεχυμένη. Κοιτάζοντας το μηνιαίο διάγραμμα Dax, η τάση είναι αρκετά σαφής. Οι αγοραστές συνεχίζουν να πιέζουν υψηλότερα, με τα χαμηλά να αυξάνονται επίσης κατά τη διάρκεια των υποχωρήσεων για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, εκτός από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

 

Βρίσκεστε στο Buy Long / Side

 

Οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν τη συνήθεια να επιστρέφουν από την άβυσσο και να πιέζουν υψηλότερα συνεχώς. Περνούν μερικές σημαντικές υποχωρήσεις, οι οποίες φαίνονται βάναυση στα μικρότερα διαγράμματα, καθώς και καταστροφικές για ορισμένους εμπόρους, αλλά τελικά αντιστρέφονται υψηλότερα μετά από τέτοιες περιόδους και η μακροπρόθεσμη ανοδική τάση ξαναρχίζει ξανά.

Οι χρηματιστηριακές αγορές είναι ανοδικές για πάντα και αυτό είναι κατανοητό, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να αυξάνεται, γεγονός που αυξάνει την τιμή όλων των δεκαετιών. Αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος να πάει για χρηματιστήρια είναι αισιόδοξος και το μέρος που πρέπει να είναι για τους εμπόρους είναι μακρύ / αγορά. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε μια αξιοπρεπή αναδρομή και στη συνέχεια από ορισμένα αποθέματα ή δείκτες, αφήνοντας κάποιο αξιοπρεπές χώρο, επίσης, για να κουνήσει η τιμή για κάποιο χρονικό διάστημα, πριν αντιστραφεί.

 

Χρησιμοποιώντας κινούμενους μέσους όρους ως δείκτες υποστήριξης και αντιστροφής

 

Οι χρηματιστηριακές αγορές είναι πολύ μοντέρνες, όπως αναφέραμε παραπάνω και συνεχίζουν να αυξάνονται συνεχώς. Όμως, δεν ανεβαίνουν σε ευθεία γραμμή ή δεν ακολουθούν μια ευθεία γραμμή τάσης, καθώς οι συναλλαγές συμβαίνουν στην πραγματική ζωή, σύμφωνα με το συναίσθημα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και το συναίσθημα δεν ενδιαφέρεται για τη γεωμετρία. Επομένως, μην χρησιμοποιείτε δείκτες, όπως οι γραμμές τάσεων, οι οποίοι χρειάζονται τα πάντα για να είναι ακριβώς στο προσκήνιο. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε δείκτες που είναι πιο ευέλικτοι και έχουν ιστορικό λειτουργίας, καθώς και υποστήριξη και αντίσταση, υποδεικνύοντας επίπεδα αντιστροφής.

Εάν χρησιμοποιήσατε MA ως δείκτες αγοράς για S&Π, θα κάνατε λάθος μόνο μία φορά από το 2010

Οι κινητοί μέσοι όροι είναι εξαιρετικοί δείκτες για χρήση ως υποστήριξη και αντίσταση. στην περίπτωση των χρηματιστηρίων ως υποστήριξη. Έχουν υποστηρίξει σημαντικούς δείκτες για όσο διάστημα η τάση ήταν ανοδική, όπως είδαμε στην περίπτωση του Dax. Στο S&P500 αυτό είναι ακόμη πιο ορατό. Όταν η τιμή ήταν ανοδική στη δεκαετία του 2000, ενεργούσαν ως αντίσταση. Από τις αρχές της τελευταίας δεκαετίας, όταν η τάση αντιστράφηκε μετατράπηκαν σε υποστήριξη και έκαναν αυτή τη δουλειά πολύ καλά. Οι υψηλότεροι κινούμενοι μέσοι όροι χρονικού πλαισίου όπως το 200 SMA (μωβ) παρείχαν υποστήριξη όταν τα pullbacks ήταν μεγαλύτερα, ενώ τα μικρότερα όπως το 20 SMA (γκρι) όταν η τάση πήρε ρυθμό. Η διαπραγμάτευση μικρότερων μεγεθών όταν αυξάνεται η μεταβλητότητα είναι μια άλλη προφανής τεχνική. Έτσι, παρόλο που υπάρχει μεγάλη αστάθεια στις χρηματιστηριακές αγορές κατά καιρούς, δεν χρειάζεται να είναι τυχερό παιχνίδι εάν τα ανταλλάσσετε με τον σωστό τρόπο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me