Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πρόβλεψη τιμών GBP / JPY Q4 2020: Η πτωτική τάση έχει ξαναρχίσει

Όντας ένα από τα πιο ασταθή ζεύγη συναλλάγματος, το [[GBP / JPY]] συνεχίζει να προσφέρει μερικές εξαιρετικές ευκαιρίες συναλλαγών. Η μεταβλητότητα έχει μειωθεί από το 2016, σε σύγκριση με πριν από αυτήν την περίοδο, ωστόσο, παραμένει εξαιρετικά υψηλή, σε σύγκριση με άλλα ζεύγη. Μόνο τον Σεπτέμβριο, είδαμε μια πτώση σχεδόν 10 σεντ, καθώς το 50 SMA (κίτρινο) απέρριψε την τιμή, μετά την αναδρομή μετά το covid. Λοιπόν, φαίνεται ότι η μεγαλύτερη πτωτική τάση που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 επαναλαμβάνεται και οι κινούμενοι μέσοι όροι έχουν μετατραπεί σε αντίσταση στο μηνιαίο γράφημα. Αυτό το ζεύγος εξακολουθεί να έχει κάποια αξιοπρεπή επίπεδα υποστήριξης, το ένα κάτω από το 125 και το άλλο στο 117, όπου η τεχνική ανάλυση δείχνει αυτό το ζεύγος, αν και οι βασικές αρχές είναι λίγο πιο περίπλοκες.

 Ρεύμα GBP / JPY Τιμή: $

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή GBP / JPY

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
30 μέρες +1.32  +0,1%
3 μήνες +1.40 +0,1%
6 μήνες +1.30 +0,1%
1 χρόνος +4.13 +3,0%
5 χρόνια -46.02 -33,6%

 

Το JPY επωφελήθηκε από το 2017, ειδικά μετά την κρίση του 2008 και το Brexit, καθώς το συναίσθημα επιδεινώθηκε στις χρηματοπιστωτικές αγορές και το γιεν Ιαπωνίας είναι ένα νόμισμα ασφαλούς καταφυγίου. Το GBP από την άλλη πλευρά, είναι ένα νόμισμα κινδύνου, το οποίο κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, εξ ου και η υψηλή μεταβλητότητα σε αυτό το ζεύγος. Το GBP βρίσκεται σε μια πτωτική τάση από το 2016, από την ψηφοφορία για το Brexit και το συναίσθημα ήταν ελαφρώς αρνητικό, λόγω του Brexit και του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, που ωφελήθηκαν το γεν. Έχουμε εκδώσει αρκετά σήματα συναλλάγματος, πουλώντας αυτό το ζεύγος κατά τη διάρκεια υψηλότερων υποχωρήσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο coronavirus έκανε τα πράγματα πιο περίπλοκα, στέλνοντας αυτό το ζευγάρι να πέφτει κατά 25 σεντς χαμηλότερα από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο και στη συνέχεια να αντιστρέφεται υψηλότερα έως τον Σεπτέμβριο, αλλά η πίεση παραμένει στο μειονέκτημα για GBP / JPY, όπως δείχνουν τα γραφήματα.   

Πρόβλεψη παύλας: Q4  Πρόβλεψη παύλας: 1 έτος Πρόβλεψη παύλας: 3 χρόνια
Τιμή: 135 $ – 140 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Brexit, αίσθημα κινδύνου, εκλογές στις ΗΠΑ, Covid-19

   

Τιμή: 40 $ – 45 $ 

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Post Brexit, Συναίσθημα αγοράς, Τεχνικοί δείκτες, BOE

    

Τιμή: 180 $ – 200 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Εμπορικές σχέσεις ΕΕ-ΗΒ, Παγκόσμια πολιτική, βασικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, BOE

Ζωντανό γράφημα GBP / JPY

GBP / JPY

 

Πρόβλεψη τιμής EUR / INR για τα επόμενα 5 χρόνια

Brexit και Covid-19

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατευθύνεται προς αδιέξοδο όσον αφορά το Brexit. Ο Μπόρις Τζόνσον υπέγραψε συμφωνία Brexit με την ΕΕ πέρυσι, μετά την αποτυχία της Theresa May να πάρει μια στα δύο χρόνια. Αλλά η συμφωνία Brexit δεν σημαίνει τίποτα χωρίς την εμπορική συμφωνία, η οποία φαίνεται ότι θα είναι όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί, καθώς η προθεσμία πλησιάζει γρήγορα. Εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία έως τις 31 Δεκεμβρίου, τότε το συναίσθημα γύρω από το GBP θα γίνει ακόμη πιο αρνητικό, αλλά οι αγορές θα ανακαλύψουν πριν από το τέλος του έτους, από τα σχόλια αξιωματούχων της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτήν τη στιγμή, οι πιθανότητες μιας εμπορικής συμφωνίας είναι πολύ χαμηλές, εξ ου και η πτωτική αντιστροφή κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Η κατάσταση του κοροναϊού δεν φαίνεται να είναι πολύ καλή, με το Ηνωμένο Βασίλειο να εφαρμόζει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10 μ.μ., κάτι που θα πλήξει τη νυχτερινή ζωή και τις επιχειρήσεις εστιατορίων σε όλη τη χώρα. Λοιπόν, κοιτάζοντας την κατάσταση από την πλευρά του GBP, φαίνεται προς το παρόν πτωτική.

Ο πληθωρισμός και η πολιτική RBI

Το JPY, από την άλλη πλευρά, είναι ένα νόμισμα ασφαλούς καταφυγίου και επωφελήθηκε από την εξασθένιση του κλίματος τον Σεπτέμβριο, καθώς η παγκόσμια ανάκαμψη μετά το άνοιγμα άρχισε επίσης να εξασθενεί. Η ανάκαμψη φαίνεται να πηγαίνει καλά στις ΗΠΑ, αλλά η Ευρώπη και άλλες οικονομίες σε όλο τον κόσμο μαλακώνουν σημαντικά, ειδικά με τον κοροναϊό να κρέμεται από το κεφάλι μας. Αυτό θα συνεχίσει να μειώνει το συναίσθημα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και θα παρέχει υποστήριξη για τα ασφαλή καταφύγια. Η παραίτηση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Shinzo Abe τον Σεπτέμβριο βοήθησε επίσης το JPY, καθώς το συναίσθημα κινδύνου έπληξε ξανά. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατηρεί τα επιτόκια στο -0,10%, και δεν υπάρχουν προσδοκίες ότι θα μειωθούν περαιτέρω, γεγονός που θα διατηρήσει την κατάσταση του ασφαλούς καταφυγίου για αυτό το ζευγάρι.    

Τεχνική Ανάλυση GBP / JPY – Η Bearish Trend παραμένει σε ισχύ, μετά την απόρριψη από το 50 SMA

 

Η πίεση παραμένει στο κάτω μέρος του μηνιαίου γραφήματος

Το GBP / JPY ήταν ανοδικό από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως τον Ιούλιο του 2007, όταν οι καλές στιγμές για αυτό το ζεύγος έληξαν επίσημα. Οι κινούμενοι μέσοι όροι, οι οποίοι παρείχαν υποστήριξη κατά την ανοδική τάση, έσπασαν και το 50 SMA (κίτρινο) μετατράπηκε σε αντίσταση στο μηνιαίο γράφημα. Η τιμή αναπήδησε από το 100 SMA (πράσινο) τότε, αλλά το 50 SMA σταμάτησε την ανάκαμψη και η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση έστειλε αυτό το ζευγάρι να πέσει σχεδόν 1 $ χαμηλότερα, χάνοντας σχεδόν το ήμισυ της αξίας του. Μετά την κρίση του ελληνικού χρέους το 2011-12, είδαμε μια αξιοπρεπή ανάκαμψη υψηλότερη, αλλά αυτό έληξε το 2015 και η πτωτική τάση επανέλαβε ξανά. Η πτωτική τάση συνεχίζεται για αυτό το ζεύγος, αφού η SMA 50 απέρριψε την τιμή δύο φορές τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά οι ζώνες στήριξης περίπου 125 και 117 εξακολουθούν να παραμένουν.

 

Θα δούμε και πάλι την ομαλή MA 100?

Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα, το 50 SMA παρείχε υποστήριξη κατά την ανοδική τάση πριν από το 2007, αλλά στη συνέχεια το 50 SMA μετατράπηκε σε αντίσταση καθώς η τιμή κατέρρευσε. Ο ρυθμός της πτωτικής τάσης έχει επιβραδυνθεί, αλλά η πίεση παραμένει στο κάτω μέρος, καθώς τα υψηλά συνεχίζουν να μειώνονται και στο εβδομαδιαίο χρονικό πλαίσιο. Πρόσφατα, ο 100 ομαλός κινούμενος μέσος όρος (γκρι) μετατράπηκε σε αντίσταση για αυτό το ζεύγος, απορρίπτοντας την τιμή την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, μετά από ένα ανάποδο κηροπήγιο, το οποίο είναι ένα πτωτικό σήμα αντιστροφής. Το [[GBP / JPY]] γύρισε και πάλι χαμηλότερα, χάνοντας σχεδόν 10 σεντ, αλλά την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, είδαμε ένα bullish σήμα, που είναι το κηροπήγιο στο κάτω μέρος, και την περασμένη εβδομάδα, η τιμή αντιστράφηκε. Έτσι, προσπαθούμε να δούμε πού θα πάρει το τελευταίο bullish retrace το GBP / JPY. Εάν το 100 ομαλό MA παρέχει αντίσταση ξανά, ενδέχεται να ανοίξουμε ένα μακροπρόθεσμο σήμα πώλησης forex.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me