Πρόβλεψη τιμής EUR / USD για το 2021: καθοριστικός χρόνος για αγοραστές EUR / USD

Το EUR / USD ήταν πάντα πολύ μοντέρνο. μειώνεται για αρκετά χρόνια, μετά αυξάνεται και αυξάνεται για σχεδόν μια δεκαετία, μόνο για να χαμηλώσει ξανά για τα επόμενα χρόνια. Όμως, από το 2017, η τάση μπορεί να έχει αλλάξει για αυτό το ζευγάρι. Το ευρώ βρισκόταν σε πτωτική τάση έναντι του δολαρίου ΗΠΑ από το 2008, μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, και κατευθύνθηκε προς ισοτιμία στο 1: 1, το οποίο προβλέφθηκαν επίσης από πολλούς αναλυτές. Αλλά δεν συνέβη, και στην πραγματικότητα, η τάση μπορεί να έχει γίνει ανοδική από το 2017.

Τον Μάρτιο του 2020, το EUR / USD δοκίμασε το μειονέκτημα καθώς ο coronavirus βρήκε το δρόμο του προς την Ευρώπη, αλλά αντιστράφηκε υψηλότερα αυτή τη φορά, κάτι που σήμαινε την μακροπρόθεσμη αναστροφή τάσεων. Ένα άλλο ισχυρό σήμα ήταν η ανοδική δυναμική από τότε. Το EUR / USD σημείωσε ράλι, οδηγώντας μερικές φορές την αγορά συναλλάγματος έναντι του USD, σπάζοντας πάνω από το SMA 100 στο 1,20 στο μηνιαίο διάγραμμα, το οποίο τερμάτισε την ανοδική πορεία το 2018. Τώρα αυτό το ζεύγος αντιμετωπίζει μια άλλη σημαντική ζώνη αντίστασης, που εκτείνεται από τα 1,2350 έως 1,2380; Αν σπάσει πάνω, η αναδρομή θα μετατραπεί σε ανοδική τάση σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, αν όχι θα είναι απλώς μια άλλη αναδρομή πριν ξαναρχίσει η μακροπρόθεσμη ανοδική τάση.

Ρεύμα EUR / USD Τιμή: $

 

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή EUR / USD

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
6 μήνες +0,074 $ +9,9%
+9,9% +0,078 $ +10,6%
3 χρόνια +0.175 +16,2%
5 χρόνια 0,013 $ 1,9%
Από το 200 +0,222 $ +22,2%

 

Το EUR / USD επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα θεμελιώδη μεγέθη, δεδομένου ότι αυτά τα δύο νομίσματα αντιπροσωπεύουν δύο από τις τρεις μεγάλες οικονομικές ζώνες στον κόσμο, αν και φαίνεται ότι τα βασικά είναι αντιφατικά προς το παρόν. Η οικονομική πλευρά είναι σαφώς υπέρ του δολαρίου, καθώς η αμερικανική οικονομία διατηρεί έναν καλό ρυθμό ανάκαμψης μετά τη συντριβή του COVID-19, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται κοντά σε άλλη ύφεση, αλλά η πολιτική δεν ευνοεί το δολάριο ΗΠΑ. Αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους για την ανοδική πορεία στο EUR / USD, το οποίο πήρε αυτό το ζεύγος πάνω από το 1,20 και στη ζώνη αντίστασης πάνω από τα 1,2350. 

Η εμπορική συμφωνία Brexit, η οποία επιτεύχθηκε την τελευταία στιγμή τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι ένας άλλος θετικός παράγοντας για το ευρώ. Αν και τώρα, αυτό το ζευγάρι αντιμετωπίζει δύο μεγάλα εμπόδια / γεγονότα στις αρχές του 2021: πρώτα τη ζώνη αντίστασης στα 1,2350-80 και δεύτερον, το μέλλον της πολιτικής των ΗΠΑ, η οποία θα αποφασίσει επίσης την οικονομική πορεία της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Και οι δύο πλευρές είναι ευάλωτες αυτή τη στιγμή, και καθώς ο κόσμος βρίσκει το δρόμο της από την κρίση του κοροναϊού προς την άνοιξη, η ανάκαμψη στην Ευρώπη εάν υπάρχει, θα βοηθήσει επίσης το ευρώ. 

EUR / USD – Σύνοψη προβλέψεων

Πρόβλεψη EUR / USD: H1 2021

Τιμή: 1,16 $ – 1,17 $

Οδηγοί τιμών: Πολιτική των ΗΠΑ, Τεχνική αντιστροφή, Κοραναϊός, Παγκόσμια οικονομία

Πρόβλεψη EUR / USD: 1 Έτος

Τιμή: 1.350 $ – 1.400 $

Οδηγοί τιμών: Οικονομική ανάκαμψη, Post COVID-19, ECB-Christine Lagarde, Κεντρικές τράπεζες με λιγότερες τάσεις

Πρόβλεψη EUR / USD: 3 έτη

Τιμή: 2.000 $


Οδηγοί τιμών: Αυστηρότερες νομισματικές πολιτικές, FED-Jerome Powell, Global Politics

 

Ζωντανό γράφημα EUR / USD

 

Η πρόβλεψη τιμής EUR / USD για τα επόμενα 5 χρόνια

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το EUR / USD ήταν σε μια πτωτική τάση από το 2008, αλλά η κατάσταση του coronavirus ήταν θετική για το EUR / USD, το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό λόγω της μείωσης του USD. Στην τελευταία μας πρόβλεψη, υποδείξαμε ότι η πτώση του δολαρίου ΗΠΑ έφτασε στο τέλος για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Η ζώνη αντίστασης 1,20 ήταν επίσης μια σημαντική περιοχή που πρέπει να ξεπεραστεί, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση.

Όμως, η πτώση του USD συνέχισε, παρά την ισχυρή οικονομική ανάκαμψη, και το EUR / USD έκλεισε το 2020 με ισχυρή ανοδική δυναμική. Τα θεμελιώδη στοιχεία δεν φαίνονται καλά για το ευρώ, οπότε αν η πτώση του δολαρίου ΗΠΑ λήξει σύντομα, η τάση θα αλλάξει αμέσως. Η κατάσταση του κορανοϊού είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας, δεδομένου ότι η Ευρώπη επιβάλλει σοβαρούς περιορισμούς, οι οποίοι βλάπτουν τεράστια την οικονομία, οπότε υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που παίζουν στην αρχή του νέου έτους, οι οποίοι πιθανώς θα ξεκαθαριστούν καθώς περνούν οι εβδομάδες.     

EUR / USD Αξιοποιώντας στο έπακρο το Covid-19?  

Το ευρώ αντέδρασε αρκετά παράξενα από την έναρξη της πανδημίας του κοροναϊού. Το EUR / USD αυξήθηκε υψηλότερα στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν ο ιός έφτασε στην Ευρώπη, αυξάνοντας από 1,08 σε 1,15 όταν τα άλλα νομίσματα έπεφταν έναντι του USD. Όμως, έγινε επίσης bearish τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου, υποχωρώντας στα 1,0630s. Μέχρι τον Μάιο, άρχισε να αντιστρέφεται υψηλότερα, καθώς το USD μετατράπηκε σε bearish και από τότε δεν έχει κοιτάξει πίσω. Υπάρχουν δύο πλευρές σε αυτήν την ισχυρή ανοδική πορεία από τον Μάρτιο του 2020 – το δολάριο, το οποίο έχει χτυπηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και το ευρώ, το οποίο έχει επωφεληθεί από όλα αυτά, οδηγώντας το δρόμο για τα περισσότερα σημαντικά νομίσματα.

Η κατάσταση του κορανοϊού δεν φαίνεται πολύ άσχημη στις ΗΠΑ και οι περιορισμοί δεν είναι πολύ σκληροί, εκτός από τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια, ενώ στην Ευρώπη οι περιορισμοί είναι αυστηρότεροι, με το νέο στέλεχος του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, το δολάριο ΗΠΑ σημείωσε πτώση. Το ευρώ, από την άλλη πλευρά, ηγείται των νομισμάτων υψηλότερα, παρά το γεγονός ότι η Ευρωζώνη έχει τους ισχυρότερους περιορισμούς. Ένα από τα σημαντικότερα επίπεδα στο 1,20 έχει φύγει, το οποίο άνοιξε την πόρτα για 1,2550 και ίσως υψηλότερο, εάν το συναίσθημα στο forex παραμένει το ίδιο και αυτό το είδος της δράσης τιμών συνεχίζεται. Οι αγοραστές κέρδισαν ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μετά το διάλειμμα του 1,20 και φάνηκαν να είναι πλήρως υπεύθυνοι την πρώτη εβδομάδα του 2021. Επομένως, όλη αυτή η κατάσταση του κοροναϊού ήταν θετική για το EUR / USD.      

Οι βασικές αρχές των ΗΠΑ φαίνονται πολύ ισχυρότερες από τις βασικές αρχές της ευρωζώνης  

Η θεμελιώδης εικόνα είναι παρόμοια με την κατάσταση του κορανοϊού που αναλύσαμε παραπάνω. Είναι σαφώς υπέρ του δολαρίου, δεδομένου ότι η οικονομία των ΗΠΑ κάνει πολύ καλύτερα από την οικονομία της ευρωζώνης, ωστόσο το δολάριο μειώνεται ενώ το ευρώ κινείται. Ας ρίξουμε μια ματιά στις βασικές αρχές και για τις δύο οικονομίες.  

Έκθεση κατασκευής Δεκεμβρίου 2020 για την Ευρωζώνη

Μήνας Πραγματικός Αναμενόμενος Προηγούμενος
Ισπανικά PMI μεταποίησης 49.8 50.8 52.5
Παραγωγή PMI 55.2 51.5 52.3
Ιταλική Βιομηχανία PMI 51.5 52 53.8
Γαλλικά PMI μεταποίησης 49.6 49.1 49.1
Γερμανική PMI μεταποίησης 57.8 57.9 57.9
PMI τελικής κατασκευής ΕΕ 53.8 53.6 53.6

 

Όπως φαίνεται στους παραπάνω πίνακες, ο μεταποιητικός τομέας δεν είναι σε καλή κατάσταση στην Ευρωζώνη, εκτός από τη Γερμανία, η οποία στην πραγματικότητα ανεβάζει ολόκληρη την κατασκευή της Ευρωζώνης. Ωστόσο, επηρέασε μόνο την έρευνα, καθώς ο δείκτης PMI κατασκευής είναι αρκετά χαμηλός στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία και δεν απέχει πολύ από τη συρρίκνωση. Έτσι, η μεταποίηση, η οποία είναι ο ισχυρότερος τομέας σε αυτές τις περιόδους κρίσης, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες έχουν αποδεκατιστεί λόγω των κλειδαριών και όλων των άλλων περιορισμών, δεν κινείται πολύ μακριά από τη συστολή.  

US ISM Manufacturing Δεκέμβριος

PMI Παραγωγής ISM 60.7 56.6 57.5
Τιμές κατασκευής ISM 77.6 66 65
Τελική παραγωγή PMI 57.1 56.3 56.5

 

Η παραγωγή των ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, αυξάνεται υψηλότερα. Η τελική έκθεση PMI κατασκευής για το Δεκέμβριο, η οποία κυκλοφόρησε στις αρχές Ιανουαρίου, αναθεωρήθηκε υψηλότερα σε 57,1 μονάδες από 56,3, που ήταν ήδη πολύ αξιοπρεπές επίπεδο. Η έκθεση κατασκευής ISM δείχνει μια ακόμη καλύτερη κατάσταση σε αυτόν τον τομέα, ανεβαίνοντας πάνω από 60 βαθμούς και πηγαίνοντας σε άλλο ρεκόρ υψηλό, εάν η κατασκευαστική δραστηριότητα συνεχίσει τον ρυθμό επέκτασης.

Έκθεση για τις υπηρεσίες Νοεμβρίου 2020 στην Ευρωζώνη

Ισπανικές υπηρεσίες PMI 39.5 36.5 41.4
Ιταλική υπηρεσία PMI 39.4 40.9 46.7
Γαλλική τελική υπηρεσία PMI 38.8 49.1 38
Γερμανική τελική υπηρεσία PMI 46 46.2 46.2
PMI τελικών υπηρεσιών ΕΕ 41.7 41.3 41.3

 

Ο τομέας των υπηρεσιών έχει πληγεί τρομερά από τους περιορισμούς του ιού coronavirus, και ιδιαίτερα από τις κλειδαριές, οι οποίες είναι επιζήμιες για αυτόν τον τομέα, καθώς βασίζεται στη φυσική επαφή μεταξύ των ανθρώπων. Ως αποτέλεσμα, με την κοινωνική απόσταση, αυτός ο τομέας υποφέρει τρομερά. Οι υπηρεσίες μειώθηκαν σε χαμηλά επίπεδα σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της κλειδαριάς της άνοιξης του 2020, και ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη. Αυτός ο τομέας ανέκαμψε μετά την επανέναρξη του καλοκαιριού, αλλά δεν κράτησε πολύ και έπεσε ξανά σε ύφεση τον Σεπτέμβριο, καθώς ξεκίνησαν οι περιορισμοί.

Η πτώση έγινε ακόμη χειρότερη μετά την αύξηση των περιορισμών τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, όπως δείχνει η παραπάνω έκθεση. Τον Δεκέμβριο του 2020, είδαμε μια βελτίωση στις γερμανικές και γαλλικές υπηρεσίες στην αρχική ανάγνωση στα μέσα αυτού του μήνα, αλλά καθώς οι περιορισμοί αυξήθηκαν με τις αργίες προς το τέλος του μήνα, ο τομέας των υπηρεσιών θα πρέπει να εξασθενίσει ξανά και πρέπει να συνεχίσει αυτό με τους περιορισμούς που παραμένουν σε ισχύ τον Ιανουάριο. Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, διατηρούν πάνω από 55 βαθμούς από τον Δεκέμβριο του 2020, σημειώνοντας άνοδο στις 58,4 μονάδες το Νοέμβριο.  

Έκθεση πληθωρισμού CPI Νοεμβρίου 2020 Ευρωζώνη

Core CPI Flash Εκτίμηση YoY   -0,30% -0,20% -0,30%
Core CPI Flash Εκτίμηση YoY   0,20% 0,20% 0,20%

Έκθεση πληθωρισμού CPI ΗΠΑ Νοεμβρίου 2020

CPI YoY 1,20% 1,10% 1,10%
Πυρήνας CPI YoY 1,60% 1,50% 1,40%
CPI MoM 0,20% 0,10% 0,00%
Πυρήνας CPI MoM 0,20% 0,10% 0,00%

 

Ο πληθωρισμός έχει επίσης διαφοροποιηθεί υπέρ του δολαρίου, αλλά το δολάριο ΗΠΑ δεν έχει επωφεληθεί από αυτό μέχρι στιγμής. Στην Ευρώπη, ο πληθωρισμός αποδυναμώθηκε τους πρώτους μήνες του περασμένου έτους, καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν πτώση, με το αμερικανικό WTI Crude να πέφτει στα -37,50 $. Αλλά δεν έγιναν αρνητικά, όπως έχουν γίνει από τον Αύγουστο. Ο ετήσιος ΔΤΚ (δείκτης τιμών καταναλωτή) παρέμεινε σταθερός στο -0,3% για μερικούς μήνες, ενώ ο βασικός ΔΤΚ, ο οποίος μετρά τη μεταβολή της τιμής αγαθών και υπηρεσιών που αγοράζουν οι καταναλωτές, εξαιρουμένων των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού, παραμένει στο -0,2%.

Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, διατηρεί καλά και αργά αυξάνει την ταχύτητα αντ ‘αυτού, καθώς ο πυρήνας CPI αυξάνεται στο 1,6%, ενώ ο πρωταρχικός πληθωρισμός CPI αυξήθηκε σε 1,2% σε ετήσια βάση. Οι τιμές κατασκευής της ISM παρουσίασαν επίσης τεράστια αύξηση σε 77,6 μονάδες για τον Δεκέμβριο, όπως έδειξε η έκθεση ISM που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο.   

Συσχέτιση EUR / USD-DXY

Κοιτάζοντας το γράφημα του ευρετηρίου EURY EXY ήδη από το 2007, φαίνεται αρκετά παρόμοιο με το γράφημα EUR / USD, το οποίο οφείλεται επίσης εν μέρει στο ότι το USD αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος του βάρους στο καλάθι νομισμάτων έναντι των οποίων το ευρώ ζυγίζεται. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, ο δείκτης EXY ήταν σε ανοδική τάση, όπως και το EUR / USD. Αλλά αντιστράφηκε κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, σε πάνω από 160 μονάδες. Το EXY ήταν πολύ ασταθές, κάνοντας κάποιες σημαντικές μειώσεις, ακολουθούμενες από γρήγορες αντιστροφές υψηλότερες. Το 2014 είδαμε χαμηλότερη πτώση, αφού ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, είπε ότι θα κάνουν ό, τι χρειάζεται για να βοηθήσουν την οικονομία της Ευρωζώνης. Αυτός ο δείκτης έπεσε κάτω από τους κινούμενους μέσους όρους και παρέμεινε κάτω από αυτούς από τότε. Το 100 SMA ειδικότερα έχει μετατραπεί σε απόλυτη υποστήριξη για το EXY στο μηνιαίο γράφημα χρονικού πλαισίου. Αυτός ο κινητός μέσος όρος παρείχε αντίσταση στις αρχές του 2018, μετά την απόσυρση από τα χαμηλά, και φαίνεται ότι παρέχει επίσης αντίσταση αυτή τη στιγμή – θα το επεκτείνουμε σε αυτό στην τεχνική ενότητα παρακάτω. Ο δείκτης DXY από την άλλη πλευρά, παρά το ότι έχει αρνητικά συσχετιστεί, δεν είναι τόσο καλός με το EUR / USD όσο το EXY. Το 100 SMA δεν παρέχει υποστήριξη για το DXY, αλλά η τιμή αντιστράφηκε πολύ πάνω από το 2018. Έτσι, ο δείκτης USD δεν συσχετίζεται στενά με το EUR / USD με τον δείκτη ευρώ, αλλά αξίζει να το παρακολουθήσετε κατά τη διαπραγμάτευση EUR / USD μακροπρόθεσμα.    

Τεχνική Ανάλυση – Είναι το 200 SMA που πρόκειται να κρατήσει ή πρόκειται να σπάσει?

Μετά την ανοδική πορεία από το 2000 έως το 2008, το EUR / USD μετατράπηκε σε bearish και παρέμεινε bearish μέχρι το 2017, ή ίσως μέχρι τον Μάρτιο του 2020, αν το θεωρήσετε ως την πραγματική αντιστροφή. Αν και, δεν είναι ακόμη σαφές εάν έχει σημειωθεί η ανοδική αντιστροφή ή αν πρόκειται για μια άλλη αναδρομή πριν ξαναρχίσει η μακροπρόθεσμη πτώση, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Οι κινητικοί μέσοι όροι δεν ήταν οι πιο αξιόπιστοι δείκτες στο μηνιαίο γράφημα, αν και κατά καιρούς έχουν κάνει καλή δουλειά. Το 100 SMA (πράσινο) παρείχε σταθερή αντίσταση κατά τη διάρκεια της αναδρομής υψηλότερα το 2018, αντιστρέφοντας την τιμή προς τα κάτω, ενώ το 200 SMA (μωβ) λειτούργησε ως κάποιο είδος υποστήριξης στη δεκαετία του 1990. Η τιμή έσπασε πάνω από το 100 μηνιαίο SMA το Νοέμβριο και πάνω από τη μεγάλη αντίσταση στα 1,20, αλλά τώρα οι αγοραστές αντιμετωπίζουν το 200 SMA στα 1,2350 και την προηγούμενη υποστήριξη γύρω από την ίδια περιοχή.

 Η Stochastic έχει φτάσει τα επίπεδα υπεραγοράς στο μηνιαίο γράφημα

Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα, οι κινητοί μέσοι όροι έκαναν καλή δουλειά ως υποστήριξη και αντίσταση από το 2015. Εκείνη τη χρονιά, είδαμε μια σημαντική πτώση σε αυτό το ζεύγος, το οποίο πήρε την τιμή από περίπου 1,40 σε 1,0440s, και επεκτάθηκε και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 . Το 20 SMA (γκρι) δεν μπορούσε καν να καλύψει την τιμή τότε, αλλά το 50 SMA (κίτρινο) γύρισε, τελικά έφτασε και μετατράπηκε σε αντίσταση εκείνο το έτος. Το 100 SMA έφτασε αργότερα και μετατράπηκε σε αντίσταση το 2016, ωθώντας την τιμή χαμηλότερα. Το EUR / USD έκανε νέα χαμηλά, πέφτοντας στα 1,0340s. Αλλά τότε είδαμε μια ανοδική ανατροπή αφού ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριζε ένα πιο μαλακό δολάριο και χαμηλότερα επιτόκια από την FED, στην εξουσία. Το EUR / USD αυξήθηκε στα 1,2550, αλλά στη συνέχεια άρχισε να μειώνεται μετά την έναρξη του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Το 200 SMA μετατράπηκε σε υποστήριξη για αυτό το ζεύγος για σχεδόν δύο χρόνια, αλλά τελικά έσπασε, καθώς το USD συνέχισε να βαδίζει ψηλότερα, να υποχωρεί τον Μάρτιο του 2020, μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Ευρώπη. Από τότε, έχουμε δει μια ισχυρή ανοδική τάση στο EUR / USD, καθώς το δολάριο συνέχισε να μειώνεται, το οποίο είδε το ζεύγος να σπάει πάνω από το 1,20, μετά την αποτυχία στην πρώτη προσπάθεια. Το 20 SMA μετατράπηκε σε υποστήριξη μετά την απόρριψη στο 1,20 και ανάγκασε αυτό το ζεύγος να συνεχίσει την ανοδική τάση, σπάζοντας πάνω από το 1,20. Κατάφερε να κρατήσει το επόμενο επίπεδο αντίστασης στα 1,2330, αλλά η τιμή δεν μειώνεται, οπότε μπορεί να δούμε μια έξοδο σε αυτό το επίπεδο.  

Στο ημερήσιο γράφημα, βλέπουμε ότι οι κινούμενοι μέσοι όροι λειτουργούσαν ως αντίσταση κατά τη διάρκεια του 2019, έως τον Μάρτιο του 2020, καθώς η τιμή κινήθηκε χαμηλότερα σε μια σταθερή πτωτική τάση. Αλλά τον Μάρτιο, η τιμή αντιστράφηκε υψηλότερα, σπάζοντας πάνω από τους κινούμενους μέσους όρους έως τον Μάιο και τελικά αυτοί οι κινούμενοι μέσοι όροι μετατράπηκαν σε υποστήριξη για το EUR / USD. Όταν η τάση πήρε ρυθμό, οι μικρότεροι κινητοί μέσοι όροι παρείχαν υποστήριξη, ενώ όταν η τάση επιβραδύνθηκε, οι μεγαλύτερες περίοδοι MA μπήκαν στο παιχνίδι. Από την ανάκαμψη από το 100 SMA (πράσινο) στα τέλη Οκτωβρίου, η τάση ανέβασε ξανά την ταχύτητα και το 20 SMA (γκρι) παρέχει υποστήριξη, ωθώντας την τιμή υψηλότερα, γεγονός που αφήνει αυτό το ζεύγος σε ισχυρή ανοδική θέση στις αρχές του 2021.

Θα δούμε μια συνέχεια στο 1,2550 ή μια αντιστροφή από εδώ?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map