CHF Πρόβλεψη Q4 2020: USD / CHF για συνέχιση της ενοποίησης

Το ελβετικό φράγκο (CHF) είναι λιγότερο ασταθές από τις περισσότερες εταιρείες forex, παρά περιστασιακές παρεμβάσεις από την Ελβετική Εθνική Τράπεζα (SNB). Όμως, η μεταβλητότητα σε [[USD / CHF]] έχει αυξηθεί φέτος, μετά τα παγκόσμια γεγονότα. Τον Φεβρουάριο, είδαμε μια πτώση 8 σεντ και στη συνέχεια μια αντιστροφή τον Μάρτιο, αλλά αυτή η κίνηση ήταν κυρίως αποτέλεσμα του δολαρίου, το οποίο ανέβηκε ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, καθώς οι αγορές άρχισαν να πανικοβάλλονται ως αποτέλεσμα του κοροναϊού έξαρση. Η μεταβλητότητα έχει μειωθεί από τότε, αλλά η προκατάληψη για αυτό το ζεύγος ήταν bearish κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με τον δείκτη USD (DXY) να μειώνεται επίσης, πράγμα που σημαίνει ότι η bearish κίνηση από τα τέλη Μαρτίου προήλθε και πάλι από το USD. Παρόλο που, το [[USD / JPY]] παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο για αρκετούς μήνες, υποδηλώνοντας ότι το CHF, τουλάχιστον, δεν έχει υποχωρήσει όπως το JPY, το οποίο ακολούθησε το USD, καθώς ο κόσμος άνοιξε ξανά και το συναίσθημα κινδύνου βελτιώθηκε. Από την άλλη πλευρά, το CHF δεν έχει αυξηθεί ακριβώς όπως ο χρυσός, ο οποίος έσπασε πάνω από 2.000 $ τον Αύγουστο. Η SNB έχει λάβει αρκετά μέτρα για να αντισταθμίσει την αναθέτουσα οικονομία, λόγω των κλειδαριών COVID-19 και του ισχυρότερου ελβετικού φράγκου έναντι του δολαρίου. Αλλά η κατάσταση μπορεί να αλλάζει για αυτό το ζεύγος τώρα, όπως δείχνουν οι τεχνικοί δείκτες στην ενότητα τεχνικής ανάλυσης παρακάτω.

 

Ρεύμα USD / CHF Τιμή: $

Πρόσφατες αλλαγές στο USD / CHF Τιμή

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
30 μέρες -0,004 $ -0,4%
6 μήνες 0,043 $ 4,7%
1 χρόνος 0,067 $ -7,3%
5 χρόνια 0,053 $ 5,8%
Από το 2000 -0,823 $ -46,6%

 

USD / CHF

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το USD / CHF βρίσκεται σε ανοδική τάση από τα τέλη Μαρτίου, καθώς το USD έχει μειωθεί από τη μία πλευρά, ενώ το CHF ήταν σταθερό στη χειρότερη ή ελαφρώς ανοδική πορεία, ως ασφαλές καταφύγιο σε αυτούς τους καιρούς αβεβαιότητας, καθώς θα δούμε από τον δείκτη CHF (SXY) παρακάτω. Όμως, η κατάσταση αλλάζει, με την οικονομία των ΗΠΑ να ανακάμπτει καλά, ενώ οι ευρωπαϊκές οικονομίες επιβραδύνονται, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά την ελβετική οικονομία, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι η πτώση του δολαρίου ΗΠΑ ενδέχεται να πλησιάζει και να πλησιάζει -όρια της τάσης στο [[USD / CHF]] πιθανότατα θα αλλάξει. Η τεχνική ανάλυση δείχνει επίσης μια ανοδική αναστροφή σύντομα. Αν και, αυτό το ζεύγος διαπραγματεύεται εντός του εύρους των 15 σεντ από το 2010, το οποίο πιθανότατα θα επεκταθεί σε αυτήν τη δεκαετία, καθώς αυτό το ζεύγος αντιστρέφεται υψηλότερα από τα χαμηλότερα επίπεδα του εύρους, τα οποία εκτείνονται μεταξύ 0,87 και 1,03. Όμως, ο κόσμος αλλάζει γρήγορα τώρα, και κανείς δεν ξέρει πώς θα καταλήξει αυτό και πώς θα αναδιαταχθεί ο κόσμος, αλλά εάν το μέλλον παραμείνει αβέβαιο, τόσο το δολάριο ΗΠΑ όσο και το CHF θα παραμείνουν σε ζήτηση, το οποίο επίσης δείχνει περαιτέρω πλευρικά δράση τιμής στα μεγαλύτερα χρονικά διαγράμματα.        

Πρόβλεψη USD / CHF Q4 2020: 0,95-0,96 Πρόβλεψη USD / CHF 1 Έτος: 0,63-0,65 Πρόβλεψη USD / CHF 3 έτη: 0,55-0,60
Οδηγοί τιμών: COVID-19, Παγκόσμιο συναίσθημα κινδύνου, εκλογές στις ΗΠΑ  Οδηγοί τιμών: Μετά τις εκλογές των ΗΠΑ, το συναίσθημα κινδύνου, την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη,  Οδηγοί τιμών: Οικονομία / Πολιτική Ευρωζώνης, Συσχέτιση USD, Παγκόσμια Οικονομία

Η πρόβλεψη τιμής USD / CHF για τα επόμενα πέντε χρόνια

Η ελβετική οικονομία είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με την οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς η Ελβετία είναι ένα μικρό έθνος που περιβάλλεται από μια μεγάλη ένωση και το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης με τον εξωτερικό κόσμο γίνεται με ή μέσω της ΕΕ. Ως εκ τούτου, το SNB θα ήθελε να διατηρήσει το CHF σταθερό στο ευρώ, καθώς αυτό εξαλείφει πολλούς πονοκεφάλους για τις επιχειρήσεις, λόγω των διακυμάνσεων των τιμών και στα δύο νομίσματα. Προσπάθησαν να διατηρήσουν το CHF συνδεδεμένο με το ευρώ στο 1,20. Όμως, το μανταλάκι αφαιρέθηκε τον Ιανουάριο του 2005 και το USD / CHF έχασε περίπου 20 σεντ μέσα σε λίγες ώρες, με πολλούς μεσίτες να χρεοκοπούν. Ωστόσο, η τιμή επέστρεψε στο εύρος, αν και υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό αυτό το ζεύγος. Θα τα λάβουμε υπόψη σε αυτήν την πρόβλεψη USD / CHF.     

Το COVID-19 θα ωθήσει το Safe Haven περαιτέρω για το CHF?

Τα ασφαλή καταφύγια έχουν επωφεληθεί από την πανδημία κοραναϊού, η οποία έπληξε το συναίσθημα μεταξύ των καταναλωτών, πάνω από όλα. Η παγκόσμια οικονομία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και είδαμε μια ύφεση κατά τη διάρκεια των μηνών κλειδώματος τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, στέλνοντας χαμηλότερα τα συναισθήματα κινδύνου και η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια αυξήθηκε υψηλότερα. Ως αποτέλεσμα, το CHF ανέβηκε υψηλότερα από τον Μάρτιο, μετά την οδήγηση με το roller-coaster τις προηγούμενες εβδομάδες. Η παγκόσμια οικονομία άρχισε να ανακάμπτει μετά το άνοιγμα, αλλά η ανάκαμψη έχει κρυώσει στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, γεγονός που διατηρεί το καταναλωτικό συναίσθημα αρκετά χαμηλό και η εμπιστοσύνη των επενδυτών εξακολουθεί να βρίσκεται σε αρνητική περιοχή. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε το COVID-19 θα είναι παρελθόν, καθώς οι θάνατοι και οι λοιμώξεις πέφτουν, αλλά συνεχίζονται, και οι περιορισμοί συνεχίζονται επίσης σε ορισμένα μέρη, με απειλές για περισσότερους περιορισμούς ή ίσως κλειδώματα, όπως στη Βικτώρια της Αυστραλίας, η οποία είναι και θα διατηρήσει το συναίσθημα κινδύνου να μειώνεται, ενώ η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια συνεχίζεται. Όμως, όλη η κατάσταση με τον κοραναϊό τελειώνει και θα τελειώσει κάποια στιγμή. Οι περιορισμοί θα γίνουν ευκολότεροι εάν υπάρχουν, δεδομένου ότι οι άνθρωποι έχουν ήδη κουραστεί από αυτούς, πράγμα που σημαίνει ότι το συναίσθημα που προκύπτει από το COVID-19 θα αρχίσει να βελτιώνεται και η ζήτηση από ασφαλή καταφύγια θα μειωθεί. Έχουμε ήδη δει μια bearish αντιστροφή σε χρυσό τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς υποχωρεί κάτω από τα $ 2.000, ενώ την περασμένη εβδομάδα κατέληξε να σχηματίζει αρκετά ανοδικό κηροπήγιο για το USD / JPY, το οποίο δείχνει επίσης μια ανοδική αντιστροφή για αυτό το ζεύγος. Υποθέτω λοιπόν ότι εκτός από τους μικρούς λόξυγκς, το συναίσθημα που προκύπτει από τον κοροναϊό θα συνεχίσει να βελτιώνεται από εδώ και στο εξής, το οποίο θα είναι αρνητικό για το CHF και θετικό για το USD / CHF.     

Η σχέση με το ευρώ

Η σχέση μεταξύ ΕΕ και Ελβετίας είναι πολύ στενή, καθώς η Ελβετία είναι μια μικρή χώρα που χρησιμοποιεί το δικό της νόμισμα, περιτριγυρισμένη από όλες τις πλευρές από χώρες της Ευρωζώνης που χρησιμοποιούν το ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ είναι μακράν ο κύριος εμπορικός εταίρος της Ελβετίας, ενώ η Ελβετία είναι επίσης σημαντικός εμπορικός εταίρος για την ΕΕ, παρά το μέγεθός της. Η Ελβετία αντιπροσωπεύει το 7% των εξαγωγών αγαθών της ΕΕ και το 6% των εισαγωγών στην ΕΕ. Λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσίες και τα αγαθά, η Ελβετία καταλήγει σε εμπορικό πλεόνασμα 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ΕΕ, από το 2019, που σημαίνει ακριβώς πάνω από 80 δισεκατομμύρια CHF. Εάν η CHF εκτιμούσε πάρα πολύ, οι ελβετικές εξαγωγές θα γίνονταν πολύ ακριβές και λιγότερο ελκυστικές για την ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι, η Ελβετική Εθνική Τράπεζα παρακολουθεί προσεκτικά το EUR / CHF και παρεμβαίνει κατά καιρούς. Έκαναν μια ισχυρή παρέμβαση στα μέσα Μαρτίου, αγοράζοντας αυτό το ζευγάρι λίγο πάνω από το 1,05, κάτι που δείχνει ότι αυτό είναι ένα κατώφλι για αυτούς, και απειλούν επίσης με περισσότερη παρέμβαση εάν χρειαστεί. Έτσι, η περιοχή πάνω από αυτό το επίπεδο μοιάζει με ένα εξαιρετικό μέρος για αγορά, με το SNB στην πλάτη μας. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να εμπιστεύεστε τις κεντρικές τράπεζες 100%. η αποτυχία να διατηρηθεί ο δείκτης στο 1,20 σε αυτό το ζεύγος το 2015 έστειλε το EUR / CHF να πέφτει χαμηλότερα και πολλοί λογαριασμοί κάηκαν, συμπεριλαμβανομένων πολλών χρηματιστών. Όμως, εκτός από τα ίδια τα κέρδη και τις εξαγωγές, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας ανησυχεί επίσης για τη διακοπή της κανονικής ζωής, καθώς πολλοί άνθρωποι μετακινούνται καθημερινά και έξω από την Ελβετία και μια πολύ ασταθή συναλλαγματική ισοτιμία με το ευρώ θα βλάψει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και την κανονική ζωή. Έτσι, παρά το CHF να αυξάνεται ως ασφαλές καταφύγιο, το SNB βρίσκεται στο πλευρό των πωλητών. Καθώς το συναίσθημα βελτιώνεται, το USD / CHF θα αυξηθεί και το SNB θα είναι πολύ ευχαριστημένο με αυτό.  

SXY – Συσχέτιση USD / CHF

Κοιτάζοντας τόσο τα μηνιαία γραφήματα του δείκτη CHF SXY όσο και του δείκτη USD DXY και συγκρίνοντάς τα με το USD / CHF, βλέπουμε ότι ο δείκτης SXY συσχετίζεται στενότερα από το DXY, αν και είναι ανάποδα, καθώς το CHF είναι το δεύτερο νόμισμα σε αυτό το ζεύγος. Ο δείκτης SXY ξεκινά από το 2007, αλλά συγκρίνοντας τον με το DXY, φαίνεται σχεδόν πανομοιότυπος, αν και ανεστραμμένος. Το SXY ήταν σε ανοδική τάση κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000 και αυξήθηκε υψηλότερα το 2011, εν μέσω προβλημάτων στην ευρωζώνη και στην κατάσταση του Grexit. Το USD / CHF ήταν bearish κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και κατέρρευσε χαμηλότερα το 2011, καθώς η CHF ανέβηκε ως ασφαλές καταφύγιο.   


 

 Ας δούμε αν το SXY θα επεκτείνει την ανοδική πορεία του τρέχοντος έτους

 

 Η απόσυρση στο DXY φαίνεται ολοκληρωμένη τώρα

Αργότερα εκείνο το έτος, είδαμε μια αντιστροφή προς τα κάτω για το SXY, ενώ το USD / CHF έγινε ανοδικό. Έκτοτε, η δράση τιμών και στα δύο γραφήματα ήταν κυρίως πλαγίως, το SXY με ελαφρά πτωτική τάση και το USD / CHF με ελαφριά ανοδική τάση. Ωστόσο, αυτή η προκατάληψη δεν ισχύει πλέον φέτος και η τιμή αντιστρέφεται και στα δύο γραφήματα. Στις ΗΠΑ, η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζει να είναι ισχυρή και ο ρυθμός επέκτασης αυξάνεται στους περισσότερους τομείς, σε αντίθεση με την Ευρώπη και τον μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, όπου η οικονομική ανάκαμψη έχει επιβραδυνθεί. Αυτό ήταν θετικό για το δολάριο των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, αντιστρέφοντας το DXY από το 100 SMA (πράσινο) στους 92, και στέλνοντας το υψηλότερο σε 93 βαθμούς. Το USD / CHF αρχίζει επίσης να αντιστρέφεται υψηλότερα, πράγμα που σημαίνει ότι η συσχέτιση USD με το USD / CHF αυξάνεται. Όμως, το SXY συσχετίζεται πολύ πιο στενά με το USD / CHF συνολικά, επομένως θα πρέπει να συμβουλευτούμε αυτόν τον δείκτη κατά τη διαπραγμάτευση του USD / CHF. 

Τεχνική Ανάλυση – Θα λήξει η πρόσφατη αύξηση στο 50 SMA για το USD / CHF?

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, το USD / CHF κινήθηκε υψηλότερα, με το 50 SMA (κίτρινο) να παρέχει υποστήριξη κατά τη διάρκεια της απόσυρσης. Όμως, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, το USD / CHF έγινε αρκετά bearish, μειώνοντας από 1,83 σε 0,71 έως το 2011. Το USD ήταν αρκετά bearish κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, ενώ το CHF ήταν bullish, το οποίο κράτησε την πίεση για αυτό το ζεύγος. Οι κινητικοί μέσοι όροι μετατράπηκαν σε αντίσταση, με τα μικρότερα MA, όπως το 20 SMA (γκρι) να ωθεί την τιμή χαμηλότερα όταν ο ρυθμός ήταν ισχυρός κατά την περίοδο 2003-2005, και οι 50 και 100 SMA μετατράπηκαν σε αντίσταση όταν η τάση επιβραδύνθηκε.

 

 Ας δούμε αν αυτό το ζευγάρι θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται εντός αυτού του εύρους ή θα πέσει χαμηλότερα

Αυτό διήρκεσε μέχρι τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, όταν οι αγοραστές τελικά ώθησαν την τιμή πάνω από τους κινητούς μέσους όρους. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, τα ίδια MA μετατράπηκαν σε υποστήριξη για άλλη μια φορά, παρέχοντας στους αγοραστές καλές ευκαιρίες διαπραγμάτευσης όταν η τιμή επανήλθε σε αυτές τις MA. Αλλά οι αγοραστές δεν μπόρεσαν να κάνουν νέα υψηλά σε αυτό το ζεύγος από το 2015 και φέτος έστειλε ξανά την τιμή της κατάδυσης κάτω από τα MA. Παρόλο που, κρίνοντας από τη δράση των τιμών των τελευταίων εβδομάδων, καθώς και από θεμελιώδη προοπτική, αναμένεται υψηλότερη αντιστροφή τους επόμενους μήνες, καθώς η οικονομία των ΗΠΑ διατηρεί τον ρυθμό της ανάκαμψης ισχυρό, ενώ η Ευρώπη και κατά συνέπεια η Ελβετία πηγαίνουν μέσω μιας άλλης φάσης οικονομικής αδυναμίας. Το DXY αρχίζει επίσης να ανακάμπτει από το 100 SMA, αφού υποχωρήσει χαμηλότερα, αλλά αυτή η διαδικασία φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί τώρα, οπότε η βραχυπρόθεσμη προκατάληψη θα πρέπει να είναι αισιόδοξη για αυτό το ζεύγος.      

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map