Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πρόβλεψη τιμής AUD / INR Q4 2020: Η επανάληψη συνεχίστηκε ξανά

Η ινδική ρουπία και το δολάριο Αυστραλίας είναι και τα δύο νομίσματα κινδύνου το AUD είναι ένα βασικό νόμισμα, ενώ το INR είναι ένα αναπτυσσόμενο νόμισμα της αγοράς. Ωστόσο, οι μακροπρόθεσμες βασικές αρχές ήταν υπέρ του AUD, εξ ου και η μακροπρόθεσμη ανοδική τάση. Το AUD / INR έφτασε στα 62,50 το 2013, μετά από μια συντριβή στο INR, καθώς το έλλειμμα αυξήθηκε στην Ινδία, αλλά από τότε έχει υποχωρήσει χαμηλότερα.

Ωστόσο, η κατάσταση του κορανοϊού έχει αυξήσει πάρα πολύ την αβεβαιότητα, για κάθε νόμισμα. Έτσι, ενώ οι βασικές αρχές στην Αυστραλία μπορεί να είναι αβέβαιες για το μεσοπρόθεσμο μέλλον, δεν είναι πολύ θετικές για το INR, που ήταν ο λόγος για την αντιστροφή του AUD / INR. Αυτό το ζεύγος διαπραγματεύεται επί του παρόντος πάνω από 52, και φαίνεται ότι κατευθύνεται προς τα υψηλά τώρα. Ανακύπτει το ερώτημα, ποια είναι η πρόβλεψη τιμής AUD / INR?

Ρεύμα AUD / INR Τιμή: $

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή AUD / INR

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
30 μέρες -0,60  -1,1%
3 μήνες +4.33 +8,2%
6 μήνες +14.84 +28,1%
1 χρόνος +17.03 +32,2%
5 χρόνια +25.15 +47,6%

AUD / INR – Παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές AUD / INR

Το AUD / INR διαπραγματεύτηκε κάτω από 20 στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά στη συνέχεια άρχισε να αυξάνεται συνεχώς μέχρι το 2013, όταν έφτασε στο αποκορύφωμά του. Ωστόσο, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν βοήθησε την κατάσταση για το AUD. Αυτός ήταν ο λόγος για το δεύτερο σκέλος του χαμηλότερου ίχνους, το οποίο εντατικοποιήθηκε από το ξέσπασμα του κοροναϊού στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Όμως, ο δείκτης Αυστραλιανού Δολαρίου AXY έχει αυξηθεί υψηλότερα από τον Μάρτιο, ανεβαίνοντας περίπου 17 σεντς καθώς το συναίσθημα βελτιώθηκε, και ξεπερνώντας την ανοδική αντιστροφή στο INR, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 13 σεντ στο AUD / INR. Έτσι, αυτό το ζεύγος επέστρεψε στη μακροπρόθεσμη ανοδική τάση και η εικόνα δείχνει την περαιτέρω ανοδική δυναμική, αρχικά ανεβαίνει πάνω από το 55 και στη συνέχεια στοχεύει στο 60 και το υψηλό όλων των εποχών στα 62,50.  

Πρόβλεψη AUD / INR: Q4 2020 Πρόβλεψη AUD / INR: 1 έτος Πρόβλεψη AUD / INR: 3 έτη
Τιμή: 50 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Τεχνικά μέτρα, μέτρα COVID-19 στην Αυστραλία, Συναίσθημα στις χρηματοπιστωτικές αγορές

   

Τιμή: 50 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Τεχνικά μέτρα, μέτρα COVID-19 στην Αυστραλία, Συναίσθημα στις χρηματοπιστωτικές αγορές

  

Τιμή: 64 $ – 

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Βασικές αρχές στην Ινδία και την Αυστραλία, RBI, RBA, Global Politics, Risk Sentiment

Ζωντανό διάγραμμα AUD / INR

AUD / INR   

Πρόβλεψη τιμών AUD / INR για τα επόμενα 5 χρόνια

Βασικές αρχές ευνοούν το AUD πάνω από το INR 

Το Αυστραλιανό Δολάριο έχει επωφεληθεί από την ταχεία επέκταση της κινεζικής οικονομίας, δεδομένου ότι το Dragon Nation είναι ένας κύριος προορισμός εξαγωγής για την αγορά πρώτων υλών της Αυστραλίας. Αυτό κράτησε τον Αυστραλό σε ζήτηση μέχρι το 2013, ενώ η Ινδική ρουπία κατέρρευσε χαμηλότερα εκείνο το έτος, καθώς το εμπορικό έλλειμμα έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών, πιέζοντας το INR. Το έλλειμμα παραμένει υψηλό, δεδομένου ότι η Ινδία είναι καθαρός εισαγωγέας, και αυτό έχει κρατήσει το INR υπό πίεση, αλλά η κατάσταση έχει αντιστραφεί για τα βασικά δολάρια, καθώς τα κύρια εμπορεύματα μειώθηκαν την τελευταία δεκαετία. Ως αποτέλεσμα, το Δολάριο Αυστραλίας μειώθηκε επίσης, και από το 2018, η κατάσταση ενισχύθηκε από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Το ξέσπασμα του coronavirus έδωσε στο AUD μια άλλη ώθηση προς τα κάτω, καθώς τα εμπορεύματα υποχώρησαν χαμηλότερα, με το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ να πέφτει στα – 37,50 $. Όμως, τα εμπορεύματα και το συναίσθημα κινδύνου έχουν βελτιωθεί από τότε, γεγονός που έχει μετατρέψει την Aussie σε ανοδική πορεία. Στην Ινδία, το έλλειμμα παραμένει υψηλό, ενώ ο πληθωρισμός έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά από τα μέσα του περασμένου έτους, φθάνοντας πάνω από 6% από τον Οκτώβριο του 2020. Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα της Ινδίας (RBI) μείωσε τα επιτόκια φέτος, με προσδοκίες για περαιτέρω περικοπές, καθώς υπάρχει περιθώριο για παρόμοιες ενέργειες. Όλα αυτά θα κρατήσουν το INR υπό μεγαλύτερη πίεση, ενώ η κατάσταση για το AUD είναι αρκετά ουδέτερη, επομένως η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί στο AUD / INR.

Τεχνική Ανάλυση – Will MAs Push the AUD / INR Under the Support?

 

Το 200 SMA κράτησε παρά το τρυπημένο

Η τεχνική ανάλυση δείχνει επίσης περαιτέρω ανοδική δυναμική για το AUD / INR. Η κύρια τάση είναι ανοδική, με τους κινούμενους μέσους όρους να παρέχουν υποστήριξη για αυτό το ζεύγος στο μηνιαίο διάγραμμα από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η τάση δεν ήταν πολύ ισχυρή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, αλλά σημείωσε ρυθμό κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, και ακόμη περισσότερο μέχρι το 2013. Η τιμή δημιούργησε ένα αναποδογυρισμένο κηροπήγιο το 2013, το οποίο είναι ένα σήμα αντιστροφής, μετά το οποίο ξεκίνησε να αντιστραφεί προς τα κάτω. Αλλά το 20 SMA (γκρι) διατηρήθηκε ως υποστήριξη μέχρι το 2014, όταν ήταν σπασμένο. Το 100 SMA (πράσινο) πήρε τη θέση του, και ώθησε αυτό το ζευγάρι υψηλότερα από το 2015 έως το 2018, όταν ξεκίνησε ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας, ο οποίος έπληξε το AUD. Στη συνέχεια ήρθε ο κοροναϊός και το AUD / INR έπεσε στα 41, υποχωρώντας περισσότερο από 21 σεντ από το υψηλό των 62,50 – μόλις το ένα τρίτο της τιμής.

 

Στην πρώτη προσπάθεια, το 20 SMA κράτησε στο εβδομαδιαίο γράφημα

Ωστόσο, το χαμηλότερο ίχνος έληξε στο 41 και η μεγάλη αντιστροφή ήρθε μετά από αυτό. Το AUD / INR ανέβηκε πάνω από 13 σεντ, πλησιάζοντας στα 55, αλλά υποχώρησε χαμηλότερα κατά την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Παρόλα αυτά, η ανάκαμψη φαίνεται να είναι πλήρης στο εβδομαδιαίο γράφημα τώρα, με τον στοχαστικό δείκτη να είναι σχεδόν υπερπώλητο και η τιμή να αναπηδά από το 20 SMA, το οποίο έχει μετατραπεί σε υποστήριξη Ωστόσο, το μηνιαίο γράφημα στην κορυφή αυτού του άρθρου έχει υπερβιαστεί τώρα και το χαμηλότερο ίχνος μπορεί να συνεχιστεί μετά τον Σεπτέμβριο, πιθανώς έως ότου η τιμή φτάσει στα 100 SMA, η οποία είχε λειτουργήσει ως υποστήριξη πριν, τώρα στα 50. Εκεί βρίσκεται το 200 SMA ( μωβ) βρίσκεται στο εβδομαδιαίο γράφημα, οπότε οι πιθανότητες είναι ότι η αναδρομή θα μπορούσε να συνεχιστεί έως το 50, πριν η ανοδική τάση ξαναρχίσει πλήρως.     

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me