Πρόβλεψη τιμής παλλαδίου για το 2021: Αγοράστε τις πτώσεις στην Bullish Trend;

Παλλάδιο – Σύνοψη προβλέψεων

Πρόβλεψη παλλαδίου: H1 2021

Τιμή: 2.550 $ – 2.600 $

Οδηγοί τιμών: Τεχνική ανάκαμψη, Ελάφρυνση του Covid-19, διέγερση CB / Govt

Πρόβλεψη παλλαδίου: 1 έτος

Τιμή: 2.700 $ – 2.800 $

Προγραμματιστές τιμών: Κεντρικές τράπεζες με λιγότερες τάσεις, Post COVID-19, Υψηλότερη ζήτηση αυτοκινήτων

Πρόβλεψη παλλαδίου: 3 χρόνια

Τιμή: 3.000 $ – 3.200 $

Οδηγοί τιμών: Οικονομική ανάκαμψη, συναίσθημα θετικού κινδύνου, Post coronavirus, αυστηρότερες νομισματικές πολιτικές

 

Στην προηγούμενη πρόβλεψή μας για το Παλλάδιο για το 4ο τρίμηνο του 2020, προβλέψαμε περαιτέρω ανοδική δυναμική, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανέκαμψε μετά την ύφεση το 2ο τρίμηνο. Το Palladium υπέστη τεράστιες απώλειες κατά τη συντριβή της άνοιξης του 2020, μειώνοντας από μόλις 2.900 $ σε 2.600 $, πράγμα που σημαίνει ότι έχασε το 1/3 της αξίας του σε λίγες μόνο εβδομάδες. Όμως, αντιστράφηκε υψηλότερα αμέσως μετά, και σε αντίθεση με τον χρυσό, ο οποίος έχει μετατραπεί σε bearish έκτοτε, το παλλάδιο είναι ανοδικό, κάνοντας χαμηλότερα υψηλά, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση προσελκύει τους αγοραστές σε κάθε πτώση, όπως η ανοδική ανατροπή που είδαμε στις αρχές Φεβρουαρίου , μετά την υποχώρηση τον Ιανουάριο του 2021.

Με τις πωλήσεις οχημάτων να αυξάνονται και τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, η ζήτηση για παλλάδιο αυξάνεται. Δεδομένου ότι το παλλάδιο προτιμάται για βενζινοκινητήρες, οι αυξανόμενοι κανονισμοί βοηθούν το παλλάδιο. Το μερίδιο αγοράς αυξάνεται επίσης από το σκάνδαλο εκπομπών ντίζελ της Volkswagen το 2015, το οποίο ήταν ένα σοκ για τη βιομηχανία. Από την άλλη πλευρά, η πλευρά τροφοδοσίας δεν είναι πολύ ευέλικτη για το παλλάδιο. Οι προβλέψεις είναι ότι μέχρι το 2024 δεν θα υπάρξει σημαντική αύξηση της προσφοράς, παρά τις αυξανόμενες τιμές και τις αυξανόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων. Ο αναλυτής της Standard Chartered, Suki Cooper, σχολίασε ότι «το αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών καθιστά την αγορά ευάλωτη στη λήψη κερδών, αλλά οι πτώσεις είναι πιθανό να θεωρηθούν ευκαιρίες αγοράς», γεγονός που επιβεβαιώνει την προκατάληψή μας και έχει αποδειχθεί αληθές μέχρι στιγμής.  

Ρεύμα παλλάδιο Τιμή: $

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή του παλλαδίου

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
6 μήνες +288 +13,6%
1 χρόνος -36 -8,3%
3 χρόνια +1,246 +118,5%
5 χρόνια +1.868 +352,3%
Από το 2010 +1.984 +662,2%

 

Το παλλάδιο παράγεται ως παραπροϊόν ή υποπροϊόν της εξόρυξης πλατίνας και ως υποπροϊόν της τήξης νικελίου. Ο εφοδιασμός προέρχεται από λίγες μόνο χώρες, γεγονός που καθιστά την πρόβλεψη των τιμών του παλλαδίου ευάλωτη σε διακοπές ή ελλείψεις. Η παραγωγή κυριαρχείται από τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική, που αντιπροσωπεύουν λίγο λιγότερο από το 40% το καθένα, ακολουθούμενη από τον Καναδά στο 10%, τις ΗΠΑ στο 5-6% και τη Ζιμπάμπουε στο 4% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής παλλαδίου.

Το παλλάδιο είναι ένα από τα τέσσερα μέταλλα της ομάδας πολύτιμων μετάλλων. Θεωρείται τόσο ως εμπόρευμα – που το καθιστά περιουσιακό στοιχείο κινδύνου, εξ ου και η ανοδική δυναμική κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης το καλοκαίρι του περασμένου έτους – και ως ασφαλές καταφύγιο. Είναι ένα σπάνιο αγαθό. 30 φορές πιο σπάνια από το χρυσό και πιο πολύτιμα από όλα τα άλλα πολύτιμα μέταλλα, γεγονός που το καθιστά ένα ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας και πράγματι έχει ενεργήσει ως έχει τον τελευταίο καιρό. Έχει επωφεληθεί και από τις δύο αυτές καταστάσεις κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, σε πολύ αβέβαιες αγορές που συμπεριφέρονται ασυνήθιστα, οπότε αναμένεται να συνεχίσει να είναι ανοδικός το 2021.  

Ζωντανό γράφημα παλλαδίου


 

Πρόβλεψη τιμής παλλαδίου για τα επόμενα 5 χρόνια

Η τιμή του παλλαδίου είναι επιρρεπής σε διάφορους παράγοντες. Η ζήτηση, για την παραγωγή βενζινοκίνητων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και την Κίνα, και σε μικρότερο βαθμό, στην Ευρώπη, είναι ο κύριος παράγοντας, καθώς είναι η κύρια πηγή χρήσης. Η παγκόσμια οικονομία επηρεάζει την παραγωγή αυτοκινήτων, άρα τη ζήτηση, ενώ η προσφορά παλλαδίου είναι αρκετά ανελαστική, καθώς εξαρτάται από την παραγωγή στα ρωσικά και νοτιοαφρικανικά ορυχεία, τα οποία μπορούν να έχουν μόνο αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν σημαντικές διακοπές στην προσφορά. Αν και ορισμένες νέες εγκαταστάσεις παραγωγής παλλαδίου ενδέχεται να εμφανιστούν στο μέλλον, στην Αυστραλία και πιθανώς στον Καναδά. Λόγω της ακραίας ευαισθησίας στις τιμές, η ανακύκλωση καταλυτικών μετατροπέων έχει επίσης αντίκτυπο στις τιμές. 

Το παλλάδιο ενεργεί τόσο ως πολύτιμο μέταλλο όσο και ως μέταλλο εμπορευμάτων  

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το παλλάδιο είναι τόσο πολύτιμο μέταλλο όπως ο χρυσός, ο ασήμι και η πλατίνα, τα οποία ενεργούν ως ασφαλείς καταφύγιο σε αβέβαιους καιρούς, και ένα βασικό μέταλλο, το οποίο χρησιμοποιείται στη βιομηχανία. Γνωρίζουμε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται όταν η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε επεκτατική περίοδο και η ζήτηση για εμπορεύματα αυξάνεται. Αυτό σημαίνει ότι το παλλάδιο ωφελεί και τους δύο τρόπους – όταν η οικονομία βρίσκεται σε επέκταση και η ζήτηση για αυτοκίνητα αυξάνεται, γεγονός που ενισχύει τη ζήτηση για εμπορεύματα όπως το παλλάδιο και όταν το κλίμα είναι αρνητικό και τα ασφαλή καταφύγια έχουν ζήτηση. Όμως, δεν θα αποκαλούσα το παλλάδιο ένα ασφαλές καταφύγιο αφ ‘εαυτού, αφού μόνο το 1% χρησιμοποιείται σε κοσμήματα, κυρίως στην κατώτερη κινεζική τάξη, που το αγοράζουν ως υποκατάστατο χρυσού ή αργύρου, αλλά ενεργεί ως τέτοιο το μεγαλύτερο μέρος των χρόνος. 

Κατά το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020 το συναίσθημα έγινε αρνητικό και το παλλάδιο αυξήθηκε κατά περίπου 950 $, φθάνοντας τα υψηλά των 2.880 δολαρίων. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για την αύξηση, επειδή η ζήτηση για παλλάδιο μειώθηκε ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων δραστηριοτήτων κατασκευής αυτοκινήτων στην Κίνα κατά τη διάρκεια εκείνων των μηνών, όταν μεγάλα τμήματα της χώρας ήταν σε κατάσταση κλειδώματος. Η μεγάλη συντριβή που ακολούθησε τον Μάρτιο ήταν το αποτέλεσμα της αλλαγής του USD μαζικά, το οποίο έστειλε χαμηλότερα όλα τα περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, η συνεχής ανοδική πορεία από το Μάιο, έως το τέλος του 2020, καθώς η κινεζική και η αμερικανική οικονομία ανέκαμψαν έντονα και η τιμή παρέμεινε ανοδική μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, δείχνει ότι η ζήτηση παλλαδίου ανακάμπτει σε περιόδους οικονομικής ανάκαμψης. Έτσι, το παλλάδιο αναμένεται να αυξηθεί καθώς ο κόσμος αφήνει τον κοραναϊό πίσω από την άνοιξη / καλοκαίρι, κάτι που θα πρέπει να διατηρήσει τη ζήτηση για αυτό το πολύτιμο μέταλλο.

Προβλέψεις προσφοράς και ζήτησης παλλαδίου

Ζήτηση – Τόσο το παλλάδιο όσο και η πλατίνα χρησιμοποιούνται κυρίως σε αυτοκαταλυτικούς μετατροπείς, για τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών καυσαερίων. Το παλλάδιο χρησιμοποιείται σε κινητήρες που λειτουργούν με βενζίνη, ενώ η πλατίνα έχει ευρύτερο φάσμα χρήσης σε οχήματα με κινητήρα ντίζελ, τα οποία είναι πολύ πιο συνηθισμένα. Το άλλο μειονέκτημα που έχει το παλλάδιο, σε σύγκριση με την πλατίνα, είναι ότι όταν πρόκειται για φυσική ζήτηση για την αγορά κοσμημάτων, υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για πλατίνα από ό, τι για το παλλάδιο. Και τα δύο μέταλλα, καθώς και οι περισσότερες άλλες αγορές, είδαν διαταραχές στην παραγωγή και τη ζήτηση το 2020, αλλά το 2021 φαίνεται πολύ πιο ελπιδοφόρο, καθώς η κατασκευή συνεχίζει να επεκτείνεται αρκετά γρήγορα σε όλο τον κόσμο.

Το ΑΕγχΠ στην Ευρωζώνη αναμένεται να είναι αρνητικό το πρώτο τρίμηνο του 2021, πράγμα που θα σήμαινε ύφεση μετά από ένα άλλο αρνητικό τρίμηνο το τρίτο τρίμηνο, αλλά αυτό τιμολογείται ως επί το πλείστον, καθώς αναμενόταν, ενώ σύμφωνα με το ΔΝΤ, το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,4%, όπως επεσήμανε η Christine Lagarde. Οι προβλέψεις για τη ζήτηση αυτοκινήτων είναι για ρεκόρ υψηλό το 2021, καθοδηγούμενοι από δύο βασικούς παράγοντες – την αύξηση της ζήτησης από τους δύο χρηματοοικονομικούς γίγαντες, την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Η ζήτηση παλλαδίου από τη βιομηχανία

Παρατηρήσαμε μια αξιοπρεπή οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα κατά τη διάρκεια του 2020 και το 2021 αναμένεται να είναι μια ακόμη ισχυρή χρονιά. Η Κίνα αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής αυτοκινήτων, και αναμένεται να θεσπίσει αυστηρότερη νομοθεσία για τον έλεγχο των εκπομπών, η οποία αναμένεται να βοηθήσει στη στήριξη της εγχώριας ζήτησης. Ένας άλλος λόγος είναι η ισχυρή ανάκαμψη στην οικονομία των ΗΠΑ, ιδίως στη μεταποίηση, η οποία περιλαμβάνει αυτοκίνητα. Από τότε που ο Joe Biden ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, μία από τις κύριες πολιτικές για το Δημοκρατικό Κόμμα ήταν η πράσινη ενέργεια, που σημαίνει αυστηρότερη νομοθεσία για τις εκπομπές αυτοκινήτων, οπότε μετά την παρουσίαση μιας επιθετικής πράσινης ατζέντας κατά την προεκλογική εκστρατεία του Joe Biden, αναμένεται να ενεργήσουν πιο αποφασιστικά.

Το υπερβολικό ποσό μετρητών που εισάγεται στην παγκόσμια οικονομία μέσω των προγραμμάτων νομισματικής και δημοσιονομικής τόνωσης, αναμένεται να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη και τη μεταποίηση από τη μία πλευρά, γεγονός που θα αυξήσει επίσης τη ζήτηση για φυσικό παλλάδιο. Από την άλλη πλευρά, αυτά τα μετρητά θα φιλτράρουν επίσης τις χρηματοοικονομικές αγορές και θα αυξήσουν τη ζήτηση για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παλλαδίου στην αγορά συναλλάγματος, η οποία θα έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στην τιμή.

Προμήθεια – Η προσφορά είναι πολύ λιγότερο ευέλικτη από τη ζήτηση. οι σημαντικές αυξήσεις είναι πολύ δύσκολες αλλά μπορούν να μειωθούν με διαταραχές. Τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2020, οι αυστηροί κανονισμοί κλειδώματος ανάγκασαν πολλές εταιρείες εξόρυξης της Νότιας Αφρικής να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους για ένα χρονικό διάστημα, γεγονός που αύξησε τις τιμές του παλλαδίου, εξ ου και η ανοδική αντιστροφή τον Ιούλιο του περασμένου έτους..

Η ανακύκλωση αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος του φυσικού παλλαδίου στην ετήσια προσφορά. Ωστόσο, σύμφωνα με την Metals Focus, «Η ανάκαμψη των προμηθειών ορυχείων φέτος και οι προσδοκίες για αυξημένη ανακύκλωση δεν θα αντισταθμίσουν την αύξηση της ζήτησης, η οποία θα οδηγήσει στο δέκατο διαδοχικό φυσικό έλλειμμα το 2021. Αυτό θα μειώσει περαιτέρω τα επιτόπια αποθέματα, τοποθετώντας επιπλέον ανοδική πίεση στην τιμή του παλλαδίου. “

Σύμφωνα με το διυλιστήριο του ομίλου πλατίνας του Ηνωμένου Βασιλείου (PGM) Johnson Matthey, το 2019, το παλλάδιο ήταν το πιο διαφοροποιημένο μέταλλο γεωγραφικά, με περίπου το 38% της προσφοράς να προέρχεται από τη Νότια Αφρική, περίπου το 41% ​​από τη Ρωσία και το υπόλοιπο 21% από αλλού. Ο ανώτερος στρατηγικός στρατηγός της ABN AMRO Group FX και πολύτιμων μετάλλων, Georgette Boele, αναμένει υψηλότερες τιμές παλλαδίου το 2021, αν και η αύξηση είναι πιθανό «να είναι μέτρια», είπε. «Εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη προσφοράς λόγω της υψηλότερης ζήτησης παλλαδίου για μετατροπείς αυτοκινήτων, ώστε να πληρούνται τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών στην Κίνα και την Ευρώπη στο μέλλον», δήλωσε ο Boele σε ερευνητικό σημείωμα.

Μερίδιο της προσφοράς παλλαδίου ανά χώρα

Ο αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της Standard Chartered Bank, Suki Cooper, δήλωσε: «Η αγορά παλλαδίου αναμένεται να παραμείνει ανεπαρκής, ενώ η πλατίνα είναι πιθανό να σφίξει το εξάμηνο 2021, καθώς ο κίνδυνος υποκατάστασης κερδίζει δυναμική προς τα τέλη του έτους». Το παλλάδιο βρίσκεται σε στενή προσφορά, με τα δεινά της παραγωγής στη Ρωσία και τη Νότια Αφρική, και ορισμένος κορυφαίος παραγωγός PGM θα μπορούσε να αυξήσει τη στενότητα της προσφοράς στο μέλλον.

Στη μονάδα Norilsk Nickel στη Ρωσία, υπάρχει το πρόβλημα με το permafrost, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια μειωμένη παραγωγή στο μέλλον. Εάν συμβεί κάτι με την υποδομή τους και πρέπει να ανοικοδομηθούν ή να ενισχυθούν με κάποιο τρόπο, θα μπορούσε να επιβραδύνει την παραγωγή. Με την παραγωγή στη Ρωσία να επηρεάζεται δυνητικά και τη διαταραχή που παρατηρήθηκε στη Νότια Αφρική το 2020, ο Ralph Aldis των ΗΠΑ Global Investors προτείνει ότι οι καταθέσεις που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα θα μπορούσαν να διευκολύνουν την κατάσταση. Ανέφερε ότι το έργο Julimar της Chalice Gold Mines στην Αυστραλία ήταν κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Προβλέψεις παλλαδίου

Οι μεγάλοι οργανισμοί, οι εταιρείες που ασχολούνται ειδικότερα με την αυτοκινητοβιομηχανία, και τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου που επενδύουν σε εταιρείες αυτοκινήτων, κάνουν τη δική τους ανάλυση και προβλέψεις για πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτοκινήτων. Το παλλάδιο είναι ένα από αυτά τα υλικά και προσελκύει την προσοχή μεγάλων εταιρειών. Έχουμε αναφέρει μερικές από τις προβλέψεις τους για το πρώτο τρίμηνο και το σύνολο του 2021.    

Οργάνωση Ε1 2021 Ε4 2021 AVG 2021
ABN Amro 2.000 2.161 2.000
Τράπεζα ANZ 2.332 2.205 2.110
ΜΠΟΚΙΛ 2.300 2.250 2.325
BofAML 2.750 2.500 2.500
Ομάδα CPM 2.232 2.210 2.171
Ομάδα CRU 2.100 2.157 2.240
Εικονίδιο κεφαλαίου 2.175 2.252 2.100
Citigroup 2.400 2.650
Commerzbank 2.200 2.200 2.200
Ε Δ & F Άντρας 2.150 2.300 2.350
EIU 2.292 1.802 1.193
ETFS Capital 2.500
Γρήγορες αγορές 2.380 2.400
GoldCore 1.950 2.115 2.221
Intesa Sanpaolo 2.200 2.200 2.150
Investec 2.314
JP Morgan 2.450 2.450 2.163
Τζέφιρι 2.200 2.250
Ομάδα Macquarie 2.500 2.400 2.500
Πηγή: Επένδυση

Λόγος χρυσού-παλλαδίου και συσχέτιση XPD / USD

Η αναλογία Gold-Palladium (XAU / XPD) λαμβάνει υπόψη την αξία κάθε μετάλλου σε σχέση με το άλλο. Αυτή η αναλογία ήταν πάνω από την ισοτιμία (1) για τη συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι ο χρυσός ήταν πιο ακριβός από το παλλάδιο, το οποίο επιβεβαιώνεται από την τιμή στο ιστορικό διαγράμματος και για τα δύο μέταλλα. Υπήρξαν μόνο δύο περιπτώσεις στις οποίες το παλλάδιο ήταν πιο ακριβό από το χρυσό, μία φορά από το 1998 έως το 2002 και την άλλη στιγμή τώρα. Ο δείκτης βρίσκεται σε πτωτική τάση από το 2009 και το 2019 έπεσε κάτω από την ισοτιμία. Μετά από μια αναπήδηση κατά την έναρξη της πανδημίας του κοροναϊού, η οποία έστειλε το χρυσό στα υψηλά επίπεδα και ώθησε την αναλογία XAU / XPD κοντά στο 1, η πτωτική τάση ξαναρχίζει καθώς το παλλάδιο επανέλαβε την ανοδική του τάση, ενώ ο χρυσός έχει γίνει πτωτικός από τότε. Υπάρχει περισσότερο περιθώριο για το μειονέκτημα σε σύγκριση με το χαμηλό του 2001 και λίγα ακόμη χρόνια πριν επιστρέψει πάνω από το 1, πράγμα που δείχνει περαιτέρω ανοδική ώθηση στο παλλάδιο εάν ο χρυσός δεν πέσει πολύ γρήγορα.  

Από το 2014 έως το 2016, ο δείκτης USD αυξήθηκε, όπως φαίνεται στο διάγραμμα DXY παρακάτω. Κατά την ίδια περίοδο, το XPD / USD υποχώρησε χαμηλότερα, πράγμα που σημαίνει ότι η αύξηση του USD είχε αρνητικό αντίκτυπο στην τιμή του παλλαδίου. Από το 2016 έως το 2018, το DXY έγινε πτωτικό, μειώνοντας από 103 πόντους σε 88 πόντους και το XPD / USD αυξήθηκε από 480 $ σε 1.140 $. Κατά τη διάρκεια του σοκ του πρώτου εξαμήνου του Μαρτίου 2020, το DXY αυξήθηκε από 94 πόντους σε 103 πόντους, ενώ το παλλάδιο κατέρρευσε χαμηλότερα, μόνο για τα πράγματα να αντιστραφούν τους επόμενους μήνες. Έτσι, κατά την εμπορία παλλαδίου κατά τους επόμενους μήνες, πρέπει να παρακολουθούμε το DXY.

Το 20 εβδομαδιαίο SMA πιέζει το DXY προς τα κάτω

Τεχνική Ανάλυση Palladium – Οι Κινούμενοι Μέσοι Εξακολουθούν να Πιέζονται Υψηλότερα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το παλλάδιο είναι ανοδικό από το 2008, με την ανοδική τάση να αυξάνεται από το 2016. Μετά τη συντριβή στις αρχές του 2020, η ανοδική τάση επανέλαβε ξανά. Ήταν διαπραγμάτευση περίπου 200 έως 300 $ μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν έκανε μια ισχυρή ανοδική κίνηση, εν μέρει λόγω της αυξημένης χρήσης του στη βιομηχανία υπολογιστών dotcom, η οποία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έφτασε πάνω από το μεγάλο επίπεδο στα 1.000 $ για πρώτη φορά, αλλά επέστρεψε στο φυσιολογικό του εύρος στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008, το παλλάδιο δεν ανέβηκε όσο ο χρυσός και διαπραγματεύτηκε σε μια αργή αλλά σταθερή ανοδική τάση μέχρι το 2008, πράγμα που σήμαινε ότι αυξανόταν σε αξία ως εμπόρευμα, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανέκαμψε από το 2008- 09 οικονομική κρίση. Ωστόσο, οι εμπορικοί δασμοί ΗΠΑ-Κίνας το έστειλαν υψηλότερα από το 2008, καθώς κατέστη σαφές ότι διεξήχθη εμπορικός πόλεμος. Αυτό σήμαινε ότι το παλλάδιο λειτούργησε ως ένα ασφαλές καταφύγιο, μετατρέποντας εξαιρετικά ανοδικό σε αβέβαιες στιγμές. Αυτό επιβεβαιώθηκε όταν το XPD / USD σημείωσε άνοδο κατά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020, καθώς η επιδημία του κοροναϊού έπληξε την Κίνα. Τρέμεισε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αλλά συνέχισε την ανοδική του πορεία τον Ιούλιο, γεγονός που επιβεβαιώνει την κατάσταση του ασφαλούς καταφυγίου. Το 20 SMA (γκρι) έκανε εξαιρετική δουλειά ως υποστήριξη στο μηνιαίο γράφημα, ωθώντας την τιμή υψηλότερα. Τον Ιανουάριο είδαμε μια πτώση, αλλά αυτός ο κινητός μέσος όρος διατηρήθηκε ξανά ως υποστήριξη και η τιμή ανέβηκε.

 Το Ethereum συνεχίζει να βρίσκει υποστήριξη στο 20 SMA

Μετάβαση στο εβδομαδιαίο γράφημα, δείχνει επίσης το παλλάδιο. Η τιμή έχει αυξηθεί πάνω από όλους τους κινούμενους μέσους όρους σε αυτό το χρονικό πλαίσιο και μετά τη γρήγορη πτώση πέρυσι, επέστρεψε πάνω από αυτό και παρέμεινε εκεί μετά από την αναπήδηση από το 100 SMA (πράσινο) τον Μάρτιο του 2020. Το 50 SMA (κίτρινο) έχει μετατράπηκε σε απόλυτο δείκτη υποστήριξης για το XPD / USD από τότε, η οποία κράτησε για άλλη μια φορά την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, και μετά είδαμε μια ισχυρή ανάκαμψη την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Αυτό υποδηλώνει ισχυρή πίεση αγοράς στα 50 SMA, έτσι οι αγοραστές παραμένουν υπεύθυνοι στο παλλάδιο. 

Η αναδρομή φαίνεται να τελειώνει στο εβδομαδιαίο γράφημα

Ζωντανή ταχύτητα παλλαδίου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map