Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πρόβλεψη τιμής ασημιού για το εξάμηνο του 2020: Θα συνεχίσει η κατάσταση του Safe Haven να ανεβάσει το Silver;

Το ασήμι και ο χρυσός έχουν εξαιρετική απόδοση από τα μέσα Μαρτίου, ακόμη και μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλών καταφυγίων. Ωστόσο, το ασήμι είναι συχνά πιο ελκυστικό από το χρυσό, λόγω της χαμηλότερης τιμής ανά ουγγιά, η οποία κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 $ από το 2014, ενώ ο χρυσός, που διαπραγματεύεται περίπου 1.800 $, είναι πολύ πιο ακριβός. Το ασήμι είναι επίσης πολύ πιο ευμετάβλητο από το χρυσό ή άλλα ασφαλή καταφύγια, όπως το JPY και το CHF, καθώς είναι μια σχετικά μικρή αγορά, σε σύγκριση με το forex. Έχασε τη μισή του αξία μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου, μειώνοντας από περίπου 20 $ σε 11 $, αλλά στη συνέχεια έκανε μια γρήγορη αντιστροφή και το κέρδισε πάλι τους επόμενους μήνες. Τώρα το ασήμι εξακολουθεί να είναι ανοδικό, διαπραγματεύεται κοντά στα 20 $ και η πρόβλεψη της τιμής του αργύρου δείχνει ότι αυτό το μέταλλο στοχεύει στα υψηλά του 2016, στα 20,70 $.

Διαβάστε την τελευταία ενημέρωση στο Πρόβλεψη Ασημιού 2021

 

 ΑΣΗΜΙ Τιμή τώρα: $

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή του ασημιού

Περίοδος 3 ημέρες 1 εβδομάδα 1 μήνα 3 μήνες 6 μήνες
Αλλαγή +2,5% +5,67% +9,2% +41% +7,6%

Όπως και με τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία διαπραγμάτευσης, το συναίσθημα υπήρξε ο κύριος μοχλός πίσω από το ασήμι τα τελευταία χρόνια και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως τα χρηματιστήρια και τα ασφαλή καταφύγια όπως το ασήμι. Το συναίσθημα έγινε ελαφρώς θετικό το 4ο τρίμηνο του 2019, καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα κατευθύνθηκαν προς την εμπορική συμφωνία Φάσης 1 και αυτό βελτίωσε το συναίσθημα κινδύνου σε όλο τον κόσμο, το οποίο είναι αρνητικό για ασφαλή καταφύγια. Όμως, με την εξάπλωση του COVID-19 και των κλειδαριών που ακολούθησαν, το ασήμι σημείωσε άνοδο, μετά από μια σύντομη αναταραχή στις αρχές Μαρτίου. Σύμφωνα με την πρόβλεψη και την ανάλυση των τιμών του Silver, η ανοδική τάση θα συνεχιστεί για μήνες, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με τον κοροναϊό παραμένει υψηλή σε όλο τον κόσμο, αλλά η ανοδική δυναμική έχει επιβραδυνθεί σε κανονικό ρυθμό, ο οποίος αναμένεται να συνεχιστεί καθώς κατευθυνόμαστε προς τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ τον Νοεμβριο.

Ασημένια πρόβλεψη: Q4 2020 Ασημένια πρόβλεψη: 1 έτος Ασημένια πρόβλεψη: 3 χρόνια
Τιμή: 30 $ – 35 $

Προγραμματιστές τιμών: Διάδοση Coronavirus, Αίσθημα αγοράς, Ταμείο ανάκτησης Covid της ΕΕ

Τιμή: 45 $ – 50 $

Παράγοντες τιμών: εκλογές στις ΗΠΑ, εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΒ, συναίσθημα της αγοράς

Τιμή: 20 $ – 25 $

Οδηγοί τιμών: Μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, Brexit, συναίσθημα της αγοράς, νέα παγκόσμια κοινωνική τάξη

 

Ασημένιο ζωντανό διάγραμμα

ΑΣΗΜΙ

 

Πρόβλεψη τιμής αργύρου για τα επόμενα 5 χρόνια

Το 2019, και μέχρι τώρα το 2020, έχουμε δει πολλή δραστηριότητα σε ασήμι και άλλα ασφαλή καταφύγια. Το flip flop στο συναίσθημα κινδύνου στις χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν ένας σημαντικός παράγοντας αυτής της αστάθειας το 2019, λόγω των εμπορικών δασμών και του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, ενώ το 2020 ο κύριος μοχλός ήταν η πανδημία κοραναϊού και ο οικονομικός αντίκτυπος που προέκυψε από τις κλειδαριές. Ο αντίκτυπος των κλειδαριών εξακολουθεί να είναι εμφανής και ο κοροναϊός εξαπλώνεται ακόμα, αν και ο κίνδυνος έχει υποχωρήσει κάπως, καθώς κατευθυνόμαστε προς τις εκλογές των ΗΠΑ αργότερα φέτος. Ωστόσο, οι προβλέψεις για οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη διάφορους παράγοντες – τους έχουμε παραθέσει παρακάτω για ασήμι.

Market Sentiment – Coronavirus, ο κύριος παράγοντας πίσω από αυτό

Το συναίσθημα κινδύνου στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ο κύριος μοχλός πίσω από τα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία. Τείνουν να συσπειρώνονται όταν το συναίσθημα είναι αρνητικό και μετατρέπεται σε πτωτικό όταν το συναίσθημα είναι θετικό, πράγμα που σημαίνει ότι συσχετίζονται αρνητικά με περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως χρηματιστήρια ή δολάρια εμπορευμάτων. Όπως φαίνεται στο μηνιαίο διάγραμμα, το ασήμι αυξήθηκε όταν η παγκόσμια οικονομία βρισκόταν σε ύφεση, μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Αυξήθηκε από 9 $ το 2009 στα 50 $ στα μέσα του 2011. Στη συνέχεια, υποχώρησε και παρέμεινε bearish από τότε, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανέκαμψε. Τώρα, με το ξέσπασμα του κοροναϊού, η τιμή αυξήθηκε μετά, καταδύοντας αρχικά χαμηλότερα. Έτσι, το συναίσθημα θα εξακολουθεί να είναι ένας από τους κύριους οδηγούς για το ασήμι τους υπόλοιπους μήνες του 2020 και η εξάπλωση του κοροναϊού θα είναι ένας από τους κύριους μοχλούς πίσω από το συναίσθημα. Η πλειονότητα των χωρών έχει περάσει το αποκορύφωμα της καμπύλης, με νέες περιπτώσεις και θανάτους να μειώνονται συνεχώς. Όμως, βλέπουμε αιχμές εδώ και εκεί, κάτι που είναι φυσιολογικό καθώς η πανδημία υποχωρεί, αλλά που παίζει και με το συναίσθημα, καθώς ο ιός συνδέεται με οικονομική συρρίκνωση. Προς το παρόν, ο κοροναϊός θα οδηγήσει το συναίσθημα και καθώς πλησιάζουμε τον Νοέμβριο, οι εκλογές των ΗΠΑ θα λαμβάνουν όλο και περισσότερο το προσκήνιο. Το συναίσθημα και από τα δύο γεγονότα είναι αρνητικό, οπότε περιμένω το ασήμι να παραμείνει σε ανοδική τάση καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2020.

Πολιτική – Θα σταματήσει η αγορά μετά τις εκλογές των ΗΠΑ?

Οι εκλογές των ΗΠΑ για το 2020 θα είναι το επόμενο σημαντικό γεγονός για συναισθήματα κινδύνου στις αγορές, μετά τον κοροναϊό. Κατά τις εκλογές του 2016, παρατηρήσαμε κάποια αυξημένη αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Φέτος οι εκλογές αποδεικνύονται ακόμη πιο σημαντικές, καθώς η μάχη μεταξύ των αντιμαχόμενων κομμάτων συνεχίζεται – ο Ντόναλντ Τραμπ από τη μία πλευρά και οι Δημοκρατικοί από την άλλη, ενώ οι ειδήσεις που προέρχονται από αυτό πρέπει να διατηρήσουν ασφαλή καταφύγια σε ζήτηση.>. Υπάρχουν μερικές φήμες ότι ο κοροναϊός φαίνεται να είναι μέρος αυτού, και οι διαμαρτυρίες / ταραχές στις ΗΠΑ είναι επίσης μια μορφή πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο πλευρών. Αναμένω ότι η κατάσταση θα θερμανθεί περαιτέρω καθώς πλησιάζουμε τις εκλογές στις ΗΠΑ, και πιθανώς για λίγο καιρό μετά τις εκλογές. Η εμπορική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ θα αποτελέσει ένα άλλο σημαντικό γεγονός για το συναίσθημα των κινδύνων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η συμφωνία Brexit, η οποία επιτεύχθηκε πέρυσι, πρόσφερε κάποια ελπίδα για ένα μαλακό Brexit, αλλά χωρίς εμπορική συμφωνία, θα έχουμε ένα σκληρό Brexit. Αυτό θα είναι μια σημαντική αλλαγή κινδύνου για το συναίσθημα, καθώς σημαίνει μακροπρόθεσμο οικονομικό ανταγωνισμό μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, και ενδεχομένως κάποιες συγκρούσεις, οπότε είναι πιθανό να έχει διαρκή αντίκτυπο στο ασήμι. Τα πρόσφατα σχόλια δεν δείχνουν τίποτα ιδιαίτερα, ειδικά με την κατάσταση του κοροναϊού, η οποία ώθησε τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΕΕ-ΗΒ στη δεύτερη θέση. Εάν δεν ακούσουμε καμία λύση για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών έως τα τέλη του 2020, αυτό θα είναι ένας άλλος αρνητικός παράγοντας για το συναίσθημα κινδύνου, που θα διατηρήσει το ασήμι ανοδικό. Εν τω μεταξύ, ο πολιτικός θόρυβος θα επηρεάσει το συναίσθημα, και επομένως και στο ασήμι, αλλά θα είναι βραχύβιος. Ωστόσο, το ταμείο αποκατάστασης κοροναϊού της ΕΕ, το οποίο συζητήθηκε τις τελευταίες ημέρες, θα έχει επίσης αντίκτυπο. Τώρα, που η συμφωνία έχει περατωθεί, το συναίσθημα θα γίνει θετικό για περίπου μία εβδομάδα, κάτι που θα διατηρήσει την αγορά αργύρου bullion, αλλά δεν θα είναι μακροχρόνια.

Συσχέτιση XAG / USD

Σχεδόν όλα τα εμπορεύματα αναφέρονται / διαπραγματεύονται σε δολάρια ΗΠΑ, επομένως η συσχέτιση μεταξύ αυτών και του δολαρίου ΗΠΑ είναι επίσης σημαντική για τις τιμές των εμπορευμάτων. Οι τιμές των εμπορευμάτων συνήθως μειώνονται όταν το δολάριο ΗΠΑ ενισχύεται. Στο παρακάτω διάγραμμα, μπορούμε να δούμε δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες η αξία του USD αυξήθηκε, στέλνοντας το XAG / USD χαμηλότερα. Παρόλο που το ασήμι μπορεί να μην είχε καμία σχέση με την πτώση, η αύξηση του δολαρίου ΗΠΑ αναγκάζει το ασήμι και άλλα εμπορεύματα να υποχωρήσουν, καθώς αναφέρονται σε δολάρια ΗΠΑ. Είναι ένα παρόμοιο σενάριο όταν το EUR / USD πέφτει, επειδή το USD ενισχύεται, όχι επειδή οι έμποροι έχουν ερωτευτεί με το ευρώ. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν οι αγορές στρέφονται ξαφνικά στο USD, ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Από αυτό που μπορούμε να δούμε στο γράφημα, αυτό έχει ήδη συμβεί, μία φορά κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, όταν οι έμποροι συσσωρεύτηκαν στο δολάριο ΗΠΑ κατά τους πρώτους μήνες της κρίσης, φοβούμενοι το χειρότερο. Η δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου 2020, καθώς η πανδημία του κοροναϊού έπληξε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και οι έμποροι μετατράπηκαν ξανά σε δολάρια ΗΠΑ, φοβούμενοι το τέλος του κόσμου. Και τις δύο φορές, το ασήμι έχασε σχεδόν τη μισή αξία του, καθώς το USD ανέβηκε υψηλότερα. Το ασήμι έπρεπε να συσπειρωθεί ως ασφαλές καταφύγιο σε τόσο δύσκολες στιγμές, αλλά το αρχικό σοκ στις χρηματοπιστωτικές αγορές, που προέκυψε από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και το ξέσπασμα κοροναϊού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ήταν πολύ μεγαλύτερο από τους φόβους των επενδύσεων. Οι έμποροι ανησυχούσαν ότι το τρέχον παγκόσμιο οικονομικό ή κοινωνικό σύστημα θα καταρρεύσει, έτσι έσπευσαν να αγοράσουν το δολάριο ΗΠΑ. Οι ασφαλείς παράδεισοι αυξήθηκαν, αλλά η αύξηση του USD ήταν πολύ μεγαλύτερη και η τιμή του αργύρου που αναφέρεται στο USD μειώθηκε. Στη συνέχεια, αφού οι έμποροι συνειδητοποίησαν ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να τελειώσει, στράφηκαν σε ασφαλή καταφύγια, εξ ου και η μαζική αύξηση μεταξύ του 2009 και του 2011, στα 50 $ και η γρήγορη αντιστροφή το δεύτερο εξάμηνο του Μαΐου 2020. Υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις όπου το ασήμι ήταν επιρρεπές σε αστάθεια USD, αλλά αυτές είναι οι δύο πιο κατάφωρες περιπτώσεις.

Μικρή αγορά, υψηλή μεταβλητότητα

Η αγορά αργύρου αντιπροσώπευε 63 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Απρίλιο του 2020, που είναι ένα καθαρό ποσό. Αλλά σε σύγκριση με τη συνολική χρηματοοικονομική αγορά των 230 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αυτό μοιάζει με ένα μικρό κομμάτι του συνόλου, καθώς είναι περίπου 3.600 φορές μικρότερο. Όμως, δεν διατίθεται όλη η παγκόσμια αξία του αργύρου στις χρηματοοικονομικές αγορές. Ο κλάδος της τεχνολογίας αντιπροσωπεύει περίπου τις μισές αγορές αργύρου, ενώ το ένα τρίτο αφορά κοσμήματα. Έτσι, μόνο ένα κλάσμα των συνολικών αποθεμάτων αργύρου είναι διαθέσιμο για διαπραγμάτευση, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη της τιμής του αργύρου. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλοι παίκτες με τεράστια χρηματικά ποσά για να επενδύσουν στις χρηματοπιστωτικές αγορές, για παράδειγμα, hedge funds ή συνταξιοδοτικά ταμεία. Έχουμε δει μερικές φορές παραγγελίες δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων σε forex. Μια τέτοια παραγγελία θα επηρέαζε πάρα πολύ την αγορά αργύρου. Ως αποτέλεσμα, η αγορά αργύρου είναι ευάλωτη σε μεγάλους παίκτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ασήμι είναι πολύ ασταθές – πολύ πιο πτητικό από το χρυσό, κάτι που δεν είναι κακό, καθώς η αστάθεια προσφέρει πολλές ευκαιρίες διαπραγμάτευσης. Να θυμάστε ότι η μεταβλητότητα λαμβάνεται υπόψη σε σχέση με την αξία του περιουσιακού στοιχείου και όχι σε όρους σεντ / δολάρια. Μετά την οικονομική κρίση του 2008, το ασήμι κέρδισε πάνω από 3 φορές την αξία του και μετά το έχασε ξανά από το 2011 έως το 2015. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του 2020, είδαμε μια σημαντική πτώση, ακολουθούμενη από μια ακόμη μεγαλύτερη ανοδική πορεία, οπότε διαπραγματεύονται ή επενδύουν σε ασήμι έχει τους κινδύνους του επίσης.

Λόγος τιμών χρυσού / ασημιού

Ο λόγος χρυσού / αργύρου είναι βασικά ο λόγος μεταξύ της τιμής του χρυσού και της τιμής του αργύρου. Αυτός ο δείκτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείτε τα άνω και κάτω άκρα, επειδή το ασήμι αντιστρέφεται συνήθως όταν αυτός ο δείκτης βρίσκεται στα άκρα. Στο γράφημα αναλογίας τιμών Ασημιού / Χρυσού παρακάτω, βλέπουμε ότι μετά την άνοδο στο άκρο, αυτός ο δείκτης γύρισε χαμηλότερα, ενώ ταυτόχρονα το ασήμι ανέβηκε υψηλότερα. Η τελευταία περίσταση στην οποία συνέβη αυτό ήταν κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID19. Έσπασε όλα τα ρεκόρ, όταν ανέβηκε περίπου 40 βαθμούς από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου. Το ασήμι μειώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ από τη στιγμή που αντιστράφηκε προς τα πίσω, από την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου έως τώρα, το ασήμι ήταν ανοδικό. Αν και αυτός δεν είναι ο καλύτερος δείκτης για να βασιστεί η στρατηγική συναλλαγών σας για ασήμι, είναι πολύ χρήσιμο να δείξετε την τάση και τους χρόνους που η τιμή πρόκειται να αντιστραφεί. Έτσι, όποιος εμπορεύεται ασήμι πρέπει να παρακολουθεί τα διαγράμματα XAU / XAG, αλλά μόνο στα μεγαλύτερα χρονικά πλαίσια, επειδή υπάρχει μικρότερος θόρυβος στα μικρότερα γραφήματα χρονικού πλαισίου.

Ο λόγος XAG / XAU αντιστρέφεται από τα υψηλά επίπεδα, ενώ το ασήμι ανεβαίνει υψηλότερα

Ο λόγος XAG / XAU αντιστρέφεται από τα υψηλά επίπεδα, ενώ το ασήμι ανεβαίνει υψηλότερα

Τεχνική Ανάλυση – Το Silver θα σπάσει το 6ετές εύρος?

Το XAG / USD κατευθύνεται προς την κορυφή του εύρους

Το XAG / USD κατευθύνεται προς την κορυφή του εύρους

Η Silver σημείωσε σταθερή ανοδική τάση από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η ζήτηση αργύρου από τις βιομηχανίες παραγωγής τεχνολογίας αυξάνεται σταθερά με την ανάπτυξη των βιομηχανιών υπολογιστών και smartphone, οπότε όλα ήταν φυσιολογικά. Όμως, η χρηματοοικονομική αγορά έφτασε στο ασήμι, την έπεσε στα τέλη του 2008, κατά τη διάρκεια του GFC. Αυτό δεν κράτησε πολύ καιρό, και μετά την παύση του αρχικού πανικού, τα ασφαλή καταφύγια έγιναν ανοδικά και παρέμειναν έτσι μέχρι το 2011. Το ασήμι αυξήθηκε από περίπου 15 $ σε 50 $ στα μέσα του ίδιου έτους, αλλά τότε το συναίσθημα άρχισε να βελτιώνεται χρηματοπιστωτικές αγορές, αφού η παγκόσμια οικονομία άρχισε να ανακάμπτει ξανά. Το XAG / USD υποχώρησε περίπου στα 13,70 $ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, το οποίο αποδείχθηκε σταθερό επίπεδο στήριξης, από τότε που κράτησε μέχρι τον Μάρτιο του 2020, όταν το ξέσπασμα του κοροναϊού το έστειλε χαμηλότερα. Παρατηρήσαμε μια ανάκαμψη κατά τη διάρκεια του 2016, ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας Brexit τον Ιούνιο και των εκλογών του Donald Trump τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, αλλά το 50 SMA (κίτρινο) και το 100 SMA (πράσινο) μετατράπηκαν σε αντίσταση και το ασήμι έπεσε πίσω. Από τότε, το ασήμι διαπραγματεύεται εντός αυτού του εύρους, μεταξύ 13,70 $ και 20,20 $. Οι κινητοί μέσοι όροι έκαναν καλή δουλειά στο να παρέχουν αντίσταση και να διατηρήσουν το ασήμι υποτονικό, το 50 SMA (κίτρινο) στην αρχή, το οποίο συνέχισε να πιέζει το XAG / USD χαμηλότερα, στη συνέχεια, αφού έσπασε τον Αύγουστο του περασμένου έτους, το 100 SMA (πράσινο) πήρε τη θέση του. Όμως, μετά τη μεγάλη απόρριψη τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το ασήμι επέστρεψε με εκδίκηση, σπάζοντας το 100 SMA. Τώρα, ο επόμενος στόχος θα είναι το SMA 150 (γκρι), το οποίο δεν νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ εμπόδιο. Το πραγματικό εμπόδιο θα είναι η κορυφή του εύρους, ακριβώς πάνω από τα 20 $. Εάν φτάσει αυτό το επίπεδο, τότε η ζώνη υποστήριξης / αντίστασης μεταξύ 25 $ και 26 $ θα είναι ο επόμενος στόχος. Με το ρυθμό των τελευταίων μηνών, μετά τη μεγάλη αντιστροφή τον Μάρτιο, νομίζω ότι το ασήμι θα σπάσει πάνω από τα 20 $, τότε πάνω από την κορυφή του εύρους στα 21,20 $ και στη συνέχεια, θα φτάσει στα 25 $. Μετά από αυτό, κανείς ξέρει σίγουρα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me