Πρόβλεψη τιμών φυσικού αερίου για το εξάμηνο του 2020: Bullish βραχυπρόθεσμα / μεσοπρόθεσμα, πορεία προς την Doomsday μακροπρόθεσμα

Όπως και το αργό πετρέλαιο, οι τιμές του φυσικού αερίου ήταν σε μακροχρόνια ανοδική τάση μέχρι τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, καθώς η ζήτηση για ενεργειακά προϊόντα συνέχισε να αυξάνεται. Το φυσικό αέριο έφτασε τα 16,50 $ τον Δεκέμβριο του 2005, παρόλο που οι αγοραστές προσπάθησαν για άλλη μια φορά την κορυφή, υποχωρώντας στα 14,30 $ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008. Από τότε, η πίεση ήταν μειωμένη, με το αέριο να πέφτει σε λιγότερο από το 10% της αξίας, σε σύγκριση με το υψηλό το 2005. Ο κόσμος αλλάζει και η συνείδηση ​​αλλάζει από ορυκτά καύσιμα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γεγονός που μείωσε τη ζήτηση για όλα τα ορυκτά ενεργειακά προϊόντα. Οι παραγωγοί και οι επενδυτές γνωρίζουν τις αυξήσεις και τις μειώσεις της ζήτησης, επομένως προσαρμόζουν την παραγωγή και επενδύουν σε έργα για να εξισορροπήσουν την προσφορά ανάλογα με τη ζήτηση. Ωστόσο, η μακροπρόθεσμη τάση φαίνεται bearish, και τα θεμελιώδη είναι επίσης bearish, πράγμα που σημαίνει ότι η καθοδική πίεση θα συνεχιστεί μακροπρόθεσμα, παρά την αντίστροφη αύξηση τους τελευταίους μήνες, και τη συνεχιζόμενη αύξηση της κατανάλωσης, η οποία είναι πιθανό να μετατοπιστεί σε κάποιο σημείο.

Διαβάστε την τελευταία ενημέρωση στο Πρόβλεψη φυσικού αερίου Τιμή 2021

 

Περίοδος 3 ημέρες 1 εβδομάδα 1 μήνα 3 μήνες 6 μήνες
Αλλαγή +1,1% +3,5% +35,0% +25,3% -23,3%

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το φυσικό αέριο σημείωσε υψηλό ρεκόρ το 2005, αλλά μετά την κρίση του 2008, η κατάσταση άλλαξε για πάντα. Πριν από αυτό, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο συσχετίστηκαν στενά, καθώς και τα δύο ενεργειακά προϊόντα εξάγονται. Όμως, η παγκόσμια συνείδηση μετατοπίζεται προς ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, η οποία έχει σφραγίσει την τύχη για την ενδεχόμενη κατάρρευση των ορυκτών καυσίμων, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Φυσικά, η ζήτηση φυσικού αερίου είναι εποχιακή, με αιχμές κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου / χειμώνα, κάτι που θα μπορούσε να δώσει λανθασμένη εντύπωση κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων, αλλά η τιμή έχει κάνει χαμηλότερα χαμηλά για πολλά χρόνια, μειώνοντας στα 1,529 $ μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, καθώς Το κλείδωμα του coronavirus μείωσε περαιτέρω τη ζήτηση για τα πάντα, εκτός από τα ασφαλή καταφύγια και όχι μόνο για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Η ζήτηση των τελευταίων μηνών μοιάζει με αναπήδηση μιας νεκρής γάτας, οπότε αναμένουμε ότι η κορυφαία πλευρά θα είναι περιορισμένη στο φυσικό αέριο, με ελάχιστα κέρδη, εάν υπάρχουν, τους επόμενους μήνες, ενώ η μεγαλύτερη πτωτική τάση θα επαναληφθεί αργά ή γρήγορα, και οι πωλητές θα ωθήσει την τιμή σε νέα χαμηλά τα επόμενα χρόνια.

Πρόβλεψη φυσικού αερίου: Q4 2020 Πρόβλεψη φυσικού αερίου: 1 έτος Πρόβλεψη φυσικού αερίου: 3 χρόνια
Τιμή: 2,75 $ – 2,80 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Πρόοδος Coronavirus, συναίσθημα αγοράς, διαμαρτυρίες / εκλογές στις ΗΠΑ

Τιμή: 2,40 $ – 2,50 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΒ, τεχνικά διαγράμματα

Τιμή: 2 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Παγκόσμια οικονομία, συμφωνίες καθαρής ενέργειας, μακροπρόθεσμο κλίμα

Πρόβλεψη τιμών φυσικού αερίου για τα επόμενα 5 χρόνια

Προϊόντα συναισθημάτων κινδύνου – Πώς επηρεάζει το συναίσθημα κινδύνου το φυσικό αέριο?

Όπως γνωρίζουμε, τα ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός συσχετίζονται αρνητικά με το συναίσθημα, ενώ τα εμπορεύματα συσχετίζονται θετικά με το συναίσθημα στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Όταν το συναίσθημα κινδύνου είναι ενεργοποιημένο, τα εμπορεύματα τρέχουν υψηλότερα και όταν το συναίσθημα είναι αρνητικό, γίνονται πτωτικά. Όμως, το φυσικό αέριο δεν συνδέεται πραγματικά με το επενδυτικό κλίμα. Έχουμε δει πολλά απότομα άλματα και αντιστροφές τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αλλά δεν ήταν αποτέλεσμα του συναισθήματος. Είδαμε μια συντριβή κατά τη διάρκεια / μετά την κρίση του 2008, όπως το το συναίσθημα έπληξε τα εμπορεύματα πολύ σκληρά, αλλά αυτό είχε ήδη ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής ανάκαμψης τα επόμενα χρόνια, άλλα εμπορεύματα αυξήθηκαν, αλλά το φυσικό αέριο δεν το έκανε. Αντ ‘αυτού, βρίσκεται σε μια μακροπρόθεσμη πτωτική τάση από το 2005. Φέτος, φαίνεται ότι το συναίσθημα οδήγησε τις τιμές του φυσικού αερίου στο πρώτο τρίμηνο, στη συνέχεια το Q2 και το Q3. Όμως, αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το USD παρά με το συναίσθημα. Έτσι, η ετυμηγορία είναι ότι το κλίμα επενδυτή / κινδύνου δεν επηρεάζει πολύ το φυσικό αέριο και πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στο συναίσθημα που αφορά το ίδιο το φυσικό αέριο.

Η προσφορά ξεπερνά τη ζήτηση μακροπρόθεσμα

Εκτός από το συναίσθημα, προσφορά και ζήτηση είναι οι παράγοντες που οδηγούν τις τιμές των εμπορευμάτων δυσκολότερα, τις περισσότερες φορές, ειδικά μακροπρόθεσμα. Ενώ η προσφορά και η ζήτηση αυξάνονται συνεχώς για φυσικό αέριο, όπως δείχνουν τα δεδομένα του IEA στα παρακάτω διαγράμματα, οι προβλέψεις για το μέλλον δεν είναι τόσο φωτεινές, καθώς ο κόσμος μετατοπίζεται από ορυκτά καύσιμα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα διαγράμματα φυσικού αερίου παρακάτω, όπου μπορούμε να δούμε ότι η τιμή μειώθηκε από τα υψηλότερα επίπεδα ρεκόρ περίπου 16,50 $ τη δεκαετία του 2000, στα 1,55 $ νωρίτερα φέτος. Πολλές μεγάλες εταιρείες διαγράφουν ήδη τα περιουσιακά τους στοιχεία σε πεδία φυσικού αερίου και το χειρότερο δεν έχει ακόμη έρθει.

Η ζήτηση αγοράς για φυσικό αέριο είναι εποχική – Η ζήτηση για φυσικό αέριο στην αγορά είναι πολύ εποχική, δεδομένου ότι το αέριο είναι το κύριο καύσιμο ή πηγή ενέργειας που χρησιμοποιείται για θέρμανση ή ηλεκτρική ενέργεια, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου χρησιμοποιείται επίσης για θέρμανση ή ψύξη. Σε περιόδους που τα καλοκαίρια είναι πολύ ζεστά, η ζήτηση αυξάνεται, αλλά η κανονική εποχή για το φυσικό αέριο είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Παρόλο που, όπως συμβαίνει συνήθως η διαπραγμάτευση, οι κερδοσκόποι επιθυμούν να αγοράσουν το περιουσιακό στοιχείο πριν από την πραγματική αύξηση της ζήτησης, όπως και οι εταιρείες αποθήκευσης, έτσι η άνοδος του φυσικού αερίου ξεκινά πολύ πριν από το χειμώνα, μερικές φορές το προηγούμενο καλοκαίρι, με την πτώση να ξεκινά στις αρχές / μέσα -χειμώνας. Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο για εμπόρους που θέλουν να ανταλλάσσουν τα μακροπρόθεσμα γραφήματα. Βασικά αγοράζουν στις αρχές του φθινοπώρου και πωλούν στα μέσα έως τα τέλη του χειμώνα, σε μια στρατηγική ξεπλύματος και επανάληψης. Ενώ οι αγοραστές δεν έχουν καμία πραγματική εγγύηση ότι το αέριο θα γίνει ανοδικό το φθινόπωρο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή, στα τέλη του χειμώνα, το αέριο θα μετατραπεί σε bearish και θα συνεχίσει τη μακροπρόθεσμη bearish τάση. Αυτό το έτος ήταν διαφορετικό, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου μειώθηκε κατά τη διάρκεια του χειμώνα και είναι ανοδική από τον Μάιο, κάτι που θα ήταν παράξενο στις κανονικές εποχές. Αλλά τα κλειδώματα του coronavirus άλλαξαν τα πάντα, οπότε δεν είμαστε σε κανονικές στιγμές τώρα και η αστάθεια έχει αυξηθεί, σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια. Η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί συνολικά κατά 4% κατά τη διάρκεια του 2020, και στη συνέχεια να αρχίσει να επανέρχεται στο κανονικό, αλλά οι κλιματικές συμφωνίες θα διασφαλίσουν ότι το κοινό θα πρέπει να μειώσει τη χρήση φυσικού αερίου και να στραφεί προς καθαρότερες πηγές ενέργειας. Έτσι, η πρόσφατη αύξηση των τελευταίων μηνών μοιάζει με μια εξαιρετική ευκαιρία για μείωση του φυσικού αερίου και η τεχνική ανάλυση το υποστηρίζει, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω. Η μακροπρόθεσμη ζήτηση μειώθηκε για τα ορυκτά καύσιμα, καθώς ο κόσμος κατευθύνεται προς καθαρότερες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γεγονός που καθιστά το εμπόριο πώλησης φυσικού αερίου πιο δελεαστικό.

Η ζήτηση για φυσικό αέριο αυξανόταν συνεχώς

Η ζήτηση για φυσικό αέριο αυξανόταν συνεχώς

Η προσφορά ταιριάζει επίσης με τη ζήτηση


Πηγή: IEA https://www.iea.org/reports/natural-gas-information-overview

Συσχέτιση μεταξύ φυσικού αερίου και δολαρίων ΗΠΑ

Η συσχέτιση μεταξύ του USD και του φυσικού αερίου είναι αρνητική, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα άλλα προϊόντα. Με την πρώτη ματιά, δεν είναι πολύ δύσκολο να δούμε ότι η αρνητική συσχέτιση μεταξύ του δείκτη USD και των τιμών του φυσικού αερίου δεν ήταν ιδιαίτερα έντονη τις τελευταίες δεκαετίες. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, και οι δύο ήταν ανοδικοί, αλλά υποτίθεται ότι συσχετίστηκαν αρνητικά, οπότε αυτό σήμαινε ότι η αρνητική συσχέτιση δεν ήταν εκεί. Κατά τη διάρκεια των περισσότερων από τη δεκαετία του 2000, το δολάριο κατέγραψε bearish, ενώ το αέριο παρέμεινε σε ανοδική τάση, οπότε η συσχέτιση αυξήθηκε κάπως, αλλά ενώ το αέριο κορυφώθηκε το 2005 μετά τη μεγάλη άνοδο, το DXY κατέληξε στο 2008, το οποίο και πάλι δεν δείχνει πολλά μια συσχέτιση. Ακόμη και το μέγεθος των κινήσεων και στα δύο περιουσιακά στοιχεία δεν ήταν συγκρίσιμο, με τον δείκτη USD να κερδίζει περίπου 20% σε αξία, ενώ το αέριο έχασε σχεδόν το 80% της αξίας του. Το DXY ήταν σε αύξηση μέχρι το 2016. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές του φυσικού αερίου συνέχισαν να μειώνονται, αλλά το USD διαπραγματεύεται εντός εύρους από τότε. Έτσι, ο ασθενής συσχετισμός χάθηκε για άλλη μια φορά. Αυξήθηκε μόνο φέτος, καθώς το USD αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, και στη συνέχεια υποχώρησε και πάλι, ενώ το αέριο μετατράπηκε σε bearish τους τρεις πρώτους μήνες, αλλά έχει αυξηθεί από τότε. Όμως, όπως είπαμε, δεν ζούμε σε κανονικούς καιρούς και οι αγορές διαπραγματεύονται τώρα το δολάριο ΗΠΑ, έτσι τα εμπορεύματα που αναφέρονται σε δολάρια ΗΠΑ πρέπει να ακολουθούν την αντίθετη κατεύθυνση. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι αυτός ο συσχετισμός θα διαρκέσει πολύ.

Το DXY ήταν τάση υψηλότερο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90

Το DXY ήταν τάση υψηλότερο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90

Οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90

Οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90

Τεχνική Ανάλυση – Το Φυσικό Αέριο θα σπάσει το 6ετές εύρος?

Το φυσικό αέριο διαπραγματεύθηκε σε ανοδική τάση για δεκαετίες, φθάνοντας σε ρεκόρ υψηλό στα 16,50 $. Αν και η άνοδος το 2008 ήταν χαμηλότερη από την κορυφαία τιμή του 2005, η μετατόπιση της ανοδικής δυναμικής στις αγορές ορυκτής ενέργειας ήρθε το 2008, κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Κατά τη διάρκεια της ανοδικής τάσης, οι κινούμενοι μέσοι όροι παρείχαν κάποια ήπια υποστήριξη στο μηνιαίο γράφημα, το οποίο είναι το μόνο που πρέπει να ληφθεί υπόψη για την τεχνική ανάλυση, καθώς υπάρχει πολύς θόρυβος στα άλλα γραφήματα, που είναι απλώς σύγχυση για όλους.

Το 150 SMA παρείχε αντίσταση σε περιόδους που τα ίχνη ήταν ισχυρότερα

Το 150 SMA παρείχε αντίσταση σε περιόδους που τα ίχνη ήταν ισχυρότερα

Η τάση μετατοπίστηκε το 2008 και το φυσικό αέριο κατέρρευσε χαμηλότερα, στέλνοντας την τιμή κάτω από όλους τους κινούμενους μέσους όρους. Αυτοί οι κινούμενοι μέσοι όροι τελικά μετατράπηκαν σε αντίσταση κατά τη διάρκεια της απόσυρσης υψηλότερα και ήταν πραγματικά καλοί δείκτες για την πώληση των αναπήδησης στο φυσικό αέριο. Όταν οι ακίδες ήταν μεγαλύτερες, το 150 SMA (πράσινο) παρείχε αντίσταση. όταν τα υψηλότερα retraces ήταν μικρότερα, τα μικρότερα MA, όπως το 50 SMA (κίτρινο), ανέλαβαν αυτή τη δουλειά, και υπήρχε μια περίπτωση που το 200 SMA (γκρι) ανέστρεψε το retrace το 2011. Αυτό κινούμενος μέσος όρος παρέχει αντίσταση από τις αρχές του 2017 και υπήρξε μια περίπτωση το 2018 όταν η τιμή έσπασε πάνω από αυτό, αλλά αντιστράφηκε στα 150 SMA. Η τιμή συνεχίζει να παραμένει κάτω από το 50 SMA, καθώς η μακροπρόθεσμη bearish momentum συνεχίζεται, αλλά τους τελευταίους μήνες, έχουμε δει μια ανοδική αντιστροφή, λόγω της αυξημένης αδυναμίας του USD. Παρόλο που, όλες οι πιθανότητες δείχνουν το τέλος αυτής της ανοδικής αναδρομής, όταν η τιμή πλησιάζει πάλι με το 50 μηνιαίο SMA και η μακροπρόθεσμη πτωτική τάση είναι πιθανό να ξαναρχίσει από εκεί. Επομένως, παρακολουθούμε τις τιμές του φυσικού αερίου, προκειμένου να ανοίξουμε ένα μακροπρόθεσμο σήμα πώλησης συναλλάγματος, μόλις συμβεί αυτό.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map