Πρόβλεψη τιμής δολαρίου Αυστραλίας για το εξάμηνο του 2020: Η μακροπρόθεσμη πτωτική τάση πιθανό να επαναληφθεί σύντομα για το AUD / USD

Η Αυστραλία είναι ένας σημαντικός παραγωγός / εξαγωγέας πρώτων υλών, καθιστώντας έτσι το Δολάριο Αυστραλίας ένα νόμισμα εμπορευμάτων. Ως εκ τούτου, είναι πολύ ευάλωτο στη μεταβολή των τιμών των βασικών προϊόντων, η οποία με τη σειρά της συσχετίζεται με το κλίμα των χρηματοπιστωτικών αγορών, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι το AUD συσχετίζεται θετικά με το κλίμα. Το συναίσθημα ήταν θετικό για αυτό το νόμισμα, ενώ το δολάριο ΗΠΑ έχει μετατραπεί αρκετά bearish τους τελευταίους μήνες, ως αποτέλεσμα του coronavirus και της πολιτικής σκηνής στις ΗΠΑ. Η οικονομική ανάκαμψη από τη συντριβή COVID-19 βοήθησε επίσης το AUD / USD να αυξηθεί υψηλότερα, καθώς τα εμπορεύματα και οι πρώτες ύλες έχουν επίσης ανακάμψει. Όμως, η ανάκαμψη επιβραδύνεται και το συναίσθημα κινδύνου εξασθενεί, γεγονός που έχει κάνει τους αγοραστές να σκεφτούν δύο φορές προτού κάνουν νέα υψηλά τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε η άνοδος μπορεί να τελειώσει για αυτό το ζευγάρι. Η τεχνική ανάλυση δείχνει επίσης μια πτωτική αντιστροφή στο μηνιαίο γράφημα, όπως και τα βασικά, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω σε αυτήν τη μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη για το AUD / USD, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα λάβουμε υπόψη εδώ.

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
30 μέρες +0,017 $ +2,3%
6 μήνες +0,071 $ +9,8%
1 χρόνος +0,074 $ +10,2%
5 χρόνια 0,013 $ 1,9%
Από το 2000 +0,069 $ +9,5%

 

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, το AUD / USD έχει αλλάξει λίγο, σε σύγκριση με το μεταβλητότητα που έχουμε δει κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, που σημαίνει ότι αυτό το ζευγάρι έχει κινηθεί πάνω-κάτω, καταλήγοντας περίπου εκεί που ήταν πριν από 25 χρόνια. Ωστόσο, την τελευταία δεκαετία, αυτό το ζεύγος βρισκόταν σε σταθερή πτωτική τάση, κυρίως ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ. Σε κάποιο σημείο, η τιμή του AUD / USD υποχώρησε στα 0,55 τον Μάρτιο του 2020, καθώς το Δολάριο Αυστραλίας δέχτηκε διπλό λάκτισμα, ενώ το USD ανέβηκε υψηλότερα, καθώς οι έμποροι πανικοβλήθηκαν λόγω του κοροναϊού και των κλειδαριών. Όμως, η συντριβή έληξε και το AUD / USD ήταν ανοδικό από τότε, καθώς το συναίσθημα βελτιώθηκε μετά το μεγάλο άνοιγμα του κόσμου. Η επιστροφή ενισχύθηκε περαιτέρω από τα κινεζικά οικονομικά δεδομένα, τα οποία δείχνουν ότι η Κίνα έχει αφήσει τη συστολή του κοροναϊού πίσω και είναι σχεδόν πίσω στο δρόμο τώρα. Ωστόσο, αυτές ήταν μερικές πολύ περίεργες στιγμές, οι οποίες δεν αναμένεται να διαρκέσουν πάρα πολύ – έως ότου υποθέσω μετά τις εκλογές των ΗΠΑ – έτσι τα πράγματα τελικά θα επανέλθουν στο φυσιολογικό και η πτώση ορισμένων εμπορευμάτων θα καλύψει το AUD, και ως αποτέλεσμα, η άνοδος των τελευταίων μηνών θα πρέπει να έχει σχεδόν τελειώσει και οι αγοραστές πρέπει να είναι προσεκτικοί από αυτά τα επίπεδα, επειδή τα υψηλά θα είναι πολύ περιορισμένα από τώρα και στο εξής.

Πρόβλεψη AUD / USD Q4 2020: 0,68-0,70 Πρόβλεψη AUD / USD 1 Έτος: 0,63-0,65 Πρόβλεψη AUD / USD 3 έτη: 0,55-0,60
Οδηγοί τιμών: Παγκόσμιο συναίσθημα κινδύνου, COVID-19 στην Αυστραλία, RBA, Technicals Οδηγοί τιμών: Εκλογές στις ΗΠΑ, οικονομική ανάκαμψη, συναίσθημα αγοράς, συσχέτιση δολαρίων Οδηγοί τιμών: Βασικές αρχές στο Αυστραλία, Παγκόσμια Οικονομία

Η πρόβλεψη της τιμής του δολαρίου Αυστραλίας για τα επόμενα 5 χρόνια

Σε αυτό το άρθρο, ρίξαμε μια ματιά στο Δολάριο Αυστραλίας, τόσο από θεμελιώδη όσο και από τεχνική άποψη, και το συγκρίναμε με το Δολάριο ΗΠΑ, για να δούμε ποιο θα έχει το πάνω χέρι για τους επόμενους μήνες / χρόνια. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό το ζεύγος βρίσκεται σε μια πτωτική τάση για μια δεκαετία, αλλά το συναίσθημα έχει αλλάξει από τον Μάρτιο, αν και αυτή τη στιγμή περνάμε κάποιους καιρούς που αλλάζουν παγκοσμίως, οπότε η δράση για τις τιμές από τον Μάρτιο δεν πρέπει απαραίτητα να ληφθεί υπερβολικά υπόψη, ειδικά μακροπρόθεσμα. Αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να προβλέψουμε το μέλλον του AUD / USD τους επόμενους μήνες, μετά τη δράση των τιμών των τελευταίων μηνών. Ωστόσο, η κατάσταση του κορανοϊού δεν είναι κάτι που είναι πιθανό να επαναληφθεί.

Το AUD / USD επωφελήθηκε από το συναίσθημα της αγοράς κατά τη διάρκεια του COVID-19

Δεδομένου ότι η Αυστραλία είναι σημαντικός εξαγωγέας πρώτων υλών και ορυκτών, το AUD συσχετίζεται στενά με αυτά τα εμπορεύματα και, κατά συνέπεια, με το κλίμα κινδύνου στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Όταν το συναίσθημα είναι θετικό, το AUD κινείται υψηλότερα, όπως συνέβη τον Μάιο και τον Ιούνιο, καθώς οι οικονομίες του κόσμου άνοιξαν ξανά και τα οικονομικά δεδομένα έδειχναν μια ισχυρή ανάκαμψη από τη συντριβή του Μαρτίου-Απριλίου. Το AUD / USD σημείωσε άνοδο πάνω από 12 σεντ από το κάτω μέρος, στα 0,55, στις 19 Μαρτίου, αν και η ανοδική αντιστροφή του Μαρτίου και του Απριλίου ήταν ένα χαρακτηριστικό του δολαρίου ΗΠΑ, το οποίο έγινε πραγματικά bearish, μετά την άνοδο του πρώτου εξαμήνου Μάρτιος, αλλά θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτό παρακάτω. Τους πρώτους μήνες της μεγάλης αντιστροφής, το AUD / USD αυξήθηκε περισσότερο από 11 σεντς υψηλότερα, στα 0,7180, αλλά από τότε, ο ρυθμός έχει μειωθεί σημαντικά, και από τα τέλη Ιουλίου, αυτό το ζεύγος κέρδισε λιγότερο από 1 σεντ, κάτι που δείχνει ότι το θετικό κλίμα των πρώτων μηνών μετά το άνοιγμα γίνεται πιο αδύναμο, καθώς τα οικονομικά δεδομένα δείχνουν πιο αργή ανάκαμψη. Εκτός από το παγκόσμιο συναίσθημα, το οποίο εξασθενεί, όπως φαίνεται από την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών μετά τις τελευταίες αναφορές, το συναίσθημα σχετικά με την αυστραλιανή οικονομία γίνεται επίσης αρνητικό, καθώς η πολιτεία της Βικτώριας συνεχίζει να διατηρεί τους περιορισμούς του κοροναϊού. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν συρρίκνωση άνω του 6% για το 2020, γεγονός που μειώνει περαιτέρω το συναίσθημα. Έτσι, εάν το συνολικό συναίσθημα γίνει αρνητικό, το AUD θα γίνει πτωτικό, καθώς το κλίμα στην Αυστραλία γίνεται επίσης αρνητικό, σε σύγκριση με άλλες περιοχές του κόσμου. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, οι έμποροι θα πρέπει να παρακολουθούν το συναίσθημα της αγοράς ανά πάσα στιγμή όταν διαπραγματεύονται αυτό το ζεύγος, γιατί μπορεί να καταστρέψει έναν λογαριασμό εάν πιάσετε τη λάθος πλευρά, ακόμα κι αν ακολουθείτε τη γενική τάση.

Βασικές αρχές και πολιτική RBA

Το παγκόσμιο κλίμα κινδύνου είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε νομίσματα εμπορευμάτων όπως το Aussie, αλλά τα θεμελιώδη στοιχεία παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο στο νόμισμα και επηρεάζουν επίσης το συναίσθημα. Το συναίσθημα έγινε θετικό καθώς τα θεμελιώδη στοιχεία παρουσίαζαν ισχυρή ανάκαμψη κατά τη διάρκεια του Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου, με την απασχόληση να ανακάμπτει και πάλι, και οι υπηρεσίες και η μεταποίηση αυξάνονται υψηλότερα. Όμως, με τους νέους περιορισμούς στη Βικτώρια, οι υπηρεσίες της Αυστραλίας μειώθηκαν και πάλι, από 58,1 μονάδες τον Ιούλιο σε 48,1 τον Αύγουστο. Αυτό δεν είχε μεγάλο αντίκτυπο στο AUD, εκτός από μια βραχυπρόθεσμη πτώση του AUD / USD, αλλά εάν άλλοι τομείς πέσουν ξανά σε συρρίκνωση, θα αρχίσουν να ζυγίζουν το AUD, στέλνοντας αυτό το ζεύγος χαμηλότερα. Το επιδεινούμενο κλίμα και η συρρικνούμενη οικονομία θα δημιουργήσουν έναν τοξικό συνδυασμό για το AUD / USD, ειδικά εάν συνεχιστούν οι περιορισμοί και οι κλειδώσεις, οπότε τα περισσότερα πράγματα σχετίζονται με τον κοροναϊό αυτήν τη στιγμή και τα βασικά θα εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται ο Αυστραλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Όμως, πρέπει επίσης να παρακολουθούμε το αυξανόμενο εμπορικό πλεόνασμα στην Αυστραλία, το οποίο αυξάνεται από το 2015-16, όταν το εμπορικό ισοζύγιο ήταν περίπου – 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν ιδιαίτερα θετικά, με το εμπορικό πλεόνασμα να ξεπερνά τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε μακροπρόθεσμα, όχι ότι έχει βοηθήσει πάρα πολύ το AUD. Τόσο η Reserve Bank of Australia (RBA) όσο και η FED έχουν τα επιτόκια τους στο 0,25%, αφού τα μειώσουν μερικές φορές τον Μάρτιο. Οι πρόσφατες αποφάσεις για τα ποσοστά ήταν αποτέλεσμα του κοροναϊού, οπότε δεν υπάρχουν πολλά διαφορά μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών. Όμως, εάν οι περιορισμοί συνεχιστούν σε ορισμένα μέρη της Αυστραλίας, το RBA θα κλίνει περισσότερο προς την dovish πλευρά, αλλά όπως είπαμε, οι διαφορές θα είναι μικρές βραχυπρόθεσμα, όταν πρόκειται να αποφασίσουμε την κατεύθυνση του AUD / USD.

Πηγή: www.dfat.gov.au

Συσχέτιση AUD / USD

Όπως φαίνεται από το μηνιαίο γράφημα, ο δείκτης Δολάριο Αυστραλίας ή AXY μοιάζει πολύ με τον δείκτη AUD / USD. Το AXY ανέβηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, εκτός από τη μεγάλη συντριβή το 2008. Όμως, η τάση αντιστράφηκε για το AXY το 2011, η οποία βρίσκεται σε μια πτωτική τάση από τότε. Το ίδιο σενάριο φαίνεται στο παρακάτω μηνιαίο διάγραμμα AUD / USD, στην ενότητα τεχνικής ανάλυσης. Κατά τα πρώτα πέντε χρόνια, μέχρι το 2016, η πτώση ήταν ισχυρότερη και η 20-μηνιαία SMA (γκρι) παρείχε αντίσταση για το AXY. Στη συνέχεια, η τάση επιβραδύνθηκε και η SMA 50 πήρε τη σειρά της, η οποία θα παρέχει επίσημη αντίσταση μέχρι να σπάσει. Η τιμή είναι ακριβώς κάτω από το SMA 50 τώρα, αλλά υπάρχει ακόμη χώρος προς τα πάνω για μισό βαθμό.

Το AXY εξακολουθεί να είναι bearish, αρκεί να παραμένει κάτω από το 50 SMA
Το AXY εξακολουθεί να είναι bearish, αρκεί να παραμένει κάτω από το 50 SMA

Ο δείκτης USD, από την άλλη πλευρά, ήταν bearish κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, αλλά έγινε ανοδικό το 2014, μετά από κάποια ενοποίηση για αρκετά χρόνια. Η ανοδική τάση όμως δεν κράτησε πολύ – μόνο περίπου δύο χρόνια – και από το 2016, το DXY διαπραγματεύεται εντός εύρους, όπως δείχνει το παρακάτω μηνιαίο διάγραμμα. Όμως, τα υψηλά έχουν γίνει υψηλότερα και το 100 SMA (πράσινο) παρέχει υποστήριξη. Το DXY προσπαθεί να σπάσει κάτω από αυτόν τον κινούμενο μέσο όρο, αλλά αυτή τη στιγμή, δεν είναι σίγουρο εάν θα πετύχει. Ωστόσο, το διάγραμμα ευρετηρίου AUD μοιάζει πολύ πιο στενά με το AUD / USD και και οι δύο αντιμετωπίζουν τώρα το 50 μηνιαίο SMA. Το 50 SMA καθορίζει την τάση και για τους δύο, οπότε είναι επίσημα bearish έως ότου η τιμή κινηθεί πάνω από το SMA 50 και παραμείνει εκεί. Έτσι, για να είμαστε πιο ακριβείς κατά τη διαπραγμάτευση του AUD / USD, πρέπει να ακολουθήσουμε τον δείκτη AXY.

Η επαναφορά στο DXY φαίνεται πλήρης στο μηνιαίο γράφημα


Η επαναφορά στο DXY φαίνεται πλήρης στο μηνιαίο γράφημα

Τεχνική Ανάλυση – Θα λήξει η πρόσφατη αύξηση στα 50 SMA για το AUD / USD?

Το AUD / USD μειώθηκε προς το τέλος της δεκαετίας του 1990, αλλά στη συνέχεια άρχισε να ακολουθεί τα εμπορεύματα. Στη συνέχεια, η τάση αντιστράφηκε καθώς ξεκίνησε η νέα χιλιετία και αυτό το ζεύγος παρέμεινε bearish μέχρι το 2011 και έκτοτε είναι ανοδικό, ακολουθώντας την πτώση σε σημαντικά εμπορεύματα όπως πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χαλκό κ.λπ. Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης του 2008, το AUD / Το USD ακολούθησε επίσης τα εμπορεύματα, καθώς κατέρρευσαν χαμηλότερα. Το AUD / USD έπεσε κατά 40 σεντς σε λίγους μήνες, χάνοντας σχεδόν το 40% της αξίας του καθώς αντιστράφηκε κάτω από το 1 $ πριν από την κρίση. Όμως, η συντριβή έληξε και η ανοδική επανάληψη συνεχίστηκε, με το AUD / USD να κάνει νέα υψηλά πάνω από το 1,10. Κατά τη διάρκεια της ανοδικής τάσης, το 50 SMA (κίτρινο) πίεζε την τιμή υψηλότερα, καθώς παρείχε υποστήριξη στο μηνιαίο γράφημα κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, με περιστασιακή βοήθεια από το 20 SMA (γκρι). Όμως, καθώς τα εμπορεύματα έγιναν πτωτικά, στις αρχές της νέας δεκαετίας, το AUD / USD έγινε επίσης πτωτικό, όπου παρέμεινε μέχρι την αρχή της νέας.

Το 50 SMA περιμένει μια υψηλότερη αύξηση για να παρέχει αντίσταση για το AUD / USD

Το 50 SMA περιμένει μια υψηλότερη αύξηση για να παρέχει αντίσταση για το AUD / USD

Θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας νέας δεκαετίας ανοδικού για το AUD / USD; Δεν το πιστεύω, εκτός εάν κάποια νέα εξέλιξη επαναφέρει τη ζήτηση για κάποια πρώτη ύλη / μέταλλο / ορυκτό που βρίσκεται μόνο στην Αυστραλία. Η αύξηση του εμπορικού ισοζυγίου δεν βοήθησε το AUD τα τελευταία 4-5 χρόνια. Δεν νομίζω, λοιπόν, ότι θα δούμε μια άλλη δεκαετία ανοχής όπως η δεκαετία του 2000. Είναι πιο πιθανό να υπάρξει μια αναδρομή υψηλότερη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι πιθανό να λήξει σύντομα. Ο 50 κινούμενος μέσος όρος παρείχε αντίσταση στις αρχές του 2018, μετά το 2-έτος οπισθοδρόμησης υψηλότερα, τερματίζοντας τον και αντιστρέφοντας την τιμή πίσω προς τα κάτω. Λοιπόν, φαίνεται ότι το 50-μηνιαίο SMA έχει αλλάξει υποστήριξη στην αντίσταση σε αυτό το χρονοδιάγραμμα, αλλά αυτό θα αποδειχθεί μόνο μετά από μια άλλη δοκιμή, η οποία πιθανότατα θα συμβεί σύντομα. Εάν οι αγοραστές αποτύχουν να το ξεπεράσουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, τότε αυτή θα είναι η επιβεβαίωση ότι θα πρέπει να μείνουμε σύντομα σε αυτό το ζευγάρι μακροπρόθεσμα. Μέχρι τότε, οι μακροπρόθεσμοι έμποροι θα πρέπει να περιμένουν.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map