Πρόβλεψη τιμής παλλαδίου για το εξάμηνο του 2020: Τόσο οι βασικές όσο και οι τεχνικές σημειώνουν άνοδο

Το παλλάδιο συμπεριφέρεται με απόλυτα ταραχώδη μέχρι το 2020, αλλά από την άλλη πλευρά υπήρξε ένα μεγάλο επενδυτικό πλεονέκτημα, προσφέροντας πολλές ευκαιρίες. Το παλλάδιο είναι ένα άλλο γυαλιστερό μέταλλο που θεωρείται τόσο ως εμπόρευμα, ως εκ τούτου περιουσιακό στοιχείο κινδύνου, όσο και ως ασφαλές καταφύγιο. Χρησιμοποιείται σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων στην αυτοκινητοβιομηχανία και στην ηλεκτρονική βιομηχανία και για κοσμήματα, πράγμα που σημαίνει ότι τόσο η ζήτηση όσο και η τιμή αυξάνονται όταν η παγκόσμια οικονομία τα πηγαίνει καλά. Από την άλλη πλευρά, είναι ένα σπάνιο εμπόρευμα, 30 φορές πιο σπάνιο από το χρυσό, το οποίο το καθιστά ένα ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας, και πράγματι έχει ενεργήσει ως έχει τον τελευταίο καιρό. Στην πραγματικότητα, το παλλάδιο σημείωσε άνοδο υψηλότερα κατά τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, καθώς ξέσπασε η επιδημία του κοροναϊού στο Γουχάν, αυξήθηκε σχεδόν 1.000 δολάρια, ξεπερνώντας την τιμή του χρυσού και πλησίασε τα 2.900 δολάρια, από περίπου 1.900 δολάρια στο τέλος του 2019. Έτσι, γενικά, το παλλάδιο έχει αυξηθεί μόνο σε αξία – είτε σε περιόδους οικονομικής άνθησης είτε σε οικονομική καταστροφή – τόσο ως εμπόρευμα, όπου η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο και ως ασφαλές καταφύγιο. Το παλλάδιο ήταν μια μεγάλη επένδυση ουσιαστικά, όταν ξεκίνησε το τιμολόγιο για τις ΗΠΑ και την Κίνα, ήταν μια μεγάλη επένδυση το καλοκαίρι του περασμένου έτους, πριν από τη μεγάλη αύξηση, και ήταν μια καλή επένδυση τεχνικά, στις αρχές αυτού του μήνα, μετά την απόσυρση από το κύμα. Όμως, οι εκπληκτικές ευκαιρίες διαπραγμάτευσης δεν φαίνεται να τελειώνουν με παλλάδιο, οπότε θα κάνουμε ενεργές συναλλαγές στο XPD / USD.

Διαβάστε την τελευταία ενημέρωση στο Παλλάδιο Τιμή 2021 Πρόβλεψη

 

Περίοδος 3 ημέρες 1 εβδομάδα 1 μήνα 3 μήνες 6 μήνες
Αλλαγή +2,7% +9,1% +16,7% +13,6% -11,3%

 

Το παλλάδιο διαπραγματεύτηκε περίπου 200 έως 300 $ έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν έκανε μια ισχυρή ανοδική κίνηση, εν μέρει λόγω της αυξημένης χρήσης του στη βιομηχανία υπολογιστών dotcom, η οποία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έσπασε στη συνέχεια πάνω από τον μεγάλο γύρο των 1.000 $ για πρώτη φορά, αλλά επέστρεψε στο φυσιολογικό εύρος και πάλι στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008, το παλλάδιο δεν ανέβηκε όσο ο χρυσός, και διαπραγματεύτηκε σε μια αργή αλλά σταθερή ανοδική τάση μέχρι το 2008, γεγονός που έδειξε ότι αυξανόταν σε αξία ως εμπόρευμα σε ζήτηση, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανέκαμψε από οικονομική κρίση 2008-09. Ωστόσο, οι εμπορικοί δασμοί ΗΠΑ-Κίνας το έκαναν να ανέβει υψηλότερα από το 2018, καθώς κατέστη σαφές ότι ο εμπορικός πόλεμος ήταν σε εξέλιξη. Το παλλάδιο άρχισε να λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο, μετατρέποντας εξαιρετικά ανοδικό σε αβέβαιους καιρούς. Αυτό αποδείχθηκε ιδιαίτερα αληθές καθώς το XPD / USD αυξήθηκε κατά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020, όταν η πανδημία του κοροναϊού έπληξε την Κίνα. Τρέμεισε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αλλά συνέχισε την ανοδική του πορεία τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας την κατάσταση του ασφαλούς καταφυγίου. Έτσι, όταν ανταλλάσσουμε παλλάδιο, πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσουμε εάν συμπεριφέρεται ως εμπόρευμα ή ως ασφαλές καταφύγιο – αν και πρόκειται για μακροπρόθεσμη αλλαγή, οπότε δεν χρειάζεται να λάβουμε γρήγορες αποφάσεις.

Πρόβλεψη παλλαδίου: Q4 2020 Πρόβλεψη παλλαδίου: 1 έτος Πρόβλεψη παλλαδίου: 3 χρόνια
Τιμή: 2.500 $ – 2.600 $

Οδηγοί τιμών: Covid19, Συναίσθημα κινδύνου, Τεχνικά

Τιμή: 2.800 $ – 3.000 $

Οδηγοί τιμών: Αίσθημα κινδύνου, αυξανόμενη ζήτηση, γεωπολιτικές εντάσεις

Τιμή: 3.500 $ – 4.000 $

Οδηγοί τιμών: Συναίσθημα κινδύνου, διαφορά ζήτησης / προσφοράς,

Πρόβλεψη τιμής παλλαδίου για τα επόμενα 5 χρόνια

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα νέο περιβάλλον συναλλαγών για το παλλάδιο, και βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει πολύ. Περιουσιακά στοιχεία όπως αυτό επηρεάζονται από την πανδημία του ιού coronavirus και τα καθημερινά δελτία ειδήσεων, τα οποία συνεχίζουν να αναστατώνουν το συναίσθημα στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Το δολάριο ΗΠΑ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση για αρκετό καιρό, το οποίο διατηρεί τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και τα ασφαλή καταφύγια, με το παλλάδιο να αυξάνεται ξανά τον Ιούλιο. Αλλά η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα. Η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε περισσότερο κατά τη διάρκεια του κλειδώματος, αλλά ανέκαμψε καλά από τον Μάιο, αν και υπάρχουν δυσλειτουργίες και αβεβαιότητες. Αλλά αν αυτές οι δυσλειτουργίες εξαφανιστούν, το USD πιθανότατα θα γίνει ανοδικό, γεγονός που θα είναι αρνητικός παράγοντας για το XPD / USD. Το συναίσθημα κινδύνου συνεχίζει να κυμαίνεται, ενώ οι γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις είναι πιθανό να διατηρήσουν ασφαλή καταφύγια όπως το παλλάδιο στην προσπάθεια. Η ζήτηση αναμένεται επίσης να αυξηθεί, ειδικά στην αυτοκινητοβιομηχανία, και τα εβδομαδιαία και μηνιαία γραφήματα δείχνουν υψηλότερα, οπότε η μακροπρόθεσμη ανάλυση για το παλλάδιο φαίνεται θετική.  

 

Πανδημία COVID-19 – Συναίσθημα κινδύνου 


Η κρίση COVID-19 είχε σοβαρές επιπτώσεις στα μέταλλα της ομάδας πλατίνας. Τόσο η προσφορά όσο και η ζήτηση επηρεάστηκαν σοβαρά από τις εκτεταμένες κλειδαριές που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, και αυτό είχε τεράστιο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία. Η ταχεία εξάπλωση του COVID-19 στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, την Κίνα και την υπόλοιπη Ασία προκάλεσε μείωση των τιμών του παλλαδίου κατά περισσότερο από 10%. Οι κλειδαριές επηρέασαν την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, επηρεάζοντας τελικά τις τιμές του παλλαδίου. Ωστόσο, το συναίσθημα γύρω από το παλλάδιο ήταν θετικό κατά το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, με τις τιμές να αυξάνονται απότομα το 2019 και το 2020, και κατά σχεδόν 80% τους τελευταίους έξι μήνες, σε ρεκόρ υψηλότερο από 2.800 δολάρια ΗΠΑ ανά ουγγιά. Από τις αρχές του έτους, οι επενδυτές έχουν στραφεί σε ασφαλή καταφύγια, και αυτό το συναίσθημα διατηρήθηκε, λόγω των φόβων για το δεύτερο κύμα του κοροναϊού. Ως αποτέλεσμα, η παγκόσμια αγορά μετοχών κινείται συχνά χαμηλότερα, ενώ η διαπραγμάτευση σε ασφαλή καταφύγια, όπως το δολάριο ΗΠΑ και το παλλάδιο, παραμένει ανοδική.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πολυαναμενόμενη εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η οποία υπεγράφη νωρίτερα φέτος, αύξησε επίσης τις τιμές. Οι έμποροι αναμένουν ότι αυτή η συμφωνία θα συμβάλει στη μείωση της πτωτικής πίεσης στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και στην επιβράδυνση της μείωσης των κινεζικών πωλήσεων αυτοκινήτων. Αλλά προς το παρόν, η πανδημία του coronavirus είναι ο μεγάλος, κακός λύκος, οπότε μέχρι να τελειώσει, τα άλλα ζητήματα δεν θα έχουν σημασία – θα έχουν αντίκτυπο στο συναίσθημα κινδύνου μόνο εάν ο κοροναϊός υποχωρήσει.   

Θα αυξηθεί η ζήτηση του παλλαδίου?

Η χρήση παλλαδίου αναμένεται να ενταθεί σε οχήματα με κινητήρες καύσης, καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσπαθούν να ανταποκριθούν στην αυστηρότερη νομοθεσία για τις εκπομπές στην Ευρώπη και την Κίνα, αυξάνοντας το παλλάδιο, την πλατίνα και το ρόδιο κατά τουλάχιστον 30% για τους καταλυτικούς μετατροπείς τριών δρόμων στα περισσότερα μεγάλα οχήματα αγορές. Αυτό θα αύξανε τη ζήτηση σε πάνω από 10 εκατομμύρια ουγγιές, παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και την πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων σε βασικές αγορές όπως η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και η Κίνα. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές είναι πιθανό να παραμείνουν υψηλές, καθώς η προσφορά δεν θα συμβαδίσει με τη ζήτηση. Εκτός αυτού, η αύξηση της χρήσης παλλαδίου κατά 14% σε οχήματα με κινητήρες καύσης, αύξησε τη ζήτηση σε επίπεδα ρεκόρ 9,7 εκατ. Ουγγιές πέρυσι..

Από την πλευρά της προσφοράς, οι πρωτογενείς προμήθειες από την παραγωγή ορυχείων μπορεί να μειωθούν ελαφρώς, ως αποτέλεσμα του εξορθολογισμού στα ορυχεία της Νότιας Αφρικής και της εξάντλησης των πλούσιων σε παλλάδιο επιφανειακών υλικών στη Ρωσία. Ωστόσο, οι υψηλές τιμές του παλλαδίου θα συνεχίσουν να αυξάνουν τις δευτερογενείς ανακτήσεις από την ανακύκλωση, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για τη μείωση του ελλείμματος με ουσιαστικό τρόπο. Ένα έλλειμμα ελλείμματος προσφοράς είναι πιθανό να στηρίξει τις τιμές, λόγω βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων αβεβαιοτήτων της αγοράς, ως αποτέλεσμα της ταχείας εξάπλωσης του COVID-19 από την Κίνα στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο βραχυπρόθεσμος αρνητικός αντίκτυπος στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2020, λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης, θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τις τιμές του παλλαδίου.

Οι γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις πιθανότατα θα συνεχιστούν

Ο λόγος για τον υψηλό βαθμό αβεβαιότητας στην αγορά θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στις παρατεταμένες γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των υπόλοιπων παγκόσμιων οικονομιών. Αυτές περιλαμβάνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα. Επιπλέον, κάθε δραστηριότητα που εντείνει τη σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας, είναι πιθανό να ωθήσει τις τιμές του παλλαδίου σε επίπεδα ρεκόρ. Εν τω μεταξύ, η Κίνα και οι ΗΠΑ έκαναν νέες κυρώσεις μεταξύ τους, στη συνεχιζόμενη σύγκρουση. Και οι δύο χώρες έχουν εκδιώξει πολλούς διπλωμάτες της αντίθετης χώρας, εν μέσω αμοιβαίων κατηγοριών για κατασκοπεία. Η Κίνα προσπαθεί επίσης να αναλάβει το Χονγκ Κονγκ, ενώ οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τη στρατιωτική τους παρουσία στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, οπότε η κατάσταση δεν είναι τόσο ήρεμη, παρά τα ψεύτικα χαμόγελα για τους φωτογράφους. Αυτό έχει προκαλέσει το μέλλον του παλλαδίου να ανεβαίνει στα υψηλότερα επίπεδα ζωής, καθώς τα ασφαλή καταφύγια παρέχουν καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας. Η συμφωνία της πρώτης φάσης μεταξύ των δύο χωρών δεν σημαίνει ούτε το τέλος του εμπορικού πολέμου – η διαμάχη μεταξύ των οικονομικών γιγάντων θα διατηρήσει τα ασφαλή καταφύγια στη ζήτηση για τα επόμενα χρόνια, ακόμη και μετά την υποχώρηση του κοροναϊού, εάν η πανδημία λήξει φέτος.

Συντριβή χρηματιστηρίου

Η πρόσφατη συντριβή του 2020 στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ δεν περιορίστηκε μόνο στις ΗΠΑ. Αντίθετα, ήταν ένα παγκόσμιο χρηματιστήριο που άρχισε στις 20 Φεβρουαρίου 2020. Στις 12 Φεβρουαρίου, ο Dow Jones Industrial Average, το NASDAQ Composite και το S&Ο δείκτης P 500 ολοκληρώθηκε σε υψηλά ρεκόρ (ενώ τα NASDAQ και S&Ο P 500 έφτασε στα επόμενα ρεκόρ στις 19 Φεβρουαρίου). Από τις 24 έως τις 28 Φεβρουαρίου, τα χρηματιστήρια παγκοσμίως ανέφεραν τη μεγαλύτερη πτώση μιας εβδομάδας από την οικονομική κρίση του 2008. Στις 9 Μαρτίου, οι περισσότερες παγκόσμιες αγορές ανέφεραν σοβαρές μειώσεις, κυρίως λόγω της πανδημίας COVID-19 και ενός πολέμου τιμών πετρελαίου μεταξύ Ρωσίας και τις χώρες του ΟΠΕΚ, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία. Αυτό έγινε ανεπίσημα γνωστό ως Black Monday. Εκείνη την εποχή, ήταν η χειρότερη πτώση των αποθεμάτων από τη Μεγάλη Ύφεση το 2008. Η σχέση μεταξύ των τιμών του παλλαδίου και των χρηματιστηρίων είναι αντίστροφη. Κυρίως, οι τιμές του παλλαδίου θα μειωθούν όταν οι χρηματιστηριακές αγορές αποδίδουν καλά και το αντίστροφο. Ομοίως, όταν καταρρεύσει το χρηματιστήριο, η ζήτηση για παλλάδιο αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές αναζητούν ασφαλέστερες επιλογές. Αν και, αυτή τη στιγμή το USD μειώνεται γρήγορα, γεγονός που διατηρεί τη ζήτηση τόσο ασφαλών παραδείσων όσο και περιουσιακών στοιχείων κινδύνου, με το παλλάδιο να επωφελείται και από τα δύο.  

Συσχέτιση XPD / USD

Η συσχέτιση μεταξύ του USD και του παλλαδίου δεν είναι τόσο ισχυρή όσο είναι με το χρυσό ή κάποια άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, αλλά υπάρχει ωστόσο συσχέτιση, καθώς αναφέρεται σε USD. Προφανώς, το παλλάδιο έχει το δικό του μυαλό, αλλάζοντας από ένα ασφαλές καταφύγιο σε ένα εμπόρευμα, αλλά ωφελείται κυρίως και από τα δύο, καθώς η τιμή αυξάνεται από το 2009. Ενώ το παλλάδιο έχει ακολουθήσει την πορεία του τις περισσότερες φορές, σε ορισμένες περιόδους το USD υπήρξε ο οδηγός του XPD / USD. Από το 2014 έως το 2016 ο δείκτης USD αυξήθηκε, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα DXY.

Το DXY μετατρέπεται σε bullish πρώτα και μετά bearish

Το DXY μετατρέπεται σε bullish πρώτα και μετά bearish

Τα XPD / USD μετατράπηκαν σε bearish πρώτα και μετά bullish

Τα XPD / USD μετατράπηκαν σε bearish πρώτα και μετά bullish

Κατά την ίδια περίοδο, το XPD / USD υποχώρησε χαμηλότερα, πράγμα που σημαίνει ότι η αύξηση του USD είχε αρνητικό αντίκτυπο στην τιμή του παλλαδίου. Από το 2016 έως το 2018 το DXY έγινε πτωτικό, μειώνοντας από 103 πόντους σε 88 πόντους και το XPD / USD αυξήθηκε από 480 $ σε 1.140 $. Κατά τη διάρκεια του σοκ του πρώτου εξαμήνου του Μαρτίου 2020, το DXY αυξήθηκε από 94 πόντους σε 103 πόντους, ενώ το παλλάδιο κατέρρευσε χαμηλότερα, μόνο για τα πράγματα να αντιστραφούν τους επόμενους μήνες. Έτσι, κατά την εμπορία παλλαδίου κατά τους επόμενους μήνες / χρόνια, πρέπει να παρακολουθούμε το DXY, ιδιαίτερα κατά τις εκλογές των ΗΠΑ αργότερα φέτος.    

Τεχνική Ανάλυση – Θα αναπηδήσει το τελευταίο SMA 20?

Το παλλάδιο μετατρέπεται σε πτωτικό, μετά την αναδρομή χαμηλότερα στο 20 SMA στο μηνιαίο γράφημα

Το παλλάδιο μετατρέπεται σε πτωτικό, μετά την αναδρομή χαμηλότερα στο 20 SMA στο μηνιαίο γράφημα

Στη δεκαετία του 1990, το παλλάδιο διαπραγματεύονταν μεταξύ 200 και 400 $, αλλά αυξήθηκε πάνω από 1.000 $ στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Τελικά, η τιμή μειώθηκε ξανά στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά αυτή η κίνηση πάνω από το επίπεδο των 1.000 δολαρίων ήταν ένα ψυχολογικό σημείο διακοπής και το συναίσθημα τελικά έγινε ανοδικό για το παλλάδιο. Η τάση για το παλλάδιο ήταν ανοδική και σταθερή, από το 2006 έως τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν το XPD / USD ανέβηκε υψηλότερα, καθώς οι έμποροι παλλαδίου συνειδητοποίησαν ότι οι δασμοί μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα ήταν κάτι παραπάνω από απλές αψιμαχίες και η παγκόσμια οικονομία πήγε να υποφέρουν τα αποτελέσματα. Το XPD / USD αυξήθηκε από 900 $ σε πάνω από 1.620 $ μέχρι τον Μάρτιο του 2019, αλλά η μεγαλύτερη άνοδος δεν είχε έρθει ακόμη, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν το παλλάδιο, το οποίο διαπραγματεύτηκε στα 1.500 $, ανέβηκε στα 2.880 $, με τη μεγαλύτερη αύξηση τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020. Τελικά, είδαμε το αντίστροφο τον Μάρτιο, όπως συνέβη για τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία, και αυτό συνεχίστηκε και τον Απρίλιο. Το 20 SMA (γκρι) τρυπήθηκε στο μηνιαίο γράφημα XPD / USD, αλλά η τιμή επέστρεψε πάνω από αυτό το επίπεδο τον ίδιο μήνα, οπότε δεν μετρήθηκε ως διάλειμμα. Αυτός ο κινητός μέσος όρος διατηρήθηκε καλά τον Μάιο και τον Ιούνιο, επιβεβαιώνοντας τον εαυτό του ως δείκτη υποστήριξης σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Παρεμπιπτόντως, τα κηροπήγια των προηγούμενων δύο μηνών έκλεισαν ως dojis, τα οποία είναι σήματα ανοδικής αντιστροφής και η ανοδική αναστροφή είναι ήδη σε εξέλιξη, τώρα τον Ιούλιο. Η τιμή έχει αυξηθεί από 1.880 $ σε 2.208 $ μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, πράγμα που σημαίνει αύξηση της αξίας κατά 15%. Σύμφωνα με αυτό το μηνιαίο γράφημα, το παλλάδιο θα πρέπει να συνεχίσει την ανοδική του δυναμική, τώρα που το χαμηλότερο ίχνος έχει ολοκληρωθεί και το 20 SMA διατηρεί ως υποστήριξη.

Το 150 SMA έχει μετατραπεί από αντίσταση σε υποστήριξη για το XPD / USD

 Το 150 SMA έχει μετατραπεί από αντίσταση σε υποστήριξη για το XPD / USD

Εκτός από το μηνιαίο γράφημα που δείχνει προς τα πάνω, το εβδομαδιαίο γράφημα επίσης δείχνει το παλλάδιο. Η τιμή έχει αυξηθεί πάνω από όλους τους κινούμενους μέσους όρους σε αυτό το χρονικό πλαίσιο και το 150 SMA μετατράπηκε σε υποστήριξη αμέσως μετά το σπάσιμο. Και τα τρία τελευταία κηροπήγια βασίστηκαν σε αυτόν τον κινούμενο μέσο όρο ως υποστήριξη. Τα προηγούμενα δύο εβδομαδιαία κηροπήγια έκλεισαν ως dojis, τα οποία σε αυτήν την περίπτωση είναι πτωτικά σήματα αντιστροφής μετά την ανάβαση, αλλά το 150 SMA διατηρήθηκε ως υποστήριξη και αυτή την εβδομάδα η τιμή κινήθηκε και πάλι υψηλότερα, σχηματίζοντας ένα αρκετά ανοδικό κηροπήγιο. Έτσι, η τεχνική ανάλυση και στα δύο διαγράμματα χρονικού πλαισίου επισημαίνεται και τα βασικά είναι επίσης ανοδικά για το παλλάδιο, γεγονός που το καθιστά μια καλή επενδυτική αγορά.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map