Τι είναι το νόμισμα Bitcoin;

Τι είναι το νόμισμα bitcoin; Πολλοί άνθρωποι που ακούνε για bitcoin για πρώτη φορά δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι είναι πραγματικά και πώς λειτουργεί ως νόμισμα. Αυτό είναι πολύ φυσιολογικό επειδή το bitcoin ( BTC, Το XBT) δεν είναι καθόλου ένα κανονικό νόμισμα ή επενδυτικό όχημα.

Όντας το πρώτο από τα πολλά κρυπτονομίσματα, το bitcoin έχει προσελκύσει δισεκατομμύρια δολάρια επενδυτικού κεφαλαίου από όλο τον κόσμο και η επαναστατική τεχνολογία blockchain του αλλάζει τις διαδικασίες της σύγχρονης κοινωνίας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Γιατί το bitcoin είναι τόσο δημοφιλές; Αν ψάχνετε για έναν οδηγό bitcoin ή μια ολοκληρωμένη εξήγηση για το bitcoin, αυτό το άρθρο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Τι είναι το Bitcoin Currency 1 (εικόνα bitcoin)

Contents

Οι εικόνες Bitcoin όπως αυτές είναι απλώς συμβολικές του πραγματικού νομίσματος bitcoin που είναι εντελώς ψηφιακό και αόρατο.

Τι εξηγείται το Bitcoin / Bitcoin

Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό ή εικονικό νόμισμα που δημιουργείται (εξορύσσεται), αποθηκεύεται, ανταλλάσσεται και μεταφέρεται ηλεκτρονικά. Bitcoin ( BTC, Το XBT) δεν ρυθμίζεται από καμία κεντρική τράπεζα ή κεντρική αρχή και μπορεί εύκολα να μεταφερθεί μεταξύ ατόμων ή επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Ο ρυθμός με τον οποίο μπορεί να εξορύσσεται το bitcoin και η μέγιστη παροχή του περιορίζεται μέσω του αλγορίθμου προσφοράς SHA-256. Αυτό βασικά σημαίνει ότι γίνεται σταδιακά πιο δύσκολο και πιο δύσκολο να εξορύξετε το bitcoin. Ο αλγόριθμος SHA-256 περιορίζει επίσης το ποσό του bitcoin που μπορεί να εξορύσσεται σε 21 εκατομμύρια μονάδες.

Αυτός ο μηχανισμός είναι θετικός για την τιμή του bitcoin, επειδή αποτρέπει την αγορά από το bitcoin που θα ήταν αρνητικό για την τιμή του.

Το Bitcoin έχει γίνει ένα ισχυρό χρηματοοικονομικό μέσο που διαπραγματεύεται και κερδοσκοπείται όλο και περισσότερο κάθε μέρα.

Ιστορικό Bitcoin

Ποιος εφηύρε το Bitcoin?

Κάποιος έξυπνος μαθηματικός κύριος με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto εφεύρε ένα ισχυρό σύστημα μεταφοράς χρημάτων peer-to-peer το 2009 με βάση την αποκεντρωμένη τεχνολογία blockchain-ledger.

* Ένα μπλοκ blockchain είναι ένα ψηφιακό, αποκεντρωμένο καθολικό που κατανέμεται μεταξύ πολλών κόμβων (υπολογιστές) όπου η εγγραφή μιας συγκεκριμένης συναλλαγής δεν μπορεί να τροποποιηθεί αναδρομικά χωρίς να αλλάξει τα επόμενα μπλοκ που συνδέονται με το μπλοκ που περιέχει την εγγραφή της συγκεκριμένης συναλλαγής. Οι συναλλαγές και οι διαδικασίες που εκτελούνται σε ένα blockchain διέπονται από ορισμένους κανόνες και ρυθμίσεις που δεν μπορούν να τροποποιηθούν υπό κανονικές συνθήκες.

Στη διαδικασία, αυτό το άτομο δημιούργησε ένα αποκεντρωμένο κρυπτογράφηση και ένα έξυπνο σύστημα πληρωμών που έχει γίνει πολύ περισσότερο από απλά εργαλεία για τη μεταφορά αξίας μεταξύ φίλων, οικογένειας και άλλων μερών. Τόσο το bitcoin όσο και η υποκείμενη τεχνολογία blockchain έχουν προσελκύσει ένα απίστευτο ποσό τόκου και επενδυτικού κεφαλαίου από τότε που εφευρέθηκε και υλοποιήθηκε από τον θρυλικό Satoshi Nakamoto που εξόρυξε το γενετικό μπλοκ των bitcoin τον Ιανουάριο του 2009.

Γιατί επινοήθηκε το Bitcoin?


Το Bitcoin εφευρέθηκε για να παρέχει ένα μέσο μεταφοράς χρημάτων ηλεκτρονικά χωρίς να διέπεται από μια κεντρική αρχή. Ο σκοπός ήταν να καταστεί δυνατή η γρήγορη και φθηνή μεταφορά χρημάτων από ομοτίμους με ένα αξιόπιστο αποκεντρωμένο σύστημα που αποτρέπει αποτελεσματικά τις διπλές δαπάνες.

* Η διπλή δαπάνη σημαίνει απλώς να ξοδεύετε το ίδιο bitcoin (ή το ποσό του bitcoin) δύο φορές. Η διπλή δαπάνη μπορεί να είναι πρόβλημα με τις ψηφιακές συναλλαγές σε μετρητά, επειδή κάθε τμήμα του ψηφιακού νομίσματος έχει ένα ψηφιακό αρχείο που μπορεί να αναπαραχθεί και να χρησιμοποιηθεί για να δαπανήσει το ίδιο «νόμισμα» περισσότερες από μία φορές, εάν δεν ληφθούν κατάλληλα προληπτικά μέτρα. Με τα παραδοσιακά χαρτονομίσματα, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Για παράδειγμα, ένα παιδί που μοιράζει ένα λογαριασμό 10 $ για κάποια γλυκά σε ένα κατάστημα καραμελών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξοδέψει το ίδιο λογαριασμό 10 $ γιατί μετά την επιβεβαίωση της συναλλαγής ο λογαριασμός δεν είναι πλέον στην κατοχή του.

Το Bitcoin χρησιμοποιεί έναν πραγματικά αποτελεσματικό μηχανισμό επιβεβαίωσης που καταγράφει κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται στο blockchain και του δίνει μια χρονική σήμανση. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε συναλλαγή που έχει γίνει ποτέ στο δίκτυο bitcoin οργανώνεται χρονολογικά και ένα αρχείο καταγραφής ψηφιακών υπογραφών συνοδεύει κάθε «μονάδα» νομίσματος bitcoin, παρακολουθώντας τη διαδρομή ιδιοκτησίας με την οποία έχει μεταφερθεί το νόμισμα. Εάν κάποιος προσπαθήσει να ξοδέψει ταυτόχρονα το ίδιο bitcoin δύο φορές, θα επιβεβαιωθεί μόνο μία συναλλαγή, με την άλλη να απορρίπτεται. Όλες οι συναλλαγές bitcoin παρακολουθούνται σε ένα δημόσιο, αποκεντρωμένο καθολικό που μπορεί να εξεταστεί από οποιονδήποτε.

Μηχανική Bitcoin

Τεχνολογία Blockchain / Αποκεντρωμένο Λογισμικό Blockchain

Το σύνολο του δικτύου bitcoin διαχειρίζεται ένα κατανεμημένο καθολικό που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για να λαμβάνει υπόψη τις διαδρομές συναλλαγών και να αποτρέπει την διπλή δαπάνη. Το καθολικό συντηρείται από χιλιάδες κόμβους ή υπολογιστές που επεξεργάζονται τις συναλλαγές στο δίκτυο και λαμβάνουν ανταμοιβή (bitcoin και, σε ορισμένες περιπτώσεις, χρεώσεις συναλλαγής) για την προσπάθειά τους επεξεργασίας (αφού οι πληροφορίες του βιβλίου οργανωθούν και τοποθετηθούν σε νέα μπλοκ στο blockchain και βρέθηκε ένα έγκυρο κατακερματισμό). Αυτοί οι κόμβοι εκτελούν αυτό που είναι κοινώς γνωστό ως εξόρυξη bitcoin.

Το καθολικό bitcoin blockchain απλοποιήθηκε:

 • Να θυμάστε ότι ένα καθολικό είναι ένα βιβλίο λογαριασμού, ένα μητρώο ή ένα αρχείο καταγραφής.
 • Η πρόσβαση σε ολόκληρο το bitcoin ή το μητρώο συναλλαγών γίνεται από τους διαφορετικούς υπολογιστές (κόμβους) σε όλο τον κόσμο ταυτόχρονα.
 • Το καθολικό ενημερώνεται συνεχώς, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε υπολογιστής «κοιτάζει» πάντα την πιο ενημερωμένη έκδοση.
 • Όταν ξεκινά μια συναλλαγή στο δίκτυο bitcoin, η ενέργεια κατανέμεται μεταξύ όλων των υπολογιστών του δικτύου.
 • Οι υπολογιστές που επεξεργάζονται τη συναλλαγή πρέπει να την επαληθεύσουν με συγκεκριμένους όρους και κανόνες που αναφέρονται στο πρωτόκολλο bitcoin.
 • Όταν η συναλλαγή επαληθευτεί τελικά, συσκευάζεται σε ένα μπλοκ δεδομένων που αποτελείται από πολλές συναλλαγές bitcoin.
 • Τα μπλοκ είναι σαν τους συνδέσμους μιας αλυσίδας. Όταν ολοκληρωθεί ένα μπλοκ προσαρτάται με χρονολογική σειρά στο υπάρχον blockchain.
 • Όταν οι συναλλαγές επιβεβαιώνονται και προστίθενται στο blockchain δεν μπορούν να αντιστραφούν. Τα μπλοκ δεν μπορούν να αφαιρεθούν ή να αντικατασταθούν. Όταν ένα μπλοκ έχει προστεθεί στο blockchain είναι τελικό.

Περιορισμένη προσφορά Bitcoin

Ο αλγόριθμος μειωμένης προσφοράς που διέπει την εξόρυξη bitcoin και άλλες δραστηριότητες θέτει ένα όριο στο ρυθμό με τον οποίο μπορεί να εξορύσσεται το bitcoin. Περιορίζει επίσης τη συνολική προσφορά bitcoin σε 21 εκατομμύρια. Εκτιμάται ότι το τελευταίο bitcoin θα εξορύσσεται μόνο το 2140. Η περιορισμένη προσφορά bitcoin βοηθά στην υποστήριξη της τιμής του και είναι ακριβώς το αντίθετο από το πώς λειτουργεί η προσφορά νομισμάτων fiat σε πολλές περιπτώσεις.

Κεφαλαιοποίηση αγοράς και όγκος συναλλαγών Bitcoin

Το όριο αγοράς bitcoin κυμαίνεται συνεχώς. Σε ένα στάδιο τον Οκτώβριο του 2017, ήταν περισσότερα από 95.000.000.000 $.

Το Bitcoin έχει έναν εντυπωσιακό ημερήσιο όγκο συναλλαγών περίπου 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων (Οκτώβριος 2017). Αν και είναι ένας μεγάλος αριθμός για ένα κρυπτογράφηση, είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με το EUR / USD με τον τεράστιο ημερήσιο κύκλο εργασιών του πάνω από 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Μεταφορές / Συναλλαγές Bitcoin

Το Bitcoin μπορεί να μεταφερθεί από το ένα πορτοφόλι bitcoin στο άλλο με ελάχιστες χρεώσεις συναλλαγής εάν υπάρχουν. Τα bitcoin μπορούν να σταλούν σε μικρές μερίδες πολύ μικρότερα από ένα bitcoin. Το ελάχιστο ποσό συναλλαγής διαφέρει μεταξύ των διαφορετικών πορτοφολιών και ανταλλαγών bitcoin. Με τα πορτοφόλια bitcoin, οποιαδήποτε συναλλαγή μεγαλύτερη από 0,000055 bitcoin δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Οι ανταλλαγές Bitcoin έχουν συχνά υψηλότερα ελάχιστα ποσά συναλλαγών bitcoin από τα πορτοφόλια, αλλά είναι σχετικά δυνατές οι σχετικά μικρές συναλλαγές.

Πώς να κάνετε Bitcoin…

Πώς να αγοράσετε Bitcoin με νομίσματα Fiat (δολάρια, λίρες, ευρώ κ.λπ.)

Για να πληρώσετε για κάτι με bitcoin ( BTC, XBT) ή για να στείλετε bitcoin σε κάποιον, πρέπει προφανώς να έχετε κάποιο bitcoin. Για να λάβετε μια πληρωμή / μεταφορά bitcoin, χρειάζεται μόνο να δημιουργήσετε ένα πορτοφόλι bitcoin και να δώσετε στον αποστολέα bitcoin τη διεύθυνση του πορτοφολιού σας. Τα μέρη που πρέπει να χρηματοδοτήσουν τα πορτοφόλια bitcoin τους μπορούν να μετατρέψουν τα νομίσματα fiat σε bitcoin με διαφορετικούς τρόπους:

 1. Ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων / Bitcoin – Ανοίξτε έναν λογαριασμό με ένα αξιόπιστο bitcoin ή ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων και καταθέστε χρήματα μέσω της πιστωτικής σας κάρτας, της χρεωστικής σας κάρτας ή μέσω τραπεζικού εμβάσματος (ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων). Αφού καταθέσετε τα δολάρια, τα ευρώ, τις λίρες ή άλλο νόμισμα fiat, μπορείτε να τα ανταλλάξετε με bitcoin στο χρηματιστήριο. Μόλις αποκτήσετε bitcoin, μπορείτε να το στείλετε σε οποιονδήποτε σας παρέχει μια έγκυρη διεύθυνση bitcoin. Μπορείτε επίσης να λάβετε πληρωμές bitcoin στον λογαριασμό που έχετε με την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων. Ορισμένες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων προσφέρουν τη δυνατότητα μετατροπής bitcoin και συγκεκριμένων νομισμάτων fiat σε άλλα κρυπτονομίσματα εκτός από το bitcoin.
 2. Αγορά Bitcoin – Το Bitcoin μπορεί να αποκτηθεί με μετρητά, πιστωτικές κάρτες, τραπεζικές μεταφορές κ.λπ., εντοπίζοντας άτομα σε αγορές bitcoin που θέλουν να πουλήσουν bitcoin. Φυσικά, εάν το bitcoin αγοράζεται με μετρητά, ο αγοραστής πρέπει να εντοπίσει έναν πωλητή στην εγγύτητά του. Ο αγοραστής προφανώς πρέπει να έχει ένα πορτοφόλι bitcoin έτοιμο να λάβει τη μεταφορά bitcoin από τον πωλητή μετά την πραγματοποίηση της συμφωνίας.

Τι είναι το Bitcoin Currency 2 (bitcoin order)

Το Bitcoin μπορεί να αγοραστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους με νομίσματα fiat σε αγορές bitcoin, συμπεριλαμβανομένων μετρητών και τραπεζικών συναλλαγών.
 1. ΑΤΜ Bitcoin – Τα ΑΤΜ Bitcoin εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο. Για να αγοράσετε bitcoin με μετρητά σε ένα bitcoin ATM απαιτείται τα ακόλουθα βήματα:
 • Το νούμερο του κινητού σου τηλεφώνου.
 • Λάβετε έναν κωδικό επικύρωσης και εισαγάγετε τον.
 • Επιλέξτε το ποσό bitcoin που θέλετε να αγοράσετε.
 • Επιλέξτε αν έχετε ήδη λογαριασμό / πορτοφόλι bitcoin ή όχι. Εάν δεν το κάνετε, το ATM μπορεί να δημιουργήσει ένα για εσάς και να εκτυπώσει τις λεπτομέρειες του.
 • Σαρώστε τον κωδικό QR, εάν υπάρχει.
 • Εισαγάγετε τα μετρητά σας στο ATM και περιμένετε επιβεβαίωση της συναλλαγής. Το bitcoin που αγοράσατε θα σταλεί στο πορτοφόλι bitcoin σας και ενδέχεται να χρειαστεί έως και μία ώρα για να προβληματιστεί.
Τι είναι το Bitcoin Currency 3 (bitcoin ATM)
Τα ATM ATM Bitcoin επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν bitcoin με μετρητά.

Σχετικά με τα Πορτοφόλια και τις ανταλλαγές Bitcoin

Μία από τις κύριες διαφορές μεταξύ πορτοφόλια bitcoin και οι ανταλλαγές είναι ότι με την ανταλλαγή bitcoin, τα νομίσματα fiat μπορούν να μετατραπούν σε bitcoin και το αντίστροφο. Ορισμένες ανταλλαγές προσφέρουν επίσης μετατροπή bitcoin σε άλλα κρυπτονομίσματα ή / και μετατροπή μεταξύ νομισμάτων fiat και άλλων κρυπτονομισμάτων εκτός από το bitcoin. Τα συμβαλλόμενα μέρη που χρησιμοποιούν ανταλλαγές bitcoin μπορούν να στείλουν bitcoin σε πορτοφόλια bitcoin ή άλλα ανταλλακτικά bitcoin και μπορούν επίσης να λάβουν πληρωμές bitcoin από πορτοφόλια bitcoin και ανταλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, ένα πορτοφόλι bitcoin χρησιμοποιείται βασικά ως μέσο αποθήκευσης bitcoin, το οποίο μπορεί επίσης να λαμβάνει και να στέλνει bitcoin. Τα πορτοφόλια Bitcoin συναλλάσσονται με άλλα πορτοφόλια bitcoin, ανταλλαγές bitcoin ή εμπόρους που δέχονται πληρωμές bitcoin.

Τύποι Πορτοφολιών Bitcoin

Πορτοφόλια επιφάνειας εργασίας

Πελάτες Bitcoin

Οι πελάτες Bitcoin λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως το αρχικό πορτοφόλι bitcoin, το BitcoinQt, το οποίο τώρα ονομάζεται Bitcoin Core. Το Bitcoin core είναι ένας “πλήρης πελάτης” ή ένας πελάτης πλήρους κόμβου που απαιτεί ισχυρή υπολογιστική ισχύ. Είναι ο πιο αξιόπιστος πελάτης bitcoin γιατί με αυτό μπορείτε ανεξάρτητα να επαληθεύσετε συναλλαγές στο δίκτυο bitcoin. Ωστόσο, κατά τη λήψη του Bitcoin Core, γίνεται λήψη ολόκληρου του blockchain στον υπολογιστή σας. Ελαφροί πελάτες όπως το Electrum είναι πιο εύκολο στη χρήση και μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν από ένα smartphone.

Άλλα πορτοφόλια για επιτραπέζιους υπολογιστές

Τα επιτραπέζια πορτοφόλια εκτός από τους πελάτες bitcoin περιλαμβάνουν το Exodus, το mSIGNA, το Armory και πολλά άλλα.

Πορτοφόλια για κινητά

Τα κινητά πορτοφόλια είναι πορτοφόλια bitcoin που είναι προσαρμοσμένα στο smartphone σας και ένα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρονται είναι η δυνατότητα κωδικού QR που επιτρέπει άμεσες πληρωμές bitcoin.

Φυσικά πορτοφόλια

Τα πορτοφόλια χαρτιού είναι μια αξιόπιστη μορφή ψυχρής αποθήκευσης όπου το bitcoin μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια. Τα χάρτινα πορτοφόλια έχουν βασικά τη δημόσια διεύθυνση του πορτοφολιού bitcoin σας (το οποίο χρειάζεστε για να λαμβάνετε μεταφορές bitcoin) και το ιδιωτικό κλειδί που απαιτείται για τη μεταφορά bitcoin σε άλλη διεύθυνση, τυπωμένη ή γραμμένη σε αυτό. Ένας εύκολος και βολικός τρόπος για να δημιουργήσετε χάρτινα πορτοφόλια είναι να χρησιμοποιήσετε ιστότοπους όπως το bitaddress.org. Χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα για να δημιουργηθεί μετά το οποίο το πορτοφόλι χαρτιού σας μπορεί απλά να εκτυπωθεί και να αποθηκευτεί σε ασφαλές μέρος.

Διαδικτυακά Πορτοφόλια

Με αυτήν την επιλογή, τα ιδιωτικά σας κλειδιά αποθηκεύονται στο διαδίκτυο. Αυτό προσφέρει το πλεονέκτημα της πρόσβασης σε αυτά από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, ενδέχεται να χάσετε τον έλεγχο των ιδιωτικών σας κλειδιών εάν ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου δεν λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις για να το ασφαλίσει.

Πορτοφόλια υλικού

Πορτοφόλια υλικού όπως το Trezor μπορούν να διευκολύνουν τις ασφαλείς πληρωμές bitcoin και να αποθηκεύουν ηλεκτρονικά ιδιωτικά κλειδιά. Το πλεονέκτημα της χρήσης ενός πορτοφολιού υλικού είναι ότι οι ασφαλείς συναλλαγές bitcoin μπορούν να γίνουν σε έναν υπολογιστή που μπορεί να μην είναι ασφαλής. Το άλλο πλεονέκτημα είναι ότι τα μέρη με μεγάλες ποσότητες bitcoin μπορούν να αποθηκεύουν με ασφάλεια το bitcoin και να εκτελούν συναλλαγές bitcoin χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται σε τρίτους για ασφάλεια.

Μπορεί το Bitcoin να χαθεί ή να κλαπεί?

Ναί. Οι κάτοχοι Bitcoin πρέπει να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις για να διασφαλίσουν την κατοχή των bitcoin τους από χάκερ, κλέφτες και από την απώλεια ιδιωτικών κλειδιών ή πορτοφολιών. Ωστόσο, εάν αντιμετωπιστεί σωστά, οι κάτοχοι bitcoin δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την απώλεια bitcoin.

Γιατί το Bitcoin είναι τόσο δημοφιλές?

 • Φτηνές και γρήγορες συναλλαγές – Οι συναλλαγές με Bitcoin είναι συχνά δωρεάν ή είτε πολύ φθηνές. Η μεταφορά bitcoin αξίας 1.000.000 $ από τη Νότια Αφρική στη Χαβάη (η Χαβάη είναι βασικά αντιπόδα στη Νότια Αφρική) μπορεί να γίνει με λιγότερα από 10 $… σε λιγότερο από μία ώρα. Τώρα αυτό είναι φοβερό!
 • Ανωνυμία
 • Ακραία μεταβλητότητα τιμών και κλιμάκωση τιμών έχουν προσφέρει εξαιρετικές κερδοσκοπικές και επενδυτικές ευκαιρίες.
 • Ευκαιρίες arbitrage μεταξύ διαφορετικών ανταλλαγών bitcoin και άλλων ευκαιριών που σχετίζονται με την έκρηξη του bitcoin έχουν προσελκύσει πολλά κεφάλαια σε αυτό το κρυπτογράφηση.]
Τι είναι το Bitcoin Currency 4 (σχολιασμένος Michael Schumacher)
Οι γρήγορες συναλλαγές bitcoin έχουν προσελκύσει πολλούς χρήστες σε αυτό το εκπληκτικό κρυπτογράφηση.

Θα μπορούσε το Bitcoin “Crash and Burn”?

Είναι σίγουρα δυνατό, αλλά λόγω της αυξανόμενης εμπιστοσύνης στο bitcoin και της τεράστιας δημοτικότητάς του, δεν είναι πιθανό να συμβεί ένα μεγάλο σφάλμα πολύ σύντομα. Προς το παρόν υπάρχει μια μεγάλη «τάση» του κεφαλαίου που εισέρχεται στο bitcoin, το οποίο υποστηρίζει με αποφασιστικότητα την τιμή του. Πιθανότατα θα χρειαστεί πολύ ενέργεια για να σταματήσει αυτή η τάση και να μειωθεί η τιμή του bitcoin, αν και το «δυνατό» bitcoin έχει πολύ μικρή εγγενή αξία και είναι καλός υποψήφιος για μια μεγάλη συντριβή.

Είναι το Bitcoin ένα περιουσιακό στοιχείο Safe-Haven?

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το bitcoin ένα μεγάλο απόθεμα αξίας και αντιστάθμιση έναντι της αποτυχίας της κεντρικής τράπεζας. Λαμβάνοντας υπόψη την αστάθεια και τη σχετικά λεπτή ρευστότητα του bitcoin (ειδικά σε σύγκριση με τα μεγάλα ζεύγη νομισμάτων), οι περισσότεροι επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου δεν το θεωρούν ως ένα ισχυρό περιουσιακό στοιχείο ασφαλούς καταφυγίου. Ο χρυσός και το ιαπωνικό γεν είναι παραδείγματα ευρέως αποδεκτών περιουσιακών στοιχείων ασφαλών καταφυγίων.

Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα του bitcoin είναι ότι έχει πολύ μικρή εγγενή αξία, όπως έχουμε ήδη αναφέρει. Ίσως να γίνει περισσότερο ασφαλές καταφύγιο στο μέλλον, ειδικά εάν η αστάθεια του μειωθεί και η ρευστότητά του αυξηθεί. Ή ίσως το bitcoin θα είναι ιστορία κάποια στιγμή στο μέλλον, ποιος ξέρει?

Επενδύσεις Bitcoin / κερδοσκοπία Bitcoin

Bitcoin ( BTC, Το XBT) ήταν ένα φοβερό επενδυτικό όχημα που έχει γεμίσει τις τσέπες πολλών επενδυτών με όμορφα κέρδη. Το Buy-and-Hold ήταν μια δημοφιλής στρατηγική συναλλαγών bitcoin που έχει αποδώσει πραγματικά εξαιρετική μέχρι στιγμής. Το Bitcoin μπορεί να διαπραγματευτεί σε πλατφόρμες συναλλαγών forex και ανταλλαγές bitcoin για κερδοσκοπικούς ή επενδυτικούς σκοπούς. Σε ανταλλαγές bitcoin, το bitcoin μπορεί συνήθως να αγοραστεί με νομίσματα fiat ή άλλα κρυπτονομίσματα.

Όταν διαπραγματεύεστε bitcoin σε πλατφόρμες συναλλαγών forex, οι έμποροι και οι επενδυτές συνήθως συνάπτουν συμβάσεις για συναλλαγές διαφοράς (CFDs) και δεν έχουν «φυσικά» bitcoin. Τα κέρδη ή οι ζημίες υπολογίζονται με βάση τη διακύμανση της υποκείμενης τιμής bitcoin και πιστώνονται ή χρεώνονται στους λογαριασμούς συναλλαγών των εμπόρων.

Η διαπραγμάτευση CFD bitcoin με χρηματιστές forex μπορεί να έχει πλεονεκτήματα έναντι της διαπραγμάτευσης σε ανταλλαγές bitcoin. Μερικά από τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν πρόσβαση σε βαθύτερη ρευστότητα σε ορισμένες περιπτώσεις, απόλυτη ασφάλεια, επειδή το bitcoin δεν ανήκει (και επομένως δεν μπορεί να παραβιαστεί), σωστή ρύθμιση μεσίτη, δυνατότητα βραχείας πρόσβασης bitcoin, πρόσβαση σε διακοπή απώλειας, λήψη κέρδους και άλλα παραγγελίες και προηγμένα εργαλεία χαρτογράφησης και συναλλαγών.

* Εκμεταλλευτείτε την αγορά κρυπτογράφησης με διαπραγμάτευση ενεργειών τιμών!

Το Bitcoin μπορεί επίσης να ανταλλαχθεί σε πλατφόρμες κοινωνικών συναλλαγών όπως το eToro και το ZuluTrade με CFD. Σε αυτές τις πλατφόρμες, οι επενδυτές μπορούν να αντιγράψουν τις συναλλαγές πονηρών εμπόρων απευθείας και αυτόματα στους λογαριασμούς συναλλαγών τους.

Το eToro προσφέρει επίσης ένα συναρπαστικό νέο χρηματοοικονομικό προϊόν που ονομάζεται CopyPortfolios, το οποίο επιτρέπει στους επενδυτές να επενδύουν σε ένα CopyPortfolios που αποτελείται από διαφορετικά κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin. Αυτό το CopyPortfolios διαχειρίζεται από επαγγελματίες αναλυτές στην ομάδα του eToro και ισορροπείται σε μηνιαία βάση εάν είναι απαραίτητο. Αυτός είναι ένας βολικός και έξυπνος τρόπος να αποκτήσετε ταυτόχρονα έκθεση σε διαφορετικά κρυπτονομίσματα χωρίς να χρειάζεται να το διαχειριστείτε μόνοι σας. Η ελάχιστη επένδυση CopyPortfolios είναι 5000 $. Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την εμπορία bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων με το eToro.

Εναλλακτικές λύσεις Bitcoin

Οι επενδυτές και οι κερδοσκόποι μπορούν να ανταλλάσσουν πολλά κρυπτονομίσματα εκτός από το bitcoin. Μερικά από τα πιο σημαντικά κρυπτονομίσματα περιλαμβάνουν αιθέρα, litecoin, dash, monero και κυματισμός. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι επενδύσεων ή κερδοσκοπίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές και οι έμποροι μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε αγορές συναλλάγματος, μετοχών, ομολόγων, επιτοκίων, εμπορευμάτων, επιλογών και μελλοντικών συμβολαίων, σε απευθείας σύνδεση.

Δημοφιλείς φήμες Bitcoin

Υπάρχουν συχνά φήμες ότι το bitcoin είτε θα καταρρεύσει είτε θα γίνει πολύ πιο ακριβό. Το Bitcoin έχει σημειώσει πολλές απότομες απώλειες κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά συνέχισε να διαπραγματεύεται υψηλότερα. Ποιος ξέρει πού θα πάει η τιμή του bitcoin στο μέλλον; Μερικοί λένε ότι το bitcoin θα φτάσει τα 1.000.000 $ πριν από το 2030. Άλλοι διαπραγματεύονται 100.000 $ μέχρι το 2027. Ας δούμε τι θα συμβεί…

Bitcoin σε προοπτική

Ένα πράγμα για το bitcoin είναι σίγουρο – έχει ξεπεράσει όλα τα «παραδοσιακά» επενδυτικά προϊόντα από τότε που εφευρέθηκε. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ενδέχεται να μην κάνει το ίδιο τις επόμενες δεκαετίες. Ίσως θα είναι, αλλά πόσο καιρό θα εισρεύσουν τα χρήματα σε κάποιο περίεργο εικονικό νόμισμα του οποίου η μόνη εγγενής αξία είναι η αξία του ως μέσο ανταλλαγής. Για τι άλλο είναι καλό το bitcoin?

Τι είναι το Bitcoin Νόμισμα 5 (Υπόλοιπο)
Οι έμπειροι επενδυτές διατηρούν ισορροπημένα χαρτοφυλάκια. Είναι όλα τα χρήματά σας σε bitcoin?

Πρώτον, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για το bitcoin. Για παράδειγμα, αιθέρας, litecoin, παύλα και κυματισμός, για να αναφέρουμε μερικά. Ίσως μεγάλο μέρος του κεφαλαίου που επενδύεται σήμερα σε bitcoin θα μεταφερθεί σταδιακά σε μερικά από αυτά τα άλλα κρυπτονομίσματα. Μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης που στρέφεται κατά των κρυπτονομισμάτων επικεντρώνεται στο bitcoin που θα μπορούσε επίσης να ενθαρρύνει την αύξηση της χρήσης εναλλακτικών κρυπτονομισμάτων.

Υπάρχουν δυνητικά πολλοί άγνωστοι παράγοντες που θα μπορούσαν να μολύνουν την τιμή του bitcoin στο μέλλον. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι επενδυτές είναι να είναι πολύ σίγουροι για το τι θα κάνει η τιμή του bitcoin στο μέλλον. Μετά από όλα, ένα bitcoin αξίζει μόνο αυτό που κάποιος είναι πρόθυμος να πληρώσει ή να δώσει σε αντάλλαγμα για αυτό. Τι οδηγεί την τιμή του bitcoin εκτός από την τρέλα των επενδύσεων και την αξία του ως μέσο ανταλλαγής; Μπορείτε να φάτε bitcoin ή να κάνετε κάτι από αυτό; Ή υποστηρίζεται το bitcoin από οποιαδήποτε αρχή, φυσικό περιουσιακό στοιχείο ή κυβέρνηση; Έχει δει κάποιος bitcoin; Σίγουρα υπάρχει λίγη ουσία για να εμποδίσει το bitcoin να πέσει μέχρι το έδαφος.

Όταν πρόκειται για διαπραγμάτευση και επένδυση σε bitcoin, πρέπει να ασκείται σωστή διαχείριση κινδύνου ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν δυνητικά πολλά χρήματα για να κερδίσετε συναλλαγές με bitcoin, αλλά οι έμποροι πρέπει να επιδείξουν σύνεση όταν το εμπορεύονται. Η τιμή του bitcoin είναι πραγματικά ασταθής και πρέπει να αντιμετωπιστεί προσεκτικά. Οι ακόλουθοι επενδυτικοί κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται κατά τη διαπραγμάτευση ή την επένδυση σε bitcoin:

 • Μην ρισκάρετε όλα τα χρήματά σας στο bitcoin.
 • Επενδύστε ή ανταλλάξτε μόνο με χρήματα που μπορείτε να χάσετε.
 • Συναλλαγή με την επικρατούσα τάση.
 • Μην χρησιμοποιείτε μεγάλη μόχλευση, εάν υπάρχει.

Συμπερασματικά

Όσον αφορά την εγγενή αξία και άλλες πτυχές, το bitcoin είναι εντελώς διαφορετικό από τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως τα νομίσματα fiat, τα αποθέματα και τα εμπορεύματα. Ωστόσο, το bitcoin έχει ξεπεράσει όλες αυτές τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων μακράν και μπορεί να συνεχίσει να το κάνει για αρκετό καιρό. Η ακραία αστάθεια του Bitcoin και η επίμονη τάση της τάσης το καθιστούν μεγάλο πρωταθλητή στην αρένα των συναλλαγών σε όσους έχουν όρεξη για εκθετικά κέρδη.

Οι έμποροι που θέλουν να συμμετάσχουν στη φαινομενική αγορά bitcoin καλούνται να χρησιμοποιήσουν τα επικερδή σήματα bitcoin των FXLeaders. Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε έναν αξιόπιστο μεσίτη bitcoin μπορούν να επιλέξουν έναν από αυτήν τη λίστα μεσιτών κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map