Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Γνωριμία με τον φόρο και την κρυπτογράφηση

Ο φόρος δεν χρειάζεται να φορολογείται, σύμφωνα με το παλιό σύνθημα της HMRC, και αρκεί να γνωρίζετε τους κανόνες που μπορεί να ισχύει και για την κρυπτογράφηση επενδύσεων.

Παρακολουθώντας bitcoin, litecoin και άλλα περιουσιακά στοιχεία αυξάνονται και κάνουν την επένδυση crypto ένα συναρπαστικό και δυνητικά κερδοφόρο παιχνίδι. Όμως, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, εάν βγάζετε χρήματα, είστε υπόχρεοι να πληρώσετε μερικά από αυτά στον φορολογούμενο.

Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε εάν θα μπορούσατε να οφείλετε φόρο, δοκιμάστε Υπολογιστής φόρου του eToro – απλώς προσθέστε τις συναλλαγές κρυπτογράφησης, καθώς και κέρδη από άλλα περιουσιακά στοιχεία και ο υπολογιστής θα λειτουργήσει εάν θα μπορούσατε να οφείλετε φόρο. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το αρχείο για να το δείξετε σε έναν φορολογικό σύμβουλο ή έναν φορολογικό επαγγελματία.

αριθμομηχανή κρυπτογράφησης

Εναλλακτικά, ακούστε eToro UK, HMRC, Deloitte και ICAEW’s διαδικτυακό σεμινάριο για τον φόρο κρυπτογράφησης, το τρέχον τοπίο κρυπτογράφησης και το μέλλον της κρυπτογράφησης. Ή δείτε το εύκολο στην κατανόησή μας γράφημα φόρου crypto

Εδώ, θα εξετάσουμε μερικούς από τους κύριους τρόπους με τους οποίους μπορεί να καταλήξετε σε φορολογικό λογαριασμό – αλλά και πώς μπορείτε να αντισταθμίσετε και ορισμένα από αυτά. Αυτή δεν είναι μια εξαντλητική λίστα, αλλά σκοπεύει να επισημάνει μερικά από τα βασικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Φόρος εισοδήματος

Είμαστε όλοι συνηθισμένοι στο αίσθημα της σκληρής δουλειάς όλη την εβδομάδα μόνο για να δούμε τον ταξί να παίρνει ένα κομμάτι του μισθού μας. Με την κρυπτογράφηση, ίσως χρειαστεί να υποφέρετε το ίδιο.

Ενώ πατώντας το κουμπί “αγορά” ή “πώληση” δεν είναι το ίδιο με το να τραβήξετε μια βάρδια 12 ωρών, σε ορισμένες περιπτώσεις, το HMRC μπορεί να ταξινομήσει τις ενέργειές σας ως κερδίζοντας εισόδημα.

Εάν ο φορολογούμενος υποψιάζεται ότι η δραστηριότητα αγοράς και πώλησής σας συνιστά «διαπραγμάτευση» μπορεί να σας χτυπήσει με έναν λογαριασμό για τα κέρδη που κάνετε.

Ωστόσο, η διαπραγμάτευση, τουλάχιστον όσον αφορά τις χρηματοπιστωτικές αγορές, είναι μια σταδιοδρομία πλήρους απασχόλησης, οπότε θα πρέπει να πραγματοποιείτε σημαντικό αριθμό συναλλαγών για να προκαλέσετε το ενδιαφέρον του φορολογούμενου.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν δημοσιευμένα όρια σχετικά με το τι μπορεί να συνεπάγεται η «διαπραγμάτευση», αλλά αξίζει να γνωρίζετε.

Η εξόρυξη μπορεί να προσελκύσει φόρο εισοδήματος καθώς μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι εργασία. Παρόλο που ο υπολογιστής βάζει τις ώρες για να πραγματοποιήσει τους περίπλοκους υπολογισμούς για να πραγματοποιήσει μεταβάσεις στο blockchain, εσείς ο φορολογούμενος θεωρεί ότι παίρνει το κέρδος.

Μέχρι στιγμής, το HMRC δεν έχει δημοσιεύσει το ανώτατο όριο της αφορολόγητης εξόρυξης, αλλά εάν έχετε ένα υπόγειο γεμάτο με εξόρυξη σκληρών δίσκων στροβιλισμού μέρα και νύχτα, ένα χτύπημα στην πόρτα από τον ταξινομικό μπορεί να είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε.

Φόρος κεφαλαιουχικών κερδών

Το CGT είναι ένα από τα γεγονότα της ενήλικης ζωής που μπορεί να φαίνεται λίγο άδικο.

Αγοράζετε ένα ρεκόρ σε μια πώληση μπότας αυτοκινήτου που αποδεικνύεται η τελευταία ηχογράφηση του Έλβις – η HMRC θέλει ένα κομμάτι του κέρδους. Κάποιος σου δίνει ένα μικρό μπιχλιμπίδι που αποδεικνύεται ότι είναι ένα βασικό λείψανο από τη ρωσική επανάσταση – ο φορολογούμενος θέλει το μερίδιό του για αυτό που το πουλάς στη Μόσχα.

Και έτσι είναι με το crypto. Εάν πουλάτε ένα στοιχείο για υψηλότερη τιμή από ό, τι πληρώσατε για αυτό, ενδέχεται να είστε υπεύθυνοι για CGT. Παρά το γεγονός ότι είναι το σημείο της επένδυσης σε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο, η HMRC θέλει ένα κομμάτι της δράσης.

φόρος υπεραξίας

Ο κανόνας CGT ισχύει αν αγοράσατε τα διακριτικά πριν από χρόνια, όταν ακούσατε κάποιον να αναφέρει το bitcoin στο λεωφορείο, να το ξεχάσει, στη συνέχεια να πουλήσει στην κορυφή το 2017 ή ακόμα και να αγοράσει τη Δευτέρα και να πουλήσει την Παρασκευή.

Ισχύει επίσης εάν κάποιος σας δώσει μάρκες ως δώρο ή σε αντάλλαγμα για κάτι άλλο.

Αλλά θυμηθείτε, δεν είναι η διαδικασία παραλαβής τους που σας κάνει να είστε υπεύθυνοι, είναι η πώληση για ένα κέρδος που ενδιαφέρεται το HMRC.

Συμψηφισμός

Υπάρχουν όμως καλά νέα.

Όπως με όλους τους φόρους, υπάρχουν τρόποι συμψηφισμού του λογαριασμού σας. Με τον φόρο εισοδήματος, όπως και με τον καθημερινό μισθό σας, τα έξοδα που καταβάλλετε για να μπορέσετε να κάνετε την εργασία μπορούν να αντισταθμίσουν την ευθύνη.

Μπορεί να μην χρειάζεστε μπότες εργασίας, σκληρό καπέλο ή MBA για να αγοράσετε μάρκες, αλλά υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που θα μπορούσατε νόμιμα να ανταλλάξετε κρυπτογράφηση και να κερδίσετε εισόδημα από αυτό.

Το CGT προσφέρει επίσης μερικές εύχρηστες ευκαιρίες αντιστάθμισης που αξίζει να εξερευνήσετε. Για παράδειγμα, κάθε χρόνο, μπορείτε να κερδίσετε 12.000 £ σε αυτούς τους αντιληπτούς ανεμοφράκτες πριν ξεκινήσει η CGT. Το ποσό προσαρμόζεται (συνήθως επάνω) ετησίως, οπότε μείνετε ενημερωμένοι για αυτό.

Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή εξόδων έναντι της φορολογικής υποχρέωσης για οτιδήποτε χρειαστείτε για να βελτιώσετε, να διατηρήσετε ή ακόμα και να αγοράσετε και να πουλήσετε το περιουσιακό στοιχείο που σας έχει αποκομίσει κέρδος.

Ενώ στον κόσμο των φυσικών περιουσιακών στοιχείων, αυτό μπορεί να επεκταθεί στην αποθήκευση ενός κλασικού αυτοκινήτου ή στην ανακαίνιση ενός σπιτιού, σε κρυπτογράφηση και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την πληρωμή ασφαλών πορτοφολιών ή τη διαφήμιση για αγοραστές / πωλητές των διακριτικών σας.

Αξίζει να κάνετε την έρευνά σας εδώ, καθώς μπορεί να είναι ένας τρόπος να αποφύγετε την εξάλειψη του κέρδους σας και μπορείτε να αντισταθμίσετε το CGT σας έως και τέσσερα χρόνια.

Από σένα εξαρτάται

Υπάρχει ένα βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε με όλα αυτά – η ευθύνη για όλα αυτά είναι σε εσάς.

Πρέπει να δηλώσετε στην HMRC τυχόν κέρδη, κέρδη και αντισταθμίσεις – και πρέπει να το κάνετε εγκαίρως. Ακριβώς όπως πρέπει να συμπληρώνετε μια φορολογική δήλωση κάθε χρόνο – ή να ζητάτε από τον εργοδότη σας να το κάνει για εσάς – έτσι ισχύει και με το crypto.

Εάν ο φορολογούμενος έρχεται να καλεί (ή πιθανότατα να σας στείλει μια επιστολή), η άγνοια δεν αποτελεί υπεράσπιση. Εναπόκειται σε εσάς να ενημερωθείτε.

Και μην πιστεύετε ότι το HMRC δεν ξέρει τι κάνετε. Όλοι οι μεσίτες που ρυθμίζονται από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρουν όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα τους στην HMRC σε ετήσια βάση.

Επίσης, θυμηθείτε ότι ο φορολογούμενος έχει ευρείες εξουσίες για να μπαίνει σε τραπεζικούς λογαριασμούς και να βλέπει τι έχουμε κάνει όλοι … και προτιμά να διατηρείται σε βρόχο να χρειάζεται να μάθει για τον εαυτό του.

Τέλος, το HMRC χρειάζεται να αναφέρετε τι οφείλετε στο επίσημο νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι σε δολάρια ΗΠΑ, το οποίο συνήθως εκτιμάται η κρυπτογράφηση. Υπάρχουν πολλοί διαδικτυακοί υπολογιστές που μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό, με τα δεδομένα να χρονολογούνται χρόνια πίσω μπορεί να δει με ακρίβεια τι κάνατε (ή χάσατε).

Μπορεί να ακούγεται πολύ επαχθές, αλλά μερικές φορές αυτή είναι η ζωή. Είναι καλύτερα να μείνετε στη δεξιά πλευρά του ταξινομικού – μπορεί ακόμη και να γίνει φίλος.

Τα Cryptoassets είναι πτητικά μέσα που μπορούν να κυμαίνονται ευρέως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και επομένως δεν είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές. Εκτός από τα CFD, η διαπραγμάτευση στοιχείων ενεργητικού κρυπτογράφησης δεν ρυθμίζεται και επομένως δεν εποπτεύεται από κανένα κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ. Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει.

Το eToro δεν αντιπροσωπεύει καμία κυβερνητική οντότητα. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν φορολογικό επαγγελματία ή το HMRC εάν πληρώνετε το σωστό ποσό φόρου.

Ισχύει μόνο για τους φορολογούμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me