Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Γιατί το Crypto Trading στην Ευρώπη βρίσκεται σε άνοδο;

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η βιομηχανία συναλλαγών κρυπτονομισμάτων παρεμποδίστηκε από την εσφαλμένη αντίληψη ότι η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων ήταν πολύ δύσκολη για τους απλούς επενδυτές και πολύ απαγορευτική για εκείνους που θέλουν να βυθιστούν στην αγορά.

Αλλά με την έλευση πιο διαισθητικών πλατφορμών συναλλαγών και της πρόσφατης εκρηκτικής ανάπτυξης στις αγορές κρυπτογράφησης, περισσότεροι Ευρωπαίοι από ποτέ στρέφονται τώρα στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων ως τρόπος να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

Οι συναλλαγές γίνονται πιο προσιτές

Η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου, σε συνδυασμό με την έναρξη ολοένα και πιο καινοτόμων και προσβάσιμων πλατφορμών συναλλαγών, έχει δει το εμπόριο κρυπτογράφησης να είναι ένα δημοφιλές χόμπι για πολλούς Ευρωπαίους, ενώ μερικοί το μεταφέρουν στο επόμενο επίπεδο και ζουν από αυτό.

Αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη απρόσιτη εξέλιξη προήλθε από ανταλλαγές που δέχονται καταθέσεις για ένα ευρύ φάσμα νομισμάτων fiat, επιτρέποντας στους επενδυτές να εισέλθουν εύκολα στην αγορά χρησιμοποιώντας τη χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα. Οι καταθέσεις Fiat μπορούν στη συνέχεια να διαπραγματευτούν μέσω μιας ποικιλίας ζευγών συναλλαγών στο χρηματιστήριο, δίνοντας στους εμπόρους γρήγορη έκθεση στο κρυπτογράφηση των επιλογών τους.

Η απλότητα και η προσβασιμότητα των σύγχρονων κρυπτονομισμάτων αναδεικνύεται καλύτερα από τα πρόσφατα λανσαρίσματα Νορβηγική ανταλλαγή ομάδων, ή NBX. Σε αντίθεση με πολλά άλλα χρηματιστήρια, η NBX προσφέρει δωρεάν καταθέσεις fiat και μια σταθερή, χαμηλή χρέωση συναλλαγών, δίνοντας στους εμπόρους λιγότερα εμπόδια για να ξεπεράσουν. Έχει επίσης ένα εξαιρετικά διαισθητικό, απλοποιημένο περιβάλλον εργασίας χρήστη, καθιστώντας το ιδανικό για όσους έχουν περιορισμένη εμπειρία συναλλαγών.

Παρά το γεγονός ότι εδρεύει στη Νορβηγία, η NBX είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, προσφέρει τις υπηρεσίες της σε Ευρωπαίους και διεθνείς πελάτες, όλοι οι οποίοι έχουν πρόσβαση στις δωρεάν καταθέσεις fiat.

Τα κρυπτονομίσματα ως κατηγορία εναλλακτικών επενδύσεων

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά χρεόγραφα, δεν χρειάζεται να είστε διαπιστευμένος μεσίτης για την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων και σχεδόν σίγουρα δεν θα χρειαστεί να προσλάβετε μεσίτη. Εξαιτίας αυτού, οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα είναι προσβάσιμες σε καθημερινούς επενδυτές, επιτρέποντας σχεδόν σε κανέναν να αποκτήσει έκθεση σε μια από τις πιο κερδοφόρες τάξεις περιουσιακών στοιχείων στην πρόσφατη ιστορία.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν και τα κρυπτονομίσματα έχουν ιστορικά αποφέρει εξαιρετικές αποδόσεις για τους επενδυτές, είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητα, τα οποία μπορεί να είναι είτε κατάρα είτε ευλογία ανάλογα με την προοπτική σας. Η αστάθεια των κρυπτονομισμάτων τα καθιστά εξαιρετικά περιουσιακά στοιχεία για βραχυπρόθεσμους εμπόρους – συμπεριλαμβανομένων των ημερών και εμπόρους swing, που εξάγει κέρδη από παροδικές αλλαγές στην τιμολόγηση.

Σε τελική ανάλυση, το Bitcoin (BTC) έχει επί του παρόντος μέση αστάθεια 60 ημερών 1,9%, δίνοντας στους εμπόρους την ευκαιρία να αποκομίσουν κέρδος 1,9% ή περισσότερο σε μία ημέρα. Αυτή η αστάθεια παρατηρείται επίσης στα περισσότερα άλλα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Ethereum (ETH) που έχει μέση μεταβλητότητα 60 ημερών 4,4% και Litecoin (LTC) με εκπληκτική αστάθεια 8,4%.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτές οι ριζικές μεταβολές των τιμών καθιστούν επίσης τα κρυπτονομίσματα δυνητικά προσοδοφόρα μέσα συναλλαγών διαιτητές που εξάγουν σχεδόν εγγυημένα κέρδη εκμεταλλευόμενοι τις διαφορές τιμών ενός περιουσιακού στοιχείου σε διαφορετικές πλατφόρμες ανταλλαγής.

Εντυπωσιακή πρόσφατη απόδοση

Παρόλο που η οικονομική κατάσταση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει γίνει η χειρότερη για τους τελευταίους μήνες ως αποτέλεσμα των κλειδαριών που σχετίζονται με τον ιό Coronavirus, η αγορά κρυπτογράφησης έχει δείξει εξαιρετική απόδοση το 2020 μέχρι στιγμής.

Παρά το πλήθος του Μάρτιο, η συνολική αγορά κρυπτογράφησης έχει αυξηθεί σε μέγεθος περισσότερο από 50% από την αρχή του έτους. Η συνολική κεφαλαιοποίηση όλων των κρυπτονομισμάτων στην αγορά ανέρχεται πλέον σε 288 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την άνοδο από μόλις 191,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην αρχή του έτους. Ταυτόχρονα, τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα έχουν σημειώσει μετεωρολογική ανάπτυξη από την αρχή του έτους, ενώ πολλά έχουν φτάσει στην υψηλότερη αξία τους το 2020 τον Ιούλιο.

Ως αποτέλεσμα, το Bitcoin κέρδισε πάνω από 33% από την αρχή του έτους, ενώ το Ethereum και το Tezos (XTZ) αυξήθηκαν 119% και 129% αντίστοιχα. Αυτή η ανάπτυξη παρατηρείται επίσης μεταξύ κρυπτονομισμάτων μεσαίου κεφαλαίου, μικρού κεφαλαίου, καθώς και κρυπτονομισμάτων μικρο-κεφαλαίου – μερικά από τα οποία κατάφεραν να εκτιμήσουν περισσότερο από 1.000% YTD – συμπεριλαμβανομένων των πρωτοκόλλων Orion (ORN) και Aleph (ALEPH).

Συγκριτικά, ο Dow Jones Industrial Average (DOW), Nikkei 225 (NI225), S&P 500 (IND) και οι περισσότεροι άλλοι σημαντικοί δείκτες μετοχών μειώθηκαν σημαντικά κατά την ίδια περίοδο.

Λόγω αυτών των εντυπωσιακών αποδόσεων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε επενδύσεις κρυπτογράφησης ως τρόπος διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου τους και αντιστάθμισης των στοιχημάτων τους έναντι παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων όπως μετοχές, μετοχές και εμπορεύματα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me