Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το BitMEX User Claims Exchange δεν επιστρέφει 30 BTC, το Exchange Responses

(Το άρθρο έχει ενημερωθεί συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων από τον εκπρόσωπο ανταλλαγής BitMEX που εξηγούν τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων)

Έχουν περάσει 17 ημέρες από τότε που το BitMEX γνώρισε «διακοπή λειτουργίας» στους διακομιστές τους εκκαθαρίζοντας εκατομμύρια συναλλαγές στην πλατφόρμα καθώς η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin (BTC) έπεσε στην περιοχή των 3.800 δολαρίων. Οι έμποροι σε γενικές γραμμές παραπονέθηκαν ότι οι συναλλαγές τους εκκαθαρίστηκαν ασυνήθιστα και δεν έχουν προσφερθεί ακόμη επιστροφές.

Ένας έμπορος ισχυρίζεται ότι έχει χάσει 30 BTC σε σύντομο χρονικό διάστημα με το χρηματιστήριο να επιστρέφει μόνο ένα μέρος του εμπορίου (περιθώριο), συνολικού ύψους 0,9242 BTC.

Ο Trader χάνει πάνω από 150.000 $ το φιάσκο του BitMEX στις 12 Μαρτίου

Σε ένα αποκλειστικό email που στάλθηκε στην ομάδα Coingape, ένας έμπορος ισχυρίζεται ότι το “downtime” του BitMEX, το οποίο είχε προηγουμένως αναφερθεί ως επίθεση DDoS, εκκαθαρίστηκε λανθασμένα κοντά στα 30 BTC (περίπου 150.000 $ κατά τη στιγμή της εκκαθάρισης). Ενώ το BitMEX έδωσε ένα μακρύ, αλλά ελαφρώς γεμισμένο εξήγηση σε αυτό που συνέβη στην πλατφόρμα τους στις 12 Μαρτίου &13, παραμένει μια πικρή γεύση για εμπόρους όπως αυτός που έχασε την επένδυσή τους και δεν έλαβε καμία επιστροφή χρημάτων.

Το email διαβάζει,

«Μπήκα στη μικρή θέση μου στα 4900 με την τιμή εκκαθάρισης να ορίζεται στα 5.100 $. Πριν από τη διακοπή λειτουργίας του [BitMEX], η τιμή κυμαινόταν γύρω στα 3605 $ », έγραψε ο έμπορος με έδρα την Κορέα. «Περίπου στις 11.55 όταν συνέβη το χρόνο διακοπής λειτουργίας, ο λογαριασμός μου διώχτηκε.»

Ο χρόνος διακοπής του BitMEX παρουσιάστηκε μεταξύ 12 Μαρτίου. (Εικόνα: BitMEX)

Μόλις το σύστημα άρχισε να λειτουργεί σε λιγότερο από μία ώρα, ο έμπορος διαπίστωσε ότι ολόκληρη η θέση εκκαθαρίστηκε, με μόνο τη θέση περιθωρίου να απομένει – 0,9242 BTC (~ 4.700 $). Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά από το 10 BTC (τουλάχιστον) που θα έπρεπε να είχε παραμείνει στον λογαριασμό του εάν τεθεί σε ισχύ το stop loss.

Εικόνα που δείχνει την τιμή εκκαθάρισης της συναλλαγής στα 4.488 δολάρια ΗΠΑ

Παρά το γεγονός ότι ορίστηκε μια απώλεια στάσης στα 4.488 $ (όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα), η θέση των εμπόρων ρευστοποιήθηκε στα 5.100 $, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με το γιατί η BitMEX δεν σταμάτησε την συναλλαγή ή τουλάχιστον επιστρέφει τον έμπορο για το δικό του λάθος.

“Βρήκα ρεκόρ και γραφήματα, η θέση μου ρευστοποιήθηκε από την τιμή του σήματος (5100 $), εκείνη τη στιγμή, η τιμή του δείκτη έφτασε τα 4100 $.”

Εικόνα που δείχνει την ψευδή τιμή ρευστοποίησης του βραχυπρόθεσμου εμπορίου στα 5.112 $

Και μετά την αποστολή ενός τόνου εισιτηρίων και καταγγελιών στην ανταλλαγή σε μια προσφορά για να διερευνήσουν το εμπόριο, εστάλη μια σύντομη και απογοητευτική απάντηση στις 21 Μαρτίου:

“Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι χρήστες δεν μπορούν να ελέγξουν κατά τη διάρκεια του χρόνου διακοπής λειτουργίας, αλλά χωρίς επιστροφή χρημάτων”

Ο έμπορος συνέχισε να παρενοχλεί την ανταλλαγή για μια εξήγηση και μια επιστροφή χρημάτων, αλλά κανένας δεν προσφέρθηκε με τη μόνη απάντηση από την ομάδα BitMEX που στάλθηκε στις 30 Μαρτίου διαβάζοντας:

“Διερευνήσαμε όλες τις [αξιώσεις] σας, αλλά Λυπούμαστε, δεν υπάρχει λόγος επιστροφής χρημάτων.”

BitMEX: “Εξετάζουμε όλους τους χρήστες που εκκαθαρίστηκαν”

Το χρηματιστήριο ανταποκρίθηκε στους ισχυρισμούς που προσφέρθηκαν από το BitMEX, δηλώνοντας ότι η ανταλλαγή συμβαδίζει με την υπόλοιπη αγορά που αντιμετώπισε «επιτυχία» στις 12 Μαρτίου & 13 που οδηγούν στα ατυχή γεγονότα, αλλά παρακολουθούν στενά με εμπόρους – συμπεριλαμβανομένου αυτού του συγκεκριμένου χρήστη.

Αναφέρεται μια δήλωση από το BitMEX,

«Έχουμε άμεση επαφή με οποιονδήποτε χρήστη BitMEX που βρέθηκε εκκαθαρισμένος κατά τη διάρκεια του χρόνου διακοπής λειτουργίας στις 13 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης επιστροφής χρημάτων, όπου ισχύει. Εξετάζουμε επίσης όλες τις αλληλεπιδράσεις μας με αυτόν τον συγκεκριμένο χρήστη. Οι αγορές γενικά – τόσο τα παραδοσιακά όσο και τα κρυπτονομίσματα – έχουν δει τους όγκους να σημειώνουν πτώση καθώς οι έμποροι διασχίζουν τα νερά των τελευταίων εβδομάδων. Το ανοιχτό ενδιαφέρον στην αγορά BitMEX XBTUSD, η οποία παραμένει το πιο ρευστό παγκοσμίως, έχει επηρεαστεί σύμφωνα με αυτό που έχουμε δει στην αγορά. “

Είναι η εμπιστοσύνη των χρηστών στο BitMEX?

Αυτή δεν ήταν η μόνη καταγγελία που έλαβε το BitMEX για την εκκαθάρισή τους. Ορισμένοι έμποροι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται όπως ο παρακάτω.

Η κατάσταση με #Bitmex πλησιάζει. Δεν πρόκειται να κάνω μεγαλύτερη εγγραφή. Είμαι εξαντλημένος με την ψυχική γυμναστική τους. Αυτό θα είναι το τελευταίο μου tweet σε αυτόν τον λογαριασμό. Βρείτε με στο @SimpelAlpha. https://t.co/D2KFa02oIq

– Sim (@_simpelyfe) 26 Μαρτίου 2020

Για να είμαστε δίκαιοι, το BitMEX έκανε πραγματικά επιστρέψτε μερικούς από τους εμπόρους αλλά η εμπιστοσύνη στην πλατφόρμα έχει κερδίσει ως την πρώτη νούμερο ένα πλατφόρμα BTC Futures, αυτή τη στιγμή βρίσκεται πίσω από τους Binance, Huobi και OKEx.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me