Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Το “The Great Crypto Heist” του Roubini, εν μέσω CFTC Probe BitMex Bleeds 524 εκατομμύρια $ σε εκροές

διαφήμιση Phemex

Η αυστηρή μομφή της Nouriel Roubini, γνωστή ως Dr. Doom, της πλατφόρμας κρυπτογραφικών παραγώγων, BitMEX, φέρεται να προσγειώνει την εταιρεία σε σοβαρό πρόβλημα. Το BitMEX, εν μέσω φήμων για έναν πλήρη έλεγχο CFTC, παρουσίασε 524 εκατομμύρια δολάρια σε εκροές τον Ιούλιο, ενώ η υπόλοιπη κοινότητα κρυπτογράφησης απολάμβανε μια bull-market. 

Ο Άρθουρ έκανε λάθος παρεμβαίνοντας με τον Περμπαμπάρε Ρουμπίνι?

Η αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησε στο BitMEX να χάσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια ξεκίνησε με μια συζήτηση μεταξύ του Nouriel Roubini, οικονομολόγου και κρυπτογράφησης και του Arthur Hayes, CEO του BitMEX. 

Στη σύνοδο κορυφής Blockchain Asia στην Ταϊπέι του 2019, ο Roubini κλήθηκε να συζητήσει με τον Hayes σχετικά με το θέμα των κρυπτονομισμάτων – είτε πρόκειται για απάτη είτε για το μέλλον. Λίγες μέρες πριν από τη συζήτηση, ο Roubini είχε κάνει tweet σε μια ενημέρωση από το BitMEXResearch σχετικά με το BitMEX που επιτυγχάνει πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών και 1 δισεκατομμύριο δολάρια ανοιχτό ενδιαφέρον για τη σύμβαση ανταλλαγής Bitcoin. Το σχόλιο του Roubini υπονοούσε ότι αυτά τα στοιχεία δεν ήταν αξιόπιστα, καθώς το 95% όλων των συναλλαγών bitcoin σε μια τυπική ανταλλαγή ήταν ψεύτικες.

Πηγή: Twitter

Στη συζήτηση, ο Ρουμπίνι διατήρησε την τυπική εχθρική του στάση έναντι των κρυπτονομισμάτων.

Ισχυρίστηκε ότι η βιομηχανία κρυπτογράφησης χαρακτηριζόταν από «άθλια συμπεριφορά» με απατεώνες και εγκληματίες και ότι το Bitcoin δεν ήταν «ασφαλές, δεν αποκεντρωμένο και ούτε καν επεκτάσιμο».. 

Μοιράστηκε επίσης την άποψή του σχετικά με άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI), τα Big Data, το Internet of Things (IOT), λέγοντας ότι η επανάσταση στον χώρο fintech ήδη συνέβαινε με αυτές τις τεχνολογίες και δεν χρειάζονταν κρυπτονομίσματα. «Δεν χρειαζόμαστε εκείνο το κοίλο των βρωμερών νομισμάτων», δήλωσε ο Ρουμπίνι. 

Ο Hayes υποστήριξε τις προτάσεις αξίας που προσφέρουν τα κρυπτονομίσματα, ειδικά την ψηφιοποίηση του χρήματος και την αποκέντρωση. «Σε 50 χρόνια, αν η Alibaba, το Facebook και η Google ελέγχουν τα πάντα, οι άνθρωποι θα τους αρέσει αυτό που δεν ελέγχεται από τις μεγάλες εταιρείες. Το Bitcoin δεν θα είναι μια εξειδικευμένη αγορά », τόνισε ο Hayes.

Στη συζήτηση πραγματοποιήθηκε επίσης συζήτηση γύρω από ψεύτικους τόμους σε ανταλλαγές κρυπτογράφησης, αβεβαιότητα κανονιστικής ρύθμισης και την επικείμενη κρυπτογράφηση Libra του Facebook.

Το “The Great Crypto Heist” του Ρουμπίνι

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη συζήτηση, ο Ρουμπίνι επιτέθηκε ξανά στα κρυπτονομίσματα με το άρθρο του «The Great Crypto Heist». Το άρθρο ξεκίνησε με φλεγμονώδεις παρατηρήσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και τη στάση των ρυθμιστικών αρχών απέναντί ​​τους –

«Τα κρυπτονομίσματα έχουν δημιουργήσει μια ολόκληρη νέα εγκληματική βιομηχανία, που περιλαμβάνει μη ρυθμιζόμενες υπεράκτιες ανταλλαγές, πληρωμένους προπαγανδιστές και έναν στρατό απατεώνων που θέλουν να ξεφύγουν από λιανικούς επενδυτές. Ωστόσο, παρά τις τεράστιες ενδείξεις για αχαλίνωτη απάτη και κακοποίηση, οι ρυθμιστικές αρχές και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου παραμένουν κοιμισμένες στο τιμόνι. “

Το άρθρο συνέχισε να περιγράφει τα προβλήματα με το BitMEX, συγκεκριμένα, τον μη ρυθμιζόμενο χαρακτήρα του και ότι είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο που περιελάμβανε «παρακέντηση σε« εκφυλισμένους παίκτες »(που σημαίνει ανίδεοι επενδυτές λιανικής) κρυπτογραφικά παράγωγα με μόχλευση 100 προς ένα». Ο Ρουμπίνι εξήγησε περαιτέρω ότι «με μόχλευση 100 προς ένα, ακόμη και μια αλλαγή 1% στην τιμή των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια κλήση περιθωρίου και να εξαλείψει όλες τις επενδύσεις ενός».

Επιπλέον, ο Ρουμπίνι κατηγόρησε την πλατφόρμα ότι χρεώνει υψηλά τέλη και προσελκύει τις αποταμιεύσεις των επενδυτών σε ένα «ταμείο εκκαθάρισης» που ήταν δυσανάλογα μεγάλο για την αποφυγή κινδύνου αντισυμβαλλομένου. Ο σκεπτικιστής της κρυπτογράφησης μοιράστηκε επίσης ότι οι εμπιστευτές του BitMEX του αποκάλυψαν ότι η ανταλλαγή δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τρομοκράτες και άλλους εγκληματίες από τη Ρωσία και το Ιράν που χρησιμοποιούσαν την ανταλλαγή για ξέπλυμα χρήματος σε μαζική κλίμακα. 

Η καταδίκη της πλατφόρμας συνεχίστηκε με τον Δρ Doom λέγοντας ότι δεν ακολουθούσε επαρκείς κανονισμούς AML / KYC και ότι οι επενδυτές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα λόγω κανονισμών, το χρησιμοποιούσαν ούτως ή άλλως αποκρύπτοντας τις διευθύνσεις IP τους με τυπικό VPN εφαρμογές.

Οι σοβαρές συνέπειες για το BitMEX

Οι φήμες δείχνουν ότι το άρθρο και το ταμπέλι της Ταϊπέι πυροδότησαν την έρευνα CFTC για τις λειτουργίες του BitMEX. Η έρευνα, που φέρεται να στοχεύει στην επένδυση λογαριασμών επενδυτών των ΗΠΑ στο BitMEX, ανακοινώθηκε στις 19 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Ιουλίου, η πλατφόρμα είχε βιώσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε εκροές. 

Ο ιστότοπος του BitMEX έχει επίσης μειωθεί σε δημοτικότητα. Από την # 11.851 κατάταξή του στις 19 Ιουλίου, έχει μειωθεί σε # 12.763 στο Alexa.com. Ο λογαριασμός Twitter του BitMEX ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 15 Ιουλίου, ενώ ο Arthur Hayes έμεινε επίσης σιωπηλός στο Twitter στις 12 Ιουλίου και ενημέρωσε τον λογαριασμό του με ένα κρυφό tweet στις 31 Ιουλίου. 

Το tweet του Hayes παρακολουθήθηκε από χρήστες του Twitter και τον κατηγόρησαν ότι είναι δειλός και υποβλήθηκε όταν η εταιρεία του διέρχεται έρευνα. 

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me