Τι θα μπορούσε να σημαίνει ο αγώνας δύναμης της Βενεζουέλας για το Petro και το Cryptocurrency

διαφήμιση Phemex

Μετά τις ειδήσεις του Προέδρου Nicolas Maduro’s φαινομενική απομάκρυνση από την εξουσία μετά από τρία ταραχώδη χρόνια που είναι υπεύθυνοι για τη Βενεζουέλα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η άνοδος του αντιπάλου του, υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ, Juan Guaidó, θα μπορούσε να σημάνει το τέλος για ένα από τα πιο περίεργα πειράματα κρυπτογράφησης στον κόσμο.

Το Petro υπήρξε η πηγή σημαντικής διαμάχης, με τον Maduro να το ανακηρύσσει κάποτε ως το μέλλον της Βενεζουέλας και επικριτές στίξη ότι ποτέ δεν φαινόταν να λειτουργεί πραγματικά ανά πάσα στιγμή. Ενώ ο Πρόεδρος Maduro ισχυρίζεται σταθερά ότι το οικονομικό μέλλον της χώρας συνδέεται άρρηκτα με το πρόγραμμα κρυπτογράφησης που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, ορισμένοι πίστευαν ότι το πολύ δημοσιευμένο Petro ICO ήταν κάτι περισσότερο από ένα μέσο αύξησης του σκληρού νομίσματος από ένα καθεστώς λιμοκτονίας χρέωση μιας χώρας με το υψηλότερο ποσοστό υπερπληθωρισμού στον κόσμο.

Χθες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε το πρωτοφανές βήμα ανακοινώνοντας επίσημη αμερικανική αναγνώριση για το Guaidó – μια θέση που υιοθετήθηκε γρήγορα από μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας Κολομβίας και του Καναδά. Με την ανακοίνωση της υποστήριξης των ΗΠΑ για το Guaidó έρχονται μερικά ενδιαφέροντα σενάρια για τη χρήση της Petro και της κρυπτογράφησης στη Βενεζουέλα συνολικά.

Η κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να καταλήξει στο τέλος για το Petro

Εάν ο Guaidó είναι επιτυχής στην προσπάθειά του να απελευθερώσει οριστικά τον Maduro, το Petro είναι σχεδόν σίγουρα καταδικασμένο σε απαρχαιωμένο γιατί από την αρχή, έχει αντιταχθεί από τις αμερικανικές αρχές. Κατά τη διάρκεια του ICO, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ήταν παράνομο για τους Αμερικανούς πολίτες να επενδύουν σε αυτό, και στην πραγματικότητα, δεν υπήρξε ποτέ καμία ένδειξη ότι το Petro ήταν εισηγμένο σε οποιαδήποτε αξιόπιστη ανταλλαγή.

Ολόκληρος ο λόγος για την ιδέα πίσω από το Petro ήταν ότι οι αμερικανικές κυρώσεις όχι μόνο αποδυνάμωναν σημαντικά την οικονομία της Βενεζουέλας, αλλά και άφησαν τη χώρα απελπισμένα από το πολύ αναγκαίο σκληρό νόμισμα, το οποίο εν μέρει ήταν υπεύθυνο για τα παγκόσμια κορυφαία στοιχεία υπερπληθωρισμού. Το Petro υποτίθεται ότι θα παρέχει μια νέα πηγή ξένων επενδύσεων για τη Βενεζουέλα που θα παρακάμψει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που εμπίπτει στη δικαιοδοσία των αμερικανικών αρχών λόγω της κατάστασης παραγόντων του δολαρίου ως παγκόσμιου εμπορίου και αποθεματικού νομίσματος.

Η απόσυρση των κυρώσεων και η εξομάλυνση των οικονομικών δεσμών θα καθιστούσε το Petro περιττό, και οι αμερικανικές αρχές θα ήταν επίσης πρόθυμες να απαλλαγούν από ένα έργο που έκανε μια σύντομη, εάν μια αποτυχημένη προσπάθεια να αμφισβητήσει την παγκόσμια χρηματοοικονομική ηγεμονία της Αμερικής.

Πιθανός αντίκτυπος στην υιοθέτηση Crypto στη Βενεζουέλα

Ενώ η πρόγνωση του Petro δεν φαίνεται καλή σε περίπτωση που το Maduro είναι χωρίς καθίσματα, το ίδιο δεν μπορεί απαραίτητα να ειπωθεί για την υιοθέτηση κρυπτογράφησης γενικά. Οι Βενεζουέλοι είναι ήδη μεταξύ των πιο παραγωγικών εμπόρων κρυπτογράφησης στον κόσμο, και ακόμη και η εξομάλυνση των οικονομικών δεσμών με τις ΗΠΑ δεν θα ήταν αρκετή για να τους πείσει να αφήσουν κρυπτογράφηση για fiat.

Πρώτον, είναι απίθανο να υπάρξει εισροή επενδύσεων σε οτιδήποτε πλησιάζει την κλίμακα που απαιτείται για μια πλήρη κλίμακα οικονομικής ανανέωσης. Ελλείψει τέτοιων επενδύσεων, η οικονομία που εξαρτάται από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη για την πλειονότητα των ανθρώπων, πράγμα που σημαίνει ότι οι μέθοδοι συναλλαγής και μεταφοράς αξίας που έχουν επιλέξει τα τελευταία δύο χρόνια θα παραμείνουν σε ισχύ για αρκετά λίγο καιρό να έρθει.

Ο Coingape ανέφερε πρόσφατα ότι η Dash έχει σημειώσει σημαντικές επιδρομές στις καταναλωτικές αγορές της Βενεζουέλας, δεσμεύοντας συμφωνίες με εμπόρους λιανικής και Kripto Mobile, κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων της Νότιας Αμερικής που πουλά τηλέφωνα προεγκατεστημένα με το οικοσύστημα Dash. Μια τέτοια καινοτομία είναι απίθανο να σταματήσει, εκτός εάν η Βενεζουέλα κυριολεκτικά παρασυρθεί σε μια πλημμύρα αμερικανικών χρημάτων fiat – που δεν φαίνεται να είναι στα χαρτιά.

Ανεξάρτητα από το αν το Petro επιβιώνει ή πεθαίνει, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα παραμείνει ένα ενδιαφέρον σημείο αναφοράς στην εξέλιξη των κρυπτονομισμάτων και μπορεί, στην πραγματικότητα, να έχει ήδη δημιουργήσει διάδοχους σε χώρες που πλήττονται από κυρώσεις όπως το Ιράν.


Η Coingape θα φέρει περισσότερες ενημερώσεις για την κατάσταση της Βενεζουέλας καθώς εξελίσσεται.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map