Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Οι νέοι κανόνες της Νότιας Κορέας για κρυπτονομίσματα αποτελούν παράδειγμα για άλλους

διαφήμιση Phemex

Οι κανόνες για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρημάτων μεταξύ άλλων εγκλημάτων στην αγορά κρυπτογράφησης τέθηκαν σε ισχύ στη Νότια Κορέα, την Τρίτη. Αναμένεται ότι αυτοί οι νέοι κανόνες κρυπτογράφησης θα είναι θετικοί μακροπρόθεσμα και θα προσδώσουν νομιμότητα στην αγορά κρυπτογράφησης. Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα σχέδια για τη θέσπιση κανονισμών είχαν εκφοβίσει τους επενδυτές της Νότιας Κορέας αρχικά. Ωστόσο, μετά από γεγονότα που ώθησαν την ανάπτυξη νέων κανόνων κρυπτογράφησης, η χώρα παρουσιάζει ένα εξαιρετικό παράδειγμα για άλλες οικονομίες να αναπτύξουν τους δικούς τους κανόνες κρυπτογράφησης.

Νέοι κανόνες κρυπτονομισμάτων ισχύουν στη Νότια Κορέα

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ρυθμιστική αρχή της Νότιας Κορέας σχεδίαζε να αντιμετωπίσει τους επενδυτές που φοβούνται τις εικασίες σχετικά με την κρυπτογράφηση. Με τους νέους κανόνες να ισχύουν την Τρίτη, οι συμμετέχοντες στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι πολύ πιο χαρούμενοι και θετικοί.

Σύμφωνα με μια πηγή των μέσων ενημέρωσης, η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSC) της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι τα νέα μέτρα που έχουν περιγραφεί σε ένα έγγραφο από τον φορέα στις αρχές του μήνα έχουν πλέον εφαρμοστεί. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του FSCF είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε τα αποτελέσματα αυτών των κανόνων ακόμα.

Σύμφωνα με το έγγραφο που περιγράφει τους κανόνες και δημοσιεύθηκε στις 23 Ιανουαρίου, η ρυθμιστική αρχή επιτρέπει μόνο την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς πραγματικού ονόματος, από τις 30 Ιανουαρίου. Οι κανόνες θα επιτρέψουν ουσιαστικά στις τράπεζες να συμμορφωθούν με το KYC AML δηλαδή να γνωρίζετε τον πελάτη σας, την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τις υποχρεώσεις όπως εξηγούνται από το έγγραφο.

Οι επενδυτές πιστεύουν ότι οι νέοι κανόνες θα αποδειχθούν θετικοί μακροπρόθεσμα

Το FSC πρόσθεσε περαιτέρω στο έγγραφο ότι η πρόθεση πίσω από τα περιγραφόμενα μέτρα είναι βασικά να μειωθούν οι πιθανότητες εκμετάλλευσης συναλλαγών κρυπτογράφησης για παράνομους σκοπούς όπως φοροδιαφυγή, εγκλήματα και ξέπλυμα χρήματος..

Ο Julian Hosp, ο συνιδρυτής και πρόεδρος της εκκίνησης κρυπτονομισμάτων, μιλώντας θετικά για αυτούς τους κανόνες των Νέων κανόνων Cryptocurrency εξήγησε ότι:

«Νομίζω ότι είναι η αρχή μιας καταστολής της ανωνυμίας και των περιπτώσεων παράνομης χρήσης που ενδέχεται να έχουν ορισμένα κρυπτονομίσματα. Εάν αργότερα, οι επενδυτές και οι εταιρείες έχουν περισσότερη νομική ασφάλεια που εργάζονται στο οικοσύστημα, θα έχει κάποια βραχυπρόθεσμα μειονεκτήματα, αλλά μακροπρόθεσμα, θα έχει μια πραγματικά, πολύ μεγάλη ώθηση. ”

Η απόφαση για την εφαρμογή των νέων κανόνων έλαβε χώρα μετά τις μικτές αντιδράσεις των αξιωματούχων της Νότιας Κορέας σχετικά με τη ρύθμιση.

John Sarson, ο διαχειριστής του Blockchain Momentum στον οποίο επενδύει blockchain και cryptocurrency συνδεδεμένες εταιρείες δήλωσαν ότι αυτοί οι κανόνες επιτρέπουν νομιμότητα και μεγαλύτερη κλίμακα:

«Τα πρωτόκολλα για την προστασία των επενδυτών ήταν αυτά που έλειπαν οι αγορές κρυπτογράφησης και αυτό επιδιώκει να εφαρμόσει η νομοθεσία στη Νότια Κορέα. Είναι καλό όποτε μια ανταλλαγή επενδύσεων γνωρίζει τον πελάτη τους και διασφαλίζει ότι οι πελάτες τους κάνουν πράγματα που είναι νόμιμα. “

Σύμφωνα με το Cryptocompare, η Κορέα έχει συναλλαγές σε bitcoin περίπου 4%, με 40% συναλλαγές σε γιεν Ιαπωνίας και 30% σε όρους δολαρίου. Παρά το ότι έχει ένα μικρό ποσοστό, είναι πιθανό αυτό Νομοκορεατικοί κανονισμοί θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά.

Με την απόκρυψη κρυπτογράφησης αξίας 530 εκατομμυρίων δολαρίων από Ιαπωνικό Coincheck ανταλλαγής, οι κανονισμοί έχουν πάρει ξανά το προσκήνιο.

Σημείωση συγγραφέα

Πέρυσι, όταν οι αρχές της Νότιας Κορέας μίλησαν για ένα πιθανή απαγόρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, ένας υπάλληλος υπογραφή αναφοράς από τους πολίτες της ενάντια στο βήμα της κυβέρνησης. Με πάνω από 250 χιλιάδες υπογραφές, η αναφορά έκανε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη λήψη κρυπτονομισμάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός συνόλου κανόνων που λειτουργούν για τη νομιμότητα και έναν πολύ καλύτερο χώρο κρυπτογράφησης.

Με το εικονικό νόμισμα να είναι ένα καυτό θέμα προβληματισμού τόσο για τους επενδυτές όσο και για τις αρχές, σε όλο τον κόσμο, η κίνηση της Νότιας Κορέας να εφαρμόσει τους νέους κανόνες είναι κάτι που οι άλλες χώρες μπορούν να προσβλέπουν. Η Νότια Κορέα είναι ένας βασικός ρυθμιστής κρυπτογράφησης που μπορεί να ληφθεί ως πρότυπο για τη δημιουργία δημογραφικών και τοπογραφικών ειδικών κανόνων κρυπτογράφησης.

Τι πιστεύετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα αυτών των κανονισμών στην αγορά κρυπτογράφησης; Πείτε μας τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων! 

Το περιεχόμενο που παρουσιάζεται μπορεί να περιλαμβάνει την προσωπική γνώμη του συγγραφέα και υπόκειται σε συνθήκες αγοράς. Κάντε την έρευνα αγοράς σας πριν επενδύοντας σε κρυπτονομίσματα. Ο συγγραφέας ή η έκδοση δεν φέρει καμία ευθύνη για την προσωπική σας οικονομική απώλεια.

 Ακολουθήστε μας στο

Κελάδημα , Facebook , Reddit

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me