Γιατί Crypto: Scam-Hit PMC Bank εξαπατά τον δημοσιονομικό ρυθμιστή της Ινδίας και εκατομμύρια πελάτες

διαφήμιση Phemex

Η εμπιστοσύνη τους σε ένα κεντρικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αποδεικνύεται δαπανηρή υπόθεση για εκατομμύρια καταναλωτές στην Ινδία. Η Συνεργατική Τράπεζα Punjab και Maharashtra (PMC), απαγόρευσε στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση στα χρήματα στους λογαριασμούς τους, ρίχνοντας έτσι τη ζωή τους σε αταξία. Όχι μόνο αυτό, κατάφερε να το κάνει αυτό ρίχνοντας σκόνη στα μάτια του επικεφαλής χρηματοοικονομικής ρυθμιστικής αρχής και της κεντρικής τράπεζας της Ινδίας, της Reserve Bank of India (RBI). Είναι καιρός να αρχίσουν οι καταναλωτές να μετατρέπονται σε κρυπτογράφηση? 

Το πρόβλημα PMC

Η PMC Bank εξαπάτησε την RBI αναφέροντας εσφαλμένα τα χρηματοοικονομικά της στοιχεία στη δημοσιονομική ρυθμιστική αρχή. Η τράπεζα υπέβαλε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία, τα οποία δεν περιλάμβαναν τα δεδομένα ορισμένων μη γνωστοποιημένων λογαριασμών, στην κεντρική τράπεζα για δειγματοληπτικές επιταγές. Σύμφωνα με τις αναφορές, η πλειοψηφία των λογαριασμών ήταν εκείνοι της Housing Development and Infrastructure Limited (HDIL), οι οποίοι κατά την επιθεώρηση από την RBI, βρέθηκαν ως μη εξυπηρετούμενα περιουσιακά στοιχεία (NPA).

Η PMC Bank έχει επίσης επιβάλει κυρώσεις στα όρια στεγαστικών δανείων σε θυγατρική της HDIL και το ενδιαφέρον είναι ότι ο διευθυντής της εταιρείας δεν ήταν άλλος από τον Πρόεδρο της τράπεζας, Waryam Singh. Ο Σινγκ είχε πραγματοποιήσει ακόμη και μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για την έγκριση υπερανάληψης στεγαστικών δανείων, η οποία και πάλι, παραβίασε τους κανόνες της κεντρικής τράπεζας.

Η υπόθεση έχει έρθει στο φως και ο Σινγκ συνελήφθη, αλλά οι πελάτες της τράπεζας συνεχίζουν από τον πυλώνα για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Πώς έγινε η τεχνική

Η τεχνολογία έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό το δόλιο σχέδιο. Από τους 1.800 υπαλλήλους της τράπεζας, μόνο 25 είχαν ειδικούς κωδικούς πρόσβασης σε λογαριασμούς HDIL. Ήξεραν τι συνέβαινε με τους λογαριασμούς, αλλά το υπόλοιπο προσωπικό δεν το γνώριζε. Επίσης, τα μέρη της συνωμοσίας παραβίασαν τα Συστήματα Πληροφοριών Διαχείρισης και τη Διαδικασία Ταυτοποίησης NPC για την απόκρυψη πληροφοριών που σχετίζονται με λογαριασμούς HDIL. Το σενάριο για την αναγνώριση συστήματος των NPA δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τους λογαριασμούς HDIL ως NPA, επειδή είχαν παραλειφθεί από τους λογαριασμούς NPA και τη λίστα λογαριασμών Overdrawn.

Έτσι, οι πληροφορίες που υποβλήθηκαν στην RBI παραποιήθηκαν και τα κέρδη που εμφανίστηκαν διογκώθηκαν.

Έχετε το Blockchain και το Crypto να γίνουν αναγκαιότητα?

Η καταστροφή του PMC ενισχύει την περίπτωση τόσο για το crypto όσο και για το blockchain. Crypto – επειδή η κατοχή νομισμάτων δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων έχουν τον πλήρη έλεγχο τους και πώς θέλουν να τους. Αρκετοί χρήστες του Twitter μοιράστηκαν τα ίδια αισθήματα σχετικά με την κρυπτογράφηση στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης.

Ο Ινδός επηρεαστής κρυπτογράφησης Shalini τόνισε πώς αποτυγχάνουν τα παραδοσιακά τραπεζικά συστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο και γι ‘αυτό υπήρχε ανάγκη μετάβασης σε Bitcoin.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν φρικτή για τις τράπεζες,


?Η Τουρκία παγώνει 4 εκατομμύρια λογαριασμούς χωρίς προειδοποίηση

?Τα ATM του Χονγκ Κονγκ εξαντλήθηκαν

?Η ινδική τράπεζα PMC κλειδώνει εκατομμύρια λογαριασμούς

?Η ινδική αστυνομία καταπολεμά τις τράπεζες στο δικαστήριο αφού ο RBI Ban τους σταματήσει να εξαργυρώσουν το Crypto που κατασχέθηκε

Αυτός είναι ο λόγος # bitcoin

– Shalini⚡ (@DesiCryptoHodlr) 7 Οκτωβρίου 2019

Ένας άλλος χρήστης τόνισε πώς οι τράπεζες είναι άπληστοι και το bitcoin μπορεί να είναι σωτήρας για τον μέσο άνθρωπο.

#PMCBankCrisis #PMCBankFraud Η κρίση των τραπεζών PMC δείχνει την αξιολύπητη κατάσταση των τραπεζών που είναι γεμάτες απληστία. Το Bitcoin γεννήθηκε για έναν μέσο άνθρωπο για να έχει την επιλογή στις τράπεζες. #saynotocentralbanks # bitcoin # ελευθερία #banksgoextinct # Κρυπτο #BankFraud

– pranav rajan; (@ walaupunguy1998) 6 Οκτωβρίου 2019

Ένας χρήστης του Twitter με τη λαβή KryptoSuperman επίσης ότι το crypto ήταν ο καλύτερος τρόπος για τους ανθρώπους να διατηρήσουν τα χρήματά τους στον έλεγχό τους.

# ΙνδίαWantsCrypto

PNB / PMC… Nirav Modi… Malya… Και η λίστα συνεχίζεται!

Σε ποιο σημείο οι άνθρωποι της Ινδίας θα συνειδητοποιήσουν ότι το crypto είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουν τα χρήματά τους ασφαλή στα χέρια τους και όχι κάποιο τραπεζικό λογαριασμό όπου δεν έχουν κανέναν έλεγχο σε αυτό?

– KryptoSuperman (@KryptoSuperman) 31 Οκτωβρίου 2019

Το ζήτημα απαιτεί επίσης την εφαρμογή τεχνολογίας blockchain στο χρηματοοικονομικό σύστημα. Το Blockchain διασφαλίζει ότι όλα τα αρχεία διατηρούνται με διαφάνεια και ότι ο έλεγχος δεν είναι συγκεντρωτικός. Οποιαδήποτε παραβίαση των δεδομένων που έχουν εγγραφεί στο blockchain θα είναι ορατή στα μέλη του δικτύου και έτσι μπορούν να ακυρώσουν αυτήν την εγγραφή. Έτσι, το blockchain έχει τη δυνατότητα να ελαχιστοποιήσει τις ευκαιρίες για απάτη και να κάνει τα χρηματοοικονομικά συστήματα πιο ασφαλή και αξιόπιστα για όλους.

Πιστεύετε ότι το blockchain είναι η απάντηση στα υπάρχοντα προβλήματα των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών συστημάτων; Μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας στα παρακάτω σχόλια!

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map