Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Η Crypto Industry απαιτεί από τους ρυθμιστικούς φορείς μια σαφή, σταθερή και διευκολυντική πολιτική που υποστηρίζει τα Cryptos

Ένα από τα βασικά εμπόδια που αποτρέπει τους αμερικανούς επενδυτές από τη βιομηχανία κρυπτογράφησης είναι το ασαφές κανονιστικό πλαίσιο. Κατανοώντας την ανάγκη για ένα κατάλληλο και ευνοϊκό ρυθμιστικό περιβάλλον για την επιβίωση των κρυπτογράφησης στις ΗΠΑ, πολλοί ειδικοί του κλάδου και αναλυτές στη χώρα βλέπουν να εκφράζουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους προς τις ρυθμιστικές αρχές και τους νομοθέτες. Σε μια τέτοια τελευταία προσπάθεια. οι ηγέτες της αμερικανικής βιομηχανίας κρυπτογράφησης συναντήθηκαν με νομοθέτες στο Capitol Hill για μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, εστιάζοντας κυρίως στη ρύθμιση για ICO και ψηφιακά νομίσματα.

Το Κογκρέσο καλεί στελέχη παραδοσιακής χρηματοδότησης και βιομηχανίας blockchain

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από τον Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο, Warren Davidson, ο οποίος έχει ήδη λάβει πολύ μεγάλη σημασία στην κοινότητα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων λόγω της φιλικής προς την κρυπτογράφηση προοπτικής του. Περισσότερα από 50 στελέχη εταιρειών τόσο στην παραδοσιακή χρηματοδότηση όσο και στη βιομηχανία blockchain παρευρέθηκαν στη στρογγυλή τράπεζα με εκπροσώπηση από γίγαντες crypto όπως οι Coinbase, Kraken, ConsenSys, Nasdaq, Circle και Fidelity μεταξύ άλλων. Ο λόγος για τον οποίο ξεχωρίζει αυτή η συνάντηση είναι ο κ. Davidson, ο οικοδεσπότης εκπονεί επί του παρόντος νομοσχέδιο κρυπτογράφησης, το οποίο θα εισαχθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων αργότερα αυτό το φθινόπωρο..

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρία πριν από τις εκλογές, δίνοντας μια καλή ευκαιρία για τους λάτρεις της κρυπτογράφησης να εκφράσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη ρύθμιση της σφαίρας κρυπτογράφησης. Το κύριο μήνυμα, προς τον νομοθέτη, ήταν σαφές: Οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να υιοθετήσουν μια σαφή και σταθερή πολιτική έναντι της κρυπτογράφησης, διαφορετικά οι εταιρείες blockchain θα αναγκαστούν να αναζητήσουν νέα λιβάδια.

Μετά από τέσσερις ώρες συζητήσεων, ο Κογκρέσος Davidson υπενθύμισε ότι ο λογαριασμός κρυπτογράφησής του δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και το πάνελ ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να ακούσετε τη βιομηχανία και να αποφασίσετε τι θα συμπεριλάβετε πριν το τελικό σχέδιο εισαχθεί στους νομοθέτες..

Είπε ότι «οι νόμιμοι παίκτες του κλάδου έχουν την επιθυμία για κάποια βεβαιότητα, ώστε να μπορούμε να αποτρέψουμε και να διώξουμε την απάτη. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να το κάνουμε μια ακμάζουσα αγορά στις ΗΠΑ. Είναι επιτακτική ανάγκη να το κάνουμε, το κάναμε καλά με το Διαδίκτυο. “

Ο Mike Lempres, διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, επιβεβαίωσε την ανάγκη για αλλαγή, λέγοντας ότι,

«Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και ομαλή αγορά, θέλουμε όλα τα ίδια πράγματα που κάνουν οι ρυθμιστικές αρχές. Δεν χρειάζεται να γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε στο παρελθόν και πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε αυτό. “

Ο Carla Carriveau, ανώτερος αξιωματικός του Circle και πρώην αξιωματούχος της SEC απάντησε ότι ακόμη και αν η SEC αποσαφηνίσει τους υπάρχοντες νόμους, εναπόκειται στο Κογκρέσο να εντείνει. Σύμφωνα με αυτήν,

“Το Κογκρέσο πρέπει να ενεργήσει επειδή η SEC είπε ότι αυτό που νόμιζαν ήταν σωστό, και έκανε ήδη αυτό που νόμιζαν ότι πρέπει να κάνουν.”

Ο δικηγόρος της ConsenSys, Τζόις Λάι, υπενθύμισε στους νομοθέτες ότι, δεδομένου ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι συνδεδεμένα με καμία κυβέρνηση, οι ιδρυτές τους δεν έχουν καθόλου περιορισμούς στην τοποθεσία της επιχείρησής τους. Τουλάχιστον οι μισοί από τους συμμετέχοντες προειδοποίησαν ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ πρέπει να δώσουν σαφήνεια χωρίς να καταστρέψουν τις επιχειρήσεις κρυπτογράφησης αλλιώς τα έργα θα μετακινηθούν σε περιοχές με γνώμονα την κρυπτογράφηση, όπως η Μάλτα ή η Ελβετία.

Επίσης, διαβάστε: Το τρέχον κανονιστικό πλαίσιο δεν ταιριάζει στην εταιρική υιοθέτηση κρυπτογράφησης: Οι βετεράνοι λένε SEC

Οι ειδικοί της Crypto απαιτούν τη λειτουργία ενός κανονιστικού πλαισίου για να ταιριάζει στα κρυπτονομίσματα

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας και βετεράνων που αποτελούνταν από τον βασικό προγραμματιστή του Bitcoin Bryan Bishop, τον πρώην διευθυντή της Morgan Stanley, Caitlin Long, πρωτοπόρο κωδικοποίησης ηλεκτρονικού εμπορίου Chris Allen, ιδρυτής του Ernst & Η ομάδα blockchain της Young Angus Champion de Crespigny και ο δικηγόρος του διαχειριστή κεφαλαίων Gavin Fearey, σε μια επιστολή προς τη SEC, υπέβαλαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν την SEC αποκαλύπτοντας αυτό που πιστεύουν ότι είναι κρίσιμα ζητήματα για τον χειρισμό της ρύθμισης κρυπτογράφησης που δεν αντιμετωπίστηκε σε άλλες επιστολές σχολίων που είχαν γίνει προηγουμένως δημόσια από την SEC.

Η επιστολή ανέφερε ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι μια μοναδική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων με μοναδικά πλεονεκτήματα και δυνατότητες και εάν είναι προσαρμοσμένα στην υπάρχουσα υποδομή της αγοράς, θα υπάρξει η εισαγωγή κινδύνων για τους επενδυτές που διαφορετικά δεν θα υπήρχαν. Η ομάδα πρότεινε ότι η SEC θα πρέπει να προσπαθήσει πιθανώς να ενημερώσει την υποδομή της αγοράς εάν θέλει πραγματικά να εκμεταλλευτεί το Bitcoin και άλλη τεχνολογία και να ενισχύσει περαιτέρω το χρηματοοικονομικό σύστημα.

Με τους ειδικούς του κλάδου της κρυπτογράφησης να εκφράζουν τις απόψεις τους σχετικά με τους κανονισμούς, μπορεί κανείς να αισθανθεί ότι οι ρυθμιστικές αρχές είναι επίσης ενεργοί και προσπαθούν να καταλάβουν τι χρειάζεται η βιομηχανία κρυπτογράφησης. Για την επίτευξη ενός ευνοϊκού πλαισίου πολιτικής, αυτή η επικοινωνιακή γέφυρα είναι απαραίτητη.

Οι νομοθέτες και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα εξετάσουν τη ζήτηση του κλάδου και θα καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη πολιτική υπέρ των κρυπτονομισμάτων; Ενημερώστε μας για τις απόψεις σας σχετικά.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me