Βασικοί παίκτες που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την ιαπωνική αγορά Crypto

διαφήμιση Phemex

Πρόσφατα, συνολικά πέντε ιαπωνικά κρυπτονομίσματα έκλεισαν τις δραστηριότητές τους ως αποτέλεσμα της Ιαπωνίας να σφίξει τη θηλιά στα χρηματιστήρια. Όλα ξεκίνησαν με το Coincheck hack στις αρχές του τρέχοντος έτους που οδήγησε τον Οργανισμό Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA) της Ιαπωνίας να προχωρήσει και να ενισχύσει την εποπτεία των ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Αυτό προκάλεσε αναταραχή στην ιαπωνική αγορά κρυπτογράφησης με αποτέλεσμα την είσοδο μεγάλων ονομάτων όπως η Line, η Monex Group και η Yahoo Japan σε αυτόν τον προσοδοφόρο κλάδο. Με το συνολικό μέγεθος της κρυπτογράφησης να κυμαίνεται περίπου στα 250 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν είναι σοκαριστικό ότι όλοι τρώνε την κρυπτογράφηση.

Εκατοντάδες εταιρείες ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν ιαπωνικές ανταλλαγές κρυπτογράφησης

Μετά την καταστροφή του Coincheck, η FSA εισάγει έναν νόμο που απαιτεί από τις ανταλλαγές κρυπτογράφησης να εγγραφούν από τον Απρίλιο του 2017. Υπό το φως αυτού του νόμου, η FSA διενήργησε επιτόπιες επιθεωρήσεις και διαπίστωσε ότι πολλές από αυτές τις ανταλλαγές στερούνται εταιρικής διακυβέρνησης και εσωτερικών ελέγχων.

Το πρακτορείο ζήτησε από τον χειριστή να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές και τους έδωσε την ευκαιρία να κλείσουν οικειοθελώς την επιχείρησή τους πριν από την παραγγελία της FSA. Οι αυστηρότεροι κανονισμοί οδήγησαν πέντε ανταλλαγές να αποσύρουν τις αιτήσεις εγγραφής τους και να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες στην αγορά που είναι έτοιμοι να τους αντικαταστήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 100 εταιρείες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη διεξαγωγή κρυπτονομισμάτων.

Για να πιστέψουμε τις πηγές, η δημοφιλής εφαρμογή συνομιλίας Line και CyberAgent, μια εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου συμμετέχουν επίσης στον αγώνα.

Η ομάδα Monex κοιτάζει τον προβληματικό Coincheck

Μετά την παραβίαση του Coincheck, η αγορά κρυπτογράφησης έχει συρρικνωθεί, αλλά έχει οδηγήσει σε ένα καλό πράγμα. Η αγορά τώρα εξαλείφει τους κακούς παράγοντες, δηλαδή εκείνα τα κρυπτογραφικά χρηματιστήρια που δεν ήταν προσεκτικά με τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών. Με την είσοδο μεγάλων παικτών, η αγορά κρυπτογράφησης θα έβλεπε σύντομα μια άλλη άνθηση.

Όσον αφορά τη λειτουργία ανταλλαγής κρυπτογράφησης, οι εταιρείες μπορούν να κερδίσουν μεγάλα κέρδη από τα τέλη συναλλαγής και να επεκτείνουν την πελατειακή τους βάση.

Ο Όμιλος Monex, μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που ιδρύθηκε το 1999, διαπραγματεύεται επί του παρόντος τη συμφωνία εξαγοράς που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Η συμφωνία που αναμένεται να περιλαμβάνει αρκετά δισεκατομμύρια γεν, πιθανότατα θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα.  

Μετά την παραβίαση, η FSA δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την εγγραφή στο Coincheck, καθώς ο οικονομικός παρατηρητής ζήτησε από την ανταλλαγή να βελτιώσει τις επιχειρηματικές της πρακτικές. Αν όμως εμπλακεί η Monex, η εταιρεία θα έχει την τάση να εγκρίνει την αίτηση εγγραφής.


Επίσης, διαβάστε: Σημαντικοί σύλλογοι για την καταπολέμηση της απαγόρευσης διαφημίσεων Crypto της Google τον Μάιο

Το Yahoo Japan είναι επίσης στο crypto mix

Με τον τρόπο που προχωρά η αγορά κρυπτογράφησης, είναι πιθανό οι μεγάλες τεχνολογίες και οι χρηματοοικονομικές εταιρείες να διαμορφώσουν τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Ένα άλλο μεγάλο όνομα είναι το Yahoo Japan, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να αγοράσει περίπου το 40% του BitARG Exchange Tokyo έως τον επόμενο μήνα για την κυκλοφορία του 2019.

Το BitARG δεν είναι ενεργό ανταλλαγή κρυπτογράφησης ή περιορίζεται μόνο στην ανταλλαγή bitcoin, αν και είναι εγγεγραμμένο στην FSA. Η είσοδος του Yahoo θα βοηθήσει στην προώθηση του τρέχοντα κινούμενου τομέα ανταλλαγής κρυπτογράφησης.

Εργασία για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου κρυπτοσυστήματος

Στην τρέχουσα ταραχώδη βιομηχανία κρυπτογράφησης, οι εξαγορές κερδίζουν την ορμή. Οι ανταλλαγές κρυπτογράφησης που δεν πληρούν τα πρότυπα FSA είτε ωθούνται σε συνεργασία με μια μεγάλη εταιρεία είτε απλώς κλείνουν.

Η FSA δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, θα επεκτείνει περαιτέρω τις επιθεωρήσεις της ακόμη και στα εγγεγραμμένα χρηματιστήρια και εάν χρειαστεί, θα λάβει τα διορθωτικά μέτρα. Όπως διευκρινίστηκε από έναν αξιωματούχο της FSA:

«Προς το παρόν, θα ενισχύσουμε τους κανονισμούς και θα ξεκαθαρίσουμε τα σάπια. Αυτό θα οδηγήσει σε ένα πιο υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον στο μέλλον. “

Μπορεί να μοιάζει με μια αρνητική κίνηση από τον οργανισμό με μια πρώτη ματιά, αλλά μέσω αυτού, οι αρχές ενθαρρύνουν την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία για τους πιθανούς επενδυτές στην κρυπτογράφηση. Θα βοηθούσε περαιτέρω στην απομάκρυνση αυτών των εταιρειών και ατόμων που απλά αναζητούσαν γρήγορα κέρδη.  

Ωστόσο, η κυβέρνηση πρέπει να επιτύχει μια καλή ισορροπία μεταξύ της ρύθμισης της αγοράς και της να της δοθεί χώρος για ανάπτυξη.

Ποιες είναι οι απόψεις σας σχετικά με την αυστηρή FSA στα ιαπωνικά χρηματιστήρια κρυπτογράφησης; Πιστεύετε ότι η είσοδος μεγάλων παικτών θα ήταν τελικά καλή για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας!

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map