Δισεκατομμύρια λόγοι για να φέρει την οικονομική ένταξη με ένα οικοσύστημα χωρίς τριβή

Σε παγκόσμιο επίπεδο, 1,7 δισεκατομμύρια ενήλικες παραμένουν χωρίς τράπεζες, που σημαίνει ότι περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού δεν διαθέτει επίσημες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Πιστεύεται ότι η προσέλκυση ενηλίκων και επιχειρήσεων στην τράπεζα στην επίσημη χρηματοοικονομική πλατφόρμα θα μπορούσε να δημιουργήσει περίπου 380 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα έσοδα για τις τράπεζες.

Η LALA World ελπίζει να δημιουργήσει ένα οικονομικό οικοσύστημα για όλους, όπου υπηρεσίες που περιλαμβάνουν εμβάσματα χαμηλού κόστους, πληρωμές χωρίς μετρητά, δάνεια peer-to-peer, fiat lending, κ.λπ. κυριαρχούν κάτω από μία ομπρέλα. Ανοίγει την πόρτα σε ρυθμιζόμενες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, δηλώνοντας ότι έχει μεγάλες δυνατότητες να προστατεύσει έως και 42 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτό που αποκαλεί «γκρίζα αγορά».

Το LALA World έχει το όραμα να προσεγγίσει άτομα με περιορισμένους πόρους μέσω blockchain, χωρίς να χρειάζεται να κατανοήσει την υποκείμενη τεχνολογία.

Η LALA World υποστηρίζει ότι, επί του παρόντος, οι διεθνείς συναλλαγές στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι εξαιρετικά αναποτελεσματικές – ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται από πολλούς μετανάστες που εργάζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Σύμφωνα με τον UN DESA, το 3,4% των κατοίκων του κόσμου σήμερα είναι διεθνείς μετανάστες. Ο αριθμός των μεταναστών που διαμένουν σε χώρες με υψηλό εισόδημα αυξήθηκε από 9,6% το 2000 σε 14% το 2017.

Λέει ότι οι πληρωμές μέσω του οικοσυστήματός τους θα ήταν χωρίς περιθώρια και σημαντικά φθηνές. Οι πληρωμές θα διεκπεραιώνονταν επίσης γρήγορα καθώς κανένας ενδιάμεσος δεν καθυστερεί τη συναλλαγή. Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του οικοσυστήματος καταγράφονται αμετάβλητα σε ένα Blockchain, καθιστώντας τις αναλλοίωτες.

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες και προϊόντα τους προσεχείς μήνες, μερικά από τα οποία είναι ήδη σε λειτουργία. Κάθε προϊόν είναι το ορόσημο για να διαμορφωθεί αυτό το δίκτυο και να γίνει ένα βιώσιμο οικονομικό οικοσύστημα.                           

LALA Pay, οι υπηρεσίες πληρωμών ξεκίνησαν με επιτυχία στην Ινδία νωρίτερα αυτό το μήνα μέσω του LALA World App με δυνατότητες του

υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών μέσω των οποίων ο χρήστης μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς τηλεφώνου, φυσικού αερίου, ευρυζωνικής, ηλεκτρικής ενέργειας και μεταπληρωμένων κινητών λογαριασμών περισσότερων από 25 διαφορετικών παρόχων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στην Ινδία.

Μια άλλη προσφορά LALA, το LALA Lending κυκλοφόρησε ζωντανά στην Ινδία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς το πρώτο τους δάνειο εκταμιεύτηκε με επιτυχία μέσω της εξαγοραζόμενης μη τραπεζικής χρηματοοικονομικής εταιρείας (NBFC) στην Ινδία, της οποίας η αίτηση για αλλαγή διοικητικού συμβουλίου υποβάλλεται στην Reserve Bank of India, η κυβερνητική αρχή. Με δωρεάν εξασφαλίσεις, fiat Lending και LALA Pay τα όνειρα του LALA World για το οικονομικό οικοσύστημα χωρίς τριβές να αγγίξουν πολλές ζωές με τις γενναιόδωρες προσφορές και υπηρεσίες τους.

Η LALA, αρχικά, θα προσφέρει δάνεια σε δύο τμήματα στην πρώτη φάση:

1) Micro και Nano Credit (MANC) για άτομα.

2) Δάνεια MSME: για Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Η Ινδία είναι μια τεράστια αγορά και για τις δύο αυτές προσφορές. Όπως σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το Ινδικό MSME απασχολεί περισσότερα από 50 εκατομμύρια άτομα, κλιμακώνοντας τις παραγωγικές δυνατότητες, περιορίζοντας τις περιφερειακές ανισότητες, εξισορροπώντας την κατανομή του πλούτου και συμβάλλοντας στον τομέα του ΑΕΠ-MSME το 8% του ΑΕΠ. Με το Nano Credit, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους νέους να γίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες με οικονομική υποστήριξη που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από την παραδοσιακή τραπεζική.

Το LALA World διερευνά πολλαπλές οπτικές γωνίες για να προσεγγίσει τα μέγιστα άτομα μέσω των κοινωνικών-επιχειρηματικών πλατφορμών τους.  


Έως τις 23 Ιουλίου 2018, έχουν προγραμματίσει να ξεκινήσουν το Recharge Services μέσω του LALA World App από τα ΗΑΕ, χρησιμοποιώντας τη συνεργασία τους με ManGo Point Payment Services L.L.C η οποία είναι εταιρεία εγγεγραμμένη στο Ντουμπάι, ΗΑΕ στο Οικονομικό Τμήμα του Ντουμπάι για αποδοχή και επεξεργασία πληρωμών στα ΗΑΕ. Μετά την κυκλοφορία, οποιοσδήποτε μετανάστης στα ΗΑΕ θα μπορούσε να συμπληρώσει τον λογαριασμό του LALA World App μέσω των περιπτέρων ManGo που υπάρχουν στο 450 τοποθεσίες σε όλα τα ΗΑΕ. Μετά από μια επιτυχημένη ανανέωση, οι χρήστες μπορούν να συμπληρώσουν τον δικό τους αριθμό κινητού ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει σε 10 διαφορετικές χώρες εκτός των ΗΑΕ, εξοικονομώντας τους από συχνές επισκέψεις στα περίπτερα..  

Μέχρι το 2020, θέλουν να κάνουν τη διαφορά σε 100 εκατομμύρια ζωές και να χτίσουν την αποδοχή του LALA, καθιστώντας αυτές τις ατομικές εκτοξεύσεις ως σκαλοπάτια προς το mega-vision!

Στο μέλλον, το LALA World θα μπορούσε να επιτρέψει τον δανεισμό crypto-to-crypto μεταξύ ομοτίμων (peer-to-peer). Αυτή θα ήταν η ταχύτερη μορφή δανεισμού και θα ενδυναμώσει τους μετανάστες που έχουν επείγουσα ανάγκη πίστωσης, οι οποίοι θα μπορούσαν να δανειστούν από τους κοντινούς και αγαπητούς τους.

Με τα αυξανόμενα επίπεδα εισοδήματος, η οικονομική ένταξη είναι πλέον μία από τις κορυφαίες ατζέντες για δημόσιους και ιδιωτικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Είναι η κατάλληλη στιγμή για όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να λάβουν υπόψη την αγορά των μη τραπεζικών και των τραπεζών. Αυτό μπορεί να γίνει αλλάζοντας το τρέχον μοντέλο λειτουργίας τους για να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη κερδοφόρα αγορά. Οι προκλήσεις των τρεχουσών τραπεζικών και δανειοληπτικών υπηρεσιών πρέπει να έχουν μια κοινή βάση της λύσης για να φέρουν όλα στην ίδια πλατφόρμα και φαίνεται ότι η LALA World έχει ισχυρές δυνατότητες να το επιτύχει.

Οργανισμοί όπως το LALA World μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τα ετήσια έσοδα των χωρών με:

  • Κλείσιμο του μικρού επιχειρηματικού χάσματος στο μέσο όρο των δανείων και παροχή συντηρητικών υπηρεσιών βάσει αμοιβών.
  • Συμπερίληψη των μη τραπεζικών ενηλίκων στο επίσημο χρηματοοικονομικό σύστημα και αύξηση των επιπέδων των επίσημων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών τους.

Πόροι:

(Accenture: https://www.accenture.com/us-en/insight-billion-reasons-bank-inclusively)

(http://www.iamwire.com/2017/09/importance-of-msme-sector-in-india/166912).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map