Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Είναι το παρελθόν του Facebook Haunting Libra στο παρελθόν; Μάθετε εδώ!

Υπάρχει κάποιος που ξέχασε Η υπόθεση σκανδάλου του Cambridge Analytica του Facebook σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων; Εάν δεν το έχετε κάνει τότε η επιτροπή της Γερουσίας ερευνά αυτήν την υπόθεση.!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Facebook ταλαιπωρείται από σκάνδαλα εδώ και χρόνια – μερικές φορές λόγω παρεμβάσεων στις εκλογές, και άλλες φορές ανησυχεί για το απόρρητο. Παρά τα πάντα, το Facebook αποφάσισε να λανσάρει το κρυπτονομίσμα του, το νόμισμα Libra, κάτι που δεν πέπτουν από τους νομοθέτες.

Κατά συνέπεια, οι νομοθέτες δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αποδεχθούν το γεγονός ότι το Facebook οραματίζεται να φέρει επανάσταση στην τρέχουσα μορφή χρήματος και ελπίζει να διευκολύνει μια ανοιχτή τραπεζική διευκόλυνση σε μη τραπεζικές και υποτραπεζικές τράπεζες.

Είναι δύσκολο να εμπιστευτείτε το Facebook τώρα!

ο ακρόαση ορίστηκε στις 16 Ιουλίου 2019, στο Capitol Hill στην Ουάσινγκτον, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Calibra David Marcus παρουσίασε για να καταθέσει το σχέδιο του Facebook για την επερχόμενη κρυπτογράφηση, Libra, το εμπλεκόμενο απόρρητο και πολλά άλλα θέματα. Για να το θυμίσω, το Libra είναι ένα σταθερό Bitcoin που υποστηρίζεται από μια κοινοπραξία εταιρειών όπως PayPal, MasterCard, eBay, Visa, Vodafone και πολλά άλλα – ενώ το Calibra είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι, που επιτρέπει την αποθήκευση, μεταφορά και αγορά νομίσματος Libra.

Σύμφωνα με το έγγραφο μαρτυρίας που υπέβαλε ο κ. Μάρκος πριν από την ακρόαση της Γερουσίας, η Facebook Inc. δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική πτυχή της Libra – ως εκ τούτου, το ίδιο συζητούσε κατά τη διάρκεια της ακρόασης. Ο κ. Μάρκος επέμεινε ότι τα οικονομικά δεδομένα των χρηστών θα είναι διαθέσιμα μόνο στο πορτοφόλι Calibra και το Facebook δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα ή τις οικονομικές πληροφορίες του χρήστη – εκτός από αυτό, προσθέτει ότι η Facebook Inc., θα είναι μόνο ένα από τα μέλη των Libra Associations όπως και άλλα ιδιωτικοί παίκτες eBay, Vodafone κ.λπ. Για όσους δεν γνωρίζουν το Libra Association είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, σχεδιασμένος για Libra και υποστηρίζεται από πολλές ιδιωτικές εταιρείες από διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιών, των χρηματοοικονομικών, των ασφαλίσεων, των μέσων ενημέρωσης και άλλων.

Ημέρα ακρόασης της Γερουσίας ανοίγει το ζήτημα απορρήτου

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ακρόασης 1, ο Lars Seier Christensen, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Concordium, το πρώτο δίκτυο επιχειρηματικών blockchain για ID / KYC στον κόσμο, δηλώνει ότι ένα από τα βασικά ζητήματα που βασίζεται στο να μην εμπιστευόμαστε το Libra είναι η «ασφάλεια» που κυμαίνεται από την εθνική ασφάλεια έως προστασία των επενδυτών.

Ομοίως, ο γερουσιαστής Sherrod Brown εξέφρασε την ανησυχία του.

Η εταιρεία είχε δείξει «μετά από σκάνδαλο μετά το σκάνδαλο ότι δεν αξίζει την εμπιστοσύνη μας».

Σε μια συνεχή ομιλία, ο Mr.Brown δηλώνει ότι θα ήταν «παραληρητικό» να σκεφτεί κανείς εάν ένα άτομο μπορεί να εμπιστευτεί την εταιρεία κοινωνικών μέσων με τα «σκληρά κερδοφόρα» χρήματά του. Ενώ το Facebook οραματιζόταν να βοηθά στην υποβιβασμό ενός μη τραπεζικού λογαριασμού, ο Mr.Brown επισημαίνει ότι?

«Θα ήμασταν τρελοί να τους δώσουμε την ευκαιρία να τους αφήσουμε να πειραματιστούν με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών».

Οι προηγούμενες ουλές του Facebook εξακολουθούν να είναι ορατές. Η χειρότερη μνήμη του απορρήτου της Cambridge Analytica στο Facebook είναι πολύ δύσκολο να τρίβεται, γεγονός που οδήγησε έναν άλλο γερουσιαστή να περάσει σκληρά σχόλια. Η Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρθα Μακ Σάλι εξέφρασε την ανησυχία της ως – «Δεν σας εμπιστεύομαι παιδιά». Είπε;

“Αντί να καθαρίσετε το σπίτι σας, εισάγετε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο.”

Ο κ. Μάρκος προσπάθησε να εξηγήσει πώς το Facebook διατηρεί το κοινωνικό του δίκτυο εκτός από το Libra. Είπε: «Το Facebook θα έχει μόνο μία ψήφο».

“Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήσαμε αυτό είναι να διαχωρίσουμε τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα, επειδή έχουμε ακούσει δυνατά και ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν να συνδεθούν αυτοί οι δύο τύποι ροών δεδομένων, επομένως αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζεται το σύστημα”

Όποια και αν είναι η περίπτωση – ολόκληρη η ακρόαση έβαλε το Libra του Facebook σε δίλημμα. Σύμφωνα με τις σημειώσεις ακρόασης, ο κ. Μάρκος ακολούθησε τον τόνο του εξηγώντας το Libra ως πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα και κρυπτογράφηση. Από την άλλη πλευρά, το Calibra είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι, αλλά, εν τω μεταξύ, είναι ένα προϊόν του Facebook που είναι μακράν το πιο ισχυρό κοινωνικό δίκτυο. Ένας γερουσιαστής έδειξε τον Μάρκους, λέγοντας «δεν το κάνεις αυτό για διασκέδαση».

Αν και το Facebook ξεκίνησε αυτό το σχέδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, λαμβάνει μια ευπρόσδεκτη κίνηση και από άλλες χώρες, όπως η Ελβετία. Αυτό είναι αλήθεια βλέποντας το έγγραφο Testify του Mr.Marcus που το καθόρισε ως εξής.

Είμαι περήφανος που το Facebook έχει ξεκινήσει αυτήν την προσπάθεια εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει ο Marcus. Πιστεύω ότι εάν η Αμερική δεν οδηγήσει την καινοτομία στον τομέα του ψηφιακού νομίσματος και των πληρωμών, άλλοι θα το κάνουν.

Το Facebook αντιμετωπίζει πρόστιμο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναφορές που επισημαίνουν την «Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC)» έχουν εγκρίνει πρόστιμο περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Facebook για παραβιάσεις απορρήτου του Cambridge Analytical. Σχετικά με αυτό, ο εκπρόσωπος David Cicilline, Δημοκρατικός από το Ρόουντ Άιλαντ δηλώνει ότι: «Το FTC μόλις έδωσε στο Facebook ένα χριστουγεννιάτικο δώρο πέντε μήνες».

«Είναι πολύ απογοητευτικό που μια τόσο ισχυρή εταιρεία που ασχολείται με τόσο σοβαρό παράπτωμα παίρνει ένα χαστούκι στον καρπό».

Όσον αφορά αυτό το ζήτημα του σκάνδαλου που τέθηκε κατά τη διάρκεια ακρόασης την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, ο κ. Μάρκος απάντησε ότι «Ξέρουμε ότι πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για να το κάνουμε αυτό σωστό» – θα καταθέσει και πάλι ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικής Υπηρεσίας του Σώματος την Τετάρτη (17 Ιουλίου 2019) για την ημέρα 2.

Συνδυάζοντας τις μικτές δηλώσεις από την ακρόαση – τόσο από τεχνολογικούς εγκεφάλους όσο και από αυτούς που εξέφρασαν βάναυσα την πλήρη εμπιστοσύνη τους στο Facebook, είναι συναρπαστικό να περιμένουμε και να πιάσουμε την ακρόαση της επόμενης ημέρας και το αποτέλεσμα αυτής.

Τι έπεται?

Παρόλο που ο κ. Μάρκος προσπάθησε το καλύτερό του για να εξηγήσει πώς το Facebook δεν συμμετέχει καθόλου στη Ζυγό και την Καλιμπρά όσον αφορά τα δεδομένα του χρήστη – είναι αρκετά δύσκολο να πιστέψουμε στο Facebook βλέποντας το παρελθόν του ρεκόρ. Στην πραγματικότητα, στις αρχές Ιουλίου, ο κ. Μάρκος δήλωσε ότι «ο χρήστης δεν χρειάζεται να εμπιστεύεται το Facebook για να χρησιμοποιήσει το Libra».

«Κατώτατη γραμμή: Δεν θα χρειαστεί να εμπιστευτείτε το Facebook για να επωφεληθείτε από το Libra. Και το Facebook δεν θα έχει καμία ιδιαίτερη ευθύνη για το δίκτυο Libra », δήλωσε ο κ. Μάρκος. «Αλλά ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν θετικά στο πορτοφόλι Calibra. Είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με την προσέγγισή μας στον διαχωρισμό των οικονομικών δεδομένων και θα ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας και θα εργαστούμε σκληρά για την επίτευξη πραγματικής χρησιμότητας ».

Ωστόσο, το αν το Facebook θα έχει επιτυχία στις ΗΠΑ είναι ακόμη θέμα χρόνου. Πρόσφατα, ένας αναλυτής Brent Thill του Jefferies δηλώνει ότι «δεν έχει σημασία αν το Libra του Facebook αποτύχει. Κύριε πολιτείες ότι

“Δεν πιστεύει ότι το Libra του Facebook θα έχει μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή το 80% των χρηστών του Facebook των ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για το ψηφιακό νόμισμα.”

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Facebook δεν διαθέτει καθαρό ιστορικό απορρήτου σε σχέση με τα δεδομένα των χρηστών, τι πιστεύετε ότι θα είναι το επόμενο κεφάλαιο της Libra .; Πιστεύετε ότι θα λάβει θετικά σχόλια από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ή σκληρή κριτική που οδήγησε το Facebook να αποφασίσει για την επόμενη κίνηση του; Πείτε μας τη γνώμη σας στο παρακάτω σχόλιο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me