Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Είστε βέβαιοι ότι οι χάκερ δεν κλέβουν το Cryptocurrency σας;

Μια τρέλα bitcoin έχει σίγουρα συμβαίνει στην οικονομία!

Με την αξία του κρυπτονομίσματος να φτάνει τα 20.000 $ τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ένα υψηλό όλων των εποχών, έχει συγκεντρώσει την προσοχή ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Αν και η αξία του bitcoin έχει μειωθεί σε κάπου περίπου $ 9000, όλοι θέλουν ακόμα ένα κομμάτι.

Η αυξανόμενη τρέλα οδήγησε στην παρέμβαση κυβερνητικών αρχών που θέλουν να τη ρυθμίσουν και να τη φορολογήσουν. Αλλά δεν είναι όλα, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που αφορούν εδώ είναι η παραβίαση και κλοπή bitcoin. Όπως και κάθε άλλη βιομηχανία, τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin είναι επίσης ευαίσθητα στο να χαθούν ή να κλαπούν.

Εάν είστε έτοιμοι να συμμετάσχετε σε αυτόν τον ακμάζοντα τομέα ή είστε ήδη μέρος του, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ιδέα για την άλλη πλευρά του. Σωστά! Είναι πιθανό αυτές οι παραβιάσεις ή κλοπές να είναι τελικά ο θάνατος του bitcoin μεταξύ άλλων κρυπτονομισμάτων. Ζητά σίγουρα μια μετρημένη προσέγγιση, αλλά αυτό είναι για άλλη μια μέρα. Σήμερα, θα συζητήσουμε αυτούς τους παράγοντες που θα μπορούσαν να σας κλέψουν τα bitcoin σας.

  1. Κίνδυνοι ασφαλείας σε ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων  

Όρος Η ανταλλαγή Gox υπήρξε το μεγαλύτερο χάκερ στην ιστορία με κλεμμένα bitcoin αξίας 473 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Bitstamp με 5,1 εκατομμύρια δολάρια, ένα $ 66 εκατομμύρια hack στο Bitfinex και το πρόσφατο Coincheck που έχασε bitcoin αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων σηματοδοτεί μόνο μερικές από τις πιο δαπανηρές hacks ποτέ.

Αυτό το είδος hacks συμβαίνει καθώς οι hackers αποκτούν είσοδο στα πορτοφόλια bitcoin της εταιρείας που έχουν χρήματα από άτομα. Θα μπορούσε να οφείλεται στις ανησυχίες ασφαλείας, που είναι πολύ εύκολο να παρακαμφθούν.

της ανταλλαγής.

Οι ανταλλαγές hacks μπορούν επίσης να αποδειχθούν απάτες. Μια εταιρεία προσφέρει μια υπηρεσία ανταλλαγής που σχετίζεται με το bitcoin όπου οι πελάτες διατηρούν τον λογαριασμό τους bitcoin και στη συνέχεια ξαφνικά μια μέρα, η εταιρεία εξαφανίζεται. Η εταιρεία μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει παραβιαστεί, αλλά στην πραγματικότητα, απλώς απέρριψε μια απάτη εξόδου.

  1.  ICO απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος

Υπήρξαν μερικές διαβόητες ιστορίες πειρατείας που σχετίζονται με το bitcoin που συνέβησαν όταν οι εταιρείες πραγματοποίησαν τις αρχικές προσφορές κερμάτων (ICOs). Το ICO είναι μια μορφή συγκέντρωσης χρημάτων όπου οι επενδυτές αγοράζουν μάρκες του έργου είτε πληρώνοντας σε κρυπτογράφηση είτε σε χρήματα fiat.

Αυτό που συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι χάκερ που πλαστοπροσωπούν τον ιστότοπο μιας εταιρείας με έναν ψεύτικο. Ο χάκερ στη συνέχεια πείθει τους επενδυτές να στείλουν τα χρήματά τους σε διαφορετικό πορτοφόλι bitcoin. Μόλις στείλετε τα bitcoin σας, δεν θα τα ανακτήσετε. Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο επενδυτής όσο και η εταιρεία έχουν χάσει τα bitcoin τους.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε εδώ είναι να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπος στον οποίο στέλνετε τα χρήματά σας είναι ένας γνήσιος ιστότοπος.

  1. Εκμετάλλευση καναλιών FB, Google και Youtube

Η ανακάλυψη παγκόσμιων καναλιών όπως το Facebook, το Google και το Youtube που χρησιμοποιούνται για απάτη στους επενδυτές bitcoin ήταν πρόσφατη που οδήγησε το FB να απαγορεύσει αυτές τις διαφημίσεις, αλλά πώς ακριβώς το επιτυγχάνουν οι απατεώνες?

Οι απατεώνες προσφέρουν στιγμιαία χρήματα σε αντάλλαγμα bitcoin που ζητούν ένα αρχικό τέλος εκκίνησης με την υπόσχεση να διπλασιαστεί η αρχική σας επένδυση. Με την ευρεία εμβέλεια των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, μεταδίδουν με επιτυχία την απάτη τους σε χιλιάδες ανθρώπους και έκλεψαν bitcoin χωρίς να διατηρήσουν το άλλο άκρο της συμφωνίας.

Επιπλέον, αυτοί οι απατεώνες χρησιμοποιούν το bitcoin ως δόλωμα για να βλάψουν τον υπολογιστή σας μέσω λήψεων κακόβουλου λογισμικού μαζί με το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) όπου οι απατεώνες πλαστοπροσωπούν την επωνυμία bitcoin για να αποκτήσουν την αξιοπιστία ενός θύματος.

Οι απατεώνες στοχεύουν τις διαφημίσεις αναζήτησης Google με πλαστογράφηση των μεγάλων εμπορικών σημάτων της βιομηχανίας bitcoin που εμφανίζονται ως διαφημίσεις στην κορυφή των σελίδων αναζήτησης Google. Αυτές οι πλαστογραφημένες διαφημίσεις προωθούν τους χρήστες στις όμοιες σελίδες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των απατεώνων από όπου κλέβουν τα προσωπικά στοιχεία του θύματος.

Πρόσφατα, το YouTube χρησιμοποιήθηκε επίσης από τους χάκερ για την εξόρυξη της κρυπτογράφησης στους υπολογιστές των χρηστών. Οι χάκερ βασικά εκμεταλλεύτηκαν τις διαφημίσεις που έρχονται πριν και μεταξύ των βίντεο. Προφανώς, αυτές οι διαφημίσεις περιέχουν έναν κώδικα εξόρυξης που χρησιμοποιεί περίπου 80% CPU του προγράμματος παρακολούθησης βίντεο.

Έτσι, αυτό το είδος της εισβολής και της κλοπής κινδυνεύει να είστε ευάλωτοι κατά την αντιμετώπιση bitcoin. Η πλήρης γνώση, κατανόηση και προσοχή είναι τα κλειδιά εδώ. Αν έχετε απορίες ή προτάσεις σχετικά με τους κινδύνους, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου σχολιάζοντας παρακάτω!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me