Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Είναι η Αφρική ο νέος κόμβος κρυπτογράφησης; Αφρικανικές εταιρείες προτρέπουν την κεντρική τράπεζα να αγοράσει Bitcoin έναντι USD

Τα σύννεφα αυξάνονται πάνω από την αξία του USD και ενδέχεται να οδηγήσουν σε επακόλουθη πτώση της αξίας τους σε κοντινό χρόνο. Οι αφρικανικές εταιρείες λαμβάνουν σοβαρά αυτόν τον κίνδυνο και το θεωρούν θέμα Εθνικής ανησυχίας, ζητώντας από την Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει δράση επί του θέματος και προέτρεψαν να ευνοήσουν το Bitcoin έναντι του δολαρίου.

Γιατί το χάος?

Το αμερικανικό δολάριο υπέστη από τη συνεχιζόμενη απάντηση «πωλήστε το γεγονός» στην έγκριση του φορολογικού λογαριασμού. Οι προσαρμογές του χαρτοφυλακίου στο τέλος του έτους μαζί με την εξασθενημένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών, μια έλλειψη αξιώσεων ανεργίας και άλλες αρνητικές ειδήσεις δεν βοήθησαν το greenback. Η αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου και άλλων νομισμάτων βασικών εμπορευμάτων οδήγησε επίσης στο δολάριο να χάσει το έδαφος σε γενικές γραμμές.

Δείτε το μακροπρόθεσμο διάγραμμα του δείκτη δολαρίων ΗΠΑ παρακάτω. Ο δείκτης παρακολουθεί ουσιαστικά την απόδοση του δολαρίου σε σχέση με άλλα σημαντικά νομίσματα.

                            Διάγραμμα ευγενική προσφορά του StockCharts.com

Στην πραγματικότητα, πολλές αφρικανικές χώρες βασίζονται στα αποθέματα μετρητών σε δολάρια ΗΠΑ και τα δολάρια ΗΠΑ προέβλεψαν ότι η πτώση της αξίας τους έχει προκαλέσει ανησυχία σε εκπροσώπους πολλών εταιρειών. Ο Groupe Nduom, αντιπρόεδρος μιας κορυφαίας χρηματοοικονομικής εταιρείας χαρτοφυλακίου, Papa-Wassa Chiefy Nduom, πήρε το Linkedin και το Twitter για να φέρουν αυτό το ζήτημα για «λιγότερη εξάρτηση από το greenbacks και περισσότερη επένδυση σε bitcoin» στο προσκήνιο..

Ο κ. Nduom ρωτά μέσω του λογαριασμού Linkedin του.

«Τι θα συμβεί αν αυτή η ήπειρος θα μπορούσε τελικά να οικοδομήσει συναίνεση γύρω από ένα νέο ψηφιακό αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο – και να βρει τρόπους χρηματοδότησης της ανάπτυξης υποδομών, αξιοποιώντας το»,

έγραψε.

«Θα ψάχνω τον πρώτο Αφρικανικό Κεντρικό Τραπεζίτη που λέει – κουράστηκα να βάζω το καπέλο μου στο χέρι και να ικετεύω – ας πάρουμε κάποιο ρίσκο και να σκάψουμε σε αυτό το νέο παγκόσμιο, χωρίς άδειες, ισχυρό και επεκτάσιμο οικονομικό οικοσύστημα. Όλα όσα πρέπει να μάθουμε είναι δωρεάν στο Διαδίκτυο. “

Αύξηση του ενδιαφέροντος των αφρικανικών χωρών για κρυπτογράφηση και Bitcoin

Υπάρχουν περίπου 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε τράπεζες ή λογαριασμούς και τα περισσότερα από αυτά ζουν σε οικονομικά και πολιτικά ασταθείς χώρες. Το Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την αποθήκευση του πλούτου, εξαλείφοντας έτσι τις πιθανότητες οποιασδήποτε τοπικής αυτοδιοίκησης να απαλλάξει χρήματα από έναν τραπεζικό λογαριασμό.

Πρόσφατα, η Αφρική παρατηρεί επίσης αύξηση της δραστηριότητας Bitcoin. Οι πελάτες στη δεύτερη μεγαλύτερη ήπειρο του κόσμου και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη ομάδα έχουν λάβει σοβαρά υπόψη την κρυπτογράφηση για αρκετό καιρό.

Η Νότια Αφρική είναι ένας από τους βασικούς παίκτες όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα και το blockchain με πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις να τρέχουν στη χώρα.

Η Νότια Αφρική προς το παρόν δεν διαθέτει κανονισμούς για τη χρήση κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, η Reserve Bank έχει εκκαθαρίσει τη θέση της σε εικονικά νομίσματα και τα περιέγραψε σε αυτό το έγγραφο σχετικά με  Έγγραφο θέσης για εικονικά νομίσματα εκδόθηκε το 2014.

Οι ευκαιρίες στην αφρικανική ήπειρο για νεοσύστατα κρυπτονομίσματα

Bitcoin για εμβάσματα

Ένας συγκεκριμένος τομέας όπου το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα ενοχλητικά στην αφρικανική ήπειρο είναι τα εμβάσματα. Τα εμβάσματα χρημάτων στην υποσαχάρια Αφρική, τα οποία αποστέλλονται κυρίως από μέλη της κοινότητας που εργάζονται στο εξωτερικό, αναμενόταν να αυξηθούν 41 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2016. Εκτιμάται ότι τα εμβάσματα στην Αφρική αντιπροσωπεύουν μέσο όρο ανά χώρα κατά 5% του ΑΕΠ.

Μπορεί το Bitcoin να είναι εναλλακτικό στις παραδοσιακές τραπεζικές συναλλαγές?

Ως εκ τούτου, ο Christian που είναι ιδρυτής της Νιγηριανής εταιρείας Bitstake λέει ότι το Bitcoin μπορεί να προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική μορφή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για την Αφρική.

“Το Bitcoin μπορεί να βοηθήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Αφρική και να παράγει υγιείς εναλλακτικές λύσεις, εάν μια τράπεζα δεν έχει πρόσβαση σε πληθυσμό, τότε θα χρειαστούν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για την ασφαλή ασφαλή μεταφορά και μεταφορά χρημάτων – πιστεύουμε ότι η υπηρεσία μας εξυπηρετεί αυτό το” μη τραπεζικό “τμήμα.”

Τα εμπόδια στην ανάπτυξη

Χωρίς αμφιβολία, το bitcoin είναι μια νέα ιδέα που μπορεί να μεταμορφώσει τα οικονομικά της αφρικανικής ηπείρου, αλλά βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της βρεφικής ηλικίας. Τα κύρια εμπόδια που μπορεί να προκύψουν στην υιοθέτηση του Bitcoin είναι αυτό

  • Η Αφρική εξακολουθεί να είναι πολύ ρευστή,  
  • Υπάρχει ψηφιακή έλλειψη καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές συσκευές.
  • Η Αφρική έχει έλλειψη δύναμης ως τέτοια αντιστέκεται σε κάθε είδους εξόρυξη.

Ο Falk Benke, ιδρυτής της εκκίνησης bitcoin της Ghanian, υποστηρίζει ότι το Bitcoin δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις δυνατότητές του, εκτός εάν η απορρόφηση γίνει ευκολότερη μέσω ορισμένων μέτρων, από την κοινοτική εκπαίδευση έως τη δημιουργία ενός ευνοϊκού ρυθμιστικού καθεστώτος.

«Το Bitcoin έχει τη δυνατότητα να έχει αντίκτυπο στην Αφρική υπό ορισμένες συνθήκες: υιοθέτηση των μαζών που απαιτούν εκπαίδευση και προσβασιμότητα μέσω κινητών τηλεφώνων καθώς και φιλικό ρυθμιστικό περιβάλλον».

αυτος λεει.

Μας οδηγεί σε μια ερώτηση, θα επηρεάσει το Bitcoin την πτώση της αξίας USD??

Πείτε μας τις σκέψεις σας για το bitcoin το 2018 στα παρακάτω σχόλια ή γράψτε μας στο [προστασία μέσω email]

Το περιεχόμενο που παρουσιάζεται μπορεί να περιλαμβάνει προσωπική γνώμη του συγγραφέα και υπόκειται σε συνθήκες αγοράς. Κάντε την έρευνα αγοράς σας προτού επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα. Ο συγγραφέας ή η έκδοση δεν φέρει καμία ευθύνη για την προσωπική σας οικονομική απώλεια.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me