Το Bitcoin και το δολάριο αντιστρέφονται τον Σεπτέμβριο, αλλά η τάση πιθανότατα θα συνεχιστεί

Το Bitcoin σημείωσε συρρίκνωση τον Σεπτέμβριο του 2020, μειώνοντας σχεδόν το 9%, καθώς το δολάριο κέρδισε έδαφος. Το δολάριο επωφελήθηκε από την αποτροπή του κινδύνου και τη λήψη κέρδους σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, παρά την πτώση των αποδόσεων των ΗΠΑ στο ταμείο. Οι τεχνικές στο bitcoin έναντι του greenback, αντικατοπτρίζουν την ενοποίηση, αλλά καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να συσσωρεύουν θέσεις, υπάρχει πιθανότητα το BTC / USD να ανέβει στα νέα υψηλά του 2020.

Το δολάριο προκαλεί απώλειες Bitcoin

Η υποχώρηση του bitcoin κατά το Σεπτέμβριο οφείλεται στα κέρδη του δολαρίου ΗΠΑ και στη μείωση των πιο επικίνδυνων περιουσιακών στοιχείων. Οι έμποροι κέρδισαν κέρδη σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία τον Σεπτέμβριο, μειώνοντας τις τιμές των μετοχών μαζί με το bitcoin. Τον Σεπτέμβριο, οι μετοχές και το bitcoin συσχετίστηκαν σε μεγάλο βαθμό, σε συνδυασμό μεταξύ τους. Η συσχέτιση μεταξύ του S&Ο δείκτης P 500 και το bitcoin έφτασαν το 80% τον Σεπτέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι το 80% της κίνησης στο BTC / USD σχετίζεται με την κίνηση στο S&Ευρετήριο P 500. Για να αντισταθμίσουν τις απώλειες σε ένα πιο ριψοκίνδυνο περιουσιακό στοιχείο, οι έμποροι μετακινήθηκαν σε περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου, όπως το δολάριο ΗΠΑ. Από τον Μάιο του 2020, το δολάριο έχει χάσει περίπου το 6%, αλλά ανέκαμψε λίγο περισσότερο από το 2% το Σεπτέμβριο.

Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων παραμένουν κοντά στο δολάριο

Τα κέρδη του δολαρίου δεν απέτρεψαν τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που παραμένουν χαμηλοί στο greenback. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση δέσμευσης των εμπόρων που κυκλοφόρησε για την ημερομηνία που έληξε στις 22 Σεπτεμβρίου, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων παραμένουν πολύ μακρύ το ευρώ και συντομεύουν το greenback. Το ανοιχτό ενδιαφέρον για τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων δείχνει ότι είναι μακρά συμβόλαια 446K σε σύγκριση με σύντομες συμβάσεις μόνο 15Κ. Η άποψη ότι οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων είναι βέβαιοι ότι το greenback μπορεί να συνεχίσει να κινείται χαμηλότερα θα είναι χρήσιμη για τους bulls bitcoin.

Το Bitcoin Reverse συνεχίζει να πέφτει

Τα αποθέματα Bitcoin στα χρηματιστήρια μειώνονται, γεγονός που αντικατοπτρίζει ότι οι επενδυτές λιανικής ενδέχεται να συσσωρεύουν bitcoin. Σύμφωνα με στοιχεία από CryptoQuant, αποθεματικά όλων των ανταλλαγών μειώθηκε στα 2,4 εκατομμύρια BTC, που ισοδυναμεί με 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό συγκρίνεται με τα αντίστροφα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τον Οκτώβριο του 2019, όπου όλες οι ανταλλαγές είχαν περίπου 2,8 εκατομμύρια BTC, επί του παρόντος αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η πτώση στο αντίστροφο του BTC είναι περίπου 5 δισεκατομμύρια.

Τα αποθεματικά bitcoin στα χρηματιστήρια αυξάνονται όταν οι επενδυτές καταθέτουν Bitcoin σε ένα χρηματιστήριο και μειώνονται όταν αγοράζονται από ένα χρηματιστήριο. Οι καταθέσεις bitcoin στα χρηματιστήρια αντικατοπτρίζουν την πίεση πώλησης καθώς οι επενδυτές αγοράζουν κυρίαρχο νόμισμα και πωλούν BTC. Αυτό συμβαίνει επειδή οι έμποροι πρέπει να στείλουν BTC σε ανταλλαγές για να πουλήσουν την κρυπτογράφηση. Έτσι, όταν οι εισροές συναλλάγματος του BTC αρχίζουν να μειώνονται και τα αποθεματικά αρχίζουν να μειώνονται, περιγράφει μια κατάσταση όπου οι επενδυτές ενδιαφέρονται λιγότερο να πουλήσουν BTC. Σύμφωνα με το CryptoQuant, τις τελευταίες 8 εβδομάδες, οι καθαρές εισροές συρρικνώθηκαν κατά περίπου 20.000 BTC ανά μήνα. Οι καθαρές εισροές μειώθηκαν απότομα καθώς το BTC ανέκαμψε απότομα.

Τεχνική ανάλυση

Τα τεχνικά στοιχεία δείχνουν ότι το BTC / USD ενοποιείται ακριβώς κάτω από την αντίσταση κοντά στον κινούμενο μέσο όρο των 10 εβδομάδων στα 11.100. Η υποστήριξη φαίνεται κοντά στον κινούμενο μέσο όρο των 50 εβδομάδων στα 8.919. Ο κινούμενος μέσος όρος των 10 εβδομάδων ξεπερνούσε τον κινούμενο μέσο όρο των 50 εβδομάδων, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση. Η μεταβλητότητα έχει μειωθεί και είναι τώρα κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα που παρατηρήθηκαν το 2020. Το εύρος ζώνης του Bollinger έχει συρρικνωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι αστάθεια στις συναλλαγές bitcoin έχει μειωθεί σημαντικά.

Η βραχυπρόθεσμη ορμή έχει γίνει θετική καθώς ο γρήγορος στοχαστικός δημιούργησε ένα σήμα crossover buy. Ο γρήγορος στοχαστικός είναι ένας ταλαντωτής ορμής που μετρά την επιτάχυνση και την επιβράδυνση της ορμής. Μετρά επίσης τα επίπεδα υπεραγοράς και υπερπώλησης. Η τρέχουσα ανάγνωση του γρήγορου στοχαστικού είναι 53, στο μέσο του ουδέτερου εύρους που αντικατοπτρίζει την ενοποίηση.

Η μεσοπρόθεσμη ορμή έχει γίνει αρνητική καθώς ο δείκτης MACD (κινητή μέση απόκλιση σύγκλισης) δημιούργησε ένα σήμα πώλησης crossover. Αυτό συμβαίνει καθώς η γραμμή MACD (ο κινητός μέσος όρος 12 εβδομάδων μείον ο κινητός μέσος όρος των 26 εβδομάδων) διασχίζει κάτω από τη γραμμή σήματος MACD (ο κινητός μέσος όρος 9 εβδομάδων της γραμμής MACD). Το ιστόγραμμα MACD έχει επίσης δημιουργήσει ένα σήμα πώλησης crossover που κινείται κάτω από τη γραμμή μηδενικού δείκτη. Το ιστόγραμμα MACD εκτυπώνεται με κόκκινο χρώμα με μια κλίση προς τα κάτω που δείχνει χαμηλότερες τιμές.

Η κατώτατη γραμμή


Το αποτέλεσμα είναι ότι οι επενδυτές φαίνεται να είναι πτωτικά δολάρια ΗΠΑ και να συσσωρεύουν bitcoin. Η CFTC δέσμευση των εμπόρων αναφέρει ότι οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων συνεχίζουν να στοιχηματίζουν ότι το δολάριο πρόκειται να μειωθεί και τα αποθεματικά στα χρηματιστήρια μειώνονται, γεγονός που δείχνει ότι οι επενδυτές αγοράζουν bitcoin και τώρα πωλούν πίσω στα χρηματιστήρια. Η πτώση των πιο ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων τον Σεπτέμβριο έχει επιβαρύνει το bitcoin και βοήθησε στην αύξηση του δολαρίου ΗΠΑ που λειτούργησε ως ασφαλές καταφύγιο. Τα τεχνικά στοιχεία δείχνουν ότι η τάση σε BTC / USD είναι θετική, καθώς ο κινητός μέσος όρος crossover εμφανίστηκε πρόσφατα, αλλά η ορμή είναι αρνητική καθώς το MACD δημιούργησε πρόσφατα ένα σήμα crossover sell. Αυτό το σενάριο δείχνει πιθανώς τη συνέχιση της βραχυπρόθεσμης ενοποίησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map