7 συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε την φορολογική σας ευθύνη Crypto

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων ως μορφή επένδυσης, ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν ο ενδιαφερόμενος φορολογηθεί. Το 2018, το Η IRS δήλωσε με ακρίβεια ότι οποιοσδήποτε κατέχει και ασχολείται με κρυπτονομίσματα πρέπει να το συμπεριλάβει όταν υποβάλλει τους φόρους του. Επομένως, εάν διαθέτετε κρυπτογράφηση, πρέπει σίγουρα να λάβετε σοβαρά υπόψη τον τρόπο με τον οποίο αυτό επηρεάζει τη φορολογική σας ευθύνη.

Σε αυτό το άρθρο, θέλω να μιλήσω για το πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την φορολογική σας ευθύνη.  

Περιεχόμενα:

 • Φόρος και Cryptocurrency
 • Διατηρήστε σχολαστικά αρχεία
 • Έντυπο 8949
 • Μακροπρόθεσμη έναντι βραχυπρόθεσμης επένδυσης
 • Χρήση Crypto Losses για αντιστάθμιση φόρου
 • Ο κανόνας πώλησης πλυσίματος
 • Σκεφτείτε να προσλάβετε έναν φορολογικό επαγγελματία
 • συμπέρασμα

Φόρος και Cryptocurrency

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι μια σύντομη επισκόπηση του πώς φορολογούνται τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ. Το 2014, το IRS κυκλοφόρησε οδηγίες για τους εμπόρους κρυπτογράφησης και τους φόρους. Το πιο σημαντικό μέρος αυτού για τους σκοπούς μας είναι ότι τα κρυπτονομίσματα θεωρούνται από το IRS ως ιδιοκτησία. Υπό αυτήν την έννοια, όσον αφορά το φόρο, η κρυπτογράφηση αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως οι μετοχές και οι μετοχές, ο χρυσός ή τα ακίνητα. Με σύγχυση, αυτό σημαίνει ότι η κρυπτογράφηση δεν αντιμετωπίζεται ως νόμισμα!

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η κρυπτογράφηση πρέπει να δηλώνεται σε φορολογικά έντυπα με τον ίδιο τρόπο που θα δηλώνετε μετοχές. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι τα κρυπτονομίσματα υπόκεινται σε φόρο υπεραξίας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δηλώσετε τυχόν κέρδη ή ζημίες που έγιναν σε κρυπτογράφηση σε ένα δεδομένο έτος.

Διατηρήστε σχολαστικά αρχεία

Αυτό δεν θα εκπλήξει. Όπως με κάθε φορολογητέο περιουσιακό στοιχείο, είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε αρχείο όλων. Με το crypto, αυτό μπορεί να γίνει δύσκολο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε πολλαπλές ανταλλαγές, διαφορετικά πορτοφόλια και ψυχρές λύσεις αποθήκευσης. Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα πορτοφόλια και ανταλλαγές θα προσφέρουν ένα πλήρες αρχείο καταγραφής της ιστορίας ανάληψης, κατάθεσης και συναλλαγών. Αυτό μπορεί να είναι ανεκτίμητο, αν και είναι σίγουρα σοφό να διατηρείτε ένα ξεχωριστό ημερολόγιο μόνοι σας.

Ως δευτερεύουσα σημείωση, εάν διατηρείτε ένα ψηφιακό αρχείο των εισερχομένων και εξερχόμενων κρυπτογράφων σας, φροντίστε να μην συμπεριλάβετε καμία από τις λεπτομέρειες ασφαλείας για τους λογαριασμούς σας. Αυτή είναι η τυπική διαδικασία – αποθηκεύετε πάντα αυτές τις λεπτομέρειες φυσικά, όχι σε συσκευές συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνετε τον κίνδυνο εισβολής.

Τα αρχεία σας πρέπει να περιλαμβάνουν:

 • Η ημερομηνία αγοράς του κρυπτονομίσματος.
 • Το ποσό που κρυπτογράφησε σε δολάρια τη στιγμή της αγοράς.
 • Η ημερομηνία πώλησης ή διαπραγμάτευσης του κρυπτονομίσματος.
 • Το ποσό που άξιζε τη στιγμή που πουλήσατε ή διαπραγματευτήκατε την κρυπτογράφηση.
 • Το συνολικό κέρδος ή ζημία που κάνατε σε δολάρια.
 • Τυχόν χρεώσεις που καταβάλλονται σε ανταλλαγές ή πορτοφόλια.

Έντυπο 8949

Το έντυπο 8949 είναι η γραφική εργασία που πρέπει να συμπληρώσετε και να ενημερώνετε την IRS για όλα τα περιουσιακά σας στοιχεία. Μπορείτε να το ρίξετε μια ματιά εδώ. Όπως έχω ήδη πει, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τα κρυπτονομίσματα κλάσης IRS, που σημαίνει ότι κάθε συναλλαγή κρυπτογράφησης που έχετε κάνει αυτό το φορολογικό έτος πρέπει να καταγραφεί στη φόρμα 8949.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τήρηση σχολαστικών αρχείων είναι τόσο σημαντική. Εάν έχετε διατηρήσει προσεκτικό αρχείο όλων των συναλλαγών κρυπτογράφησης καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, τότε η συμπλήρωση της φόρμας 8949 θα είναι εύκολη.  

Μακροπρόθεσμη έναντι βραχυπρόθεσμης επένδυσης


Δεδομένου ότι η κρυπτογράφηση αντιμετωπίζεται ως ιδιοκτησία από το IRS, καθίσταται φορολογητέο τη στιγμή που το πουλάτε για περισσότερα από όσα το αγοράσατε. Αυτό περιλαμβάνει την ανταλλαγή του με άλλο κρυπτογράφηση. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερες συναλλαγές και πωλήσεις κάνετε, τόσο περισσότερο ανοίγετε τον φόρο υπεραξίας.

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο στον ευμετάβλητο κόσμο της κρυπτογράφησης. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων μπορούν να κυμαίνονται τόσο γρήγορα, ώστε μια κοινή επενδυτική στρατηγική να έχει βραχυπρόθεσμα κέρδη. Αγοράζοντας ένα νόμισμα, στη συνέχεια πωλώντας ξανά γρήγορα μετά από μια άνοδο της τιμής είναι το όνομα του παιχνιδιού. Ενώ αυτή είναι μια ορθολογική προσέγγιση σε μια τέτοια ασταθή αγορά, αυτό σημαίνει ότι ανοίγετε τον εαυτό σας να πληρώνετε πολύ περισσότερο φόρο, επειδή κάθε κερδοφόρο εμπόριο είναι φορολογητέο γεγονός.

Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να αλλάξετε την επενδυτική σας στρατηγική ώστε να είναι πιο αργή και πιο μακροπρόθεσμη. Ουσιαστικά, εάν κρατάτε τα περιουσιακά στοιχεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και κάνετε λιγότερες συναλλαγές, αυτό σημαίνει λιγότερες ευκαιρίες να πληρώσετε φόρο υπεραξίας.

Η μακροπρόθεσμη επένδυση στην κρυπτογράφηση έρχεται με το δικό της σύνολο κινδύνων, ωστόσο, το πιο προφανές είναι ότι η μακροπρόθεσμη πρόβλεψη των τιμών κρυπτογράφησης είναι πραγματικά δύσκολη λόγω των υψηλών επιπέδων μεταβλητότητας. Εάν χάσετε την ευκαιρία να καταγράψετε ένα βραχυπρόθεσμο κέρδος, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η ευκαιρία θα επανέλθει ξανά.  

Δεν υπάρχει δοκιμασμένη απάντηση εδώ. Για να μεγιστοποιήσετε πραγματικά τις αποδόσεις σας κατά την ανταλλαγή κρυπτογράφησης, η αλήθεια είναι ότι πιθανότατα θα πρέπει να ισορροπήσετε και τις δύο αυτές στρατηγικές.

Χρησιμοποιήστε Crypto Losses για αντιστάθμιση του φόρου

Στην ιδανική περίπτωση, δεν θα χάνατε ποτέ μια συναλλαγή κρυπτογράφησης. Ρεαλιστικά όμως, η αγορά κρυπτογράφησης είναι τόσο ασταθής, σχεδόν σίγουρα θα υποστείτε κάποιες απώλειες σε κάποιο σημείο των συναλλαγών σας. Το σημαντικό είναι να είσαι έξυπνος για αυτές τις απώλειες. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απώλειες προς όφελός σας όταν πρόκειται για φόρους.

Εάν κάνετε ζημιά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αντισταθμίσετε άλλους τομείς εισοδήματος στους οποίους φορολογείτε. Εάν, όταν συγκεντρώσετε όλες τις συναλλαγές κρυπτογράφησης για το φορολογικό έτος, διαπιστώσετε ότι συνολικά έχετε κάνει μια ζημία, έως και 3000 $ αυτής της απώλειας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιστάθμιση του φόρου για άλλα εισοδήματα, όπως ο μισθός σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απώλεια προς όφελός σας, επειδή θα μειώσει το ποσό του φόρου εισοδήματος που πρέπει να πληρώσετε.

Ομοίως, εάν έχετε άλλα κεφαλαιουχικά περιουσιακά στοιχεία εκτός από κρυπτονομίσματα (όπως ακίνητα ή μετοχές), τυχόν κέρδη που πραγματοποιήσατε σε αυτά θα σταθμίζονται έναντι των ζημιών που πραγματοποιούνται σε κρυπτογράφηση, γεγονός που θα μειώσει το ποσό του φόρου υπεραξίας που πληρώνετε για αυτά τα άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Ο κανόνας πώλησης πλυσίματος

ο Κανόνας πώλησης πλυσίματος είναι ένας τρόπος χρήσης του γεγονότος ότι ένα περιουσιακό στοιχείο που διαθέτετε έχει χάσει αξία για την ελαχιστοποίηση του φόρου. Ο κανόνας πλύσης πλύσης ισχύει επί του παρόντος για κρυπτονομίσματα, αν και αξίζει να αναφερθεί ότι ο φορολογικός νόμος και η κρυπτογράφηση εξακολουθούν να βρίσκονται στα σπάργανα. Είναι πιθανό ότι στο μέλλον ο νόμος θα αλλάξει και ο κανόνας πλύσης δεν θα ισχύει πλέον για τα cryptos.

Ουσιαστικά, επειδή το crypto αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως τα αποθέματα ή τα ακίνητα, αυτό σημαίνει ότι η αξία του πραγματοποιείται μόνο όταν πωλείται. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός σας όταν διαθέτετε κρυπτογράφηση που έχει μειωμένη αξία. Εάν πουλήσετε αυτό το crypto στο τέλος του φορολογικού έτους και το αγοράσετε ξανά στην ίδια τιμή που έχετε συνειδητοποιήσει αυτήν την απώλεια σε χαρτί, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε αυτήν την απώλεια για να αντισταθμίσετε τους φόρους με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω.  

Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα πορτοφόλι Bitcoin που αγοράσατε όταν ένα Bitcoin αξίζει 6000 $, αυτά τα Bitcoin έχουν πλέον μειωθεί. Ίσως να μην σας ενδιαφέρει, επειδή σκοπεύετε να διατηρήσετε αυτό το Bitcoin για χρόνια, με την προσδοκία ότι θα αυξηθεί ξανά σε κάποια στιγμή στο μέλλον. Ωστόσο, θα μπορούσατε να πουλήσετε αυτά τα Bitcoin τώρα στα 4000 $, συνειδητοποιώντας απώλεια 2000 $. Ο κανόνας πλύσης πλύσης σημαίνει ότι μπορείτε στη συνέχεια να αγοράσετε ξανά το Bitcoin σας στην ίδια τιμή, αλλά εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε την απώλεια 2000 $ για να αντισταθμίσετε τους φόρους σας.  

Σκεφτείτε να προσλάβετε έναν φορολογικό επαγγελματία  

Ενώ ο υπολογισμός του φόρου υπεραξίας μπορεί να μην είναι πολύ δύσκολος, αν εμπλέκεστε σε πιο περίπλοκες συναλλαγές κρυπτογράφησης μεγάλου όγκου, αξίζει να μιλήσετε με έναν λογιστή. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν περιττή δαπάνη, η λήψη επαγγελματικής βοήθειας με τους φόρους σας θα μπορούσε πραγματικά να σας εξοικονομήσει χρήματα. Επίσης, εάν είστε έμπορος πλήρους απασχόλησης, χρησιμοποιώντας έναν λογιστή θα ελευθερώσετε περισσότερο χρόνο για να εστιάσετε στις συναλλαγές.

Κατά την επιλογή λογιστή, υπάρχουν ορισμένοι βασικοί τομείς που πρέπει να λάβετε υπόψη. Δείτε το Συχνές ερωτήσεις για CPA (πιστοποιημένοι ιδιωτικοί λογιστές) για μια λεπτομερή λίστα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι ο επιλεγμένος λογιστής σας είναι εξοικειωμένος και άνετος με τον κόσμο της κρυπτογράφησης. Εξακολουθεί να είναι ένα σχετικά νέο πεδίο και ένα που κινείται πολύ γρήγορα, οπότε θα χρειαστείτε κάποιον που μπορεί να το παρακολουθεί. Ειδικότερα, η παρακολούθηση των ρυθμιστικών αλλαγών σχετικά με την κρυπτογράφηση θα είναι κρίσιμη.

συμπέρασμα

Ο κόσμος της φορολογίας και της κρυπτογράφησης είναι πολύπλοκος, δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας έχει δώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ελαχιστοποίησης των φόρων κρυπτογράφησης. Συγκεκριμένα, βεβαιωθείτε ότι εάν έχετε κρυπτογράφηση που έχει χάσει αξία, χρησιμοποιήστε αυτήν την απώλεια για να αντισταθμίσετε άλλους φόρους – με αυτόν τον τρόπο κάτι καλό μπορεί να προκύψει από την απογοήτευση της κρυπτογράφησης απώλειας αξίας.  

Μια τελευταία λέξη προειδοποίησης, εάν διαπραγματεύεστε κρυπτονομίσματα, είναι πραγματικά σημαντικό να παραμείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις κανονιστικές ειδήσεις από το IRS ή μπορεί να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο (δείτε αυτό το άρθρο σχετικά με το IRS ποινικές έρευνες). Ο νόμος περί κρυπτονομισμάτων είναι ένα τόσο νέο πεδίο που, όπως και τα ίδια τα κρυπτονομίσματα, μπορεί να είναι αρκετά ασταθές. Η ενημέρωση είναι πραγματικά η μισή μάχη όσον αφορά τους φόρους κρυπτογράφησης.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Ο Bryce Welker είναι ενεργός ομιλητής, blogger και δάσκαλος λογιστικής και οικονομικών. Ως ιδρυτής του Συντριβή της εξέτασης CPA, Έχει βοηθήσει χιλιάδες υποψηφίους να περάσουν τις εξετάσεις CPA στην πρώτη τους προσπάθεια

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map