Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Το Bitcoin έμεινε πίσω από το χρυσό ως περιουσιακό στοιχείο με την καλύτερη απόδοση, γιατί ο Bitcoin δεν είναι φούσκα;

Τα τελευταία δύο χρόνια, πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένοι άνθρωποι τείνουν να προβλέπουν ότι το Bitcoin είναι μια φούσκα που πρόκειται να εκραγεί. Μια «φούσκα» αναφέρεται ως περιουσιακό στοιχείο που οδηγείται από αδικαιολόγητη και υπερβολική συμπεριφορά της αγοράς, η οποία οδηγεί σε κατάρρευση. Λοιπόν, ποια είναι η πραγματική διαπραγμάτευση με το Bitcoin και γιατί οι άνθρωποι μέσω του Διαδικτύου το αναφέρουν ως φούσκα; Από τις πρώτες μέρες του κρυπτονομίσματος, ορισμένοι άνθρωποι παρέμεναν πάντα σκεπτικοί για το πρώτο κρυπτογράφηση, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ψέμα ή «ψευδή αλήθεια» για το Bitcoin. 

Σε αυτήν την ανάρτηση, εμείς στο ChangeNOW, ο κορυφαίος άμεση ανταλλαγή κρυπτογράφησης σέρβις, θα σας κάνουν να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα. 

Γιατί το Bitcoin ονομάστηκε “Bubble” στην πρώτη θέση ?

Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που εμφανίστηκε μετά την οικονομική κρίση το 2008. Δεν ρυθμίζεται από μια κεντρική τράπεζα, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακάμπτουν τις τράπεζες και τις παραδοσιακές επιλογές πληρωμής για αγαθά και υπηρεσίες. Από τότε η τιμή του Bitcoin αυξάνεται σταθερά. Αλλά ο πρωταρχικός λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απαισιόδοξοι για το Bitcoin σήμερα είναι ότι το 2017, η τιμή του Bitcoin ήταν σε υψηλό όλων των εποχών, αυξάνοντας κατά 900% σε λιγότερο από ένα χρόνο, με την αύξηση της αξίας του να μην είναι καν προβλέψιμη. Αυτό οδήγησε τους ανθρώπους να αμφισβητήσουν το Bitcoin και τι θα κάνει στους επενδυτές εάν εμπιστεύονται τυφλά την κρυπτογράφηση. 

btc υψηλή ώραbtc υψηλή ώρα

Το πρώτο μεγάλο επιχείρημα που προτείνουν είναι ότι το Bitcoin δεν είναι απτό, αλλά αποκεντρωμένο, που σημαίνει ότι δεν έχει καμία κυβέρνηση να υποστηρίζει τις συναλλαγές και τις δραστηριότητές του. Αντίθετα, τα νομίσματα fiat ενσωματώνουν σταθερότητα καθώς υποστηρίζονται από κυβερνήσεις και τεράστιες τράπεζες. Εκτός από αυτό, τα νομίσματα fiat υπόκεινται σε κυρώσεις και κίνητρα – μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει νομίσματα fiat για επίσημα θέματα όπως η πληρωμή φόρων. Αυτό δεν συμβαίνει με το Bitcoin. Διαφορετικές κυβερνήσεις και ρυθμιστικοί φορείς τείνουν να τιμωρούν τα κρυπτονομίσματα με διαφορετικούς τρόπους, δεδομένου ότι δεν έχουν συγκεκριμένο ιδιοκτήτη – ούτε ένας οργανισμός ή ένα άτομο ελέγχει το Bitcoin.

Μερικοί υποστηρίζουν ότι επειδή το Bitcoin ήταν το πρώτο φαινόμενο του είδους του, ήταν απλά διογκωμένο και υπερφυσικό πολύ.

Υπήρχαν μόνο λίγοι επενδυτές που το αγόρασαν για να το χρησιμοποιήσουν. Άλλοι ενδιαφέρθηκαν απλώς να το ανεβάσουν – αγοράστε χαμηλά και πωλήστε ψηλά. Το επιχείρημα λοιπόν είναι ότι, δεδομένου ότι το Bitcoin δεν έχει ισχυρή υποστήριξη υποστηρικτών που νοιάζονται για την ευημερία του, η τιμή του αυξάνεται συνεχώς από εκείνους που θέλουν απλώς να κάνουν «γρήγορο κέρδος» από το Bitcoin.  

Λοιπόν, τι «κάνει το Bitcoin να μοιάζει με φούσκα»?

Οι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι οι φυσαλίδες Bitcoin τείνουν να επεκτείνονται μετά από ένα νέο κύμα νέων επενδυτών στην αγορά κρυπτογράφησης. Βιώθηκε το 2011, ακολουθούμενη από την ίδια κατάσταση το 2013. Αυτό που έκανε τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το Bitcoin είναι στην πραγματικότητα μια φούσκα είναι όταν το Τιμή Bitcoin έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών των 20.000 $ το 2017. Ένα μεμονωμένο BTC εκτιμήθηκε στα 20.000 $. Αυτή εξακολουθεί να είναι η τιμή ρεκόρ στην ιστορία του κρυπτονομίσματος. Ωστόσο, ακολούθησε μια πτώση και το ψηφιακό νόμισμα έφτασε στα χαμηλά των περίπου 7300 $ σε λιγότερο από 2 μήνες και 3200 $ σε ένα χρόνο.

Σήμερα, η τιμή του Bitcoin είναι μικρότερη από το 50% του υψηλού όλων των εποχών. Έτσι, ορισμένοι πιστεύουν ότι θα υπάρξει μια άλλη ξαφνική έκρηξη που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του Bitcoin – και μετά από λίγο καιρό θα μειωθεί ξανά, γεγονός που καθιστά το Bitcoin εξαιρετικά απρόβλεπτο και υπαινίσσεται ότι είναι μια φούσκα.

Η τιμή του Bitcoin είναι πάντα ευάλωτη σε τεχνολογικές αποτυχίες. Εάν συνέβαινε κάτι κακό στο πρωτόκολλο Bitcoin, η τιμή ενδέχεται να επηρεαστεί. Δεδομένου ότι οι τεχνολογικές δυσλειτουργίες συμβαίνουν πάντα στη βιομηχανία, μερικοί άνθρωποι χάνουν την πίστη τους στο Bitcoin και το αποκαλούν φούσκα.

Αυτά ήταν τα επιχειρήματα για την πρώτη κρυπτογράφηση που ήταν φούσκα. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο μια πλευρά της ιστορίας – στην επόμενη ενότητα, θα αποδείξουμε ότι δεν είναι η φύση του Bitcoin. 

Γιατί το Bitcoin «ΔΕΝ» είναι μια φούσκα?

Όπως μπορείτε να δείτε, το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με ανθρώπους που μιλούν εναντίον του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων και τους αποκαλούν φυσαλίδες. Δεν κάνουν τίποτα παρά να διαδώσουν φόβο μεταξύ των ενθουσιωδών κρυπτογράφησης και του γενικού κοινού και των επίδοξων επενδυτών που θέλουν πραγματικά να χρησιμοποιήσουν το Bitcoin αντί να το ρίξουν για κέρδος. Από το παραπάνω θέμα, είναι ξεκάθαρο – οι άνθρωποι φοβούνται ότι οι υψηλές διακυμάνσεις των τιμών του Bitcoin θα φέρουν καταστροφές στο μυαλό των επενδυτών και σε όσους ασχολούνται με τη βιομηχανία. 

Στην πραγματικότητα, η αλήθεια είναι ότι όσοι επικρίνουν το Bitcoin δεν είναι πραγματικά εξοικειωμένοι με την αγορά κρυπτογράφησης και συγχέονται με το Bitcoin.

Οι θεωρίες των φυσαλίδων είναι ακριβείς μόνο όταν είναι χρήσιμες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι δεν είναι. Οι άνθρωποι που ισχυρίστηκαν ότι το Bitcoin ήταν φούσκα στα 20 $ σας έδωσαν εντελώς συμβουλές για να μην επενδύσετε, όπως και εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι ήταν φούσκα στα 200 $. Τώρα μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα ότι αυτή η συμβουλή ήταν δραματικά μη χρήσιμη. Πράγματι, εάν ακολουθήσατε τις συμβουλές των υποστηρικτών του bubble, πραγματικά χάσατε την ευκαιρία να κάνετε μερικά υψηλά κέρδη επενδύοντας σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. 

Ίσως να θυμάστε ότι το 2012, οι μετοχές της Apple ήταν $ 100 ανά μετοχή και η εταιρεία χαρακτηρίστηκε φούσκα, με τους «υποστηρικτές φυσαλίδων» να περιμένουν να εμφανιστεί. Έχουν περάσει 7 χρόνια και δεν έχει γίνει έκρηξη ακόμα. Φανταστείτε εκείνους που είχαν επενδύσει στην Apple εκείνη την εποχή. Έκαναν σίγουρα μερικά μεγάλα χρήματα. 

Έτσι, η ηθική της ιστορίας είναι ότι η λήψη συμβουλών από θεωρητικούς φούσκα μπορεί να μην είναι η καλύτερη επενδυτική απόφαση. Κοιτάζουν μόνο τα χειρότερα σενάρια και παραλείπουν εντελώς τα καρποφόρα οφέλη.

Γιατί το Bitcoin είναι ξεχωριστό από άλλες εκρήξεις φυσαλίδων?

Το Bitcoin δεν είναι μια εταιρεία που είναι επιρρεπής σε απώλειες κερδοφορίας, ούτε είναι μια κερδοσκοπία που θα μπορούσε να καταρρεύσει λόγω μιας τράπεζας ή μιας κυβερνητικής απάτης Εδώ δεν γνωρίζουν οι απαισιόδοξοι κρυπτογράφοι για το Bitcoin:

  • Η αξία του Bitcoin αυξάνεται καθώς είναι μια επαναστατική οικονομική εφεύρεση και όχι λόγω ψευδών αγορών. 
  • Η αξία του Bitcoin αυξάνεται επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι το υιοθετούν. 
  • Η αξία του Bitcoin αυξάνεται επειδή το «εφέ δικτύου» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

Οι γενικοί επενδυτές είναι ενθουσιασμένοι για να ενταχθούν στο Bitcoin, και αυτό είναι που προκαλεί την αύξηση της τιμής του Bitcoin. Αλλά μην το συγχέετε με την τεχνητά διογκωμένη φούσκα, η οποία πηγάζει από μια «ψεύτικη αλήθεια». Η τιμή του Bitcoin πιθανότατα θα ανέβει υψηλότερα με περισσότερους ανθρώπους να συνεχίζουν να ασχολούνται με την κρυπτογράφηση. 

Ως αποτέλεσμα, οι θεωρίες φυσαλίδων φαίνεται να είναι παράλογες και άχρηστες. Εάν πιστεύετε σε ένα προϊόν, προχωρήστε και επενδύστε σε αυτό. Πόσο δύσκολο είναι αυτό; Σταματήστε να ζητάτε συμβουλές από άτομα που φοβούνται την αλλαγή, επειδή το Bitcoin, μεταξύ άλλων κρυπτονομισμάτων, είναι πραγματικά το μέλλον. Ναι, υπάρχουν κακές και καλές επενδύσεις, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι όλες φούσκες. Η αγορά κρυπτονομισμάτων διαφέρει ουσιαστικά από την κανονική χρηματιστηριακή αγορά. Απαιτεί σωστή γνώση του κλάδου προτού μπορέσετε να μπείτε σε αυτήν. Μην πιστεύετε λοιπόν τις θεωρίες φούσκα. Κάντε τη δική σας έρευνα και η αγορά θα σας αποκαλύψει πώς λειτουργεί πραγματικά.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το άρθρο αντικατοπτρίζει μόνο τη γνώμη του συντάκτη του και δεν αποτελεί οικονομική συμβουλή. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για τα αποτελέσματα της απόφασης ή της δράσης κάθε εμπόρου.

Το άρθρο προέρχεται από το https://changenow.io/blog/bitcoin-bubble

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me