Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Οι ασφαλέστερες ανταλλαγές Bitcoin για χρήση το 2020

Το Bitcoin θεωρείται συχνά ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους διεξαγωγής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο. Αυτό ισχύει κυρίως επειδή το κρυπτογράφηση βασίζεται σε αποκεντρωμένο δίκτυο με δημόσια πρόσβαση σε αρχεία συναλλαγών. 

Αλλά το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για όλα τα μέρη που αγοράζετε και πουλάτε Bitcoin. Στην πραγματικότητα, αρκετά ανταλλακτικά κρυπτονομισμάτων έχουν έπεσε θύμα χάκερ με τα χρόνια. 

Μπορεί να θυμάστε την ιαπωνική ανταλλαγή Bitcoin Mt. Gox. Ξεκίνησε το 2010 και έγινε το μεγαλύτερο χρηματιστήριο στον κόσμο το επόμενο έτος το 2011. Αυτή ήταν και η χρονιά των χάκερ καταργήθηκε με 2.609 BTC εις βάρος των χρηστών του. Οι χάκερ έχουν χτυπήσει σε διαφορετικά χρηματιστήρια Bitcoin κάθε χρόνο από τότε. 

Πού είναι λοιπόν ασφαλές να αγοράζετε και να πουλάτε Bitcoin; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε. 

Αυτό που κάνει ένα Cryptocurrency Exchange ευάλωτο στο Hacking? 

Πριν μπείτε σε συγκεκριμένες ανταλλαγές Bitcoin, είναι χρήσιμο να εξετάσετε γιατί ορισμένες ανταλλαγές είναι ασφαλείς και άλλες όχι. Εδώ είναι πέντε από τους πιο κοινούς λόγους για τους οποίους οι χάκερ είναι επιτυχημένοι. 

 1. Διαρροές δεδομένων 

Τα διαπιστευτήρια σύνδεσης είναι το κλειδί για πρόσβαση σε όλο το Bitcoin σε ανταλλαγή. Εάν ένας υπάλληλος αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες σε έναν προσωπικό υπολογιστή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι χάκερ να πάρουν τα χέρια τους. 

 1. Εργασίες Insider 

Οι χάκερ μπορούν επίσης συνεργαστείτε με κάποιον που εργάζεται σε μια ανταλλαγή για να αποκτήσει πρόσβαση. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσουν απλώς τα διαπιστευτήρια σύνδεσης στους χάκερ σε αντάλλαγμα για ένα μερίδιο του κλεμμένου Bitcoin. 

 1. Κακόβουλο λογισμικό 

Το κακόβουλο λογισμικό είναι κακόβουλο λογισμικό μεταμφιεσμένη ως κάτι καλοήθη. Εάν ένας υπάλληλος το εγκαταστήσει κατά λάθος σε έναν υπολογιστή ανταλλαγής, τότε οι χάκερ μπορούν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση στο Bitcoin. 

 1. Ηλεκτρονικό ψάρεμα 

Πιθανότατα αναγνωρίζετε το ηλεκτρονικό “ψάρεμα” από τα δικά σας εισερχόμενα email. Οι χάκερ δεν χρειάζεται να παραβιάσουν τίποτα αν μπορούν απλά πείστε έναν υπάλληλο να παραδώσει το Bitcoin με email. 

 1. Ασφάλεια Πορτοφολιού 

Τα περισσότερα χρηματιστήρια έχουν «καυτά πορτοφόλια» όπου οι έμποροι διατηρούν το Bitcoin τους. Εάν αυτά τα πορτοφόλια δεν προστατεύονται σωστά, τότε οι χάκερ μπορούν χρησιμοποιήστε διάφορες μεθόδους για να κλέψει το Bitcoin που είναι αποθηκευμένο σε αυτά. 

Εδώ είναι οι ασφαλέστερες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων το 2020 

Τώρα που ξέρετε γιατί μερικά ανταλλακτικά Bitcoin παραβιάζονται, ενώ άλλα όχι, ήρθε η ώρα να εξετάσετε τα καλύτερα στοιχήματά σας. Διαλέξαμε χειροκίνητα τα ασφαλέστερα ανταλλακτικά για χρήση εδώ – ρίξτε μια ματιά. 

 1. Νομισματική βάση 

Νομισματική βάση εδρεύει στις ΗΠΑ και είναι ένα από τα πιο γνωστά χρηματιστήρια Bitcoin στον κόσμο. Δεν έχουν ποτέ παραβιαστεί μέχρι σήμερα, αν και έχουν γίνει σίγουρα προσπάθειες πειρατείας. 

Γιατί είναι ασφαλές στη χρήση: Η Coinbase είναι πολύ προσεκτική για τους χάκερ, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού ψαρέματος. Διαβάστε την ανάρτηση ιστολογίου τους από το 2019 όπου εξηγούν πώς εντοπίστηκε και αποκλείστηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας τους μια επίθεση. 

 1. Κράκεν 

Κράκεν είναι ένα άλλο δημοφιλές χρηματιστήριο Αμερικάνικου Bitcoin που δεν έχει παραβιαστεί. Ξεκινώντας το 2011, πέρασαν δύο χρόνια αυστηρών δοκιμών beta πριν ακόμη ανοίξουν τις πόρτες τους για διαπραγμάτευση. 

Γιατί είναι ασφαλές στη χρήση: Κράκεν το καθυστερεί και δεν προσθέτει νέα κρυπτογράφηση στο χαρτοφυλάκιο συναλλαγών τους έως ότου είναι σίγουροι ότι είναι ασφαλές. Αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές υστερούν – αλλά παραμένουν ασφαλείς. 

 1. NordikCoin 

NordikCoin είναι μια νέα ευρωπαϊκή ανταλλαγή Bitcoin που ξεκίνησε από μια ομάδα δικηγόρων, ελεγκτών και τεχνολόγων. Η τεράστια εμπειρία της ομάδας σημαίνει ότι η ανταλλαγή χρησιμοποιεί τα πιο πρόσφατα μέτρα ασφαλείας. Η πλειονότητα των χρημάτων αποθηκεύεται σε πορτοφόλια πολλαπλών υπογραφών ψυχρής αποθήκευσης, αποφεύγοντας ένα μόνο σημείο αποτυχίας και καθιστώντας ουσιαστικά πιο δύσκολο να διακυβευτεί η ανταλλαγή. Επιπλέον, η NordikCoin εφαρμόζει ένα ευρύ φάσμα διαδικασιών κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της γνώσης-πελάτη (KYC) για να εξασφαλίσει γρήγορη και ασφαλή επιβίβαση πελατών. 

Ένα παράδειγμα αυτού είναι η καινοτόμος χρήση των επίσημων ηλεκτρονικών λύσεων ID της NordikCoin, όπως το BankID, το NemID και το MobileID για σύνδεση και εγγραφή. Αυτό επιτρέπει στο NordikCoin να πραγματοποιεί υποχρεωτικούς ελέγχους KYC σε νέους πελάτες, μειώνοντας τον χρόνο εγγραφής και επαλήθευσης σε λεπτά, αν όχι δευτερόλεπτα. 

Γιατί είναι ασφαλές στη χρήση: Το NordikCoin είναι ένα από τα πρώτα ανταλλακτικά κρυπτονομισμάτων στον κόσμο που προσφέρει προηγμένη επαλήθευση ταυτότητας και προστατεύει το Bitcoin των χρηστών τους με ψυκτική αποθήκευση πολλαπλών υπογραφών. 

 1. Νας 

Νας είναι ένα άλλο νέο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί νέα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των χρηστών του. Αν και επικεντρώθηκαν κυρίως στο Ethereum, υιοθέτησαν πρόσφατα το Bitcoin. 

Γιατί είναι ασφαλές στη χρήση: Νας εξαλείφει την ανάγκη για τρίτους αποθήκευση του Bitcoin σας. Είναι ένα σύστημα παρόμοιο με την τεχνολογία Smart Contract που μπορεί να αναγνωρίσετε από το Ethereum. 

 1. Δίδυμοι 

Δίδυμοι ξεκίνησε από τα δίδυμα Winklevoss που είναι διάσημα για τη νίκη της αγωγής 65 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Mark Zuckerberg. Μετέτρεψαν επίσης μια επένδυση 11 εκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin σε κέρδη αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. 

Γιατί είναι ασφαλές στη χρήση: Ο Δίδυμος δεν έχει ποτέ παραβιαστεί και θεωρείται ως ένα από τα ασφαλέστερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης – γι ‘αυτό εξασφάλισε τον πρώτο διακανονισμό μελλοντικών συμβολαίων Bitcoin

Συμβουλές για να είστε ασφαλείς όταν χρησιμοποιείτε ανταλλαγές Bitcoin 

Ξέρετε πώς δεν έχουν παραβιαστεί οι ανταλλαγές Bitcoin και γιατί είναι απίθανο να μην το κάνουν ποτέ. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να παραμείνετε ασφαλείς – οπότε ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. 

 1. Προσοχή στο ηλεκτρονικό ψάρεμα 

Οι ανταλλαγές Bitcoin δεν είναι τα μόνα θύματα απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος. Βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε τον αποστολέα τυχόν ύποπτων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ακούγονται πολύ καλά για να είναι αληθινά. 

 1. Προστατέψτε τη συσκευή σας 

Είτε χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο υπολογιστή, smartphone ή tablet, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει τη σωστή προστασία από κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εισβολής επιθέσεων. 

 1. Διαδώστε τις καταθέσεις σας Bitcoin 

Θα λάβετε ένα πορτοφόλι Bitcoin όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό σε μια ανταλλαγή. Αλλά μην κρατάτε όλα τα χρήματά σας σε ένα μέρος. Διαδώστε τα ώστε να μην χάσετε τα πάντα σε περίπτωση επίθεσης. 

 1. Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων 

Δεδομένου ότι τα διαπιστευτήρια σύνδεσης ενδέχεται να διαρρεύσουν ή να κλαπούν, είναι σημαντικό να επαληθεύσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας με ένα επιπλέον βήμα. Χρησιμοποιήστε μηνύματα κειμένου ή έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων μέσω email για να παραμείνετε ασφαλείς. 

 1. Χρησιμοποιήστε δύσκολους κωδικούς πρόσβασης 

Μην χρησιμοποιείτε την ημερομηνία γέννησης, το πατρικό όνομα της μητέρας σας ή οτιδήποτε άλλο μπορεί εύκολα να καταλάβει ένας χάκερ. Θυμηθείτε ότι έχουν προγράμματα που μπορούν να μαντέψουν ένα εκατομμύριο πιθανούς κωδικούς πρόσβασης σε δευτερόλεπτα. 

Βρείτε ένα ασφαλές Exchange Cryptocurrency σήμερα 

Ας ελπίσουμε ότι τώρα ξέρετε τι να ψάξετε, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τα ασφαλέστερα χρηματιστήρια Bitcoin που θα χρησιμοποιήσετε το 2020. 

Ας ανακεφαλαιώσουμε γρήγορα αυτό που έχουμε καλύψει. 

Να θυμάστε ότι οι ανταλλαγές είναι ευάλωτες εάν δεν λάβουν μέτρα για την αποφυγή διαρροών δεδομένων, εσωτερικών εργασιών, κακόβουλου λογισμικού, ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και προστασίας από το πορτοφόλι. 

Μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς χρησιμοποιώντας ανταλλαγές Bitcoin όπως Coinbase, Kraken, NordikCoin, Nash και Gemini. 

Αλλά θα πρέπει επίσης να προστατευτείτε, προσέχοντας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προστατεύοντας τη συσκευή σας, κρατώντας το Bitcoin σας σε πολλά μέρη και χρησιμοποιώντας έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και δύσκολους κωδικούς πρόσβασης. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me