MWC – Έφτασαν τελικά τα εξαιρετικά λιγοστά επεκτάσιμα χρήματα

Τι κάνει καλά λεφτά στην εποχή της πληροφορίας; Η ποιότητα ενός νομισματικού προϊόντος οφείλεται κυρίως στο ότι είναι (1) αναγνωρίσιμο, (2) σπάνιο, (3) ανθεκτικό στη λογοκρισία, (4) ανθεκτικό & άφθαρτος, (5) επεκτάσιμος, (6) πωλήσιμος, (7) φορητός, (8) εύφλεκτος, (9) ιδιωτικός και (10) διαιρετός.

Η μεγαλύτερη αναστατωτική καινοτομία στη νομισματική ιστορία δημοσιεύθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2008 από το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto με τίτλο Bitcoin: A Peer-to-Peer Ηλεκτρονικά μετρητά Σύστημα που σκιαγράφησε ένα αδιάβροχο, αποκεντρωμένο πρωτόκολλο peer-to-peer που θα μπορούσε να παρακολουθεί και να επαληθεύει τις ψηφιακές συναλλαγές, να αποτρέπει τις διπλές δαπάνες και να δημιουργεί ένα διαφανές ρεκόρ για οποιονδήποτε να ελέγχει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Όπως φαίνεται με το Bitcoin την τελευταία δεκαετία, η αγορά παίρνει ένα νομισματικό προϊόν, καθώς αυτή τη στιγμή συνοδεύεται από εικασίες για το τι μπορεί να γίνει αντί για αυτό που ήταν.

Χρειάστηκαν περίπου οκτώ χρόνια για να δημοσιευτεί μια παρόμοια διαταραγμένη νομισματική καινοτομία όταν ο ψευδώνυμος Tom Elvis Jedusor τοποθέτησε το αρχικό MimbleWimble λευκό χαρτί σε ένα ερευνητικό κανάλι Bitcoin και μετά εξαφανίστηκε.

Στην επίσημη απόδειξη 49 σελίδων που δημοσιεύτηκε το 2018 με τίτλο Συγκεντρωτικό σύστημα μετρητών: Μια κρυπτογραφική έρευνα του Mimblewimble [https://eprint.iacr.org/2018/1039.pdf], Fuchsbauer, et. αλ. κατέληξε, «Σε αυτό το άρθρο, παρέχουμε μια αποδεδειγμένη ανάλυση ασφάλειας για το Mimblewimble. Δίνουμε μια ακριβή σύνταξη και επίσημους ορισμούς ασφαλείας για μια αφαίρεση του Mimblewimble που ονομάζουμε ένα συνολικό σύστημα μετρητών. Στη συνέχεια αποδεικνύουμε επίσημα την ασφάλεια του Mimblewimble σε αυτό το οριστικό πλαίσιο. Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν συγκεκριμένα ότι δύο φυσικές καταστάσεις (με δεσμεύσεις Pedersen και υπογραφές Schnorr ή BLS) είναι ασφαλώς ασφαλείς έναντι του πληθωρισμού και της κλοπής νομισμάτων υπό τυπικές υποθέσεις. “

Ένα νόμισμα που βασίζεται στο Mimblewimble επιτρέπει μεγαλύτερο δίκτυο επεκτασιμότητα, μυστικότητα και ευφλεκτότητα από τα πρωτόκολλα blockchain παλαιού τύπου. Όλες οι συναλλαγές στο βασικό επίπεδο χρησιμοποιούν το CoinJoin με εμπιστευτικές συναλλαγές και συγκέντρωση υπογραφών. Οι ειδοποιήσεις φαλαινών δεν είναι καν δυνατές με εξαιρετικά κλιμακούμενα χρήματα. Αλλά όπως συμβαίνει με όλα, υπάρχουν αντισταθμίσεις στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά που πρέπει να παράγει κάθε νομισματικό προϊόν.

Σε ένα 2016 podcast Ο βασικός προγραμματιστής Bitcoin Peter Wuille δήλωσε,

«Η εισαγωγή του Mimblewimble σε Bitcoin με συμβατότητα προς τα πίσω θα ήταν μια δύσκολη άσκηση. Μπορεί να μην είναι αδύνατο, αλλά θα ήταν δύσκολο. Νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι πειραματίζονταν με αυτό, θα περίμενα να είναι μια πειραματική ξεχωριστή αλυσίδα ή πλευρική αλυσίδα. Σε μια πλαϊνή αλυσίδα δεν θα εισαγάγαμε ένα νέο κρυπτογράφηση, αλλά θα ήταν μια ξεχωριστή αλυσίδα. Υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα στο Mimblewimble. Συγκεκριμένα, δεν έχει γλώσσα δέσμης ενεργειών… μια γλώσσα δέσμης ενεργειών είναι πολύ καλή για να παίξει, αλλά έχει μειονέκτημα απορρήτου. Το Mimblewimble το μεταφέρει στην άλλη πλευρά, όπου έχετε πολύ καλό απόρρητο, αλλά σε βάρος των άλλων χαρακτηριστικών. “

Ευτυχώς, έχει γίνει σημαντική έρευνα από τότε και με το Mimblewimble είναι δυνατοί αυτοί οι τύποι σεναρίων και εφαρμογών: Συναλλαγές πολλαπλών υπογραφών, χρονικές κλειδαριές, ατομικές ανταλλαγές και κατακερματισμένες συμβόλαια με χρονικό κλείδωμα που αποτελούν το δομικό στοιχείο των καναλιών πληρωμών και του Lightning Network.

Τον Ιανουάριο του 2019, το GRIN και το BEAM ξεκίνησαν και τα δύο ως ακραία προσδοκία ως νομίσματα βασικής στρώσης Mimblewimble. Ωστόσο, και οι δύο έχουν εξαιρετικά χαμηλές αναλογίες αποθεμάτων προς ροή και η GRIN δεν έχει ανώτατο όριο παροχής.

Στις 18 Ιανουαρίου 2019, πριν ξεκινήσει η GRIN, ένας προγραμματιστής άνοιξε ένα ζήτημα στις Github σχετικά με το ποσοστό εκπομπών και το όριο προσφοράς της GRIN, αλλά απορρίφθηκε συνοπτικά. Λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος της GRIN για ένα όριο προσφοράς, ο προγραμματιστής το ερμήνευσε ως πράσινο φως για να πειραματιστεί με μια πιο υγιή νομισματική πολιτική.

Τον Φεβρουάριο του 2019, το MWC ανακοινώθηκε ως πιρούνι του GRIN. Το αρχικό απόθεμα τόσο της BEAM όσο και της GRIN δημιουργήθηκε από εξόρυξη που ήταν εξαιρετικά πληθωριστική. Για τη χρηματοδότηση ανάπτυξης λογισμικού, η GRIN βασίζεται σε δωρεές και η BEAM κατανέμει μέρος του block block σε ένα ίδρυμα.

Τον Οκτώβριο του 2019 ένα Bitcoin και Ατομική ανταλλαγή MWC ολοκληρώθηκε στο testnet.

Τον Νοέμβριο του 2019, το mainnet MWC ξεκίνησε ως μια πειραματική ξεχωριστή αλυσίδα και λειτούργησε άψογα σύμφωνα με τους κανόνες συναίνεσης από τότε. ο κανόνες συναίνεσης προβλέπουν συνολικά 20.000.000 MWC. 10.000.000 θα είναι απόδειξη της εξόρυξης εργασίας και το αρχικό απόθεμα 10.000.000 δημιουργήθηκε στο μπλοκ γενετικής.


Το αρχικό απόθεμα MWC διανεμήθηκε διαφορετικά από το GRIN ή το BEAM χρησιμοποιώντας αυτούς τους τρεις τρόπους: (1) 2.000.000 στους προγραμματιστές για εργασίες ανάπτυξης λογισμικού αμέσως μετά την εξόρυξη του μπλοκ γενετικής. (2) 6.000.000 περίπου ένα μήνα μετά την έναρξη του mainnet μέσω ενός πρόγραμμα airdrop που έχουν περάσει πρωτίστως στους πιο ζαλισμένους και εκλεπτυσμένους βετεράνους της βιομηχανίας κρυπτογράφησης: Κάτοχοι Bitcoin που έχουν εγγραφεί με περισσότερα από 148.000 BTC στο κάτω μέρος της αγοράς αρκούδων μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου 2019. Ορισμένοι ήταν αζήτητοι και είτε θα καούν, θα πέσουν ή προστέθηκε στο πρόγραμμα HODL. και (3) 2.000.000 θα διανεμηθούν κατά τα πρώτα χρόνια του έργου μέσω ενός Πρόγραμμα HODL σε όσους συνεχίζουν να κατέχουν MWC. Η εγγραφή είναι λειτουργική και καταγράφονται πάνω από 6,7m από 8m MWC. Τα εγγεγραμμένα MWC είναι ακόμη πλήρως ρευστά και μπορούν να μεταφερθούν κατά την κρίση του χρήστη.

Οι προγραμματιστές MWC δήλωσαν στο Χάρτης πορείας, “Υπάρχουν πολλοί πιθανοί τόποι που μπορούν να διατεθούν πόροι ανάπτυξης και θα επιλεγούν με βάση τις ανάγκες της αγοράς με την υψηλότερη προτεραιότητα να δίνεται σε αιτήματα που θα ωφεληθούν κυρίως και θα προέλθουν από τους αγοραστές και τους κυνηγούς της τελευταίας λύσης.”

Ακριβώς επειδή δημιουργείται ένα νέο νομισματικό προϊόν δεν σημαίνει ότι η αγορά το αποδίδει καμία αξία. Αυτό συνέβη από τις 3 Ιανουαρίου 2009 έως τον Ιανουάριο του 2011 όπου το Bitcoin διαπραγματεύτηκε σε λιγότερο από 0,25 $.

Και αυτό συνέβη στις 2 Δεκεμβρίου 2019, όταν άρχισε να διανέμεται το airdrop MWC. Στις 3 Δεκεμβρίου, το MWC έφτασε στο χαμηλό όλων των εποχών περίπου 0,25 $ ή ένα ανώτατο όριο αγοράς κάτω των 2 εκατομμυρίων $.

Το Bitcoin έχει ξεφύγει από το τίποτα της αγοράς. Ομοίως, το MWC ήταν σχεδόν άχρηστο, ωστόσο, εντοπίστηκε ένας καρδιακός παλμός και ξεκίνησε το εφέ κερδοσκοπίας στο δίκτυο. Μερικοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να αποκτούν και να κατέχουν MWC μόνο σε περίπτωση που θα μπορούσε να πιάσει. Φαίνεται ότι τα θεμελιώδη καλά προϊόντα πάντα τελικά.

Ο αλγόριθμος δυσκολίας MWC βασίζεται σε καθαρή απόδειξη εργασίας. Κληρονομήθηκε από το GRIN ήταν η χρήση των C29 και C31 και, στο μέλλον, C32 και C33. Σύμφωνα με τους κανόνες συναίνεσης, το C29 έχει προγραμματιστεί να σταματήσει περίπου τον Νοέμβριο του 2019 με ρυθμό 1% την εβδομάδα. Η καθαρή απόδειξη της εργασίας, την οποία η ομάδα MWC θεωρεί μια ανώτερη μορφή ασφάλειας σε σύγκριση με εναλλακτικές λύσεις όπως η απόδειξη διακυβεύσεων, απαιτεί ανταλλαγή μεταξύ του ποσοστού εκπομπών και της ασφάλειας.

Καθώς η τιμή της MWC άρχισε να ενισχύεται, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για τη σκληρή διχάλα MWC, την κατάργηση των τμημάτων C32 και C33 του κώδικα συναίνεσης και τη σκλήρυνση γρήγορα του ποσοστού εκπομπών MWC. Αυτό θα αφήσει το MWC το μοναδικό νόμισμα στον αλγόριθμο C31.

Ένας αλγόριθμος για τον οποίο υπάρχει ένα ASIC σχεδιασμένο αλλά δεν τίθεται σε παραγωγή. Στις 17 Ιανουαρίου 2020 Innosilicon ανακοινώθηκε,

«Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι το προϊόν Grin G32 GPU ASIC δεν έχει υποστηριχθεί καλά από το χυτήριο… γι ‘αυτό πρέπει να θέσουμε την παραγωγή σε αναμονή μέχρι τη μελλοντική εκκαθάριση. Η Innosilicon επένδυσε τεράστιο ποσό R&D δολάρια για την ολοκλήρωση του καινοτόμου σχεδιασμού GPU ASIC CC31 / CC32 Grin, σύμφωνα με την ικανοποίησή μας, επειδή πιστεύουμε στην Grin και την βασική ομάδα της. “

Στις 31 Μαρτίου 2019, το σκληρό πιρούνι MWC πήγε άψογα και στις 7 Απριλίου 2019 το ποσοστό εκπομπών μειώθηκε κατά περίπου 75%. Το απόθεμα σε ροή άλλαξε από 6,4 σε 25,7. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, το απόθεμα προς ροή MWC θα είναι πάνω από 62.

Παρόλο που βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα, η MWC διαπραγματεύεται σταθερά πάνω από ένα όριο αγοράς 100 εκατομμυρίων δολαρίων με μηνιαίες εκπομπές εξόρυξης περίπου 500.000 $. Με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, αυτό καθιστά το MWC το # 3 νόμισμα απορρήτου πίσω από το Monero και το Zcash και στην κορυφαία απόδειξη των κερμάτων εργασίας γύρω από το Ravencoin και το Decred. Αλλά σε ονομαστικούς αριθμούς, το MWC είναι ελάχιστο σε σύγκριση με τις εβδομαδιαίες εκπομπές 90 εκατομμυρίων δολαρίων του Bitcoin.

Το MWC έχει σχεδιαστεί για να είναι εξαιρετικά συμπληρωματικό του Bitcoin και οι ατομικές ανταλλαγές θα ενισχύσουν μόνο αυτήν τη σχέση. Το Bitcoin μπορεί να λειτουργήσει ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό νομισματικό VPN.

Φαίνεται να υπάρχει σημαντική ασυμμετρία πληροφοριών σχετικά με το Mimblewimble και ακόμη και την ύπαρξη MWC. Ως αποτέλεσμα, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς αντιδρά η αγορά σε αυτό το νομισματικό προϊόν έξι μηνών. Κατά την εκτέλεση οικονομικού υπολογισμού, τα κέρδη πηγαίνουν σε αυτούς που υπολογίζουν σωστά και τις απώλειες σε αυτούς που υπολογίζουν εσφαλμένα. Το βιβλίο παραγγελιών θα είναι ο κριτής των απόψεων.

Σε τελική ανάλυση, σε μια εποχή πανδημικών κλειδαριών, απεριόριστων εγγυήσεων, αυξανόμενου πληθωρισμού, δρακόντεων φόρων περιουσίας και άλλων χρηματοοικονομικών, πολιτικών και γεωπολιτικών αναταραχών, θα μπορούσε απλώς να ενδιαφέρεται η αγορά για ένα νομισματικό προϊόν που προσφέρει εξαιρετικά σπάνιο επεκτάσιμο φάντασμα χρήματα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map