Trezor vs Ledger: Σύγκριση και κριτική για το καλύτερο πορτοφόλι υλικού (2019)

Η ασφάλεια είναι πάντα ύψιστης σημασίας όταν πρόκειται για επενδύσεις. Δεδομένου ότι είναι τα χρήματα που κερδίζουν οι επενδυτές που βρίσκονται στη γραμμή. Εξ ου και οι επενδυτές αναζητούν αξιόπιστα χρηματιστήρια για να επενδύσουν και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές.

Δυστυχώς, λόγω της εκδήλωσης της βιομηχανίας κρυπτογράφησης, δεν έχουν καταφέρει πολλές ανταλλαγές να προσφέρουν αυτή την άνεση στους επενδυτές και υπήρξαν ξανά και ξανά hacks που τους θυμίζουν πάντα ότι τα χρήματά τους δεν είναι ασφαλή. ο ζεστά πορτοφόλια, αυτή που είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο και διαχειρίζεται από ανταλλαγές για την αποθήκευση των κρυπτονομισμάτων των χρηστών τους, έχει γίνει η πιο εξέχουσα περιοχή της λεκάνης απορρόφησης για χάκερ καθώς έχουν πολλά ψηφιακά στοιχεία.

Λόγω αυτού, αυτές οι παραβιάσεις και οι συνεχείς απειλές που υπάρχουν γύρω από τα καυτά πορτοφόλια. Πολλοί αναλυτές και ειδικοί του δρόμου πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να ασφαλίσετε αυτά τα στοιχεία κρυπτογράφησης είναι να τα αποθηκεύσετε σε κρύα πορτοφόλια ή πορτοφόλια υλικού. Και Τα δύο καλύτερα ονόματα που αγωνίζονται για να πάρουν την πρώτη θέση στη βιομηχανία πορτοφολιών υλικού είναι οι Trezor και Ledger. Το ακόλουθο άρθρο προορίζεται για τον αναγνώστη να αναγνωρίσει το καλύτερο κρύο πορτοφόλι για τον εαυτό του. Ως εκ τούτου, το άρθρο βασίζεται στη σύγκριση χαρακτηριστικών που ένας επενδυτής θα σκεφτόταν γενικά να αγοράσει ένα κρύο πορτοφόλι. Αυτά περιλαμβάνουν –

 • Υποστηριζόμενες συσκευές
 • Υποστηριζόμενα νομίσματα από τους Trezor και Ledger
 • Ασφάλεια
 • Ρύθμιση και χρηστικότητα
 • Φυσική εμφάνιση και ανθεκτικότητα
 • Κοίτα και νιώσε
 • Κόστος
 • συμπέρασμα

Μια γρήγορη επισκόπηση του Hardz Wallet Trezor

Το Trezor κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2014 και ήταν το πρώτο πορτοφόλι υλικού που παρουσιάστηκε. Το πορτοφόλι υλικού ήταν από μια εταιρεία με έδρα την Τσεχική Δημοκρατία που ονομάζεται – SatoshiLabs. Η Satoshilabs ιδρύθηκε από τον Marek Palatinus – με την κατανόηση της τεχνολογίας και της κρυπτογράφησης δημιούργησε το Trezor – μαζί με την άλλη εφεύρεσή του που ονομάζεται Slushpool. Κατανοώντας κάθε πτυχή της βιομηχανίας κρυπτογράφησης και την ασφάλεια που δεν διέθεταν ζεστά πορτοφόλια.

Το Trezor εφευρέθηκε για να βοηθήσει τους επενδυτές και τους εμπόρους να βελτιώσουν την ασφάλεια των κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων τους προστατεύοντάς τους από χάκερ, ιούς και απάτες τρίτων. Η ιδέα πίσω από αυτήν την εφεύρεση ήταν αρκετά απλή και απλή – Διατηρήστε τα ψηφιακά στοιχεία εκτός σύνδεσης από όλους τους κακόβουλους χαρακτήρες και υπό τον έλεγχο των χρηστών της.

Χωρίς πολλή ιστορία πίσω από αυτό, το πορτοφόλι Trezor πέτυχε κάποια επιτυχία που το βοήθησε να χτίσει μεγάλη φήμη και με την πάροδο του χρόνου συνέχισε να βελτιώνει τα χαρακτηριστικά και την υποστήριξή του για νέα νομίσματα. Με αυτό το Trezor μπόρεσε να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές του και να συμβαδίσει με τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για κρυπτογράφηση. Αυτή η διορατικότητα και ο δυναμισμός των ιδρυτών βοήθησαν την Trezor να κερδίσει τη φήμη ότι είναι μια από τις καλύτερες στον κλάδο.

πορτοφόλι

Γρήγορη εισαγωγή του πορτοφολιού υλικού λογισμικού

Η Ledger, από την ίδρυσή της, προχώρησε στην πρωτοπορία στην παροχή λύσεων σχετικά με την ασφάλεια για κρυπτονομίσματα και εφαρμογές που βασίζονται σε blockchain. Με το Παρίσι να είναι η έδρα της εταιρείας, έχει γραφεία στο Vierzon και το Σαν Φρανσίσκο που στεγάζει μια ομάδα περισσότερων από 130 επαγγελματιών.

Η Ledger μπορεί να υπερηφανεύεται για την επιτυχία και τις ικανότητές της στην εφεύρεση μιας πληθώρας προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται για τη διαφύλαξη ψηφιακών και κρυπτονομικών στοιχείων για ιδιώτες και εταιρείες. Μεταξύ των προϊόντων τους, η πιο επιτυχημένη ήταν η σειρά πορτοφολιών υλικού Ledger που έχει πελάτες σε 165 χώρες. Αυτή η υποστήριξη πελατών βοήθησε την εταιρεία στην άντληση σημαντικών κεφαλαίων από ιδιώτες επενδυτές που ανέρχονται πλέον σε 85 εκατομμύρια δολάρια σε 4 γύρους επενδύσεων.

Το Ledger είναι πολύ πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό όσον αφορά την παροχή λύσεων ασφαλείας για κρυπτονομίσματα. Έχουν κάθε στοιχείο που το καθιστά αξιόπιστο εμπορικό σήμα, είτε είναι ο σωστός συνδυασμός ομάδας, πάθους ή οράματος.

Καθολικό Nano S

Υποστηρίζεται συσκευή, λειτουργικό σύστημα και εφαρμογή


Η συσκευή Trezor είναι συμβατή τόσο με υπολογιστή όσο και με smartphone. Τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα είναι Windows 7 και νεότερα, macOS 10.11 και νεότερα, Linux και Android OS.

Οι τελευταίες συσκευές Ledger απαιτούν είτε επιτραπέζιο υπολογιστή (τουλάχιστον 64-bit Windows 8, macOS 10.8 ή 64-bit Linux) ή ένα smartphone (τουλάχιστον iOS 9 ή Android 7) για την εγκατάσταση εφαρμογών, την προσθήκη λογαριασμών, τον έλεγχο των υπολοίπων λογαριασμών και τη διαχείριση ασφαλών συναλλαγών.

Και τα δύο πορτοφόλια, Trezor και Ledger, έχουν τη δική τους διεπαφή που καθιστά εύκολη τη λειτουργία. Μαζί με τη δική τους διεπαφή, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές με πολλές εφαρμογές πορτοφολιών τρίτων. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει την κορυφαία εφαρμογή και τη συμβατότητά της με το Trezor vs Ledger.

Εφαρμογή Τρέζορ Καθολικό Nano S
Electrum Ναί Ναί
MyEtherWallet Ναί Ναί
Μυκήλιο Ναί Ναί
Κοπάι Ναί Ναί
GreenBits Ναί Ναί
MultiBit HD Ναί Οχι
MyTrezor Ναί Οχι
Καθολικό Chrome Οχι Ναί

Υποστήριξη νομισμάτων από το Πορτοφόλι Trezor

Η Trezor υποστηρίζει μια ποικιλία ψηφιακών στοιχείων που περιλαμβάνουν Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Dash (DASH), Zcash (ZEC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Ethereum (+ all ERC20 tokens), Ethereum Classic (ETC), NEM, Expanse, UBIQ και Bitcoin testnet.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ενημερώσεις, η ενσωμάτωση των διακριτικών ERC20 δεν είναι προς το παρόν δυνατή με τα Πορτοφόλια Trezor, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα και με ασφάλεια με το Πορτοφόλι Trezor Beta μαζί με άλλα κοινά χρησιμοποιούμενα πορτοφόλια και υπηρεσίες τρίτων. Ενώ οι σπόροι και τα ιδιωτικά τους κλειδιά παραμένουν προστατευμένα στη συσκευή Trezor. Υπάρχει πιθανότητα ορισμένα από τα διακριτικά ERC20 να δυσκολεύονται να αναγνωριστούν από το υλικολογισμικό της Trezor, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να αποθηκευτούν και να σταλούν από το Trezor Wallets. Οι χρήστες πρέπει απλώς να αναφέρουν τη διαδρομή διεύθυνσης του διακριτικού τους και θα εμφανίζεται ως “άγνωστο διακριτικό”

Υποστήριξη νομισμάτων από το πορτοφόλι Ledger Nano S

Όπως και το Trezor, το Ledger Nano S υποστηρίζει επίσης μια ποικιλία ψηφιακών στοιχείων που περιλαμβάνουν πολλά εμφανή νομίσματα και μάρκες. Τα κύρια νομίσματα και μάρκες πραγματοποιούνται μέσω της διεπαφής λογισμικού Ledger Live. Παρακάτω είναι τη λίστα με τα εξέχοντα νομίσματα που υποστηρίζονται από το Ledger Nano S που περιλαμβάνει Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Ethereum (ETH), Monero (XMR), Ethereum Classic (ETC), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Zcash (ZEC), Dash (DASH).

Το Ledger Nano S λειτουργεί με τις δικές του διεπαφές: εφαρμογή Ledger Live (δωρεάν εφαρμογή Google Chrome), ενώ επιτρέπει επίσης στους χρήστες να χρησιμοποιούν άλλα συμβατά πορτοφόλια λογισμικού που αναφέρονται παραπάνω στο άρθρο.

Μέτρα ασφαλείας Trezor και Ledger

Όσον αφορά την ασφάλεια, τόσο τα πορτοφόλια Trezor όσο και το Ledger παρέχουν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας σχεδόν το κρατούν από το λαιμό στο λαιμό. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας τόσο του Trezor όσο και του Ledger Nano S είναι ότι και οι δύο χρησιμοποιούν τις οθόνες τους για να δημιουργήσουν και να εμφανίσουν το ιδιωτικό κλειδί εκτός σύνδεσης.

Επίσης, τα πορτοφόλια ζητούν από τους χρήστες να δημιουργήσουν ένα PIN πρόσβασης μαζί με έναν σπόρο ανάκτησης. Κατά τύχη, εάν ο χρήστης χάσει το πορτοφόλι του ή κλαπεί ή καταστραφεί, το ιδιωτικό κλειδί του θα χαθεί. Για αυτό είναι το σπόρο ανάκτησης και το PIN.

Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τον σπόρο ανάκτησης για να πάρει πίσω τα νομίσματά του. Το PIN εμποδίζει την πρόσβαση του πορτοφολιού σε κανέναν άλλο – εάν χαθεί ή κλαπεί, κανένας άλλος δεν μπορεί να μπει στο πορτοφόλι υλικού χωρίς το PIN που έχει δημιουργήσει ο χρήστης.

Εκτός από τον κωδικό PIN και την ανάκτηση που βοηθά τον χρήστη να ανακτήσει το χαμένο ιδιωτικό κλειδί του, και τα δύο πορτοφόλια, τώρα, παρέχουν επίσης ένα τρίτο επίπεδο ασφάλειας που ονομάζεται «Passphrase». Μια φράση πρόσβασης μπορεί να θεωρηθεί ως 24η λέξη του σπόρου ανάκτησης. Ακριβώς όπως ένα PIN, ο χρήστης έχει την επιλογή να ορίσει τη φράση πρόσβασης. Αυτή η φράση πρόσβασης μπορεί να είναι μια λέξη ή ένα σύνολο γραμμάτων. Αναμένεται ότι ο χρήστης θυμάται τη φράση πρόσβασης αντί να το γράφει, προστατεύοντας το εντελώς και μακριά από κακόβουλους χαρακτήρες.

Έτσι, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, τόσο το Trezor όσο και το Ledger στέκονται από το λαιμό στο λαιμό.

Ρύθμιση και χρηστικότητα

Το πορτοφόλι Trezor και το πορτοφόλι Ledger και τα δύο διατίθενται σε φυσική μορφή που πρέπει να συνδεθεί σε υπολογιστή μέσω καλωδίου micro USD. Και τα δύο πορτοφόλια βρίσκουν συμβατότητα με Windows, Linux και macOS. Η διαδικασία ρύθμισης και για τα δύο πορτοφόλια είναι αρκετά απλή και εύκολη. Με βήματα περιλαμβάνονται – καθορισμός κωδικού PIN και καταγραφή ενός αντιγράφου ασφαλείας του σπόρου ανάκτησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση απώλειας του πείρου. Παρομοίως, η διεπαφή είναι καθαρή, φιλική προς το χρήστη και καλά σχεδιασμένη, καθιστώντας την πολύ εύκολη στη χρήση τόσο στο Trezor Wallet όσο και στο Ledger Nano S.

Ας συγκρίνουμε πώς είναι οι διεπαφές: Trezor vs Ledger

διεπαφές Trezor– Τρέζορ διεπαφές καθολικού– Καθολικό

Φυσική εμφάνιση και ανθεκτικότητα

Το πορτοφόλι Trezor αποτελείται από πλαστικό, ενώ από την άλλη πλευρά, το πορτοφόλι Ledger διαθέτει αμάξωμα από ανοξείδωτο ατσάλι (σημαίνει σε ένα πιο premium και ανθεκτικό σώμα). Αυτό δίνει στο Ledger Nano S ένα πλεονέκτημα πάνω από την άποψη ότι είναι πιο κομψό, αλλά δεν είναι αυτό που αναζητά ένας κάτοχος πορτοφολιού. Αλλά αν μιλάμε μόνο για την ανθεκτικότητα εδώ, τότε το Ledger Nano S σημείωσε το σημείο πάνω από το Trezor επειδή είναι πιο προστατευμένο από ζημιές.

Κοίτα και αίσθηση του Trezor Vs Ledger

Και οι δύο, Trezor και Ledger Nano S, είναι σχεδόν πανομοιότυπες σε μέγεθος. Και οι δύο είναι αρκετά μικρές, γεγονός που το καθιστά εύκολο να μεταφέρεται ενώ είναι διακριτικό και μη ενοχλητικό. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν μια μικρή οθόνη συνοδευόμενη από δύο κουμπιά που διευκολύνουν την πλοήγηση. Όσον αφορά το μέγεθος της οθόνης, το Trezor έχει μια ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη με ανάλυση 128 × 64 pixel. Συγκριτικά, το Nano S είναι το μικρότερο από τα δύο σε μέγεθος, που έρχεται σχεδόν στο μισό μέγεθος του Trezor. Όσον αφορά τη φυσική ασφάλεια, το Nano S βρίσκεται πολύ μπροστά από το Trezor, όπως είναι κατασκευασμένο από ένα μείγμα από πλαστικό και μέταλλο, με ένα στιβαρό εσωτερικό πλαστικό που περικλείεται από ένα περιστρεφόμενο μεταλλικό περίβλημα που του δίνει μια μοντέρνα εμφάνιση.

Κόστος

Η τιμή των δύο μοντέλων Ledger είναι

 • Ledger Nano X- 119 USD
 • Ledger Nano S – 59 USD

Η τιμή των δύο μοντέλων του Trezor είναι

 • Trezor T- 165 USD
 • Trezor One – 78 USD

συμπέρασμα

Και πάλι η διαφορά είναι πολύ μικρότερη και στα δύο πορτοφόλια, είναι δύσκολο να σχεδιάσουμε έναν νικητή. Ο χρήστης πρέπει να κοιτάξει το νόμισμα που θέλει να αποθηκεύσει και να πάρει το πορτοφόλι του. Επίσης, εάν το κόστος είναι ο περιορισμός, τότε το Ledger Nano X σίγουρα είναι σχεδόν 20 USD φθηνότερο σε σύγκριση με τα βασικά μοντέλα της Trezor. Το υπόλοιπο Trezor και το Ledger σίγουρα πηγαίνουν ο ένας τον άλλον από την άποψη της παραλαβής τους από έναν χρήστη.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map