Μέλλον του Ethereum: Είναι νεκρό ή θα αυξηθεί;

Πριν από λίγο καιρό το Ethereum ονομάστηκε ως το έργο που θα άλλαζε τον κόσμο από το να είναι συγκεντρωμένο στο αποκεντρωμένο. Ενώ το Bitcoin και το blockchain του έθεσαν τα θεμέλια της αποκέντρωσης, ήταν το Ethereum που έδωσε ένα όραμα να είναι ευέλικτο και δυναμικό blockchain που θα μπορούσε να λύσει προβλήματα στον πραγματικό κόσμο.

Η Ethereum εισήγαγε τον κόσμο σε έξυπνα συμβόλαια και έγινε η μεγαλύτερη πλατφόρμα για την έναρξη έργων και η Dapp δημιουργεί έναν κόσμο altcoins. Υπήρχαν όλα τα είδη προβλέψεων σχετικά με το πώς η Ethereum θα ανέλαβε το Bitcoin, η μάχη να είναι το κορυφαίο νόμισμα. Αλλά ήρθε το 2018 και η Ethereum αναζητούσε προβλήματα και η πρόκληση του Bitcoin ήταν τα νέα του παρελθόντος. Αυτή τη στιγμή, το Ethereum βρίσκεται ακόμα σε αδιέξοδο όπως φαίνεται το παρόν και το μέλλον του. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους το Ethereum μπορεί να κινηθεί και το άρθρο θα προσπαθήσει να το εξερευνήσει.

Για να καταλάβουμε τι μπορεί να προχωρήσει η Ethereum ως τεχνολογία ή ως επένδυση, θα πρέπει να βυθιστεί κανείς στην ιστορία του δεύτερου πιο διάσημου νομίσματος.

Τι είναι το Ethereum

Το Ethereum είναι μια δημόσια υπηρεσία ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί το blockchain ως βασική τεχνολογία για τη διευκόλυνση των έξυπνων συμβάσεων και της συναλλαγής κρυπτονομισμάτων με ασφάλεια χωρίς τρίτο μέρος. Υπάρχουν δύο διαθέσιμοι λογαριασμοί μέσω του Ethereum: λογαριασμοί εξωτερικής ιδιοκτησίας (ελέγχονται από ιδιωτικά κλειδιά που επηρεάζονται από ανθρώπινους χρήστες) και λογαριασμοί συμβολαίων. Το νόμισμα Ethereum ονομάζεται μέσο ανταλλαγής και επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναπτύξουν όλα τα είδη αποκεντρωμένων εφαρμογών.

Λόγω του χαρακτηριστικού της φιλοξενίας άλλων έργων και του Dapp, πολλοί άνθρωποι θεωρούν το Ethereum, ακριβώς ως πλατφόρμα, αλλά προσφέρει πολλά περισσότερα πράγματα που συνδέονται με αυτό, όπως έξυπνα συμβόλαια, Ethereum Virtual Machine (EVM) και το πραγματικό του νόμισμα, Ether, για συμβάσεις peer-to-peer.

Ίσως σας αρέσει επίσης: Ethereum Battles EOS για το μέλλον των Dapps και της Έξυπνης Σύμβασης

Ιστορία του Ethereum

Η ιδέα του Ethereum παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Vitalik Buterin στα τέλη του 2013 ως αποτέλεσμα της εμπειρίας του στην κοινότητα Bitcoin. Λίγο αργότερα, ο Vitalik δημοσίευσε τη Λευκή Βίβλο Ethereum, όπου περιγράφει λεπτομερώς τον τεχνικό σχεδιασμό για το πρωτόκολλο Ethereum και την αρχιτεκτονική έξυπνων συμβάσεων.

Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2014, η Ethereum ανακοινώθηκε επίσημα από τη Vitalik στο The North American Bitcoin Conference στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, ο Vitalik άρχισε επίσης να συνεργάζεται με τον Δρ. Gavin Wood και από κοινού ίδρυσαν το Ethereum.

Τον Απρίλιο του 2014, ο Δρ. Gavin δημοσίευσε το Ethereum Yellow Paper που χρησίμευσε ως τεχνική προδιαγραφή για το Ethereum Virtual Machine (EVM). Εν συντομία, το EVM επικεντρώνεται στην παροχή ασφάλειας και στην εξάλειψη μη αξιόπιστου κώδικα, προκειμένου να αποφευχθούν επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας από υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Οι νομικές πολυπλοκότητες της συγκέντρωσης χρημάτων μέσω ενός προπώλησης οδήγησαν στη δημιουργία του Ιδρύματος Ethereum (Stiftung Ethereum) τον Ιούνιο του 2014 στο Zug της Ελβετίας. Η Ethereum ξεκίνησε την προπώληση κερμάτων αιθέρα, το μέσο ανταλλαγής δικτύου της Ethereum, για 42 ημέρες μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 2014 και συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 18,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε αντάλλαγμα 60.102.216 αιθέρα.

Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, η εταιρεία γνωστή ως Ethereum Foundation θα μπορούσε να εξοφλήσει νομικά χρέη, τους μήνες ανάπτυξης της προσπάθειας και τα οικονομικά της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του Ethereum.

Η ανάπτυξη του Ethereum


Μετά την επιτυχή προπώληση του διακριτικού και την επακόλουθη αύξηση κεφαλαίου, ένας δεύτερος οργανισμός που ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη που ονομάζεται ETH DEV ξεκίνησε τις εργασίες του με σύμβαση από το Ethereum Foundation. Το ενδιαφέρον των προγραμματιστών για το Ethereum αυξήθηκε σταθερά καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2014 και η ομάδα του ETH DEV παρέδωσε μια σειρά εκδόσεων Proof-of-Concept (PoC) για να αξιολογήσει η αναπτυξιακή κοινότητα. Υπήρχαν συνεχείς ενημερώσεις και συχνές αναρτήσεις από την ομάδα του ETH DEV που ενημέρωσαν την κοινότητα σχετικά με το Ethereum blog, διατηρώντας επίσης την ορμή για το Ethereum.

Τον Απρίλιο του 2015, η ομάδα ανακοίνωσε επίσης το πρόγραμμα επιχορηγήσεων DEV, το οποίο παρείχε χρηματοδότηση για προτάσεις και συνεισφορές από προγραμματιστές τόσο για την πλατφόρμα Ethereum, όσο και για τα έργα που βασίζονται στο Ethereum. Ενώ υπήρχαν ήδη εκατοντάδες προγραμματιστές που συνεισφέρουν το χρόνο και τις σκέψεις τους σε έργα Ethereum και έργα ανοιχτού κώδικα, αυτό το πρόγραμμα χρησίμευσε για να ανταμείψει και να υποστηρίξει αυτούς τους προγραμματιστές για τις συνεισφορές τους. Το πρόγραμμα επιχορηγήσεων DEV συνεχίζει να λειτουργεί σήμερα και η χρηματοδότηση του προγράμματος ανανεώθηκε πρόσφατα τον Ιανουάριο του 2016.

Πάνω από αυτό, το δίκτυο Ethereum Frontier ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου 2015. Αυτό επέτρεψε στους προγραμματιστές να αρχίσουν να γράφουν έξυπνα συμβόλαια και αποκεντρωμένες εφαρμογές στο ζωντανό δίκτυο Ethereum. Οι ανθρακωρύχοι άρχισαν να συμμετέχουν στο δίκτυο Ethereum για να βοηθήσουν στη διασφάλιση του blockchain Ethereum και να κερδίσουν αιθέρα από την εξόρυξη. Αν και η έκδοση Frontier προοριζόταν για χρήση από προγραμματιστές ως έκδοση beta, είχε ως αποτέλεσμα να είναι πιο ικανή και αξιόπιστη από ό, τι αναμενόταν.

Διαβάστε επίσης: Ethereum Cloud Mining: Πώς να καθοδηγήσετε & Καλύτεροι πάροχοι υπηρεσιών / ιστότοποι

Από την έναρξή του τον Αύγουστο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2017, το Ethereum ήταν σε μεγάλο βαθμό ένα έργο σε εξέλιξη και υπέφερε από πολλά σφάλματα που εμπόδισαν τις εταιρείες να θέλουν να χτίσουν τη νέα υποδομή έξυπνων συμβάσεων. Αυτή η ίδια ασταθής υποδομή ήταν υπεύθυνη για την απόδοση του νομίσματος το 2017. Ωστόσο, για το σύνολο του 2016, η τιμή του Ethereum κυμαινόταν μεταξύ 1 και 7 $, αν και έφτασε τα 11 $ πριν από το περίφημο hack DAO.

Ενώ η είσοδος το 2017 ήταν ασταθής, το 2017 ήταν η χρονιά που άλλαξε την τύχη του Ethereum για πάντα. Η Ethereum ξεκίνησε έξυπνα συμβόλαια για τη δοκιμή. Αυτό επέτρεψε στις νεοσύστατες εταιρείες να παράγουν μάρκες με σχετική αξία για τον Ether, σε αυτό που τώρα αναφέρεται ως ICO ή αρχική προσφορά νομισμάτων. Και με το Ethereum να σταθεροποιείται, και όλο και περισσότερα έργα τρέχουν προς το ICO, το 2017 έγινε το «Έτος του ICO» και είδε την κυκλοφορία δημοφιλών διακριτικών χτισμένων στο Ethereum όπως το Golem, το OmiseGO, το Augur, το TenX, το Status, το Μονακό, το Decentraland και εκατοντάδες άλλων που βιώνουν τεράστια ανάπτυξη.

Το Ethereum και τα προβλήματά του του 2018

Το 2018 αποδείχθηκε εντελώς αντίθετο για το Ethereum σε σύγκριση με το 2017 καθώς το blockchain του Ethereum άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Το έξυπνο blockchain του συμβολαίου που αναγγέλθηκε ως το μέλλον της τεχνολογίας και η λεγόμενη έκδοση 2.0 της τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού άρχισαν σύντομα να χάνουν την τροχιά της. Το 2018 ανακάλυψε ορισμένα κρίσιμα προβλήματα για το Ethereum που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ή να σπάσουν το μέλλον του. Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν περιλάμβαναν-

  1. Ο ICO και ο Dapp μετατράπηκαν σε ανοησίες: Με μια πλατφόρμα στη θέση της, το Ethereum σύντομα έγινε μια πλατφόρμα που θα μπορούσε να υποστηρίξει πολλές διαφορετικές εφαρμογές, για αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps). Λόγω αυτού του ανοιχτού και προσβάσιμου blockchain, πολλοί προγραμματιστές πήδηξαν και άρχισαν να χρησιμοποιούν ICOs για να χρηματοδοτήσουν τις προσπάθειές τους, προσφέροντας τα εγγενή τους μάρκες ERC-20 σε όλους τους συμμετέχοντες για να συγκεντρώσουν χρήματα για να ολοκληρώσουν τα έργα blockchain. Με τόσες πολλές εφαρμογές και έργα, η Ethereum αισθάνθηκε την πλήρη δύναμη ενός τεράστιου φορτίου συναλλαγών και απέτυχε απολύτως να αντιμετωπίσει την υπερφόρτωση. Το δίκτυο Ethereum μπορεί να επεξεργαστεί μόνο περίπου 15 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο και οι Cryptokitties κατέστησαν σαφές ότι έπρεπε να υπάρξει κάποια λύση κλιμάκωσης ή αναβάθμιση για το Ethereum να κάνει το επόμενο βήμα.
  2. Δεν είναι δυνατή η γρήγορη αναβάθμιση: Το Ethereum όλο το 2018 αντιμετώπισε προβλήματα κλιμάκωσης. Υπήρξαν προτάσεις ότι οι αναβαθμίσεις για το Ethereum θα ήταν λύση για ζητήματα κλιμάκωσης. Αυτό περιελάμβανε θραύση, κρατικά κανάλια και Plasma, αλλά υπάρχουν επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις όπως η Κωνσταντινούπολη και το Casper. Το Ethereum θα μπορούσε να αναβαθμιστεί μόνο στην Κωνσταντινούπολη μετά από πολλή ταλαιπωρία και ακόμα χωρίς συγκεκριμένη λύση.
  3. Αυξανόμενος ανταγωνισμός: Πολλά έργα που ήταν στο Ethereum έγιναν ανεξάρτητα και άρχισαν να ανταγωνίζονται την Ethereum, αφαιρώντας πολλά Dapp και έργα από την Ethereum. Πλατφόρμες όπως η Tron και η EOS ήταν λιγότερο συμφόρηση και έρχονται με άψογες ταχύτητες που ενισχύουν την εμπειρία Dapp.

Τι βρίσκεται μπροστά από το Ethereum?

Η Ethereum έχει δει το μερίδιό της στις επιτυχίες και τις αποτυχίες σε μόλις 2 χρόνια. Ενώ το 2017 πήρε όλα τα υψηλά επίπεδα 2018 αν και το έφτασε στο έδαφος. Αυτό άφησε πολλές εικασίες για το πού ήταν επικεφαλής το Ethereum. Πολλοί άνθρωποι το ονόμασαν φούσκα, υπήρχε ένα άλλο σύνολο ανθρώπων που το ονόμαζαν ακόμα γίγαντα ύπνου. Εδώ είναι η λίστα των πραγμάτων που μπορούν να πάνε σωστά ή λάθος για το Ethereum.

Εάν τα πράγματα γίνονται θετικά για το Ethereum | Θα αυξηθεί ο Ethereum?

1. Ethereum a Matured Coin και ICO’s: Η Ethereum Still έχει περίπου 5.000 έργα, τα οποία συγκέντρωσαν χρήματα μέσω ICO, εξακολουθούν να λειτουργούν και αυτά τα έργα προχωρούν προς τη συμμόρφωση με τους κυβερνητικούς κανονισμούς δημιουργώντας μια πιο διαφανή, επαληθεύσιμη, νομικά συμβατή εταιρεία. Καθώς οι κανονισμοί γύρω από το ICO γίνονται πιο ξεκάθαροι σε όλο τον κόσμο, αυτό το έργο μπορεί να αρχίσει να δέχεται περαιτέρω επενδύσεις χρησιμοποιώντας το Ethereum όπως θα μπορούσαν να υπάρχουν πύλες πλημμύρας για περισσότερα ICO.

2. Εάν το Ethereum αναβαθμιστεί γρήγορα και το 2.0 είναι ένα παιχνίδι αλλαγής: Ενώ το Ethereum αντιμετωπίζει προβλήματα επεκτασιμότητας, έχει ένα φυτό για να το καταπολεμήσει. Υπάρχουν αναβαθμίσεις που περιμένουν στο δρομάκι για το Ethereum στο δρομάκι και αυτά που το Ethereum είναι σε θέση να υιοθετήσει θραύσματα, κρατικά κανάλια και Plasma μαζί με το Casper, το Ethereum θα είναι πολύ ισχυρότερο blockchain και θα ανακτήσει τη δόξα του. Ο ιδρυτής της Ethereum, Vitalik Buterin, επικεντρώνεται στο Ethereum 2.0 και το αναφέρει ως «συνδυασμός πολλών διαφορετικών χαρακτηριστικών για τα οποία ερευνούμε, μιλάμε και αναπτύσσουμε ενεργά εδώ και αρκετά χρόνια και τελικά έρχεται μαζί σε αυτό το συνεκτικό σύνολο. ” Αυτές οι λέξεις αξίζουν να εξεταστούν, ακόμη περισσότερο επειδή το Ethereum έχει το πλεονέκτημα του πρώτου-μετακινούμενου στις έξυπνες συμβάσεις.

3. Το Ethereum 2.0 θα μπορούσε να αναζωογονήσει το Ethereum Mining: Ως μέρος της αναβάθμισης 2.0, ο Vitalik Buterin και η ομάδα του αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα εντελώς νέο blockchain για το δίκτυο Ethereum – ένα που λειτουργεί αποκλειστικά μέσω ενός συστήματος απόδειξης-πονταρίσματος (PoS). Όσον αφορά την εξόρυξη, αυτό ήταν σημαντικό δεδομένου ότι το σύστημα απόδειξης πονταρίσματος δεν απαιτεί GPU αιχμής, στοίβες εγκαταστάσεων εξόρυξης ή πλέγματα βαριάς ισχύος. Το PoS απαιτεί μόνο από τους ανθρώπους να «ποντάρουν» τα νομίσματά τους και το ελάχιστο ποσό στοιχήματος είναι 32 Ether μειώνοντας το κόστος ενέργειας κατά 99%. Εάν η ομάδα μπορεί να φέρει με επιτυχία το ETH 2.0 online, ο νέος κώδικας θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις συναλλαγές χρησιμοποιώντας μόνο το 1 τοις εκατό της ενέργειας που καταναλώνεται σήμερα.

Εάν τα πράγματα γίνουν αρνητικά για το Ethereum | Είναι το Ethereum Dead?

1. Το Ethereum δεν μπορεί να κλιμακωθεί παγκοσμίως: Εάν το Ethereum αποτύχει να αναβαθμίσει, δεν θα είναι σε θέση να κλιμακώσει στην τρέχουσα εφαρμογή. Αυτό έχει οδηγήσει σε πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι το Ethereum θα αποτύχει, αργά ή γρήγορα. Το Ethereum blockchain επιτρέπει προς το παρόν μόνο 15 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Η Visa υποστηρίζει έως και 45.000. Αυτό το πρόβλημα επεκτασιμότητας αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την υιοθέτηση της γενικής εφαρμογής. Έχει οδηγήσει πολλούς ειδικούς να πιστεύουν ότι το Ethereum πεθαίνει – και οι προβλέψεις τους για το Ethereum ήταν σχεδόν μηδέν.

2. Οι διαγωνισμοί θα ανατρέψουν το Ethereum: Δεδομένου ότι το Ethereum εξερράγη στην αγορά, πολλά έργα ακόμη και ενώ κατοικούσαν στο blockchain της Ethereum δημιούργησαν ακριβώς τα ίδια έργα και υποσχέθηκαν εξαιρετικές βελτιώσεις όπου το Ethereum αποτυγχάνει. Η επιτυχία αυτών των εταιρειών θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η Ethereum θα αποτύχει και θα καταλήξει να είναι μια φοβερή επένδυση. Οποιαδήποτε υψηλή πρόβλεψη τιμής Ethereum δεν θα είναι τίποτα αν αυτοί οι Ethereum Killers πετύχουν. Αυτά τα έργα περιλαμβάνουν το TRON και το EOS προς το παρόν, αλλά ο κατάλογος των μελλοντικών έργων είναι ατελείωτος. Αυτό περιλαμβάνει Ethereum Classic, Straits, Waves, Lisk, Cosmos (ATOM) και Cardano (ADA) που αναπτύσσονται με μεγάλη ταχύτητα.

3. Η εξόρυξη Ethereum θα πεθάνει: Εάν το Ethereum δεν αναβαθμιστεί, το Mining of Ethereum θα αυξηθεί ακριβό. Η τρέχουσα POW θα σημαίνει ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ασφαλίσουν το blockchain Ethereum χρησιμοποιώντας τις εξέδρες εξόρυξης που χρησιμοποιούν GPU για την επεξεργασία συναλλαγών. Αυτό θα είναι αδύνατο στα επόμενα χρόνια, καθώς αυτή η διαδικασία εξόρυξης καταναλώνει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από πολλές χώρες.

Με βάση μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, Εάν το Ethereum ήταν μια χώρα, θα κατατάσσεται υψηλότερα από τη Μογγολία όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σύντομα θα καταργήσει αυτούς τους ανθρακωρύχους.

συμπέρασμα

Είναι εύκολο να διαγράψετε το Ethereum και να προβλέψετε ότι θα πεθάνει μετά από μια δύσκολη χρονιά, και υπήρξαν πολλά που έχουν μειώσει τις δυνατότητες του «World Computer», αλλά το Ethereum εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο έργο για να το διαγράψετε. Το Ethereum έχει δει τα προβλήματά του και προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια. Μπορεί να μην σημαίνει τεράστια άνοδο το 2019, αλλά ίσως η αρχή μιας ισχυρής και απαραίτητης ανάπτυξης. Ο μόνος χρόνος θα πει.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map