Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Αρχική αναθεώρηση πορτοφολιού μπαλέτου | Το νέο Crypto Wallet του Bobby Lee

Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων ήταν ένα κρίσιμο στοιχείο του κόσμου κρυπτονομισμάτων και blockchain. Πρόκειται ουσιαστικά για προγράμματα λογισμικού που βοηθούν όλους τους ενδιαφερόμενους του σύμπαντος κρυπτογράφησης να κρατήσουν τα κέρματα και το διακριτικό τους. Είτε πρόκειται για ανταλλαγή, ίδρυμα ή μεμονωμένος επενδυτής, κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κρυπτογράφηση. Αυτό που βασικά κάνει ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης, αποθηκεύει τα δημόσια και ιδιωτικά κλειδιά του ιδιοκτήτη και τον βοηθά να αλληλεπιδράσει με το blockchain, επιτρέποντάς του να κάνει συναλλαγές με τα κουπόνια του, καθώς και να παρακολουθεί το υπόλοιπό του.

Κατά την τελευταία δεκαετία, υπήρχαν πολλά πορτοφόλια κρυπτογράφησης που έχουν μανιτάρει, αλλά δεν έχουν επιτύχει πολλά να το καταστήσουν απλό για τον χρήστη να το χρησιμοποιήσει. Τα ζητήματα ασφαλείας διαίρεσαν περαιτέρω την κοινότητα του πορτοφολιού σε δύο – βασικά τα διαδικτυακά ή τα καυτά πορτοφόλια και τα πορτοφόλια εκτός σύνδεσης ή τα κρύα πορτοφόλια, το καθένα έρχεται με το δικό του σύνολο πλεονεκτημάτων και προκλήσεων.

Πορτοφόλι μπαλέτου – Ένα κρύο πορτοφόλι που στοχεύει στη μαζική υιοθέτηση

Ακόμα και μετά την κρίσιμη συνιστώσα του οικοσυστήματος κρυπτογράφησης, τα περισσότερα κινητά πορτοφόλια δεν ήταν τόσο φιλικά προς τον χρήστη. Πολλοί άνθρωποι συνήθως αγωνίζονται με ζητήματα που σχετίζονται με κωδικούς πρόσβασης, αντίγραφα ασφαλείας, διαχείριση πολλών πορτοφολιών και ορισμένοι ακόμη και εμπιστεύονται το τρίτο μέρος να φροντίζει τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ενώ οι περισσότεροι χρήστες συνεχίζουν τους τεχνικούς αγώνες τους, επιβαρύνονται πάντα με τον κίνδυνο να κάνουν κάτι λάθος και να χάσουν τα κέρματά τους σε δευτερόλεπτα.

Παραμένοντας στο παιχνίδι κρυπτογράφησης για περισσότερα από 8 χρόνια και εργαζόμενοι προς την παγκόσμια υιοθέτηση του Bitcoin και του κρυπτονομίσματος, ο Bobby Lee, πρώην διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της πρώτης ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων της Κίνας, για να ζήσει από πρώτο χέρι αυτούς τους αγώνες. Ως εκ τούτου, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα φιλικότητας προς το χρήστη, καθώς και αυτά της ασφάλειας και της προσβασιμότητας, σχεδίασε και ξεκίνησε ένα πορτοφόλι που ονομάζεται πρώτο πορτοφόλι υλικού μη ηλεκτρονικών, πολλών νομισμάτων, που παρέχει το χρήστη 100% Offline Cold Storage.

Το όραμα πίσω από το Μπαλέτο είναι να «κάνουμε την κρυπτογράφηση πραγματικά προσβάσιμη σε όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το υπόβαθρο». Ως εκ τούτου, η ομάδα dev πίσω από το πορτοφόλι έχει εργαστεί στις βασικές πτυχές της κομψότητας και της χρηστικότητας, δίνοντας στον χρήστη μια απρόσκοπτη εμπειρία διαχείρισης και συναλλαγής κρυπτονομισμάτων χωρίς να έχει τις ταλαιπωρίες που αντιμετώπιζε προηγουμένως.

Αυτό που μοιάζει με πιστωτική κάρτα από ανοξείδωτο χάλυβα, το Ballet προσπαθεί να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, τις ερωτήσεις και τις επιπλοκές που περιβάλλουν την ιδιοκτησία κρυπτογράφησης και τις δυνατότητες συναλλαγών. Το πορτοφόλι προσπαθεί να επιτρέψει στους χρήστες να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα όπως μετρητά.

Βασικά χαρακτηριστικά του Πορτοφολιού

 • Χωρίς εγγραφή ή σύνδεση λογαριασμού: Το πορτοφόλι δεν απαιτεί στοιχεία εγγραφής ή σύνδεσης λογαριασμού. Οι χρήστες πρέπει απλώς να σαρώσουν τον κωδικό QR που υπάρχει στο Πορτοφόλι μπαλέτου και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για κινητά. Δεν απαιτείται KYC ή οποιοδήποτε είδος εγγραφής που απαιτείται για την έναρξη μιας συναλλαγής.
 • Εύκολα στοιχεία συναλλαγών: Το μπαλέτο καθιστά εξαιρετικά εύκολο για τους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα. Οι οδηγίες της οθόνης στην εφαρμογή είναι εξαιρετικά εύκολες και παρέχουν σαφείς οδηγίες χωρίς να δημιουργούν πραγματικά σύγχυση και ταλαιπωρία.
 • Πρόσβαση σε αξία χαρτοφυλακίου σε πραγματικό χρόνο: Η εφαρμογή είναι πραγματικά απλή και παρέχει στους χρήστες αξία αγοράς σε πραγματικό χρόνο των περιουσιακών τους στοιχείων. Δεν υπάρχει καμία ταλαιπωρία στη χρήση της εφαρμογής.
 • Μυστικότητα: Η εφαρμογή για κινητά έχει σχεδιαστεί με τρόπο που δεν διατηρεί ή αποθηκεύει ιδιωτικά κλειδιά που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Το πορτοφόλι επίσης δεν παρακολουθεί ή αποθηκεύει προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες του χρήστη εκτός των συσκευών στις οποίες είναι εγκατεστημένο.
 • Ενεργοποίηση πολλών νομισμάτων: Η εφαρμογή έχει δυνατότητες κράτησης πολλών νομισμάτων σε ένα μέρος. Αν και υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις και χρεώσεις που σχετίζονται με αυτό.
 • Πρότυπο της βιομηχανίας: Το πορτοφόλι και το App Ballet έχουν αναπτυχθεί ανταγωνιστικά και χρησιμοποιούν τυπικό πρωτόκολλο BIP38 για τη δημιουργία ιδιωτικών κλειδιών που ταιριάζουν με το πρότυπο της βιομηχανίας που ακολουθείται σε όλη τη διάρκεια.

Φιλικό προς τον πελάτη

Το μπαλέτο, από τη σχεδίαση, λειτουργεί χωρίς περιορισμούς ή όρια που σχετίζονται συνήθως με κρυπτογραφικά πορτοφόλια κατά την πρόσβαση σε συναλλαγές και διαχείριση κρυπτονομισμάτων. Το Ballet ούτε απαιτεί εγκατάσταση λογισμικού ή προγράμματα οδήγησης ή υλικό ούτε απαιτεί οποιοδήποτε είδος κωδικού πρόσβασης ή KYC. Είτε ένα παιδί ή ο παππούς του, είτε πρόκειται για τεχνικό τύπο είτε για απλό, η χρήση του μπαλέτου είναι ένα δίσκο για όλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: Trezor vs Ledger: Σύγκριση και κριτική για το καλύτερο πορτοφόλι

Ασφάλεια και προστασία

Πολλά πορτοφόλια κρυπτογράφησης, σήμερα, απέτυχαν να ταιριάξουν με την ασφάλεια και την προστασία που απαιτούνται πολύ για τα κρυπτονομίσματα. Η απειλή των χάκερ ή η εμπιστοσύνη ενός τρίτου μέρους για τη φύλαξη των περιουσιακών στοιχείων ήταν βασικά ζητήματα με τις περισσότερες εταιρείες κρυπτογράφησης. Λαμβάνοντας υπόψη το ίδιο, το Μπαλέτο έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό αυτού του χαρακτηριστικού, δίνοντας αληθινή ηρεμία στους κατόχους κερμάτων.

Το Ballet, για πρώτη φορά, εισήγαγε το 2-Factor Key Generation (2FKG) για να φέρει ένα επίπεδο πρόσθετης ασφάλειας. Αυτή είναι η διαδικασία που χρησιμοποιεί το πορτοφόλι για την παραγωγή και δημιουργία ιδιωτικών κλειδιών για τα πορτοφόλια φυσικής κάρτας. Αυτή η τεχνολογία διασφαλίζει επίσης τα καλύτερα πρότυπα ασφάλειας για το κρυπτογραφικό στοιχείο που βρίσκονται στο πορτοφόλι.

Το φυσικό πορτοφόλι που έχει σχεδιαστεί ως κάρτα παρέχει 100% ψυκτική αποθήκευση εκτός σύνδεσης για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα νομίσματα και τα κουπόνια στο πορτοφόλι. Η κάρτα έχει επίσης σχεδιασμό χωρίς παραβίαση και εύκολο να εντοπιστεί εάν το πορτοφόλι έχει υποστεί παραποίηση.

Η χαλύβδινη κάρτα έχει μια ποικιλία χαρακτηριστικών ασφαλείας που δείχνουν λεπτομέρειες όπως –

 • Πρωτεύον νόμισμα στην κάρτα
 • Μοναδικός σειριακός αριθμός της κάρτας
 • Κωδικός QR με εύκολα εμφανή στοιχεία παραβίασης
 • Αόρατη σήμανση που είναι ορατή μόνο κάτω από το υπεριώδες φως
 • Φράση πρόσβασης πορτοφολιού που πρέπει να γρατσουνιστεί – παρέχοντας ξανά στοιχεία παραβίασης

Υποστήριξη πολλαπλών νομισμάτων

Με βάση τις αρχικές εντυπώσεις, το πορτοφόλι μπαλέτου θα μπορούσε να γίνει καλή λύση για επενδυτές που κατέχουν χαρτοφυλάκιο νομισμάτων. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια με όλα τα καλά πορτοφόλια ήταν ότι παρέχουν υποστήριξη σε μερικά νομίσματα. Αυτό είναι όπου το πορτοφόλι μπαλέτου συμπληρώνει και παρέχει υποστήριξη σε 16 μεγάλα νομίσματα κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των BTC, ETH XRP κ.λπ. με υποστήριξη για 18 ακόμη νομίσματα.

Η εφαρμογή για κινητά

Για να χρησιμοποιήσει το Μπαλέτο Μπαλέτου, η εταιρεία ξεκίνησε μια συνοδευτική εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν, να στέλνουν και να διατηρούν τα κρυπτονομίσματα τους. Η εφαρμογή δίνει επίσης στους χρήστες να ελέγχουν τα υπόλοιπά τους σε πραγματικό χρόνο και επίσης να ενεργοποιούν τα νομίσματα προσθήκης εκτός από το πρωτεύον νόμισμα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στις App Store και Google PlayStore. Η ομάδα κυκλοφόρησε επίσης ένα Android APK για περαιτέρω ανάπτυξη.

Αρχική κριτική κοινότητας στο πορτοφόλι μπαλέτου

Η κοινότητα είχε αναμιχθεί σε αρνητικές κριτικές για την κυκλοφορία του πορτοφολιού. Μετά από τη συζήτηση του φόρουμ στις Bitcointalk, ορισμένοι χρήστες δεν ήταν πραγματικά ευχαριστημένοι με το πορτοφόλι. Ορισμένα έθεσαν ερωτήματα με βάση τη στρατηγική BTCC του Μπόμπι Λι για την πώληση φυσικών νομισμάτων που εξόρυξαν άμεσα και εκδίδουν εκτός συγκεντρωτισμού, ενώ μερικά ανέφεραν ότι δεν τους άρεσαν τα προχρηματοδοτούμενα φυσικά νομίσματα. Μερικοί έθεσαν ακόμη και το ζήτημα της δημιουργίας του ιδιωτικού κλειδιού από τον κατασκευαστή που το αποκαλούσε τρελό.

Διαφορά μεταξύ Hot και Cold Wallet

Ενώ και τα δύο, ζεστά και κρύα πορτοφόλια, παρέχουν τη βασική λειτουργία της αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων για τους ιδιοκτήτες τους, είναι αρκετά διακριτά όσον αφορά τις άλλες δυνατότητες που παρέχουν. Η προσβασιμότητα και η ασφάλεια είναι σίγουρα τα κύρια σημεία που διαφέρουν ένα ζεστό πορτοφόλι από ένα κρύο πορτοφόλι και οι χρήστες πρέπει να πάρουν μια σοφή απόφαση σχετικά με το ποιο πορτοφόλι είναι πιο κατάλληλο για αυτούς.

Hot Wallet

Ψυχρό πορτοφόλι

Τα ζεστά πορτοφόλια είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και είναι πάντα συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο. Τα πορτοφόλια εκτός σύνδεσης συνήθως βρίσκονται σε κάποιο είδος υλικού που θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο ένα χαρτί ή λίγο περίπλοκο όπως ένα Pendrive. Αυτά τα πορτοφόλια πρέπει να συνδεθούν στο Διαδίκτυο προτού πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή.
Καθώς τα Hot Wallets είναι πάντα διαδικτυακά, η προσβασιμότητα και οι συναλλαγές πραγματοποιούνται αμέσως. Τα πορτοφόλια εκτός σύνδεσης χρειάζονται συνήθως λίγο χρόνο για να πραγματοποιήσουν μια συναλλαγή, καθώς πρέπει να συνδεθούν στο Διαδίκτυο για να μπορέσει να εκτελεστεί μια συναλλαγή. Ορισμένα πορτοφόλια υλικού απαιτούν επίσης από τους χρήστες να εγκαταστήσουν προγράμματα οδήγησης βάσης πριν να αγοραστούν για χρήση.
Συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο συνεχώς, τα Hot πορτοφόλια είναι ευάλωτα σε εισβολές και επιθέσεις. Ακόμη και το καλύτερο του πορτοφολιού δεν μπορεί να διασφαλίσει 100% ασφάλεια σε αυτές τις κακόβουλες δραστηριότητες. Η ασφάλεια είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα γιατί τα κρύα πορτοφόλια είναι σημαντικά. Χωρίς σύνδεση με το Διαδίκτυο (εκτός αν είναι συνδεδεμένο από τον χρήστη), τα κρύα πορτοφόλια είναι δύσκολο να χαραχθούν. 
Προτιμάται από εμπόρους και χρήστες που πραγματοποιούν συχνά συναλλαγές κρυπτογράφησης. Προτιμώνται από επενδυτές ή χρήστες που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα όχι πολύ συχνά.

συμπέρασμα

Αυτό που ο Bobby Lee προσπάθησε να φέρει στον κόσμο αξίζει σίγουρα να το δει κανείς. Παρόλο που η κοινότητα δεν είναι πολύ ευχαριστημένη με ορισμένα χαρακτηριστικά και το Wallet Wallet έχει κάποια δουλειά στο χέρι για να αντιμετωπίσει αυτές τις ελλείψεις. Ποτέ το λιγότερο, η εμπειρία που φέρνει ο Μπόμπι με τον εαυτό του αξίζει σίγουρα την κλήση και η υποστήριξη του Ribbit Capital μπορεί να αυξήσει μόνο αυτό το εγχείρημα. Μόλις χρησιμοποιηθεί, το πορτοφόλι θα δώσει μια καλύτερη ιδέα για το πώς ξεκινά το μέλλον του.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me