Crypto Margin Trading: Το Binance μπαίνει στο παιχνίδι [Περιλαμβάνεται οδηγός]

Έχοντας ακούσει ιστορίες για τους ανθρώπους που κάνουν περιουσίες επενδύοντας νωρίς σε μετοχές, διατηρεί τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για συναλλαγές κρυπτογράφησης. Και δεν είναι μόνο το ενδιαφέρον, η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων κερδίζει αργά και σταθερά την προσοχή καθώς οι επενδυτές και οι έμποροι έχουν πλέον την πεποίθηση ότι αυτά τα μικρά κομμάτια καινοτομίας είναι κάτι που είναι εδώ για να μείνουν.

Αυτό υποχρεώνει ακόμη και τα ιδρύματα να εισέλθουν στον αγώνα που τώρα απαιτούν ανταλλαγές κρυπτογράφησης εξελιγμένων χαρακτηριστικών και υπηρεσιών που είναι αρκετά κοινές σε μετοχές και άλλες χρηματοοικονομικές αγορές. Ως εκ τούτου, πολλές ανταλλαγές κρυπτογράφησης εξελίσσονται για να φιλοξενήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που είναι συνήθως διαθέσιμες για μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Μία τέτοια εξέχουσα υπηρεσία είναι το περιθώριο ή η μόχλευση των συναλλαγών που αυξάνεται αργά μεταξύ των εμπόρων κρυπτογράφησης.

Επισκόπηση του Margin Trading

Η διαπραγμάτευση περιθωρίου ή η μόχλευση είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που έχει παίξει στις χρηματοπιστωτικές αγορές από ώριμους εμπόρους εδώ και αρκετό καιρό. Είναι μια στρατηγική όπου ο έμπορος χρησιμοποιεί δανεισμένα κεφάλαια από τον μεσίτη του για να ανταλλάσσει περιουσιακά στοιχεία που τελικά γίνεται η εξασφάλιση για δανεισμένο κεφάλαιο ο μεσίτης.

Δεδομένου ότι αυτή η στρατηγική διαπραγμάτευσης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, πραγματοποιείται μόνο μέσω ενός εξειδικευμένου λογαριασμού γνωστού ως λογαριασμού συναλλαγών περιθωρίου, ο οποίος διαφέρει από τον κανονικό λογαριασμό συναλλαγών που χρησιμοποιείται από όλους τους επενδυτές. Αυτός ο ξεχωριστός λογαριασμός επιτρέπει επίσης στους επενδυτές να χρησιμοποιούν πρόσθετες στρατηγικές, όπως η πώληση μικρών περιουσιακών στοιχείων, ενώ η αγορά μπορεί να συμβεί με τον ίδιο τρόπο είτε σε μετρητά είτε σε λογαριασμό περιθωρίου.

Η διαπραγμάτευση περιθωρίου είναι δυνατή μόνο επειδή υπάρχουν διαθέσιμοι δανειστές για να κερδίσουν τόκους, να παρέχουν μόχλευση στους εμπόρους, ώστε να μπορούν να επενδύσουν ή να πραγματοποιήσουν συναλλαγές σε μεγαλύτερα ποσά σε σύγκριση με αυτά που έχουν στη διάθεσή τους.

Για να εξηγήσουμε καλύτερα τις συναλλαγές περιθωρίων, ας δούμε ένα παράδειγμα, εάν ένας έμπορος ανοίξει μια θέση περιθωρίου με μόχλευση 10Χ και τα βασικά του περιουσιακά στοιχεία έχουν αυξηθεί κατά 10% σε αξία, τότε η θέση του θα είχε αποφέρει 100% λόγω της μόχλευσης 10Χ. Αυτό θα συνέβαινε όταν οι τυπικές συναλλαγές διαπραγματεύονται με μόχλευση 1: 1.

Το Margin Trading έρχεται σε Cryptocurrencies

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, πολλά χρηματιστήρια κρυπτογράφησης διερευνούν τώρα τις συναλλαγές περιθωρίων για κρυπτονομίσματα, έτσι ώστε ο έμπορος να μπορεί να λάβει ευρύτερη έκθεση σε κέρματα και μάρκες. Αλλά καθώς το υπό εξέταση περιουσιακό στοιχείο εδώ είναι λίγο διαφορετικό, οι κανόνες της διαπραγμάτευσης περιθωρίου διαφέρουν επίσης λίγο όταν πρόκειται για κρυπτονομίσματα. Ακολουθούν τα σημεία που κάνουν τη διαπραγμάτευση περιθωρίου κρυπτογράφησης διαφορετική από αυτήν των μετοχών και άλλων χρηματοπιστωτικών αγορών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: 7 καλύτερα κέρματα απόδειξης στοιχήματος (POS) του 2019 που αξίζει να επενδύσετε

Δανεισμός Peer to Peer για διαπραγμάτευση περιθωρίου: Στις μετοχές, οι δανειστές που παρέχουν μόχλευση για το περιθώριο είναι μεσίτες. Αλλά σε κρυπτονομίσματα, αυτή η μόχλευση παρέχεται από το χρηματιστήριο και σε ορισμένες περιπτώσεις όπως το Poloniex, παρέχει και σε άλλους χρήστες να παρέχουν δάνεια σε εμπόρους για διαπραγμάτευση περιθωρίου.

Στενή παρακολούθηση και αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων: Δεδομένου ότι τα νομίσματα κρυπτογράφησης είναι αρκετά ευμετάβλητα, οι έμποροι περιθωρίων πρέπει να παρακολουθούν στενά και να διαθέτουν έναν αποτελεσματικό μηχανισμό διαχείρισης κινδύνων για την αποφυγή τεράστιων απωλειών. Καθώς οι αγορές κρυπτογράφησης αλλάζουν την τάση τους μέσα σε λίγα λεπτά και έχουν ακραίες διακυμάνσεις, μια μικρή μετατόπιση της εστίασης θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες για τον έμπορο. Δεδομένου ότι αυτή η απώλεια είναι υπερβολικά δανεισμένα χρήματα, υπάρχει πιθανότητα ο έμπορος να χάσει επίσης τα περιθώρια χρημάτων του και να καταλήξει να καταβάλει τεράστιους τόκους για δανεισμένα χρήματα. Ως εκ τούτου, οι περισσότερες ανταλλαγές καταφεύγουν σε αποτελεσματικά εργαλεία διαχείρισης κινδύνου, ώστε να μην προσγειωθούν με μια ομάδα ελλιπών συναλλαγών λόγω έλλειψης ασφάλειας και κεφαλαίου.

Η επιλογή να συντομεύσετε το Bitcoin & Κρυπτονομίσματα

Αυτή η περίεργη στρατηγική περιορίζεται μόνο στο εμπόριο περιθωρίων για τη δημιουργία θέσεων πώλησης. Η αρνητική θέση σημαίνει βασικά ότι ο έμπορος πιστεύει ότι θα υπάρξει πτώση στην τιμή οποιουδήποτε νομίσματος ή διακριτικού, και μπορεί να θέλει να κερδίσει συναλλαγές έναντι του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου. Από τεχνική άποψη, οι θέσεις πώλησης λειτουργούν με την πώληση του περιουσιακού στοιχείου πρώτα και στη συνέχεια με την αγορά του. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. οι ανταλλαγές το κάνουν αυτό αυτόματα για εμάς.


Ο δεύτερος ρόλος για τη μείωση του Bitcoin είναι η επιλογή αντιστάθμισης του χαρτοφυλακίου σας. Για παράδειγμα, εάν το χαρτοφυλάκιο ενός εμπόρου αποτελείται από 10 Bitcoin και θέλει να αντισταθμίσει τον κίνδυνο πτώσης του Bitcoin, θα μπορούσε να ανοίξει μια βραχυπρόθεσμη θέση με μοχλό 10Χ και θα ισοδυναμούσε με το 40% του χαρτοφυλακίου του Bitcoin. Για να ανοίξετε τη θέση, το απαιτούμενο ποσό είναι μόνο το ένα δέκατο της (10 φορές μόχλευση). Αυτό σημαίνει ότι ο έμπορος θα χρειαστεί απλώς να κρατήσει 1 Bitcoin. Έτσι, τα Bitcoin του αποθηκεύονται με ασφάλεια σε κρύα πορτοφόλια. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κίνδυνο διαπραγμάτευσης με μόχλευση (ειδικά η τιμή εκκαθάρισης οποιασδήποτε θέσης).

Χρηματοδότηση περιθωρίου: Ασφαλέστερο στοίχημα από το Margin Trading

Για επενδυτές που δεν έχουν την ανοχή κινδύνου να ασχοληθούν με το ίδιο το περιθώριο διαπραγμάτευσης, υπάρχει ένας άλλος τρόπος να επωφεληθούν από τις μεθόδους μόχλευσης. Ορισμένες πλατφόρμες συναλλαγών και ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων προσφέρουν μια δυνατότητα γνωστή ως χρηματοδότηση περιθωρίου, όπου οι χρήστες μπορούν να δεσμεύσουν τα χρήματά τους για τη χρηματοδότηση των συναλλαγών περιθωρίου άλλων χρηστών.

Συνήθως, η διαδικασία ακολουθεί συγκεκριμένους όρους και αποδίδει δυναμικά επιτόκια. Εάν ένας έμπορος αποδέχεται τους όρους και παίρνει την προσφορά, ο πάροχος κεφαλαίων δικαιούται την αποπληρωμή του δανείου με τους συμφωνηθέντες τόκους. Αν και οι μηχανισμοί ενδέχεται να διαφέρουν από ανταλλαγή σε ανταλλαγή, οι κίνδυνοι παροχής κεφαλαίων περιθωρίου είναι σχετικά χαμηλοί, λόγω του γεγονότος ότι οι μοχλευμένες θέσεις μπορούν να εκκαθαριστούν βίαια για την αποφυγή υπερβολικών ζημιών. Ωστόσο, η χρηματοδότηση περιθωρίου απαιτεί από τους χρήστες να διατηρούν τα χρήματά τους στο πορτοφόλι ανταλλαγής. Επομένως, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη τους κινδύνους που ενέχονται και να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το χαρακτηριστικό στην ανταλλαγή επιλογών τους.

Δημοφιλή χρηματιστήρια που προσφέρουν συναλλαγές περιθωρίου

Ενώ πολλές ανταλλαγές προσπαθούν να κινηθούν προς το παιχνίδι συναλλαγών περιθωρίου, μόνο λίγες από αυτές κατάφεραν να το κάνουν δημοφιλή. Μερικά από τα κορυφαία ονόματα σε αυτό το παιχνίδι είναι-

Bitmex

Το Bitmex είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα ανταλλακτικά σε όλο τον κόσμο. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους αυτής της δημοτικότητας είναι ότι το Bitmex υποστηρίζει ανώνυμες συναλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπος δεν απαιτεί την KYC, προκειμένου ένα εμπόριο να γνωρίζει το πλήρες δυναμικό των υπηρεσιών του αυτή τη στιγμή. Αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Ένας άλλος λόγος που κάνει το Bitmex διάσημο είναι ότι έχει μια ποικιλία παραγώγων που ταιριάζουν σε κάθε είδος εμπόρου. Αυτό περιλαμβάνει συμβόλαια με διαρκή συμβόλαια, παραδοσιακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, συμβόλαια κέρδους ανάποδα και συμβόλαια μειωμένου κέρδους. Ο ιστότοπος λειτουργεί από το 2014 και έχει αρχίσει να λειτουργεί στο Χονγκ Κονγκ.

Bitmex-margin-trading-guide-SSΠηγή: bitmex.com

eToro

Το eToro είναι μια από τις κορυφαίες διαδικτυακές πλατφόρμες συναλλαγών από το 2008. Έχει επωνυμία ως πλατφόρμα κοινωνικών συναλλαγών και στοχεύει να επιτρέψει στους χρήστες να ανταλλάσσουν σχεδόν οτιδήποτε από εμπορεύματα, νομίσματα, μετοχές και ευρετήρια σε κρυπτονομίσματα μέσω μιας πλατφόρμας που βασίζεται στον ιστό και για κινητά. Όσον αφορά το εμπόριο περιθωρίου, το eToro είχε μια πολύ περίεργη προσέγγιση. Στο eToro, κάθε μέσο έχει τη δική του ελάχιστη και μέγιστη μόχλευση, οπότε φροντίστε να επιλέξετε ένα επίπεδο μόχλευσης που είναι κατάλληλο για εσάς. Για ορισμένα νομίσματα, η μόχλευση κυμαίνεται ανάλογα με το περιουσιακό στοιχείο με μέγιστο 30x. Για παράδειγμα, για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία, για να ανοίξει μια συναλλαγή 10.000 $, ο έμπορος πρέπει να επενδύσει 1000 $ με μόχλευση 1:10.

etoro-margin-trading-SSΠηγή: eToro.com

Poloniex

Το Poloniex είναι αναμφίβολα ένα από τα πρωτοπόρα ανταλλακτικά εκεί έξω στην κρυπτοσφαίρα. Ιδρύθηκε από την Tristan D’Agosta, η Poloniex εδρεύει στις ΗΠΑ και λειτουργεί από το 2014. Αυτή τη στιγμή ανήκει στην Circle, μια εταιρεία περιορισμένης πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Η εγγραφή είναι πολύ εύκολη στο Poloniex και μπορείτε να ξεκινήσετε με την καταχώριση του email σας, αλλά για να αυξήσετε τα όρια συναλλαγών σας, πρέπει να υποβάλετε έγγραφα KYC στο Poloniex, τα οποία συνήθως εγκρίνονται σε ώρες. Το Poloniex, εκτός από την προσφορά κανονικών λογαριασμών συναλλαγών για εμπόρους ημέρας, προσφέρει επίσης δυνατότητες διαπραγμάτευσης περιθωρίου για προχωρημένους χρήστες. Στο Poloniex μπορεί κανείς να αξιοποιήσει έως και 2,5 φορές το BTC και το εμπόριο περιθωρίου μετά από 11 κρυπτονομίσματα για το BTC.

Poloniex ethereum margin trading SSΠηγή: Poloniex.com

PrimeXBT

Το PrimeXBT είναι ένα σχετικά νέο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης που παρέχει παράγωγες επιλογές διαπραγμάτευσης με μόχλευση έως και 100x σε πέντε διαφορετικά cryptos. Αυτή η δυναμική και καινοτόμος διεπαφή συναλλαγών παρέχει στους εμπόρους όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα χρειαζόταν για μια επιτυχημένη ημέρα συναλλαγών. Το Prime XBT είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται σε Bitcoin, προσφέροντας μόχλευση συναλλαγών σε πέντε διαφορετικά κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Ethereum, Litecoin και Ripple. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 και άρχισε να αναπτύσσεται εκθετικά. Επί του παρόντος, εξυπηρετούν πελάτες σε περισσότερες από 150 διαφορετικές χώρες.

Prime XBT SSΠηγή: PrimeXBT.com

Kraken Margin

Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, το Kraken είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια Bitcoin και altcoin στις ΗΠΑ. Είναι επίσης η μεγαλύτερη ανταλλαγή από την άποψη του όγκου EUR, όπου ο καθένας μπορεί να εγγραφεί χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό email του και να ξεκινήσει μετά από σωστή επαλήθευση KYC. Συνήθως χρειάζονται έως και 7 ημέρες για να γίνει η επαλήθευση από το Kraken, μετά την οποία μπορείτε να χειριστείτε νομίσματα fiat όπως USD, EUR, GBP, CAD κ.λπ. Κάποιος μπορεί επίσης να περιθωριοποιήσει το εμπόριο στο Kraken και να επωφεληθεί από διάφορες επιλογές μόχλευσης που παρέχει για διαφορετικά ζευγάρια. Επιτρέπει 6 κρυπτονομίσματα στο περιθώριο σε 16 διαφορετικά ζεύγη με την υψηλότερη μόχλευση 5 φορές.

Η είσοδος του Binance στο Margin Trading

Μετά από μήνες συζητήσεων και αγωνίας, η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων στον κόσμο έχει Binance επίσημα ξεκίνησε διαπραγμάτευση περιθωρίου για «εξελισσόμενους εμπόρους κρυπτονομισμάτων». Η υπηρεσία προσφέρεται υπό την ανανεωμένη πλατφόρμα “Binance 2.0”, ισχυριζόμενη ότι επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα εύκολα από το Margin Wallet στο κύριο Binance Wallet με μηδενική χρέωση συναλλαγής.

Υπάρχουν επί του παρόντος έξι υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα – Bitcoin (BTC), αιθέρας (ETH), XRP, Binance coin (BNB), Tron (TRX) και Tether (USDT), με πολλά ζεύγη. Η διαθέσιμη μόχλευση, ωστόσο, είναι μόλις 3x σε σύγκριση με 20x που αναμενόταν προηγουμένως.

Πώς να ανοίξετε λογαριασμό Margin Trading στο Binance

Το άνοιγμα λογαριασμού συναλλαγών περιθωρίου είναι αρκετά εύκολο στο Binance:

Βήμα 1: Αφού συνδεθείτε το ποντίκι χρήστη στην επάνω δεξιά γωνία και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο του προφίλ σας.

Βήμα 2: Όταν ανοίξει το αναπτυσσόμενο μενού, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο email τους για να μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού σας. Ο έμπορος θα μπορεί να δει τα υπόλοιπα λογαριασμού από αυτήν τη σελίδα.

κάθισμα

Βήμα 3: Κάτω από τις “Λεπτομέρειες υπολοίπου” ο έμπορος θα πρέπει να κάνει κλικ στο “Περιθώριο” για να ξεκινήσει η διαδικασία ανοίγματος του λογαριασμού συναλλαγών περιθωρίου στο Binance.

κάθισμα

Σημείωση: Για να ανοίξει έναν λογαριασμό περιθωρίου στο Binance, ο χρήστης θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την επαλήθευση ταυτότητας (KYC) και να βεβαιωθεί ότι η χώρα του δεν είναι μαύρη λίστα.

Όρια δανεισμού και τόκοι

ημερήσιο επιτόκιο κερμάτων SS

Ο πίνακας ελέγχου δίνει επίσης την όρεξη κινδύνου για τα δανεισμένα περιουσιακά στοιχεία. Το διάγραμμα δίνει στον έμπορο ένα επίπεδο κινδύνου σύμφωνα με τα δανεισμένα κεφάλαια (Σύνολο χρέους) και με τα κεφάλαια που διατηρούνται ως εξασφάλιση στον λογαριασμό περιθωρίου των εμπόρων (Λογαριασμός ιδίων κεφαλαίων).

επίπεδο περιθωρίου

Το επίπεδο κινδύνου αλλάζει ανάλογα με τις κινήσεις της αγοράς, οπότε εάν οι τιμές κινούνται έναντι της πρόβλεψης των εμπόρων, τα περιουσιακά τους στοιχεία μπορούν να ρευστοποιηθούν. Εάν το επίπεδο του περιθωρίου πέσει στο 1,3, ο έμπορος θα λάβει Margin Call, κάτι που υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να αυξήσει την ασφάλεια του (καταθέτοντας περισσότερα κεφάλαια) ή να μειώσει το δάνειο του (αποπληρώνοντας αυτό που έχει δανειστεί). Εάν το επίπεδο περιθωρίου πέσει στο 1,1, τα περιουσιακά στοιχεία των εμπόρων θα εκκαθαριστούν αυτόματα, πράγμα που σημαίνει ότι η Binance θα πουλήσει τα κεφάλαια σε τιμή αγοράς για την αποπληρωμή του δανείου.

συμπέρασμα

Το Margin Trading είναι σίγουρα μια εξαιρετική προσθήκη στα cryptos. Αν και ο κίνδυνος αυξάνεται, αλλά δίνει στους εμπόρους την ευκαιρία να βγάλουν τεράστια χρήματα. Εάν στρατηγικά προσεκτικά, κάθε έμπορος έχει μια φοβερή ευκαιρία να πολλαπλασιάσει τα περιουσιακά του στοιχεία πολύ γρήγορα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map