Coinbase Vs Coinbase Pro (πρώην GDAX): Ποια είναι η διαφορά;

Το Cryptocurrency ήταν ένας πολύ ενδιαφέρων χώρος και καθώς περνάει κάθε μέρα, ο κλάδος γίνεται πιο ώριμος και προσθέτει όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά. Όμως αυτό που εξακολουθεί να αφορά πολλούς είναι η ασφάλεια του κλάδου. Φοβίζει πολλούς ανθρώπους ότι τα σκληρά κερδοφόρα χρήματά τους θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μια μέρα αν κάποιος χάκερ ή κακόβουλος χαρακτήρας γίνει πιο έξυπνος από την ανταλλαγή μια μέρα.

Αυτό είναι όπου η Coinbase ως εταιρεία και ως χρηματιστήριο ξεχωρίζει μεταξύ του κλάδου που είναι γεμάτος ανταλλαγές. Αυτή η φήμη ότι δεν παραβιάστηκε ούτε μία φορά στη διάρκεια της ζωής του έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν στην επωνυμία, στην ανταλλαγή και τελικά στον κλάδο. Σήμερα το Coinbase είναι οι πιο αναγνωρισμένες μάρκες όταν κάποιος μιλάει για ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων και δεν είναι πλέον μόνο για την ασφάλεια, αλλά και επειδή η ανταλλαγή ήταν ενεργή και ενσωματώνει αλλαγές και δυνατότητες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις κάθε τύπου των πελατών της.

Για να δώσει το καλύτερο περιβάλλον συναλλαγών τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους εμπόρους, η Coinbase δημιούργησε κατάλληλα σε ανταλλαγές δίνοντας το καλύτερο από το εργαλείο που απαιτεί κάθε κατηγορία εμπόρων. Ενώ η Coinbase εισάγει τον άπειρο έμπορο στην κρυπτογράφηση και τα βασικά στοιχεία της διαπραγμάτευσης, το Coinbase Pro (παλαιότερα γνωστό ως GDAX) δίνει σε κάθε πυρομαχικά που απαιτείται από έναν έμπειρο έμπορο για να πυροδοτήσει αυτές τις βολές. Υπάρχουν διάφορες άλλες δυνατότητες που διαφέρουν ακόμη και όταν και οι δύο ανταλλαγές βρίσκονται στην ίδια ομπρέλα Coinbase.

Τι είναι το Coinbase Platform

Το Coinbase είναι η φιλική προς το χρήστη έκδοση της δημοφιλούς πλατφόρμας συναλλαγών. Επιτρέπει στους χρήστες και τους εμπόρους να εγγραφούν εύκολα, να συνδέσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό, μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και να αγοράσουν κρυπτογράφηση χωρίς να χρειάζεται να μάθουν για τις εντολές αγοράς, να περιορίσουν τις παραγγελίες, τα spreads ή κάτι τέτοιο. Ακολουθεί η διεπαφή για την πλατφόρμα βάσης Coinbase.

Τι είναι το Coinbase PlatformΠηγή: coinbase.com

Τι είναι το Coinbase Pro?

Το Coinbase Pro είναι μια επαγγελματική πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που βασικά είναι η παλιά πλατφόρμα συναλλαγών της Coinbase, GDAX, με ένα νέο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Με το Coinbase Pro οι έμποροι μπορούν να αγοράσουν τα ίδια κρυπτονομίσματα με το Coinbase, αλλά εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες. Οι πρόσθετες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στο Coinbase Pro αλλά όχι στο Coinbase είναι-

 • Ανταλλαγή από crypto σε crypto
 • Μπορεί να πραγματοποιήσει αγορές, να περιορίσει και να σταματήσει τις παραγγελίες
 • Πιο ισχυρά γραφήματα για την ανάλυση βραχυπρόθεσμων τάσεων (γράφημα βάθους, βιβλίο παραγγελιών, τόμος κ.λπ.)
 • Χαμηλότερες χρεώσεις και ακόμη και πιθανές συναλλαγές μηδενικών τελών με τον σωστό τύπο παραγγελίας

Τι είναι το Coinbase ProΠηγή: pro.coinbase.com Τι είναι το Coinbase Pro2Πηγή: pro.coinbase.com

Ακόμα και ενώ στοχεύουμε σε μια ξεχωριστή ομάδα εμπόρων, αυτές οι δύο πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων πληρούν τελικά τα ίδια, ακριβώς τα ίδια πράγματα: ένα άτομο ξεκινά με νόμισμα fiat και καταλήγει να έχει τα χέρια του σε κρυπτογράφηση. Η ευκολία χρήσης, τα τέλη και η πολυπλοκότητα είναι εκεί όπου αυτά τα δύο διαφέρουν σημαντικά. Αφού διαβάσουν αυτό το άρθρο, οι χρήστες θα κατανοήσουν καλά τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ Coinbase και Coinbase Pro στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • Διαθέσιμα κρυπτονομίσματα / ζεύγη συναλλαγών
 • Ευκολία στη χρήση
 • Αμοιβές
 • Ασφάλεια
 • Δύναμη και ταχύτητα συναλλαγών

Διαβάστε επίσης: Κορυφαία 10 κρυπτονομίσματα πένας – Φτηνές Altcoins για επένδυση το 2019

Διαθέσιμα κρυπτονομίσματα / ζεύγη συναλλαγών

Και οι δύο ανταλλαγές βρίσκονται αντιμέτωπες εδώ, καθώς και τα δύο σύνολα χρηστών αντιμετωπίζουν σχεδόν το ίδιο σύνολο κρυπτονομισμάτων. Μετά την ανακοίνωση της υποστήριξης των διακριτικών ERC 20, υπήρχαν μερικά νομίσματα που είναι διαθέσιμα στο Coinbase Pro και όχι στο Coinbase. Επίσης, υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση με βάση τη γεωγραφία. Ακολουθούν τα νομίσματα που είναι διαθέσιμα για αγορά από τη fiat και στις δύο πλατφόρμες είναι:

Διαθέσιμα κρυπτονομίσματα


Ευκολία στη χρήση

Η Coinbase, ως εταιρεία, το ήθος ήταν πάντα να παρέχει Ευκολία χρήσης στους πελάτες της.

Βάση νομισμάτων: Το περιβάλλον εργασίας χρήστη της πλατφόρμας του Coinbase είναι ένας απλός και απλός τρόπος για να αγοράσουν τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα χωρίς να χρειάζεται να μάθουν τα εργαλεία των επαγγελματιών εμπόρων. Το Coinbase διαθέτει επίσης μια εξαιρετική εφαρμογή smartphone για τη βασική του έκδοση. Με αυτό, ένας έμπορος μπορεί να κάνει ό, τι θα χρειαστεί που περιλαμβάνει αγορά, πώληση, αποστολή παραλαβής, έλεγχο υπολοίπων πορτοφολιών και τιμές ζωντανής αγοράς.

Coinbase Pro: Το Coinbase Pro, από την άλλη πλευρά, είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί από την κανονική πλατφόρμα Coinbase, αλλά εξακολουθεί να είναι φιλικό προς το χρήστη σε σύγκριση με άλλες προηγμένες πλατφόρμες συναλλαγών. Συνολικά, η διεπαφή χρήστη είναι πραγματικά καλά σχεδιασμένη, με εύκολη πλοήγηση μεταξύ USD, EUR και GBP, καθώς και εύκολη πλοήγηση σε κάθε κρυπτογράφηση που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει συναλλαγές: Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin και Bitcoin Cash και άλλα διακριτικά.

Αμοιβές

Βάση νομισμάτων: Το Coinbase χρεώνει ένα spread περίπου το μισό του ενός τοις εκατό (0,50%) για τις αγορές ψηφιακού νομίσματος και τις πωλήσεις ψηφιακού νομίσματος. Ωστόσο, το πραγματικό spread μπορεί να είναι υψηλότερο ή χαμηλότερο λόγω των διακυμάνσεων της αγοράς στην τιμή των ψηφιακών νομισμάτων στο Coinbase Pro μεταξύ του χρόνου που αναφέρουμε μια τιμή και του χρόνου κατά την οποία η παραγγελία εκτελείται.

Η Coinbase χρεώνει μια αμοιβή (εκτός από το Spread), η οποία είναι μεγαλύτερη από (α) μια κατ ‘αποκοπή χρέωση ή (β) μια μεταβλητή εκατοστιαία χρέωση που καθορίζεται από την περιοχή, το χαρακτηριστικό του προϊόντος και τον τύπο πληρωμής. Τα κατ ‘αποκοπή τέλη αναφέρονται παρακάτω:

 • Εάν το συνολικό ποσό συναλλαγής είναι μικρότερο ή ίσο με 10 $, η χρέωση είναι 0,99 $.
 • Εάν το συνολικό ποσό συναλλαγής είναι μεγαλύτερο από 10 $ αλλά μικρότερο ή ίσο με 25 $, η χρέωση είναι 1,49 $.
 • Εάν το συνολικό ποσό συναλλαγής είναι μεγαλύτερο από 25 $ αλλά μικρότερο ή ίσο με 50 $, η χρέωση είναι 1,99 $.
 • Εάν το συνολικό ποσό της συναλλαγής είναι μεγαλύτερο από 50 $ αλλά μικρότερο ή ίσο με 200 $, η χρέωση είναι 2,99 $.

Coinbase Pro: Το Coinbase Pro χρησιμοποιεί ένα μοντέλο χρέωσης κατασκευαστή για τον καθορισμό των τελών διαπραγμάτευσης. Οι παραγγελίες που παρέχουν ρευστότητα (“παραγγελίες κατασκευαστή”) χρεώνονται διαφορετικά τέλη από τις παραγγελίες που λαμβάνουν ρευστότητα (“παραγγελίες λήψης”).

Όταν ένας έμπορος υποβάλλει μια παραγγελία στην τιμή της αγοράς που συμπληρώνεται αμέσως, αυτές οι συναλλαγές αναφέρονται ως αγοραστές και θα πληρώσουν μια χρέωση μεταξύ 0,05% και 0,25%. Από την άλλη πλευρά, όταν ένας έμπορος υποβάλλει μια παραγγελία που δεν ταιριάζει άμεσα με μια υπάρχουσα παραγγελία, αυτή η παραγγελία τοποθετείται στο βιβλίο παραγγελιών. Εάν ένας άλλος πελάτης υποβάλει μια παραγγελία που ταιριάζει με τον έμπορο, αυτές οι συναλλαγές θεωρούνται κατασκευαστές και θα πληρώσουν μια χρέωση μεταξύ 0,00% και 0,15%. Η ανταλλαγή έχει παραθέσει έναν πίνακα σχετικά με τις προμήθειες στα αντίστοιχα επίπεδα τιμών που έχει ως εξής:

Αμοιβές

Ασφάλεια

Όσον αφορά την ασφάλεια και οι δύο ανταλλαγές ακολουθούν ένα πολύ παρόμοιο πρωτόκολλο. Εάν ένας έμπορος σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα διαδικτυακό πορτοφόλι για να αποθηκεύσει την κρυπτογράφηση του, το Coinbase, και στις δύο πλατφόρμες, είναι ίσως ο πιο αλεξίσφαιρος και ασφαλής τρόπος για να το κάνει. Η πλατφόρμα Coinbase προσφέρει 2FA έτσι ώστε ο έμπορος να μπορεί να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στον λογαριασμό του. Το ίδιο ισχύει και με το Coinbase Pro, το οποίο προσφέρει επίσης 2FA για να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στις λειτουργίες του χρήστη.

Ενώ γενικά αυτό φαίνεται καλό, το πρόβλημα με το Coinbase, ωστόσο, είναι ότι ο έμπορος δεν έχει στην κατοχή του τα ιδιωτικά του κλειδιά. Βασίζονται πλήρως στο Coinbase για να πραγματοποιήσουν τυχόν μεταφορές. Επίσης, είναι αξιέπαινο το Coinbase δεν έχει παραβιαστεί, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ποτέ δεν μπορεί να συμβεί. Ως εκ τούτου, συνιστάται να διατηρήσετε την κρυπτογράφηση σε ψυκτική αποθήκευση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: Οι καλύτερες ανταλλαγές κρυπτογράφησης στην Αυστραλία [2019 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Ταχύτητα

Βάση νομισμάτων: Το Coinbase είναι πολύ γρήγορο από τη στιγμή που ο έμπορος πιέζει μια αγορά για να έχει τα Bitcoin, Ethereum κ.λπ. στο λογαριασμό του. Ωστόσο, υπάρχουν δύο προειδοποιήσεις με την ταχύτητα του Coinbase:

 • Χρόνος μεταφοράς τραπεζικού λογαριασμού
 • Αναλήψεις / αποστολή κρυπτονομισμάτων

Coinbase Pro: Όπως και η βασική πλατφόρμα του, το Coinbase Pro είναι πανομοιότυπο όσον αφορά την ταχύτητα. Μπορεί να χρειαστεί λίγος επιπλέον χρόνος για την αποστολή κρυπτογράφησης από την πλατφόρμα, αλλά εάν ο έμπορος στέλνει σε άλλη διεύθυνση στο Coinbase, είναι γρήγορος και δωρεάν.

Και οι δύο ανταλλαγές παρέχουν μια απρόσκοπτη εμπειρία στους εμπόρους κρυπτογράφησης, είναι μόνο το επίπεδο δυσκολίας που κάνει έναν σημαντικό διαχωριστή μεταξύ των δύο εκπληρώνοντας έτσι το όραμα του Coinbase. Όπως ο Brian, ο Armstrong βάζει στο blog του

“Τελικά θέλουμε να υποστηρίξουμε ένα ευρύτερο φάσμα ψηφιακών στοιχείων και για αυτό θα δώσουμε στους πελάτες μας εργαλεία, βαθμολογίες και κριτικές για να τους βοηθήσουμε να λάβουν ενημερωμένες αποφάσεις. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την αξιόπιστη εμπειρία που περιμένουν οι πελάτες μας προσθέτοντας τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν ζητήσει οι πελάτες μας. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map