Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Δείκτης Bitcoin Dominance 101: Ορισμός, Σημασία και οι δείκτες του

Έχουν περάσει μια δεκαετία από τότε που ένας προγραμματιστής (ή, πιθανώς, μια ομάδα προγραμματιστών) με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto κυκλοφόρησε μια λευκή βίβλος με την περιγραφή της τεχνολογικής δομής Bitcoin που την τελευταία δεκαετία εισήγαγε μια νέα εποχή τεχνολογίας blockchain και αποκεντρωμένων ψηφιακών νομισμάτων. Αλλά για το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιόδου το Bitcoin ήταν το μόνο νόμισμα που υπήρχε. Ήταν μετά τη γέννηση του Ethereum, το οποίο έδωσε μια πλατφόρμα για άλλα έργα για την απελευθέρωση των νομισμάτων τους και αυτό άρχισε αργά να υποβαθμίζει τη συμβολή του Bitcoin που προτρέπει την ανάγκη για Bitcoin Dominance Index.

Η άνοδος του Altcoin και η προέλευση του δείκτη κυριαρχίας του Bitcoin

Για τον μεγαλύτερο αριθμό ετών από το 2009, το Bitcoin ήταν το κυρίαρχο κρυπτογράφηση και το επίπεδο κυριαρχίας του ήταν σχεδόν 100%. Αλλά με την εισαγωγή του Ethereum, πολλά έργα πήραν μια πλατφόρμα για την απελευθέρωση των νομισμάτων τους. Αυτό οδήγησε στη γέννηση πληθώρας νομισμάτων με στόχο την επίλυση διαφορετικών υπαρχόντων ζητημάτων τα οποία δεν μπορούσαν να λύσουν το Bitcoin. Η άνοδος αυτών των altcoins άρχισε αργά να αμφισβητεί την κυριαρχία του Bitcoin και οδήγησε στη δημιουργία του Bitcoin Dominance Index.

Εξ ορισμού, το οποίο διατυπώνεται πολύ καλά Τζίμι Σονγκ (ένας αυτο-περιγραφόμενος εκπαιδευτικός, προγραμματιστής και επιχειρηματίας Bitcoin) στο μέσο του Θέση,

Το Bitcoin Dominance Index δημιουργήθηκε αρχικά για να δείξει πόσο μεγάλη σημασία είχε το Bitcoin, το πρώτο ψηφιακό νόμισμα σε κλίμακα στη συνολική οικονομία κρυπτογράφησης. Ο δείκτης είναι ο λόγος μεταξύ του κεφαλαίου αγοράς του Bitcoin προς τις υπόλοιπες αγορές κρυπτογράφησης.

Χρήσεις και σημασία του δείκτη κυριαρχίας Bitcoin

Ενώ βασικά ο λόγος δηλώνει μόνο την κυριαρχία του Bitcoin σε σχέση με άλλα altcoins στις αγορές κρυπτογράφησης, τα τελευταία χρόνια ή επειδή η διαπραγμάτευση έχει αυξηθεί τα κρυπτονομίσματα, οι έμποροι έχουν χρησιμοποιήσει αυτόν τον λόγο / δείκτη για διάφορους σκοπούς.

Ορισμένοι έμποροι έχουν βρει χρήσιμο να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την αγορά και πιο συγκεκριμένα, το συναίσθημα των εμπόρων εάν είναι στραμμένο προς το κύριο Bitcoin ή προς τα άλλα εναλλακτικά νομίσματα (altcoins). Θεωρώντας τον δείκτη κυριαρχίας ως δείκτη συναισθημάτων στην αγορά, ορισμένοι έμποροι έχουν δημιουργήσει επιτυχημένες στρατηγικές για να μεταφέρουν τα χρήματά τους από altcoins σε bitcoin και αντίστροφα λαμβάνοντας υπόψη τι δείχνει ο δείκτης κυριαρχίας.

Πολλοί έμποροι έχουν και πάλι μέρος της στρατηγικής αξιολόγησής τους, χρησιμοποίησαν αυτόν τον δείκτη για να μετρήσουν αποτελεσματικά τη ζήτηση για Bitcoin σε σχέση με τη ζήτηση για altcoins που προσπαθούν να πάρουν στη σωστή τιμή του bitcoin. Καθώς οι αγορές κρυπτογράφησης έχουν δικαιολογηθεί αρκετά ότι οι τιμές των κρυπτογράφησης αποτελούν καθαρή συνάρτηση της ζήτησης και της προσφοράς, αυτές οι ενδεικτικές στρατηγικές ήταν χρήσιμες για αυτές. Είναι πολύ απλό για έναν κοινό να εκτιμήσει ότι εάν η αξία των altcoins αρχίσει να βυθίζεται και το Bitcoin κάνει πολύ καλύτερη δουλειά να διατηρήσει την αξία του, είναι σαφές ότι οι επενδυτές αγοράζουν Bitcoin.

Για ορισμένους εμπόρους, θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν το δείκτη για να συμπεράνουν την αποστροφή του κινδύνου της αγοράς. Σε ορισμένα σημεία, το Bitcoin λειτούργησε ως ένα ασφαλές καταφύγιο, χρησιμεύοντας ως ένα ισχυρό απόθεμα αξίας κατά τη διάρκεια της μακροοικονομικής αναταραχής. Λειτουργώντας σαν ψηφιακός χρυσός, το Bitcoin προσελκύει πολλούς επενδυτές σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ο δείκτης κυριαρχίας χρησιμοποιείται επίσης από πολλούς ερευνητές και θεμελιώδεις αναλυτές για να εκτιμήσει πόση καινοτομία συμβαίνει στην αγορά συνολικά, και συγκεκριμένα, όπου πραγματοποιείται αυτή η καινοτομία. Για να εξηγήσουμε με ένα παράδειγμα, στα τέλη του 2016 και στις αρχές του 2017, η κυριαρχία της Bitcoin στην αγορά έπεσε στο χαμηλό όλων των εποχών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ethereum, με αυτό που ήταν τότε ένα πρώτο έξυπνο Blockchain με εργοστάσια δημιουργίας token, γινόταν όλη η οργή. Σε αυτήν την περίοδο, είναι πολύ προφανές να βλέπουμε ότι υπήρχε υψηλό επίπεδο καινοτομίας. συγκεκριμένα, που προέρχονται από το Ethereum:

ποσοστό-του συνόλου της αγοράς-κεφαλαιοποίηση-κυριαρχίαΠηγή: Περιοδικό Altcoin

Κριτική του δείκτη κυριαρχίας

Ενώ υπήρχαν πολλοί έμποροι και καταναλωτές ευχαριστημένοι με το Bitcoin Index, υπήρξε μια άλλη ομάδα ανθρώπων που δεν είναι πραγματικά υπέρ του Index. Μια σημαντική κριτική για το Bitcoin Dominance Index είναι ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά θα μπορούσαν εύκολα να μειώσουν αυτό το συγκεκριμένο μέτρο δημιουργώντας τα δικά τους νομίσματα και επίσης κρατώντας airdrops, το οποίο είναι όταν μέλη της κοινότητας κρυπτονομισμάτων και blockchain λαμβάνουν δωρεάν μονάδες ψηφιακού νομίσματος.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο δείκτης κυριαρχίας δεν είναι αληθινός δείκτης είναι ότι πιστεύουν ότι έχουν χειραγωγηθεί πολλά όρια αγοράς altcoins. Σύμφωνα με τον Jimmy Song Ripple, αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα. Δηλώνει ξεκάθαρα στο blog του ότι το Ripple – XRP είναι το νόμισμα όπου όλα τα νομίσματα δημιούργησαν ένα forehand και τα κυκλοφόρησαν μόνο στο κοινό λίγο κάθε φορά. Προσθέτει ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός κυματισμών που διατηρούνται στο αποθεματικό, έτσι ώστε το πραγματικό float (δηλαδή, το διαθέσιμο ποσό για το εμπόριο) να παραμένει σχετικά μικρό. Πολλά νομίσματα προ-εξορύσσονται κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα για να χειριστούν όχι μόνο την τιμή αλλά και τα όρια αγοράς τους. Μόνο ένα μικρό μέρος των νομισμάτων διαπραγματεύεται, ενώ ένα μεγάλο αποθεματικό βρίσκεται στο πλάι που ανήκει στους δημιουργούς τους για να διατηρήσει το ανώτατο όριο αγοράς των κερμάτων. Με πολλά XRP στα χέρια λίγων μπορεί σίγουρα να οδηγήσει σε χειραγώγηση της αγοράς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: Προβλεπόμενη Ανάλυση του Ripple 2019 και 2020

Επίσης, για να προσθέσετε στο σημείο χειραγώγησης του ορίου αγοράς, πολλά από τα altcoins έχουν εξαιρετικά χαμηλή ρευστότητα και στην πραγματικότητα δεν έχουν επενδύσει τόσο πολλά χρήματα σε αυτά, παρά το μεγάλο όριο αγοράς. Αυτά τα altcoins δεν αφαιρούν τίποτα από το Bitcoin όσο αυξάνουν.

Ένα άλλο σημείο που κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ο δείκτης κυριαρχίας είναι λιγότερο αξιόπιστος, καθώς πολλά από αυτά τα Altcoins είναι στην πραγματικότητα υποκέρματα του Ethereum και μεγάλο μέρος του κεφαλαίου αγοράς μπορεί να μετρηθεί διπλά, εκτός εάν διαχωριστεί σε άλλα νομίσματα MainNet.

συμπέρασμα

Με όλα τα σημεία που έχουν κατατεθεί από οπτικές γωνίες, το Bitcoin Dominance Index εξακολουθεί να είναι μια πολύ ακατέργαστη μέτρηση και δυστυχώς είναι πολύ εύκολο να χειριστεί. Παρόλο που δίνει αρκετή ένδειξη για το πώς συμπεριφέρεται το Bitcoin σε σύγκριση με άλλα altcoins, σίγουρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο και αυστηρότητα για να γίνει πιστό εργαλείο των εμπόρων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me