10 καλύτερα πορτοφόλια Monero [XMR] με κριτική (Έκδοση 2019)

Ενώ το Διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής όλων, με την πάροδο του χρόνου οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι πολλές εταιρείες παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή των ατόμων. Με αυξανόμενες περιπτώσεις αυτών των παραβιάσεων, η προστασία της ιδιωτικής ζωής σταδιακά άρχισε να αποκτά σημασία και τώρα γίνεται όλο και πιο σημαντικό και σύγχρονο ζήτημα.

Με την έλευση του κρυπτονομίσματος και του αποκεντρωμένου blockchain, πολλοί άνθρωποι θεώρησαν ότι ο κόσμος είχε τελικά μια λύση για την αντιμετώπιση ζητημάτων απορρήτου. Αλλά με την πάροδο του χρόνου όλα τα μεγάλα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, άφησαν ένα ίχνος που τα έκανε να μην είναι εντελώς ιδιωτικά. Το κυνήγι του απορρήτου οδήγησε τους προγραμματιστές κρυπτογράφησης να ανακαλύψουν ένα νέο νόμισμα που χρησιμοποίησε τεχνικές που βοηθούν στην αύξηση του απορρήτου μιας συναλλαγής. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα ήταν το Monero ένα πραγματικά ανώνυμο ψηφιακό χρήμα που δεν είναι ανιχνεύσιμο. Για το οποίο, σίγουρα θα χρειαστείτε ένα πορτοφόλι για να αποθηκεύσετε το XMR σας. Έτσι, σήμερα εδώ εξετάζουμε τα καλύτερα διαθέσιμα πορτοφόλια Monero αυτήν τη στιγμή.

Τι είναι το Monero?

Το κυνήγι ενός νομίσματος απορρήτου οδήγησε στην ανακάλυψη του Monero, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014. Το Monero βασίζεται στο CryptoNote πρωτόκολλο που επινοήθηκε από τον ψευδώνυμο συγγραφέα «Nicolas van Saberhagen». Ενώ το Monero παρείχε λειτουργίες όπως και άλλα νομίσματα και νομίσματα blockchain, στον πυρήνα του, το διακριτικό είναι μια κρυπτογράφηση ανοιχτού κώδικα που επικεντρώνεται στην ιδιωτικότητα και την αποκέντρωση. Μέχρι στιγμής, έχουν εξορυχθεί περισσότερα από 17 εκατομμύρια XMR, με συνολικό ανώτατο όριο αγοράς άνω των 1,61 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό κατατάσσεται στο 13ο Monero μεταξύ όλων των κρυπτονομισμάτων όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς και το ενδιαφέρον για την κρυπτογράφηση στη συνέχεια αυξήθηκε.

Πώς λειτουργεί το Monero?

Ενώ το Monero είναι πολύ παρόμοιο με τα περισσότερα κρυπτονομίσματα και χρησιμοποιεί ένα δημόσιο καθολικό για την καταγραφή συναλλαγών και οι νέες μονάδες δημιουργούνται μέσω εξόρυξης, υπάρχουν λίγα πράγματα που κάνει αυτό το νόμισμα διαφορετικά για να ενισχύσει την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια και την ιχνηλασιμότητα. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω μιας σειράς καινοτόμων δυνατοτήτων, όπως διευθύνσεις stealth και υπογραφές Ring.

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: 6 καλύτερα πορτοφόλια υλικού πολλαπλών κρυπτονομισμάτων

Όλα ξεκινούν με τη διεύθυνση του Πορτοφολιού Monero, η οποία είναι μια συμβολοσειρά 95 χαρακτήρων και περιλαμβάνει δύο σύνολα ιδιωτικών και δημόσιων κρυπτογραφικών κλειδιών. Για να πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή με το Monero, ο αποστολέας χρησιμοποιεί το κλειδί δημόσιας προβολής και το δημόσιο κλειδί δαπανών, καθώς και ορισμένα τυχαία δεδομένα για τη δημιουργία ενός μοναδικού δημόσιου κλειδιού μίας χρήσης. Ενώ αυτό το κλειδί εμφανίζεται δημόσια στο blockchain της Monero, μόνο τα μέρη που εμπλέκονται στη συναλλαγή γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της συναλλαγής.

Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή από το τέλος του αποστολέα, το πορτοφόλι του παραλήπτη σαρώνει το blockchain με το ιδιωτικό κλειδί προβολής του, μέχρι να βρεθεί η σωστή έξοδος. Μόλις το πορτοφόλι εντοπίσει τις σωστές λεπτομέρειες συναλλαγής, υπολογίζει το εφάπαξ ιδιωτικό κλειδί που αντιστοιχεί στο εφάπαξ δημόσιο κλειδί που δημιουργήθηκε νωρίτερα. Τώρα ο παραλήπτης μπορεί να ξοδέψει τα XMR που λαμβάνει χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό κλειδί δαπανών του.

Ενώ αυτή η πλαστή εξήγηση συναλλαγής έδειξε πώς λειτουργεί η Monero, είναι απαραίτητο να κατανοήσει τα κρίσιμα τεχνικά κομμάτια που κάνουν το Monero μοναδικό- Stealth Διεύθυνση, Υπογραφές Ring και Kovri.

Διευθύνσεις Stealth

Με απλά λόγια, Η διεύθυνση stealth είναι μια μοναδική, εφάπαξ διεύθυνση που δημιουργείται για κάθε συναλλαγή από τον αποστολέα για λογαριασμό του παραλήπτη. Αυτές οι διευθύνσεις αποτελούν πραγματικό κρίσιμο μέρος στην ατζέντα απορρήτου του Monero. Σε κάθε συναλλαγή, δημιουργείται αυτόματα και καταγράφεται μια διεύθυνση stealth (γνωστή και ως εφάπαξ δημόσιο κλειδί) ως μέρος μιας συναλλαγής. Αυτό δείχνει ποιος έχει άδεια να ξοδέψει ένα προϊόν σε μια μελλοντική συναλλαγή.


Καθώς ένας παρατηρητής βλέπει αυτές τις πληροφορίες από το εξωτερικό, λόγω των κρυφών διευθύνσεων, είναι σε θέση να δει τη συναλλαγή στο δημόσιο καθολικό αλλά δεν είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσει τυχόν πληροφορίες που σχετίζονται με τη συναλλαγή.

Υπογραφές δακτυλίου

Το δεύτερο μέρος του παζλ απορρήτου του Monero είναι η τεχνική που είναι γνωστή ως υπογραφή δακτυλίου. Οι υπογραφές κουδουνίσματος διασφαλίζουν ότι τα αποτελέσματα των συναλλαγών δεν είναι ανιχνεύσιμα. Το επιτυγχάνουν αναμειγνύοντας την έξοδο του αγοραστή με προηγούμενες εξόδους που τραβήχτηκαν από το blockchain καθιστώντας τη συναλλαγή εντελώς ανιχνεύσιμη.

Ενώ οι υπογραφές Ring έκαναν τη δουλειά τέλεια, η Monero Labs Core Team το βελτίωσε μόλις τον Ιανουάριο του 2017 εισάγοντας Ring Confidential Transactions (Ring CT). Αυτό εφευρέθηκε από τον προγραμματιστή του Bitcoin Core, Gregory Maxwell και κατάφερε να κρύψει τα ποσά συναλλαγών από τρίτα μέρη.

Κόβρι

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του παζλ απορρήτου ονομάζεται Koveri, το οποίο αποτρέψτε τρίτους από την παρακολούθηση συναλλαγών σε κόμβους. Είναι ένα λογισμικό που κρύβει τις διευθύνσεις IP των μερών που εμπλέκονται στη συναλλαγή επιτρέπει έτσι την αποστολή συναλλαγών πιο ιδιωτικά από ποτέ.

Η Kovri σηράγγει την κυκλοφορία μέσω του δικτύου I2P, χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση σκόρδου και δρομολόγηση σκόρδου. Αυτό επιτρέπει στις πληροφορίες να ταξιδεύουν σε ένα ιδιωτικό δίκτυο επικάλυψης και επιπλέον κρυπτογραφούνται κάθε φορά που μεταβιβάζονται. Οι συνομηλίκοι δεν μπορούν να διαβάσουν τις πληροφορίες που μεταδίδονται. Αυτό δημιουργεί ένα ανώνυμο δίκτυο χρηστών του Monero που προστατεύεται από λογοκρισία και παρακολούθηση.

Κορυφαία πορτοφόλια για το Monero

Καθώς έχει αποδειχθεί ότι το Monero δεν είναι ένα συνηθισμένο νόμισμα και οι τεχνικές του διαφορές το καθιστούν διαφορετικό για τους άλλους, τα πορτοφόλια που χρησιμοποιούν οι κάτοχοι Monero είναι επίσης πολύ διαφορετικά και μοναδικά με τον δικό τους τρόπο.

1. Πορτοφόλι GUI Monero

Τα καλύτερα πορτοφόλια είναι τα επίσημα πορτοφόλια που κυκλοφορούν από τα έργα για την αποθήκευση των νομισμάτων τους και το Monero GUI Wallet είναι ακριβώς αυτό. Λειτουργεί ως εφαρμογή για υπολογιστές με γραφικό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Ενώ ο συγχρονισμός και η λήψη αυτού του πορτοφολιού είναι μια χρονοβόρα διαδικασία λόγω των βελτιωμένων λειτουργιών ασφαλείας, το πορτοφόλι εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ισχυρά πορτοφόλια που διατίθενται για το Monero.

Το πορτοφόλι έχει μια λιγότερο περίπλοκη διεπαφή και σχετικά εύκολο και εύκολο στη χρήση. Το πορτοφόλι διατίθεται σε όλες τις πλατφόρμες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χρήστες Windows, Mac και Linux. Το Πορτοφόλι GUI συγκεντρώνει έναν κωδικό πρόσβασης που προστατεύει το αρχείο πορτοφολιού στον υπολογιστή του χρήστη, εκτός από την παραγωγή μιας φράσης ανάκτησης 25 λέξεων.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει το Πορτοφόλι GUI της Monero σε σχέση με άλλα πορτοφόλια είναι ότι είναι εύκολο στη χρήση για άτομα που δεν γνωρίζουν πραγματικά με τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης και σχετικά προβλήματα ασφάλειας. Το επίπεδο πρόσβασης που προσφέρει το πορτοφόλι το καθιστά ιδανικό υποψήφιο για τους κατόχους που θέλουν να μπουν στο εμπόριο Monero αλλά δεν θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν κάτι περίπλοκο ή ίσως να αγοράσουν ένα ακριβό πορτοφόλι υλικού.

2. MyMonero

Το MyMonero είναι ένα άλλο δημοφιλές πορτοφόλι που αναπτύχθηκε από ένα μέλος της ομάδας πίσω από το ίδιο το Monero. Αυτό το πορτοφόλι είναι το πιο εύκολο στη χρήση, αλλά δεν παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια και ανωνυμία που μπορεί να επιθυμούν ορισμένοι κάτοχοι του Monero. Το πορτοφόλι βασίζεται στον Ιστό και επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό και να ελέγξουν τις κρατήσεις τους στο Monero μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού.

Το πορτοφόλι ασφαλίζει τον Χρήστη με κωδικό πρόσβασης 13 λέξεων, τον οποίο ο χρήστης πρέπει να διατηρήσει εύχρηστο και ασφαλές για μακροπρόθεσμα, καθιστώντας το το μεγαλύτερο μειονέκτημα για το My Monero. Τα περισσότερα πορτοφόλια κρυπτογράφησης όπως το Monero GUI και το Ledger Nano S λειτουργούν είτε ως τοπικές εφαρμογές είτε αποθηκεύονται σε συσκευές. Δεδομένου ότι η κάρτα κλήσης του Monero είναι ανωνυμία, η πρόσβαση σε λογαριασμό ιστότοπου φαίνεται να υπονομεύει αυτό το πλεονέκτημα.

Το Monero μου λατρεύεται από τους χρήστες που χρειάζονται μια εναλλακτική λύση χωρίς προβλήματα για τη διατήρηση του Monero χωρίς να εκτελείται ένας πλήρης κόμβος.

το πορτοφόλι μου

3. Καθολικό Nano S

Το Ledger Nano S είναι ένα από τα καλύτερα πορτοφόλια κρυπτογράφησης υλικού που είναι διαθέσιμο μέχρι σήμερα, το οποίο είναι ικανό να χειρίζεται τους χρήστες Monero. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Ledger Nano S είναι ότι είναι στο πορτοφόλι υλικού που είναι ευέλικτο και φορητό. Οι χρήστες μπορούν να το φορτώσουν εύκολα σε ένα USB stick για να επιτρέψουν την πρόσβαση στο πορτοφόλι τους από οπουδήποτε θέλουν σε όλο τον κόσμο.

Όχι μόνο αυτό, το Ledger Nano S υποστηρίζει επίσης έναν τόνο διαφορετικών κρυπτονομισμάτων και ακόμη και μερικά altcoins, όπως Stellar, Ripple, Ethereum, Bitcoin, Litecoin και Ethereum Classic, καθιστώντας το μια λύση πορτοφολιού μίας στάσης. Εάν ένας χρήστης αγοράζει το Monero και πιθανώς θέσει ένα τεράστιο ασφάλιστρο στην ασφάλεια – το Ledger Nano S είναι η καλύτερη επιλογή. Το πορτοφόλι δεν είναι μόνο εξοπλισμένο με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αλλά και με κωδικό PIN και δυνατότητα πρόσβασης σπόρων ανάκτησης. Αυτό το καθιστά αρκετά αεροστεγές όταν πρόκειται να διατηρήσετε τα χρήματά σας ασφαλή. Διαθέτει επίσης οθόνη OLED, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τις λεπτομέρειες της συναλλαγής με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το πορτοφόλι Ledger Nano S αναθεωρήθηκε

4. Monerujo

Αυτό το πορτοφόλι δημιουργήθηκε ως μια εφαρμογή για κινητές συσκευές ανοιχτού κώδικα Android για αποθήκευση και μεταφορά XMR. Δεδομένου ότι ο κώδικας είναι ανοιχτός, έχει αναλυθεί σωστά από ανεξάρτητους υπεύθυνους δοκιμών από την κοινότητα του Monero και επιβεβαιώθηκε ότι είναι απαλλαγμένος από κακόβουλο κώδικα.

Το Monerujo συνεχίζει να λειτουργεί ως μια ελαφριά λύση, δίνοντας στους χρήστες τη σωστή εναλλακτική λύση για τη διαχείριση του δικού τους κόμβου με το blockchain του Monero. Η εφαρμογή είναι ελαφριά και απαιτεί μόνο μερικά megabyte στην κινητή συσκευή του χρήστη.

Παρόλο που η εφαρμογή είναι ελαφριά, το Moneroujo είναι γεμάτο με λειτουργίες και λειτουργίες. Το πορτοφόλι επιτρέπει στο χρήστη να εισαγάγετε ή να δημιουργήσετε πολλές διευθύνσεις, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται τις καταθέσεις XMR μεταξύ πολλών δευτερευόντων λογαριασμών σε μία εφαρμογή. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί πολλά πορτοφόλια για διαφορετικούς σκοπούς – ένα για παρατεταμένη κατοχή και ένα άλλο για συναλλαγές και αγορές.

Το Monerujo χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο εργαλείο ανάγνωσης κώδικα QR που διευκολύνει τις εργασίες και εξαλείφει την ανάγκη πληκτρολόγησης μεγάλων διευθύνσεων Monero. Ένα άλλο βολικό στοιχείο είναι η υπηρεσία XMR.to στην εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν XMR σε μια διεύθυνση BTC, μετατρέποντας αυτόματα σε Bitcoin. Ολόκληρη η διαδικασία εκτελείται στο παρασκήνιο, οπότε είναι απρόσκοπτη και πολύ βολική όταν κάποιος θέλει να πραγματοποιήσει διαδικτυακές αγορές ενώ παραμένει ανώνυμος. Αυτή η δυνατότητα αν και λείπει από την έκδοση IOS ακόμα.

Πορτοφόλι για κινητά Android Monerujo

5. Πορτοφόλι κέικ

Εάν ο χρήστης είναι χρήστης IOS, τότε το πορτοφόλι Cake είναι ένα από τα καλύτερα πορτοφόλια Monero που είναι διαθέσιμο. Το πορτοφόλι έχει ένα εξαιρετικά καθαρό και διαισθητικό περιβάλλον εργασίας χρήστη που είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς ορισμένες από τις άλλες παρόμοιες εφαρμογές έχουν μια πιο περίπλοκη διεπαφή που μπορεί να είναι εκφοβιστική για τους νέους χρήστες.

Αν και αυτή είναι μια εφαρμογή πορτοφολιού Monero, έρχεται εξοπλισμένη με ένα ενσωματωμένο αντάλλαγμα για άλλα κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash και Dash. Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα αυτής της εφαρμογής είναι η έλλειψη συμβατότητας με συσκευές Android. Εκτός από αυτό, εάν είστε χρήστης συσκευής IOS και αναζητάτε έναν καθαρό και διαισθητικό τρόπο διαχείρισης του Monero σας, το πορτοφόλι Cake είναι ένα ασφαλές στοίχημα.

Πορτοφόλι κέικ

6. Γκουάρντα

,/σπιθαμή>

Το Guarda είναι οι πιο ευέλικτοι θεματοφύλακες κρυπτογράφησης που είναι διαθέσιμοι σήμερα. Μαζί με το Monero, το πορτοφόλι υποστηρίζει διάφορα νομίσματα, όπως Dash, Bitcoin, Bitcoin Cash, Stellar Lumens, Ethereum, Zcash, Ripple, καθιστώντας το ένα καλό jack όλων των συναλλαγών. Σε αντίθεση με τις επιλογές της επιφάνειας εργασίας, είναι πολύ ελαφρύ και διαισθητικό. Η άνεση δεν περιορίζεται μόνο από αυτό – το Guarda είναι συμβατό με δύο δημοφιλή IOS iPhone για κινητά OS και Android της Google και λειτουργεί καλά και στις δύο περιπτώσεις.

Το πιο σημαντικό σημείο με το Guarda είναι ότι δεν διατηρεί δεδομένα πελατών ή ιδιωτικούς κωδικούς. Το προσωπικό κλειδί παραμένει στην ασφαλή μνήμη του gadget και σβήνει όταν οι χρήστες τερματίσουν τη συνεδρία. Ένας άλλος λόγος που το Guarda είναι δημοφιλές είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούνται εύκολα από το ένα νόμισμα και μετά στο άλλο, χωρίς διαδικασίες και όρια KYC που περιπλέκουν τις διαδικασίες επαλήθευσης.

Γκάρντα

7. Χαρτί πορτοφόλι Monero

Το Monero Paper Wallet είναι ένας από τους πιο έντονους τρόπους αποθήκευσης του Monero, αλλά προσφέρει την πιο ασφαλή και ανώνυμη επιλογή. Με λίγα λόγια, τα πορτοφόλια χαρτιού είναι απλώς ένα μέσο εκτύπωσης ενός χαρτιού ως αυτά του Πορτοφολιού Monero για την αποθήκευση των χρηστών σπόρων Πορτοφόλι Monero.

Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχει μια σειρά μέτρων ασφαλείας που πρέπει να ακολουθηθούν για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του πορτοφολιού. Για παράδειγμα, κατά τη δημιουργία του πορτοφολιού, συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση μιας συσκευής που είχε μόνο καθαρή εγκατάσταση της λειτουργικής συσκευής ή έναν υπολογιστή με κενό αέρα που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν. Εκτός αυτού, η χρήση εκτυπωτή για την εκτύπωση του σπόρου στο πορτοφόλι χαρτιού είναι επίσης εξαιρετικά ανεπιθύμητη, καθώς τα περισσότερα εμπορικά υλικολογισμικά του εκτυπωτή δεν έχουν σκληρυνθεί η ασφάλεια.

Λόγω του αριθμού των βημάτων που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός πολύ ασφαλούς και αξιόπιστου πορτοφολιού χαρτιού, είναι δύσκολο να προτείνουμε τους ίδιους νέους χρήστες ή άτομα που δεν γνωρίζουν πραγματικά τι κάνουν. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να σπάσει αυτό το πορτοφόλι, αν όχι αδύνατο. Εάν η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα και τοποθετείται πάνω από την ευκολία, το Monero Paper Wallet είναι η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή.

8. Πορτοφόλι Edge

Ένα σχετικά νέο παιδί στο μπλοκ, το πορτοφόλι Edge κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018 και είναι σε θέση να χειριστεί το Monero. Όχι μόνο το Monero, το Edge επιτρέπει στους χρήστες του να συνεργάζονται με διάφορα στοιχεία κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των XMR, BCH, ETH, BTC και μερικών διακριτικών ERC-20.

Το πορτοφόλι Edge είναι διαθέσιμο για διαφορετικές πλατφόρμες για κινητά, αλλά εξακολουθούν να μην έχουν έκδοση Windows. Μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες του Edge είναι η τέλεια και φιλική προς το χρήστη διεπαφή χρήστη. Ένα άλλο πράγμα που ξεχωρίζει για το Edge είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν στοιχεία κρυπτογράφησης απευθείας στο πορτοφόλι. Το πορτοφόλι το επιτυγχάνει καθώς έχει συνεργαστεί με την Glidera (μία από τις συνεργασίες του Kraken) και χρεώνει προμήθεια 1% για αυτήν την υπηρεσία.

Όσον αφορά την ασφάλεια, το πορτοφόλι είναι γεμάτο με διάφορα εργαλεία ασφαλείας που εγγυώνται στους χρήστες ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία παραμένουν ανέγγιχτα από τους χάκερ. Χρησιμοποιώντας επιβεβαίωση δύο παραγόντων (2FA), ο χρήστης πρέπει να πληκτρολογεί έναν μοναδικό κωδικό που αποστέλλεται στο κινητό του κάθε φορά για εξουσιοδότηση.

πορτοφόλι

9. Τρέζορ Τ

Μέχρι πρόσφατα, ο Trezor δεν υποστήριξε το Monero. Το Trezors Model One εξακολουθεί να μην υποστηρίζει XMR. Ωστόσο, το νέο μοντέλο T Monero ήταν ένα από τα βασικά νομίσματα μαζί με άλλα για να βρει υποστήριξη με το Trezor. Ένα από τα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του πορτοφολιού Trezor είναι ο σχεδιασμός του. Είναι ένα μικρό gadget με μήκος περίπου 5-7 ίντσες συνδεδεμένο μέσω καλωδίου USB. Μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε υπολογιστές με κακόβουλο λογισμικό.

Η διαχείριση του μενού του γίνεται μέσω του Google Chrome ή του Trezor Bridge – δεν είναι πολύ περίπλοκο στην πλοήγηση, οπότε ακόμη και οι νέοι χρήστες θα κατανοήσουν σταδιακά τους κανόνες του παιχνιδιού. Το πορτοφόλι Trezor είναι φτιαγμένο ώστε να συνδέεται άψογα με το gadget Trezor, βοηθώντας τους πελάτες να ελέγχουν τα νομίσματά τους, να αρχίζουν τις ανταλλαγές και να ελέγχουν το υπόλοιπο. Το Trezor επιτρέπει την προσθήκη απεριόριστου αριθμού δημόσιων διευθύνσεων όπως απαιτείται για τη διαχείριση πολλών πληρωμών.

Σε γενικές γραμμές, το Trezor UI είναι αρκετά διαισθητικό για πλοήγηση, ωστόσο, παρέχει ορισμένα σημαντικά πρόσθετα στοιχεία για την ασφάλεια που δεν διαθέτουν άλλα διαφορετικά πορτοφόλια. Πριν από την αποστολή του XMR, οι χρήστες πρέπει να εξοικειωθούν με το σύστημα Trezor και πώς λειτουργεί για να αποφευχθούν λάθη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια κρυπτογράφησης.

Το Trezor είναι μία από τις ασφαλέστερες επιλογές μέχρι στιγμής. Δεν είναι δυνατή η παραβίαση ενός θεματοφύλακα εκτός σύνδεσης χωρίς πρόσβαση στο gadget. Υπάρχει συνήθως ένας συμβιβασμός μεταξύ ασφάλειας και άνεσης, αλλά η Trezor προσφέρει και τα δύο! Για να διατηρήσετε τα νομίσματα ασφαλή και αποσυνδεδεμένα, βασικά απλά πρέπει να τα μεταφέρετε στη συσκευή σας και να τα κρύψετε.

πορτοφόλι

10. Πορτοφόλι Έξοδος

Το Exodus είναι ένα άλλο εύκολο στη χρήση πορτοφόλι και ενσωματώνει έναν καθαρό και διαισθητικό σχεδιασμό. Το πορτοφόλι υποστηρίζει επί του παρόντος πάνω από 100 διαφορετικά ψηφιακά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των XMR και τα υπόλοιπα χαρτοφυλακίου μπορούν επίσης να εμφανίζονται σε περισσότερα από 30 νομίσματα fiat.

Το πορτοφόλι διαθέτει τις εκδόσεις του διαθέσιμες για χρήστες Windows, Mac και Linux και η ομάδα κυκλοφόρησε πρόσφατα μια εφαρμογή για κινητά. Εκτός από το ότι είναι ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης, ο πελάτης της επιφάνειας εργασίας Exodus περιέχει επίσης έναν ιχνηλάτη χαρτοφυλακίου και μια ενσωματωμένη ανταλλαγή κρυπτογράφησης και λειτουργεί ως ελαφρύς κόμβος που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κατεβάσετε το blockchain Monero καθώς ζητά τα σχετικά δεδομένα από πλήρεις κόμβους στο δίκτυο.

Για να παρέχει αυξημένη ασφάλεια, το Exodus χρησιμοποιεί έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης και παρέχει μια φράση 12 λέξεων ανάκτησης. Επιπλέον, τα ιδιωτικά κλειδιά των χρηστών και τα δεδομένα συναλλαγών κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται τοπικά στις συσκευές τους και το πορτοφόλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την υποβολή προσωπικών πληροφοριών.

Παρ ‘όλα αυτά, το Exodus δεν είναι 100% ανοιχτού κώδικα και απαιτεί υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης στην ομάδα ανάπτυξης. Επίσης, ως πορτοφόλι επιτραπέζιου υπολογιστή, είναι λιγότερο ασφαλές από ένα Ledger ή Trezor και ταιριάζει καλύτερα στην αποθήκευση λιγότερο σημαντικών ποσών.

έξοδος πλήθους

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map